Sinun kappaleesi?

  • 1 / 17
  • Public eye
  • 14.8.2005 13:51
Mikä olisi se yksi ja ainoa musiikkikappale, jonka valitset 'häävalssiksesi', johonkin muuhun ainutkertaiseen tilaisuuteen tai vaikkapa omaksi hautajaismusiikiksesi?

Minusta kahden miehen parisuhteen rekisteröimistilaisuutta juhlistaisi erinomaisesti Marc Almondin ja Gene Pitneyn duetto "Something's Gotten Hold of my Heart". Siinä on mahtipontisuutta, energiaa ja herkkyyttä vaikka muille jakaa. Lisäksi sen paatoksen voi ottaa joko aivan vakavasti tai sitten camp parodiana, aivan oman mielialan ja tilanteen mukaan.
  • 3 / 17
  • Heavymies
  • 14.8.2005 14:42
Kihlaiisiin New Order-True Faith

Häihin Billy Idol-White Wedding

Minun hautajaisiin Star Wars-Imperial March theme
  • 4 / 17
  • sunshine
  • 14.8.2005 15:17
Rekkautumistapahtuman pääbiisi lienee jokin molemmille osapuolille merkityksellinen - ainakin Could It Be Magicin voisi soittaa jossain vaiheessa.

Mun monttubilebiisi on sitten Never Can Say Goodbye.

Harrastaako kukaan hurmausmusiikkia ...?
Tietenkin musiikkivalintani riippuisi myös siitä millainen tilaisuus olisi kyseessä - isot, mahtipontiset häät, vaan pieni intiimi tilaisuus. Ja kyllä se klassista olisi joka tapauksessa, ja live musaa ehdottomasti! Ehkä kutsuisin paikalle ihka aidon ja osaavan flamenco-kitaristin repiimään kitaaraa ihan kunnolla, tai sitten voisi olla, että häissäni soitettaisiin argentiinalaista tangoa, esim. Astor Piatzzollan Libertango voi olla tarpeeksi kliseinen toimiakseen hääjuhlassa.

Hautajaisiin sopisivat vaikka Chopinin etydeistä (Op.25) no.12, ut mineaur (c-molli) - tai (Op.10) no.9 f-molli, ja oikein dramaattisen elämän päätteeksi ehdottomasti etydi no. 12 c-molli. Perinteiset Marche Funèbre tai preludi no.20 (Op.28) tai vaikka Mozartin Requiem voisivat olla liian mahtipontisia taviksen ruumiinvalvojaisiin. :o
  • 6 / 17
  • Rokkihomo
  • 14.8.2005 16:51
Piru vie P. e. en voi olla vastaamatta kiinnosti ketaan tai ei.

Olisipa hienoa jos joskus menisi naimisiin ja juhlissa voisi ottaa ohjelmanumeronsa Nick Cave: Ship Song
- ja jos kumppanilla olisi ironiaa mukanaan, niin myos
Smiths: There is a light that never goes out.
Sen voisin koittaa laulaa itse.

Sitten tietysti toisen sulhasen valinnat seka "meidan laulu",
joista en tietenkaan voi tietaa viela mitaan, mutta odotan infoa niista karsivallisesti kaikessa rauhassa...

Hautajaiset eivat ole oma juhlani vaan muiden. Toivottavasti kuuntelevat / soittavat / laulavat jotakin josta tulee kieroutuneesti hyvalle tuulelle. Viimeinen vitsi voisi olla "Walking in the Air"
(tosin ainakin yksissa tietamissani hautajaisissa jo kaytetty) tai Bowien "Space Oddity".
  • 7 / 17
  • Rokkihomo
  • 14.8.2005 17:05
Sunshine, hurmausmusiikkia ja suameksi:
Kauko Royhka: Kaunis elain.
Kuoppapippaloihin suoranainen klassikko: " The show must go on". Rekkaripippaloiden musiikki voisi olla vaikkapa Mustafa Sandal´in : The story.
  • 9 / 17
  • Marcus76
  • 14.8.2005 18:23
Elvis Presleyn Can´t Help Falling In Love tai Kaija Koon Taivas sisälläni. En ymmärrä miksi ´häätanssin`pitäisi olla joku huumoripläjäys. Ainakin mulle se hetki merkitsee todella paljon.
Lou Reedin "Perfect day" soi vielä jonain päivänä mieheni ja minun pariutumisjuhlassa. Nyt enää vaan puuttuu se mies. Pikku juttu.
Ehkäpä 'häihin' sopisi parhaiten Shania Twainin From this moment on.
Useampi minuutti hiljaisuutta olisi puhuttelevampi musiikkiesitys kuin moni muu. Juhlavaa ja saa ihmisten ajatukset liikkeelle, aivan eritavoin kuin valmiiksi muotoiltu musiikkiesitys.
Tilassa ja ajassa tapahtuva Hiljaisuus-esitys on tapahtuma, jossa jokainen läsnäoleva tuottaa "musiikkia" läsnäolollaan (hengityksen äänet, yskimiset, kahinat, rapinat, kuiskaukset jne.) Myös paikan oma äänimaailma kannattaa "kuulla", ulkoilmapaikoissa on aina läsnä niiden oma luonnollinen kerrontansa. Jännittävä tallenne myös jälkeenpäin kuunnella Suuresta hetkestä.
Ja hääyönä sopii tunnelmaan loistavasti Morrisseyn "Angel, Angel down we go together"
Rokkihomo kuules, lisää suomalaista hurmausmusaa Jätkien tyyliin, rytmimuna. Sen kun soittaa niin johan ilmapiiri vapautuu ...
...Sit on viela tuo Moog Konttisen versio ikivihreasta
"You ain't seen nothing yet" suomennoksena "Kolmen minuutin muna"...
Kihlajaisissa : Elviksen : LOVE MY TENDER .

Kosio tilanteessa :TITANIC elokuvan rakkauslaulu .

Häissä oliskohan muistaakseni REIJO TAIPALEEN : SÄ KUULUT PÄIVÄÄN JOKAISEEN .

Hääyötä " vauhdittamaan " SCORPIONSIN : STILL LOVING YOU .

Hautajaisissa ehdoton 1on JAAKKO JUTEININ : TÄÄLLÄ POHJANTÄHDEN ALLA .

Minuutin hiljasen hetken vois myöskin viettää kuuntelemalla luonnon ääniä levyltä ja ajatella että nyt minustakin on sitten tullut osa luonnon kiertokulkua , mullan tai tuhkan muodossa .