SETA-foorumi

  • 1 / 5
  • Galyp
  • 7.6.2005 12:34
Ranneliike on paaaljon parempi kuin SETA-foorumi.
Siellä bi-tytöt ja muutama lesbomummo keskustelevat siitä mikä on heidän lempiruoka ja tekevät galluppeja aiheista kuten minkä väriset sukat jalassanne on tänään. (todellisia glbt-teeman aiheita)
Lisäksi viestejä on tuskallisen raskasta lukea kun ruutuun mahtuu kerralle 10 viestiä ja suurin osa niistäkin on yhdyn edelliseen,verbaalisesti ;) -tyylisiä, muka hauskoja kommentteja.Lisäksi Siellä on ihan oma piiri johon ei voi päästä sisään.Kertovat vain kuulumisiaan ja puhuvat paskaa.
Ranneliike tuhat kertaa parempi ja mahtavampi.
  • 2 / 5
  • Justus
  • 7.6.2005 13:00
Nyt minunkin pitää sanoa, että totta puhut. Tresetan forumi on ihan samanlainen, muutamat siellä keskenään keskustelevat. Saman asian voisivat keskenään tehdä esim. messengerissä, en usko muiden olevan kiinnostuneita heidän turhista jutuistaan. Jotain asiallista jutus-
telua kyllä kaipaisi esim. toimihenkilöiden ja yhdistyksen hallituksen taholta. Samoin Tresetan forumilla näyttää olevan päivitysongelmia, kun ei vieläkään ole luettavissa vuoden 2004 toimintakertomusta saati 2005 toimintasuunnitelmaa. Ehkä Priden tulo Tampereelle vie kaiken ajan, että olennainen toiminta ja sen julkistaminen jää sivuseikaksi. Onnea kuitenkin Prideen, toivon ettei korkeat lippujen hinnat karsi väkeä.
Huono puoli Setan foorumissa on se ettei sitä pääse lukemaan ilman rekisteröitymistä.
  • 4 / 5
  • Kas vain
  • 17.6.2005 1:35
Justuksella kun tuntuu olevan kovakin TreSetan mollauskampanja meneillään, niin muistutettakoon, ettei toimintasuunnitelmaa ole netissä millään muulla, kuin Oulun Setalla ja Valtakunnallisella Setalla. Mutta kivahan se on, että löytää narisemista, josta voi erikseen Tamperetta syyttää. :)

Tietääkseni kuitenkin toimintakertomuksen ja muut asiakirjat saat yhdistyksen toimistosta pyytämällä. Aivan kuten muissakin yhdistyksissä. Toki sen voisivat sinne lisätä, mutta ei tuo sen poikkeuksellisempaa ole, että siitä erikseen tarvitsisi (varsinkaan täällä) natista, ellei tarkoituksena ole taas vanhan ja loppuunkulutun Tampereen sisäineen riitelyn lietsominen.

Näistä foorumeista sitten, minusta on varsin hyvä, että on erilaisia foorumeita. Luen mielelläni tätä ja joskus myös valtakunnallisen Setan ja TreSetan foorumia. Kaikissa näissä kolmessa forumissa on jaettu "tyhjänpäiväisemmille" jutteluille omat osionsa ja asiaosiot ovat eriksen. Näistä voi sitten valita lukeeko asiaosia vai hömppää. Ja jos hömppä ei kiinnosta, sitä ei kannata lukea, mutta siitä ei kannata myöskään kitistä. Joistakin se on hauskaa.

Yhtä lailla täälläkin ääntä pitävät muutamat henkilöt enemmän (vakiokeskustelijat) ja sisäpiirivaikutelmaa saa täältäkin. Mutta tämä vaikutelma on vain omien korvien välissä, eikä kuviteltuja sisäpiirejä yleensä todellisuudessa ole.

Näistä aiheista kitiseminen on taas naurettavaa. Jos mielenkiintoisia aiheita ei ole, sellainen kannattaa kirjoittaa itse, eikä syytellä toisia siitä, etteivät he keskustele riittävän mielenkiintoisesti, jotta itse voisi vain keskustelua mielenkiinnolla lukea lukea.

Jos näitä foorumeita laittaisi raa'asti kategorioihin (tässä hommassa yleensä epäonnistutaan rankasti, mutta menkööt nyt, niin voidaan olla asioista eri mieltä :) ), niin minun vaikutelmani on näistä seuraava:

- Ranneliikkeen foorumi: keskustelijat n. 20-30 vuotiaita, kaupunkilaisnuoria, valtaosa miehiä.

- Valtakunnan Setan foorumi: Pyrkii tarjoamaan puitteita kaikille alueille, eri alueilla eri tyyppinen ikä- ja sukupuolijakauma.

- Paikallisten Setojen foorumit (myös TreSetan): Paikalliseen keskusteluun ja jutusteluun, usein kevyemmille aiheille. Paikallisuutensa vuoksi keskustelijamäärä pienempi. Väki sekalaisen ikäistä ja "sukupuolista".

Ja ennen kun kukaan älähtää ja vetelee tuosta kategorisoinnista suurempia herneitä nenään, niin tämä ei perustu mihinkään tutkimukseen, vaan puhtaasti MuTu-tuntumaan ja kategorisointi on hyvin raakile ja ronskilla kädellä kirjoitettu oma mielikuvani asioista.

Erilaisuus on valttia foorumeissakin! Tylsää olisi lukea eri foorumeita, jos ne olisivat samanlaisia. Eihän siinä olisi mitään mieltä?