Onko hetero naiset homobaareissa ok?

Edellinen
Olen parikymppinen hetero nainen jolla on useita gay ystäviä.Käyn mielelläni ystävieni kanssa homobaareissa tanssimassa ja tapaamassa ihmisiä. En ole baareissa millään tirkistelumatkalla,vaan rento,ystävällinen ilmapiiri houkuttelee:). Mitä mieltä olette homobaareissa käyvistä hetero naisista? Häiritseekö se teitä?
Sitäpaitsi heteronaiset on ainoja, joiden kanssa siellä voi järkevästi keskustella.
Liisa kirjoitti: "rento,ystävällinen ilmapiiri houkuttelee".

Gay paikat eivät tässä suhteessa minun mielestäni eroa muista ravintoloista mitenkään selkeästi edukseen. Eri asia, jos siellä on ystäviä tai tuttuja.

Ravintolassa voi käydä kuka tahansa sisään pääsee ja päästetään. Jos se häiritsee on itse väärässä paikassa tai ravintolan konsepti on harhaanjohtava tai epäselvä. Eli tilaa on jokaiselle, joka käyttää Rexonaa!
Ei häiritse. Tosin kaikkia ei voi miellyttää, varmasti joitain ärsyttää, kun gaybaareihin tulee vähän sillä mentaliteetillä, että kaikki muutkin ovat hlbt-ihmisiä, ja sitten jos ei olekaan on tilanne tosi voivoi.
Ei häiritse, kunhan biletys tapahtuu kanta-asiakkaiden ehdoilla. Tämä siis tarkoittaa sitä, että homobaariin tulevat heterot tietävät mihin ovat menossa ja osaavat käyttäytyä sen mukaisesti, eivätkä siis tuijota halveksien tai kuvotuksen vallassa suutelevia ja halailevia miespareja, eivätkä äidy verbaalisesti tai fyysisesti väkivaltaisiksi. Itselläni on kaksi vähemmän imartelevaa "heterokokemusta" homobileissä:

1)
Tanssilattialla ollessani kaksi heteronoloista tyttöä tuli lääppimään intiimeistä paikoista, eivätkä millään meinanneet jättää rauhaan. Kun sitten kumppanini kanssa demonstroimme heille, että olemme molemmat pesunkestäviä homomiehiä, niin tyttöjen ilmeet ja kommentit eivät olleet kovin imartelevia.

2)
Jälleen kerran samaisella tanssilattialla heteropari tuli hytkymään minun ja kumppanini viereen. Suudellessani kumppaniani heteropariskunnan mies ilmeisesti viimein tajusi, minne hänen tyttöystävänsä oli hänet tuonut, eikä hänenkään kommenttinsa olleet järin painokelpoisia.

Jälkimmäisessä tapauksessa kävi tosin niin, että avoin ja fiksu tyttö ei miehenpuolikkaansa käyttäytymistä suvainnut, ja käski tämän lähteä vetelemään jos illanvietto hänen kanssaan, hänen kavereidensa suosimassa juottolassa ei kiinnostanut. Siihen loppui marmatus. :)
Häiritsee, sekä heterokundit että -muijat. Homot menee sinne tapaamaan homoja!

Mannstreetille voitte mennä ? Se räkälä sopii heteroille!
Häiritsee, jos tullaan kuin eläintarhaan.

Takavuosina opiskelupaikastani eräs tutkimustiimi (proffat, dosentit, opiskelijat jms.) tuli viettämään kaupungin ainoaan homobaariin pikkujoulujensa jatkoja. Siinä sitten oltiin puolin sun toisin vaivautuneita, kun minä olin siellä "ihan oikeasti" ja nämä muut "vitsillä". En väitä että he tulivat sinne mitenkään pahoilla tarkoitusperillä, mutta tilanne ei ollut kiva.
normaalisti mua ei arsyta heteroiden paikallaolo homobaareissa, mutta olen ollut tilanteissa, joissa parempi olisi ollut, jos heterotollistelijat olisivat pysyneet kotonaan, tai valinneet jonkun toisen baarin. Arsyttaa suunnattomasti sellainen naennaissuvaitsevainen suhtautuminen, joka lopahtaa heti, kun miespari (tai naispari) suutelee toisiaan. Meikkubaarit ja muut meikalaispaikat ovat just meikalaisia varten, meidan omilla ehdoilla. Vaikken usein baareissa enaa kaykaan, tarvitsen henkireiaksi 'omaa paikkaa'
Ei häiritse, muutama heteronainen lesbobaarissa ainakaan. Tosin häiritsisihän se, jos joku tulisi nk. "kuin eläintarhaan", mutta toistaiseksi tapaamani heteronaiset naisbaareissa ovat olleet ihan taviksia ja tulleet sinne yleensä jonkun lesboystävänsä/ystäväpariskunnan mukana.

Yritetään olla suvaitsevaisia ja nähdä ihmiset ihmisinä, puolin ja toisin. Kerran muuten minua luultiin tirkisteleväksi heteronaiseksi, kun kanssani samassa pöydässä istunutta kaunista naista tultiin hakemaan tanssiin (ja hän lähti tanssilattialle muitta mutkitta). Tilanne ärsytti sen verran, että ilmeeni varmasti ei ollut aivan peruslukemilla. Kappaleen loputtua tanssiinpyytäjä tokaisi minulle muutaman ikävän sanan tyyliin, "miksi tänne tulit tirkistelemään". Silloin ajattelin, mitä asenteita mekin kannamme harteillamme ja miten suhtaudumme kanssaihmisiimme.

Alkuperäiseen kysymykseen vielä: miehet (varsinkin heterot) kyllä ärsyttäisivät lesbobaarissa, joten on minullakin kai sitten asennetaakkaa. Ja loppujen lopuksi joudun myöntämään, että homobaarien tarkoitus on olla homobaareja, joten kaipa sitä itse kukin toivoo, että suurin osa olisi siellä meikäläisiä. Vähemmistöä kun nyt ollaan.
Faghagit ja homoemot ovat asia erikseen, mutta ne "heteroämmät"...

Monet kerrat on saanut seurata, kun hetskutytöt pistävät tanssilattialla pystyyn jonkinlaisen lesboshow'n (viimeksi Turussa näiden oli pakko päästä hiveltämään toisiaan myös ylös stagelle - ylidramaattisesti tietenkin). Tuollainen käytös vain nolostuttaa ja harmistuttaa. Venkoilua ryydittää jatkuva pälyily ympärille, josko joku lesbo nyt saisi tästä jotain kiksejä.. Feikit huomaa siitä, kun lattialla alkaa toistua jokin heteropornoleffan naisparikohtaus.

Ärsyttäviä ovat myöskin ne heteronaiset, joiden huvina on tulla paikalle pällistelemään, asettua "mukatyrkylle" ja katsella sitten pitkin nenänvartta, kun joku menee ansaan ja uskaltautuu juttelemaan. Jonkinlaista markkina-arvon testausta ehkä, en tiedä.

Toisiaan *itsetarkoituksellisesti* nuolevat heteroparit (nyt klähmitään, että kaikki varmasti ymmärtää, että me ei olla homoja) pääsevät myös mustalle listalleni. "Normaalit" hetskut on ihan ok.
Lisäys vielä.. Jos baari on pullollaan lesbobongareita, niin oma ilta menee sitten varuillaan olemiseen: tuo on hetero, älä ainakaan lähesty sitä, tuokin vain on jollain Korkeasaari-matkalla, entäs tuo, hetero hetero hetero.. Straightdar käy ihan ylikierroksilla.
Jossain määrin häiritsee kyllä - vaikka tuo baareissa käyminen onkin jäänyt vähemmälle - ehkäpä juuri edellä ilmenneistä syistä. Uteliaisuushan tietty huteroita tuonne homopaikkoihin ajaa - että ihan elävän homon/ lesbon näkisi...

Ymmärrän toki, jos seurueessa on porukkaa sekä että -eli siis ollaan porukalla bailaamassa, mutta tuo varta vasten paikalle ilmestyminen. Ja eipä meikäläiset kyllä yhtä äänekkäästi ota kantaa hetskun ilmestymiseen kantapaikkaan, kuin jos homona menet käymään hormooniheterojunttien kantamestassa - jo kolmas vastaantulija alkaa viimeistään urputtaa " painu homo vittuun.." Omalla kohdallani tuota on joskus sattunut - mutta harvemmin noissa kulmakuppoloissa käynkin.

Lostari on hyvä esimerkki paikasta joka meni liian vapaamieliseksi asiakaspiirin suhteen - aikanaan niin mukava paikka käydä, mutta menepä sinne poikaparina niin heti alkaa tuijottelu - mitäs homot tänne tunkee...

No meillä mettäläisjunteilla (=suomalaisilla) on vielä muutoinkin paljon oppimista noista asennekysymyksistä - yleensäkin.
Kyllä häiritsee. Oon itsekin tosin silloin tällöin tuonu mukanani esim jonkun yhteisen illanvieton päätteeks jonkun heteron mukanani baariin, mut periaatteessa en haluu heteroita homovaltakuntaan.
Homobaarit on ainoita paikkoja, joissa homot voi olla vapaasti mitä on. Heteroille paikkoja ei erikseen tarvita, baareja on jo pilvin pimein, ja vaikka Alepan kassa käy iskumestasta. Homoilla on erilainen maailmankuva ja omat erityispiirteensä, joita ei pidä menettää suvaitsevaisuuden nimissä. Liika integraatio tuhoaa arvokkaan alakulttuurin (vrt Tukholma).
Suomessa ei muutenkaan olla kovin pitkällä homokulttuurissa, ja täältä puuttuu kokonaan paikat vain naisille tai miehille. Mun mielestä vaarana on se, et kohta koko orastava homoidentiteetti hukkuu ideaan, et "ei oo mitään välii kuka on kenenki kaa". Kyllä sillä on.
Häiritsee etenkin viikonloppuisin, kun näkee homojen seisovan jonossa ja sisällä oleva ensin ehtinyt bailausjengi onkin monesti melkoisen heteropitoista.
Lostarissa tämä on jo arkea, homot eivät siihen paikkaan seiso enää edes jonossa.
Monet nuoret naiset keksivät ties mitä tekosyitä päästäkseen tähän "rentoon ja mukavaan ilmapiiriin, jossa ei koko aikaa olla kähmimässä". Mutta kun paikka on homopaikka ja heille tarkoitettu, silloin pitäisi ymmärtää ettei se rento ilmapiiri ole mikään kulissi näille heteronaisille.

Vanhan Maman aikaan Annankadulla diskossa oli hyvinkin usein polttariseurueita, jotka tulivat pelkästään huvin vuoksi "homoilemaan". Yhteen aikaan meno meni sellaiseksi, että naiset jotka pikkusievässä eivät millään uskoneet, etteivät hyvännäköiset jätkät heitä kelpuuttaneet, nämä alkoivat jopa ahdistella, pussailla ja halailla homoja..puoliväkisin.
Jossain vaiheessa polttarijengit hävisivät, olikohan ravintola saanut valituksia asiasta..nykyisessä Mamassa niitä ei pahemmin ole näkynyt.
Välillä siltikin vaikuttaa siltä että lauantaisten naisteniltojen myötä sisään tulee mukalesboina iso määrä täysheteroja naisia ja jopa heidän poikaystäviään..eivät jaksa jonottaa Lostariin ja siirtyvät Dtm:n jonoon. Ei ollut viimeksikään kovin hauskaa kun hädän tullen viereiset nesteitään poistava adonikset toteavat WC:n pisuaarilla: Vittuuks homot tuijotatte, painukaa helvettiin!
Sitä paitsi näitten heterolyylien tyyli: laukut keskelle lattiaa ja sitten käden veivaamista laukkujen ympärillä koko illan..ei se ole ehkä ihan homodiskon omaista sekään. Mikseivät nuo muijat mene jonnekin Mann's Streetille jos homopaikassa on niin ihanaa?
En siltikään paheksu niitä homoja jotka ovat tuoneet kaverinsa naisen katsomaan paikkaa, mutta kun homma alkaa mennä yhä enemmän tapaus Lostarin suuntaan..
Glad
"Sitä paitsi näitten heterolyylien tyyli: laukut keskelle lattiaa ja sitten käden veivaamista laukkujen ympärillä koko illan.."

Hahaa, olen tehnyt aivan saman huomion. :) Joskus näkyi myös niitä karmaisevia pikkureppuja, joita sitten pidettiin isoilla remmeillä selässä ja samalla kikateltiin ja litkittiin siideriä.
Olen kyllä samaa mieltä että heterot sais pysyä poissa homppelikuppiloista.

Onnex itse käyn herkussa ja vielä sielä ei ole moista ilmiötä tullut, mut sehän ei olekkaan "trendi"paikka.

Ihan toisen pohdinnan aihe voisi olla, mitä ilmiöön vaikuttaa
se että ko. kuppila on joka toisen lehden palstoilla...

Asialla on aina kaksi puolta.
Uskon, että nämä hetskunaiset ovat paikalla kuitenkin jotenkin avoimin mielin.

Homot voivat mennä itseensä, jos kokevat itsensä "eläintarhaksi".

(Apua noi vilkas jotenki, ku me vaan niinku suudeltiin...)

On se ikävää, kun on tollasii häiritsevii vähemmistöi. Niinku. Olemas.
"Jälkimmäisessä tapauksessa kävi tosin niin, että avoin ja fiksu tyttö ei miehenpuolikkaansa käyttäytymistä suvainnut, ja käski tämän lähteä vetelemään jos illanvietto hänen kanssaan"

Tästä tuli muutama seuraavaa kaavaa toistava tapaus mieleen:

Mirkku tulee h -baariin homppeliystäviensä seurassa ja raahaa vaivautuneen ja ehkä vastentahtoisenkin (hetero)kundikaverinsa mukanaan. Illan edetessä ja humalan noustessa on yksi yleisimmistä ohjelmanumeroista se, että täytyy näyttää, kuinka miestä pidetään tossun alla; Paljastetaan suureen ääneen miehen yksityisiä, ehkä arkaluontoisia asioita, mollataan hänen heikkouksiaan ja sivistymättömyyttä taikka tietämättömyyttä uusimmista trendivirtauksista tai mistä tahansa mikä yhdistää illan daamia ja homoseuralaisia.

Eikä siinä sitten auta edes homppeli- tai lesboystävien hienovaraiset toppuuttelutkaan. Kun mies on aikansa vaivautuneena punastellut ja huomannut, että akkasaatana ei osaa pitää suutansa, on riita valmis. Yleensä siinä saa osansa myös koko vinoviettisten lauma ja ennakkoasenteet jatkavat elämistään entistäkin voimakkaampana.

Hyi helvetti!

Kapakkaan mennään pitämään hauskaa. Jos on syytä epäillä, että faghagin uusi könsikäs on hinttikuppilassa kuin kala kuivalla maalla, on valittava sellainen kapakka, jossa KAIKKI seurueen jäsenet voivat rentoutua.
Eipä minua haittaa, mikäli kaikki tulleet tietävät, minne ovat tulossa. Kaikenlainen Korkeasaari-ilmiö (Mitä ne syö, kuinka ne parittelee) ärsyttää suunnattomasti, jos itse on tullut viihtymään ja olemaan oma itsensä.

Luonnollisesti myös homobaarien bongaus extreme-mielessä (Kattokaa pojat, kun me tytöt ollaan ihan hulluja..!) juilii takahampaita.

Yleensä heteronaisten kanssa jutteleminen on tosi kivaa.
Hui.

Käydessäni silloin tällöin "homobaareissa" se tapahtuu jonkun kaverin mukana. Aluksi kyselin joskus, ettei se vaan ole tungettelevaa, mutta sitten tuudittauduin siihen, että suuntautumisella ei olisi väliksi. Tätä minulle vakuuteltiinkin: ihmiset ihmisinä.

Sitten ihmetellään, että "kulttuurit" vierastavat toisiaan yössä. Aidat tuntuvat olevan huikean korkeita ja sähköistettyjä :)
Minua surettaa, jos olen onnistunut loukkaamaan jotakuta, ehkä tehnyt jonkun illasta vähemmän mukavan, vain siksi, että olen liikkunut sen mukaan, kenen kanssa viihdyn, enkä sen mukaan, kuka on muka mitäkin.

Tällaiset asiat tulevat helposti ihmisten väliin. Haluaisin ajatella, että voin halutessani käydä homotuttujenkin kanssa baareissa yhdessä. Olisi ihanaa utopiaa, jos homot voisivat viihtyä heterobaareissa ja heterot olla ihmisiksi homopaikoissa käydessään. Ei tarttis aina kaveriporukkaa hajottaa puolivälissä iltaa. Juhlimisen on kuitenkin tarkoitus olla hauskaa kaikille.

Surettaa myös se, jos joidenkin silmissä kaikki heterot ovat jotenkin sensaationhakuisia, uteliaita tirkistelijöitä. Emme ole. Turha varmaan tällä palstalla korostaa, miten vaarallista yleistäminen on :D

Jos joskus yössä törmäämme, en mä millään pahalla. En ole täälläkään urkkimassa :)
Kiitos minunkin puolestani.

Minulla on useita ystäviä, jotka ovat jokseenkin sitä mieltä, että homot/lesbot ovat "tavallista suvaitsevaisempia" ihmisiä, koska ovat yleensä joutuneet käymään läpi niin suuren hyväksymisprosessin oman itsensä kohdalla. Näin ei todellisuudessa kuitenkaan aina ole, surullista kyllä. On meidänkin keskuudessamme ahdaskatseisia yksilöitä, jotka eivät hyväksy erilaisuutta. Valitettavasti.

Sansan, älä piittaa muutamasta negatiivisesta äänestä tällä listalla. Tiedät itse, millä motiiveilla baariin menet ja miten siellä itsesi kannat.

En myöskään tykkää faghag-yleistämisestä, eli macho-homojen nuivasta suhtautumisesta homomiehen ystävään, joka nyt sattuu olemaan nainen.
Ei mitään heteroja vastaan, mutta homofobiset äijät eivät kuulu homokapakoihin. DTM, Herkku ja muut homopaikat ovat niitä paikkoja, joissa homojen pitäisi saada olla ihan mitä heitä huvittaa ja joissa ei tarvitse sen takia pelätä saavansa turpaan. Jos niihin on pakko änkeä, niin pitää ainakin osata käyttäytyä. Jos ei kestä sitä, että joku sattuu katsomaan vessassa, voi minun puolestani painua v*****n. Kirjaimellisesti. Tämä silläkin uhalla, että viestini poistetaan.
En ole kuullut koskaan tai en ainakaan muista, että yksikään homo olisi ääneen herjannut ja nimitellyt ketään heteromiestä tai-naista samalla tavalla kuin heterojen olen kuullut tekevän homomiehille. Heteroilta saa kuulla usein vinoilua, puoli-ääneen vittuilua ja keskeenään vähättelevään sävyyn puhumista, että varmasti sen kuulen tai takanapäin puhumista. Joidenkin mielestä ne ovat pieniä asioita, mutta kun sitä jatkuu vuositolkulla niin haluaa joskus olla jossakin paikassa ihan omiensa parissa ilman, että tarvitsisi nähdä yhdenkään heteron naamaa. Mielestäni se on vähän se.

Minkä ihmeen takia sitä tarvitsisi muka olla jotenkin sivistyneempi ja suvaitsevampi kun heterot eivät muutu yhtään miksikään?

"Blondibimbo: Anteeks, et mä käyn, mut mä käyn silti, huolimatta siitä, mitä te ootte mieltä, kun MÄ haluun ja haluun ja haluun... et mul on kivaa...mun ERIKOISTEN poikakavereitteni kans... et mä tunnen olevani jotenkin enemmän kuin mä oonkaan"...:P
Bat otti esille käsitteen faghag, eli heteronaiset, jotka hyväksytään homomiesten seuraan ja viihtyvät molemmin puolin ja bailaavat yhdessä.

Kysyn jälleen kerran, että onko ilmiötä toisin päin: heteromiehet, jotka hyväksytään lesbonaisten seuraan ja viihtyvät molemmin puolin ja bailaavat yhdessä? Itselläni ei ole ainuttakaan havaintoa näin päin.

Ellei näin ole, niin miksi ei?

Juhani
Häiritsee heterot sukupuoleen katsomatta. Homobaari on homobaari, ihan tarkoituksella. Vois suomessakin olla joku naisilta kielletty paikka.

Mutta se minua tässä ihmetyttää, että missä on tämä homokuppila jossa vallitsee "rento, ystävällinen ilmapiiri"?!? Kertokaa, oitis laukkaan sinne.
Ehkä olen sitten ollut väärässä baarissa tai oikeassa baarissa väärään aikaan: yksikään hetero ei ole viereenkirjoittaneelle vinoillut saati vittuillut homobaarissa.

Ja joskus "roudaan" omia heterokavereitani mukaan homolaan, aivan vastaavasti kuin he "roudaavat" minut matkaansa heterolaan. Mikä tässä nyt on niin ihmeellistä, ihmettelen ma.

Maassa maan tavalla - ei hetero saa (saisi) kiusaantua saman sukupuolen iskuyrityksistä homolassa. Aivan kuten homokaan eri sukupuolen iskuyrityksistä heterolassa.
Jäi tuossa edellä mainitsematta - useimmiten nämä homolaan "roudaamani" ovat miehiä :)

Mutta mulla onkin maailman parhaat ystävät - seksuaaliseen suuntautumisesta riippumatta.
Mä en ite pidä siitä, että "kaiken maailman heterot" laukkaa homobaareissa. Tottakai homojen omat ystävät sallitaan! Tilanne on rasittava varsinkin siinä vaiheessa, kun paikassa alkaa olla niin paljon hetskuja, että ei tiedä enää ketä uskaltaa lähestyä näin lähemmän tuttavuuden merkeissä.

Vähemmistö kun ollaan niin sen seurauksena ei toista samanlaista ole helppo löytää. Ei sitä enää tarvitse trendipelle heteroiden vaikeuttaa!

Ja näihin aikaisempiin kommentteihin heteroiden käyttäytymisestä... Kun tulee homobaariin niin paras tulla sillä asenteella, että voi tulla iskuyrityksiä. Jos ei sitä pysty kestämään niin parempi painua muualle.
Viimeksi uutenavuotena meinasin raivostua, kun typerä pissaliisajengi änkesi Mamassa eturiviin seuraamaan drag show'ta, asteli kaikkien varpaille ja rupesi tappelemaan edessä seisovien kanssa. Poikaystävät joutuivat hillitsemään niitä ämmiä. Todella oksettavaa yläastemeininkiä - menkööt muualle! Yksittäiset heterot eivät haittaa, olen itsekin ollut ystävieni kanssa. Mutta pissaliisaporukoille porttikielto.
Seuraavassa tekstissä kiroillaan rumasti:

Olin kerran poistumassa Mamasta, kun tuulikaapissa palloili sisään pienessä sievässä eräs nimeltä mainitsematon nykyisin Thaimaassa vaikuttava kuulemma videollakin julkisesti viivat nenäänsä vetänyt ja putkassa vieraillut kansanedustajan poika, jolla oli seuranaan, jos tunnistin oikein, eräs nimeltä mainitsematon taannoin eräästä nimeltä mainitsemattomasta paikallisradiosta poispotkittu aamujuontaja, joka nykyisin taitaa olla näyttelijätär. Tukkivat tien ulos. Teki mieleni tölväistä oikein reheesti syvällä ylpeällä rintaäänellä kuulemma kaupungin tiukimman poken kuullen:

"Vitun heterot, viittiks te väistää!"

Mitenkähän olisi särähtänyt heteron korvaan, kun heterot hokevat usein: "Vitun homo, ..."?

Maltoin mieleni, pidin suuni kiinni ja luovin tuulikaapin lasiseinään pitkin ulos.
Noh, kyllä minuakin häiritsee, jos joku tulee tarkastamaan varustusta pisuaarilla. Toisaalta ei siinä voi kun naurahtaa :) Mutta onhan se epäkohteliasta.

Pitäisi vaan sanoa takaisin niille heteroille, jos ne soittaa suutaan tai ilmoittaa huonosta käytöksestä henkilökunnalle. Kyllä ne häiriköt ravintolatiloista aina poistetaan. Ja uskon, että häiritsevästi käyttäytyvät pissaliisat poistetaan varmasti mielellään, jos vain aihetta on. Yleinen varpaille tallominen ei siihen vaan vielä riitä, mutta muu, etenkin selkeä häiriökäytös tai raju humala. Päihtyneille anniskelu on edelleen kielletty, ja tietyssä pisteessä sitä noudatetaan.

Eli aktiivisuutta, älkää antako niiden hyppiä nenulle!
Nimenomaan, Sunshine. Tilanteen jälkipuinti täällä palstalla tyyliin olisi pitänyt tehdä sitä ja tätä ei paljon auta. Suu pitää avata silloin, jos/kun se on ajankohtaista. Jos juttu menee liian pitkälle, ei pidä olla liian kiltti, mutta ei myöskään sellainen herkkänahkainen prinsessa, että valittaa kaikista pikkuasioista. Usein tilanteista selviää terveellä järjellä ja huumorilla paremmin kuin napinalla.
Täytyy myös muistaa, että osa näistä heteroista, joita homopaikat vetävät puoleensa, saattavat olla vielä itselleenkin kaapissa olevia homppeleita. Been there, done that...
Ei haittaa. En oo itse edes tullu aikasemmin kauheesti ajatelleeks, et jotkut homot kokee heteronaiset varsinkaan jotenkin "ahdistavina". Itselle ei kyllä tulis mieleen että heteronaiset homobaaris ahdistais.

Ei kyl heteromiehetkään ahdista homobaarissa. Ite oon pari kertaa heteromiehiä sinne raahannu ja ei niitä kyllä homoista erottanut. Yhden vaivautuneen heteromiehen joskus muistan nähneeni DTM:ssä ja kyseessä oli juuri sellainen tapaus, jossa muijafrendi oli kyseisen jätkäparan varmaan puoliväkisin raahannu sinne.

Täytyy sanoo et oon kyl vähän järkyttyny joistakin kokemuksista mitä oon lukenut, et heteromiehet siis homobaarissa mylvii vielä jotain homofobista heteromacho paskaa? Jaa-a, no, joillakin heteroMIEHILLÄ todellisuus on vain sana.

Itseä ei häiritse heterot missään tai homot missään, mutta tietty, olisi suotavaa, ettei tätä Lostarin kaltaista tapausta tapahdu uudestaan. Toisaalta, se riski on aika pieni.
Markkinavoimat jylläävät. Luulenpa, että Lostari tekee arkipäivinä parempaa tulosta nykyään kuin homovuosina. Paikka on täynnä melkein joka päivä. Tai en nyt mene vannomaan, kun en siellä ihan joka päivä ramppaa :) DTM:ssä ja Herkussa taas ei tietääkseni käy kovin hirveä kuhina arki-iltoina (vai?), joten kyllä ne sinänsä ovat avointa riistaa heteroporukoille, jotka etsivät keskustasta illanviettopaikkaa. Eri asia sitten on, kuinka moni haluaa ehdoin tahdoin homokapakkaan, kun muutakin tarjontaa on yllin kyllin. Tuskin tässä tarvitsee heterojen takia olla kovin huolestunut. Luulen, että suurin uhka tulee sisältä, jos meikäläiset eivät käy tarpeeksi ahkerasti. Saa nähdä, miten Botox vaikuttaa. Ehkä jokin paikka taas kuihtuu (vrt. Pore) tai myydään/muutetaan pääosin heterokäyttöön. Sehän on meistä(kin) kiinni :)
Olin perjantai-iltana DTM:n yläkerrassa, ja täytyy sanoa, että kyllä siellä aikamoinen heteroinvaasio oli. Sinänsä mulla ei ole mitään sitä vastaan, että heterot käyvät homopaikoissa, kunhan osaavat käyttäytyä. Mutta DTM:ssä oli aistittavissa samantyyppistä fiilistä kuin Lostiksessa niihin aikoihin, kun heterot alkoivat toden teolla käymään siellä. Silloin kuulin muun muassa naisten vessassa seuraavanlaisen kommentin: "Tää olis muuten ihan kiva paikka, mutta kun täällä on niin paljon lesboja."

Vähitellen lakkasin käymästä Lostiksessa, koska koin, että en enää sopinut sen paikan imagoon. Toivottavasti samantyyppinen 20 ja risat -porukka ei nyt valtaa DTM:ää samalla lailla. Ymmärrän kyllä, että houkutus on suuri. Esimerkiksi perjantaina ei ollut pääsymaksua, ylhäällä soi 80-luku ja paikka on auki neljään.
Vastaus alkuperäiseen kysymykseen: ovat, kunhan niiden prosentuaalinen määrä pysyy kohtuullisella tasolla. Monissa homobaareissa voitaisiin siirtyä käytäntöön, jossa kello 24.00 jälkeen jonossa pääsee edelle, ikään kuin VIP –asiakkaana, SETA:n jäsenkortilla. Tämä estäisi a) heteroiden ja ns. "heteroystävien" liikakansoituksen ja b) toisi lisää jäseniä (ja rahaa) SETA:aan.
"Monissa homobaareissa voitaisiin siirtyä käytäntöön, jossa kello 24.00 jälkeen jonossa pääsee edelle, ikään kuin VIP –asiakkaana, SETA:n jäsenkortilla. Tämä estäisi a) heteroiden ja ns. "heteroystävien" liikakansoituksen ja b) toisi lisää jäseniä (ja rahaa) SETA:aan."

DTM:ssä saa nytkin pääsylipusta alennuksen Setan jäsenkortilla. Sitä paitsi kaikki Setan jäsenet eivät ole heteroita. Lisäksi olisi tolkutonta, että osa yhdessä juhlivasta porukasta pääsisi jonon ohi ja loput jäisivät hännille kärvistelemään.
Piti siis edellisessä viestissä sanomani, että kaikki Setan jäsenet eivät ole homoja tai lesboja.
Mitä siellä DTM:n yläkerrassa on perjantai-iltaisin? Olen luullut, että Hehku on vain lauantaisin. Siis onko paikka naisvaltainen muulloinkin kuin lauantai-iltaisin?

Sorry, että hyppäsin vähän aiheen ohi...
”DTM:ssä saa nytkin pääsylipusta alennuksen Setan jäsenkortilla. Piti siis edellisessä viestissä sanomani, että kaikki Setan jäsenet eivät ole homoja tai lesboja. ”

Tiedän. SETA:n jäsenistöön kuuluu ns. kannatusjäseniä, mutta he muodostavat todellakin vain pienen vähemmistön.

”Lisäksi olisi tolkutonta, että osa yhdessä juhlivasta porukasta pääsisi jonon ohi ja loput jäisivät hännille kärvistelemään.”

Pieni hinta siitä, että tietyissä paikoissa säilytetään homoenemmistö. Käynee myös muistutuksena heteroille siitä, keiden tarpeita paikka oikeasti palvelee, kun toimintaa hiukan priorisoidaan. Sitä paitsi tuollainen VIP –jäsenyyteen perustuva järjestelmä on jo monessa paikassa käytössä, joten siinä ei olisi mitään uutta.

Ja tuosta kärvistelystä; joskus nuorempana kaikki eivät päässeet tiettyihin paikkoihin sisään, johtuen korkeista ikärajoista. Silloin yleensä valittiin sellainen paikka, minne kaikki pääsevät sisään. Ei niitä kavereita sinne ulos hylätty.
"Käynee myös muistutuksena heteroille siitä, keiden tarpeita paikka oikeasti palvelee, kun toimintaa hiukan priorisoidaan."

Mielestäni siitä muistutetaan nykyisellä pääsymaksualennuksella ihan riittävästi.

"Sitä paitsi tuollainen VIP –jäsenyyteen perustuva järjestelmä on jo monessa paikassa käytössä, joten siinä ei olisi mitään uutta."

VIP-järjestelmä perustuu ainakin periaatteessa siihen, että ravintolassa käydään aktiivisesti ja käyttäydytään asiallisesti - ei siihen, että kuulutaan johonkin järjestöön. Seta-korttiin perustuva vippeys tulisi kyseeseen korkeintaan Dtm:n kohdalla, sillä jäsenmaksuista menee osa Dtm:n omistajan Afrodite Oy:n tukemiseen.

"Ja tuosta kärvistelystä; joskus nuorempana kaikki eivät päässeet tiettyihin paikkoihin sisään, johtuen korkeista ikärajoista. Silloin yleensä valittiin sellainen paikka, minne kaikki pääsevät sisään. Ei niitä kavereita sinne ulos hylätty."

Nimenomaan, eli nytkin monet biletyshaluiset homot menisivät seurueineen heterobaariin, eikä syynä olisi se, että mukana on heteroita, vaan että mukana ei ole Setan jäseniä.
japa kirjoitti: "Seta-korttiin perustuva vippeys tulisi kyseeseen korkeintaan Dtm:n kohdalla, sillä jäsenmaksuista menee osa Dtm:n omistajan Afrodite Oy:n tukemiseen. "

Ei kai sentään, yhdistyksen jäsenmaksulla tuskin olisi edes mahdollista tukea mitään osakeyhtiötä. Jos joku jotakuta tukee, suunta lienee pikemminkin toisin päin, eli ravintolayhtiö pyrkii tuloksellaan ja olemassaolollaan välillisesti (omistajansa Seta-säätiön kautta) tukemaan yhdistyksen toimintaa.
"Ei kai sentään, yhdistyksen jäsenmaksulla tuskin olisi edes mahdollista tukea mitään osakeyhtiötä. Jos joku jotakuta tukee, suunta lienee pikemminkin toisin päin, eli ravintolayhtiö pyrkii tuloksellaan ja olemassaolollaan välillisesti (omistajansa Seta-säätiön kautta) tukemaan yhdistyksen toimintaa."

Ok, kiitos täsmennyksestä.
Siis Afrodite Oy tulouttaa mahdollisesta voitostaan (osinkoina) rahaa omistajalleen SETA säätiölle. Viime vuosina näyttää SETA säätiö jakaneen apurahaoja vain muista tuotoista kuin Afrodite Oy:n tuottamista voitoista eli uusin tiloihin siirtynyt DTM ei ainakaan vielä ilmeisesti ole voittoa tuottanut:

SETA säätiön jakamat apurahat 1997 – 2003:

1997 80 000 mk
1998 100 000 mk
1999 100 000 mk
2000 102 000 mk
2001 110 000 mk
2002 2 000 euroa (pride)
2003 3 000 euroa (pride)
Jos heteronaisia ei ole liikaa, ei häiritse. Ongelma on se, että heteronaiset vetävät puoleensa heteromiehiä, ja lopputulos voi olla niinkuin Lost & Foundin tapauksessa, heterot valtaavat homopaikan, ja homot menevät muualle.

Joku kysyy ehkä, miksi tämä on ongelma. Heteroista on joskus ehkä hauskaa satunnaisesti käydä homopaikoissa, mutta kuvittele tilannetta että olisit aina vähemmistönä paikassa jossa käyt. Ettuskaltaisi lähestyä kiinnostavaa vastakkaisen sukupuolen edustajaa, koska hän on todennäköisesti homoseksuaali, ja saattaisi olla aika tyly, jos yrität jotain. Jos sitten olet jo löytänyt kiinnostavaa seuraa ja haluaisit suudella, muut tuijottavat pahasti. Tuskin viihtyisit. Vaikka tämä ei ole sikäli realistinen esimerkki, että homot eivät torju lähenteleviä heteroja läheskään yhtä tylysti kuin heterot torjuvat homot, eikä homopaikoissa yleensä katsota yhtä pahasti paikan pyhyyttä loukkaavaa heteroparia kuin mitä heterot tuijottavat suutelevaa homoparia. Ja homopari saa olla tyytyväinen, jos selviää pelkällä tuijotuksella, eikä saa esim. nyrkistä.
Jäsenkortilla saatava "VIP-etu" (alennus) on tuskin merkittävä houkutus, ellei sitten kysymyksessä ole opiskelija tai muutoin pienituloinen. Joskaan silloinkaan ei paljon juotavia ostella.

Ravintolat, kuten myös dtm, perustuu liiketoimintaan, ja liiketoiminnassa tavoitellaan liikevoittoa. Sitä ei synny limun juonnilla tai alennuksilla. Sama onko hetero vai homo asiakkaana. Uskoisiin dtm:lläkin olevan tietyt tuottotavoitteet jaettuna viikon eri päiville. Tuottavuutta tuskin tulee pelkistä sisäänpääsymaksuista riittävästi. Asiakkaat, jotka vievät asiakastilaa, mutta kuluttavat vähän rahaa, eivät siis ole tuottavia asiakkaita.

Homoja on yleisesti pidetty henkilöinä, jotka kuluttavat rahaa runsaasti ravintolapalveluihin. Tietystikin nuorien asiakkaiden kulutustottumukset ovat toisenlaisia, kuin vanhempien, joilla on myös (usein) enemmän rahaa käytössään. Tästä syystä myös ikä- ja tulojakauma vaikuttaa tulokseen. Mikäli asiakaspiiri on keski-iältään n. 22v, opiskelijoita / osa-aikatyöntekijöitä, ei pelkästään sillä asiakassegmentillä ravintolatoimintaa pyöritetä, saati avusteta säätiötä. Toki tuossakin ikäryhmässä on myös parempituloisia, joiden uskoisi käyttävän runsaammin rahaa .

Toki alennuksilla ja "happy hour´eilla" on tarkoituksensa houkutella asiakkaita sisään hiljaisiksi tunneiksi, mutta keppanaakin saa myydä varsin suuren määrän, että dtm:n kaltaisen "megajuottolan" ylläpito- ja palkkakustannukset saadaan katettua. Voitosta puhumattakaan.

Oma panokseni dtm:n iltaan on yleensä 80 - 160 e. Parin kympin panostuksella kun ei kannata iltaa lähteä edes istumaan...
Batille:

Perjantaisin DTM:n yläkerrassa on aika tasavahvasti naisia ja miehiä. Mutta nyt tuntui olevan nimenomaan heteronaisia ja -miehiä.

Olen itsekin usein ottanut heterokavereita mukaan homopaikkoihin, mutta mielestäni heidän asenteensa on aina ollut kohdallaan. Pidetään hauskaa ja ymmärretään paikan henki.

Perjantaina DTM:ssä oli kuitenkin tosiaan sellainen fiilis, että jäi itse vähemmistöön heterokansan keskellä.
Edes jotenkin otsikon aiheessa hetken pysyen totean etteivät minua heteronaiset häiritse, eivätkä -miehetkään, jos eivät ole hurjassa humalassa.

Varsinainen aiheeni on napinaa siitä, että koen tässä kapakka-asiassa itseni väliinputoajaksi. En ole enää persaukinen opiskelija. Euroillani voisin hyvinkin tukea homokapakoita, mutta en keksi kuinka.

Olen naimisissa. Ei ole kiinnostusta käydä kapakoissa parinetsintämielessä. En käytä alkoholia ja tupakansavu häiritsee aika tavalla. Olisin kiinnostunut keskustelemaan ihmisten kanssa, mutta musiikki tekee sen vaikeaksi tai mahdottomaksi. Kuuntelen mieluiten hiljaista klassista musiikkia tai ei mitään. Jos kapakassa erityistä ohjelmaa on tarjolla, se esitetään niin myöhäiseen ajankohtaan, että en yksinkertaisesti jaksa, kun seuraavana päivänä pitäisi pystyä tekemään töitäkin.

DTM:n kahvila on suosikkini. Vaikka sen palveluita kohtalaisesti käytänkin, ei sinne kantamillani euroilla varmaankaan kovin isoa vaikutusta ole yrityksen lopputulokseen.

Kukahan kehittelisi palveluja, jotka olisivat houkuttelevia minun kaltaisissa elämäntilanteissa oleville ihmisille.

Juhani
Minäkin olen haaveillut savuttomasta homokahvilasta, jossa soisi klassinen musiikki. Mutta riittäisikö sillä asiakkaita?

DTM:n kahvilaa ei oikein ota tosissaan kahvilana, kun sama paikka on illalla kapakkana, siellä on kuitenkin melko savuista vaikka periaatteessa saa polttaa vain toisella puolella, eivätkä kahvilatuotteetkaan nyt kovin kummoisia ole, jos vertaa vaikkapa Cafe Esplanaden korvapuusteihin ja wienereihin, tai melkein minkä tahansa itseään kunnioittavan kahvilan valikoimaan. En usko, että DTM on ottanut itsekään kahvilaansa kovin vakavasti, siihen ei selvästi ole viitsitty satsata sen enempää mielikuvitusta kuin muitakaan resursseja. Kunhan on nyt nimen vuoksi puolihuolimattomasti sutaistu jotain kokoon.

Hampurissa on ihana homokahvila nimeltä Café Gnosa. (Sinne voisi DTM:n henkilökuntakin tehdä opintomatkan.) Siellä on rento ilmapiiri, ja ihmiset käyvät siellä melko vilkkaasti juomassa kahvia ja syömässä kakkua tai jotain kevyttä välipalaa. Monet käyvät siellä lukemassa lehtiä, mutta helposti tulee juteltua ventovieraidenkin kanssa, mitä ei yleensä tapahdu yökerhoissa, sen enempää Hampurissa kuin Helsingissäkään. Sellaista kaipaisin Helsinkiinkin, mutta epäilen ettei DTM:n kahvilasta saada koskaan sellaista, koska yhtiö on kuitenkin keskittynyt yökerhon pyörittämiseen, eikä käsitä tuon taivaallista kahvilakulttuurista. Pitäisi saada jokin aivan erillinen homokahvila jonnekin muualle.
Juuri niin. Kuten Eivakioasiakas totesi jo aikaisemmin, liikevoitto on tärkein ja kun jonoa syntyy parhaimmillaan korttelin verran, baari on se, joka valitsee asiakkaansa, eivätkä asiakkaat baaria - voivat toki valita heterobaarin, mutta sillä tuskin lienee mitään merkitystä homobaarin liiketoiminnan kannalta. Sitä paitsi DTM ja muut Suomen homobaarit ovat varmaan toimintansa alussa tehneet erinnäisiä laskelmia kannattavuudestaan, kun ovat valinneet homot asiakassegmentikseen. Heterot ovat vain pelkkä bonus tuossa yhtälössä, eivät mitään muuta.

Yksi 90-luvun trendeistä on ollut erikoistuminen tiettyjen asiakassegmenttien tarpeiden huomioonottamiseksi; on baareja, jotka soittavat pelkästään rockia, on teinihelvettejä ja homobaareja, joissa homot (minun käsittääkseni) tapaavat homoja. Minun mielestäni baaritarjonta, jossa toteutetaan ”kaikkea kaikille” – periaatetta, johtaa hyvin nopeasti tarjonnan muuttumiseen harmaanpuuduttavaksi ”ei kenellekään mitään” – massaksi.

Japan kommentit vahvistavat vain käsitystäni siitä, että eivät ne punaniskat sinne homobaariin itsestään eksy - joku tuo ne sinne. Eräänä lauantai-iltana pöytäämme pöllähti kohtuullisen humalassa ollut lähes kolmekymppinen nainen, jonka ensimmäiset kommentit olivat tylyjä; ”Te homot oothe niin shairaita” ja ”Mikshi te oothe tuollaishia?”. Pienen juttutuokion jälkeen, mitä nyt humalaisen puheesta selville sai, kävi ilmi, että tuo nainen oli tullut baariin erään homoseksuaalin työtuttavan kanssa, joka oli jo aikoja sitten kadonnut uuden baarituttavuuden kanssa ties minne jatkoille. Ai niin ja sitten vielä sekin, että muutama vuosi sitten eräs suuri valtakunnallinen ilmaisjakelulehti luennehti paikallista homobaaria punaniskojen eläintarhaksi, minne keräännytään maakuntaa myöten ihmettelemään ja kummastelemaan menoa.

Koska pääsylippujen hinnoilla ei voi vaikuttaa suoraan ongelmaan, SETA:n jäsenyys vaikuttaisi ainakin hiukan hillitsevästi ja sillä olisi kaiken lisäksi runsaasti muita positiivisia (sivu)vaikutuksia.
Itse en juuri kapakoisata pidä, kun tupakansavulle olen allerginen ja muutenkin koen eläneeni jo teinivuosien yli - ja kumppaniakaan ei tarvitse lähteä sinne enää metsästämään. Kahvilatkin ovat jääneet vähemmälle kun en ole juonut kahvia aikoihin. (Todella epäterveellistä! - siis tuo kahvi).

Mutta jos savuton, klassisen musiikin homoravintola löytyisi (live klassista pianolla/kitaralla jne.) niin mikäpä olisi mukavinta kuin pistäytyä ystäväporukalla kuuntelemaan hyvää musiikkia, tavata uusia ihmisiä, ja nauttia hyvästä ruoasta ja juomasta.

Tuossa aikaisemmin joku otti esille fag-hag ilmiön vastakohdan ja kysyi onko olemassa heteromiehiä, jotka hyväksytään lesbonaisten seuraan ja viihtyvät molemmin puolin ja bailaavat yhdessä?

Mielenkiintoinen huomio ja kysymys. Oman näkemykseni ja kokemukseni puitteissa täytyy myöntää, että en ole elämäni aikana tutustunut yhteenkään/ollut tietoinen yhdestäkään heteromies/lesbonainen bailaus-ystävyyssuhteesta. Ehkä kokemukseni ovat rajalliset tässä asiassa.

Mutta joku muukin on kiinnittänyt kyseiseen asiaan huomiota. Yhdellä jenkki gay-foorumilla aikanaan, väitettiin lesbojen ja heteromiesten keskinäisen kontaktin puuttumisen johtuvat siitä, että kaikki lesbot ovat enemmän tai vähemmän väkivaltaisia ja huumorintajuttomia ;) siis vastakohtia homomiehelle. Joten siinä ongelman ydin.

Mitä omaan kokemukseeni tulee, uskaltaisin tässä väitää, että monella lesbolla on kyllä jonkin asteinen She-Woman-Man-hater -asenne. Sillä on paha ystävystyä miehiin ylipäätään! Tähän johtopäätökseen (taas kerran hyvin karkeaan ja brutaaliin) olen tullut omassa lahjomattomassa kriittisyydessäni. :o
Toivoisin että ei.. Itse ainakin olen käynyt ihan vaan ystävän kanssa ja todennut, että paljon mukavampaa on kuin hetskubaareissa. Saa monella tapaa olla oma itsensä, mikä sitten taas ei onnistu näissä perus-hetero-pintaliitopaikoissa. Mielestäni myös heteroiden on muistettava mennessään homobaareihin, että "maassa maan tavalla". Itseäni ovat ainakin tulleet naiset iskemään eikä se ole haitannut, päinvastoin. Kyllä minulle flirtti maistuu, oli sitten mies tai nainen! Minä kun olen hetero. Tai siis.. mitenköhän se nyt loppujen lopuksi olikaan.. ;)
Chiron, en minäkään juo kahvia, vaikka kahviloissa käynkin. Kavereiden kanssakin puhutaan "kahville menosta", juotiinpa sitten kahvia tai ei. Kahvilassa on yleensä muitakin vaihtoehtoja, kuten kaakaota, teetä (monesti useita eri lajeja, kylmänä tai kuumana), limuja, joskus jopa olutta, siideriä, viinejä ja liköörejä. Ja sitten siellä voi tietysti vaikkapa syödä patongin, salaattia, pikkulämpimiä, wienereitä, korvapuusteja, briosseja, pullia...
Ei lesbojen ja heteromiesten välisten ystävyyssuhteiden puuttuminen suinkaan johdu siitä, että "kaikki lesbot ovat enemmän tai vähemmän väkivaltaisia ja huumorintajuttomia". Toki huomasin lauseen perässä hymiön ja arvostan sen olemassa oloa kovasti.

Luultavasti joillakin heteromiesystäviäkin on, mutta niiden puuttumiseen on hyvin yksinkertainen syy. Heteromiesten fantasiat kahdesta naisesta. Eikä tämä nyt ole yleistystä. Eikös heteroporno ole aika naisvoittoista?

Kun kerroin veljilleni lesboudestani ja keskusteltiin samalla aika laajasti asiaan suhtautumisesta, niin toinen veljistä, omalla hieman kömpelöllä, mutta hyvää tarkoittavalla tavallaan sanoi, että lesboushan on ainakin miesten keskuudessa pelkästään suotavaa. Tai näin hän oli meidän muiden ohella käsittänyt. Toinen käsitystäni vahvistava tapaus oli eräs baari-ilta jolloin homoystävämme intoutui kehumaan minua ja kumppaniani. "Te olette kyllä jokaisen heteromiehen unelma!" Kertoi sen meille moneen otteeseen, mikä oli tietenkin tavallaan imartelevaa, kun ilmeisesti piti meitä silmää miellyttävänä parina, mutta en tosissaan haluaisi olla joka heteromiehen unelma. Yöks.

Itse en miehiä vihaa, en ole väkivaltainen, enkä myöskään huumorintajuton. Ja lesbokin vielä uskokaa tai älkää.

Mitä tulee heteronaisiin ja -miehiin homobaareissa.. Aikaisemmin olin sitä mieltä, että sekaan vaan jos suvaitsevaisuutta riittää. Nykyään olen sitä mieltä, että pysykööt poissa. Kyllä, myönnän, itsekin olen kaverin baariin raahannut. Aion vetää tästä eteenpäin tiukan linjan. Vaikka kaverit ovatkin vähemmistöihin minun kautta tutustuneet ja iloisesti toimeen tulevat, niin ehkä on kuitenkin parempi, etten sitten rahaa edes heitä baariin, kun en muitakaan hyväksy. Kyllästyttää jo heteroiden tuijotus ja kommentoinnit.
Hei kaikki (homo)kahvilakulttuurin ystävät, sukupuolesta riippumatta! Eiköhän aleta pommittaa dtm:n johtoa palautteella sen kahvilan nykytasosta, jota varmaan olisi mahdollista aika pieninkin toimenpitein muuttaa toimivammaksi.

Tuoretuotevalikoimaa ei varmaan voida nykyisestä juuri monipuolistaa ilman riittävää asiakaspohjaa, sillä ne kakut eivät kauaa vitriinissä voi vanheta, ellei joku niitä myös osta. Ilmapiirin parannuksen pitäisi lähteä liikkeelle muista seikoista, kuten esimerkiksi täydellisestä savuttomuudesta vähintään iltakahdeksaan asti (edellisillan huurut on tietysti kunnolla tuuletettava ennen avaamista), rauhallisesta ja tunnelmallisesta taustamusiikista (vanha jazz käy myös hyvin) sekä ennen kaikkea ystävällisestä palvelusta, jolle asetan oikeassa kahvilassa aivan toiset vaatimukset kuin yökerhossa.

Onhan näitä kahviloita Helsingissä, mutta itsekin kaipaisin sateenkaarihenkisempää paikkaa, jossa ei törmää hetero-oletuksesta lähtevään ilmapiiriin sen paremmin henkilö- kuin asiakaskunnankaan taholta. Nykyisin monet heterokahvilat ovat tunnelmaltaan valitettavasti houkuttelevampia paikkoja kuin meidän "oma" kahvilamme, mutta näinhän ei tarvitsisi olla.

Ja se naisten läsnäolo ei minua ainakaan kahvilassa häiritse, heteronainen selvin päin on huomattavasti siedettävämpi katsella kuin heteronainen (tai vaikkapa homomies) humalassa.
ekana alkuperäiseen kysymykseen:eivät ole ok koska eivät osaa käyttäytyä,kuten eivät myöskään heteromiehet.pissaliisa oli aika osuva nimitys:) ärsyttää todella tämä nykyinen turistimeininki.
ja sitten tohon lesbojen väkivaltaisuuteen ym.enpäs tiedä millasia lepakkoja siellä suuressa maailmassa on kun en ole pahemmin tavannut mutta kyllä meillä täällä pohjanmaalla ainakin on oikeastaan pelkästään huumorintajuisia ja ystävällisiä tyttöihmisiä!ei ole tappeluja tai muuta ikävää nähty baarissakaan vuosikausiin.
ja heteromiehiä en mä ainakaan vihaa,kavereina ovat oikein mukavia ja juttua riittää.siinä on vaan sellanen pikku ongelma että miehet ei oikein aina ymmärrä että jos sattuu ihastumaan siihen l-tyttöön niin ei kuitenkaan sovi mennä ehdottelemaan tai vielä pahempaa luulla että "kyllä se kunnon munalla paranee kun ei ees ole rekan näkönen.."jne.
mutta sellasia kamujahan nyt ei muutenkaan viitsi hankkia eli hyvin tullaan miesten kans toimeen,myös homojen joitten kans on hyvinkin paljon illanistujaisia ja muuta aktiviteettia!mutta enhan voi yleistää ihan kaikkiin lesboihin ja hesassa kuulostaa olevan vähän eri meininki muutenkin,eipä käy kateeks:)
Paljonkos se Lostari vetääkään porukkaa? Olisi hauskaa vallata se tempauksenomaisesti edes yhtenä iltana takaisin :) Siinä olisi nykyisellä asiakaskunnalla ihmettelemistä. Minulle käy jo tämän viikon perjantaina, kun olen lähdössä useamman kaverin kanssa liikenteeseen. Mites olis, homppelit ja lepakot? Kostetaan :)
Eiköhän 200-300 päätä riitä. 400 ja se olisi jo turvoksissa, veikkaan.

Kukin sitten ratkaiskoon tykönään osallistuuko valtaukseen ylä- vai alapäällään ;)

Ai, niin mutta pitäähän jonokin saada ulos. Sanotaan 500 päätä!
Kaikki vanhatkin parit mukaan nostalgiailtamiin. Ja tietysti hillitön määrä nälkäisiä sinkkuja näyttämään bailausmallia!
Hmmm... nyt ei enää tarvitse keksiä muuta kuin syy, miksi lähtisin tukemaan L&F:n omistajia kasvattamalla moista asiakkaiden invaasiota heidän ravintolaansa, jossa en oikeasti kuitenkaan tulisi viihtymään...

Nostalgia on useimmiten kivaa vain omissa muistikuvissa, vanhan tunnelman luominen keinotekoisesti uudelleen on yleensä turha yritys.
Heti kun ensimmäinen homokapakka laittaa kytin "Naisilta pääsy kielletty" tulen asikkaaksi.
Gambrinissa kokeiltiin aikoinaan miesteniltoja. Sen aneemisempaa iltaa en ole koskaan kokenut.
No, ainoa syy oli se kosto "tunkeileville" heteroille :) Eihän tätä nyt tarvitse niin tosissaan ottaa.
Gambrinin ajat olivat hieman erilaisia muutenkin – maailma muuttuu. Helsingin homot mahtuivat Gambriniin ja vanhan kellariin. Bottalla ja Kaisaniemessä saattoi tavata ihmisiä, jotka eivät kuluneet noiden paikkojen vakiokasvoihin.

Homogenre on nykyään laajempi ja kaipaa samalla tavalla differoituneita ravintoloita kuin muutkin ravintolakävijät. Enkä tarkoita nyt jakoa naisin ja miehiin, vaan palveluiltaan, ohjelmaltaan, musiikiltaan jne toisistaan poikkeavia ravintoloita. Tylsästi ovat vain nuo kaikki tämän hetkiset homokapakat toistensa toisintoja. Viihtyisyyteen ja hyvään palveluun ei ilmeisesti viitsitä panostaa, kun todellista kilpailua ei ole. Kuinkahan moni jää noiden nykyisten paikkojen ulkopuolelle sen takia, ettei jaksa niissä hilluvia heteroita, naisia tai kännisiä. Myös eri ikäisillä ihmisillä on erilaisia tarpeita. Aika moni tipahtaa jo ikärakenteen, humalahakuisuuden tai musiikkitarjonnan vuoksi nykyisten homoravintoloiden tarjonnan ulkopuolelle.

Jos Gabrinin aikoihin miesten illat mahdollisesti olivat aneemisia, niin nykyään on jo toisin. MSC Finland on järjesti viime vuoden aikana kaksi suurempaa viikonlopputapahtumaa ja niiden yhteydessä kolme Men only –iltaa. Aneeminen on ehdottomasti huono sana kuvaamaan noita iltoja. Finlandization 18 iltabileissä juhli n. 200 miestä ja AGM viikonlopun pääjuhlassa yli 400.

Jormah varmaan huomasi, etten tällä kertaa kyseenalaistanut sitä, voiko nykyisen DTM:n olemassaolon ylläpitäminen olla SETA –säätiön ensisijainen prioriteetti.
"Tylsästi ovat vain nuo kaikki tämän hetkiset homokapakat toistensa toisintoja. "

Ihan en tuota menisi allekirjoittamaan.

Mann´s Street = kypsempään ikään ehtineiden karaoke-baari

Nalle Pub = lesbojen ja boheemien homojen kapakka

Dtm = räiskyvä disko

Room = (ainakin oli) trendihomojen lounge room

Con Hombres = ei-niin-trendikkäiden homojen mellastusmesta


Eli kyllä profiloitumista on havaittavissa, vaikka varmasti sitä voisi olla enemmänkin.
Tai näin:

Nalle, Fairy, Mann’s, (Conna): keski-ikä 50 ja promillet >2

Hercules, DTM, Lostari: heteroteinien mellastuspaikkoja ja discohelvettejä
Kuten nimimerkki "japa" luetteli, on Helsingissä ihan vaihtoehtojakin. Etenkin pienemmät paikat ovat erikoistuneet aika voimakkaasti, ja kullakin on oma vakikävijäkuntansa. Käyhän luokittelu karkeasti myös "Irokeesin" edellä mainitsemaan tapaan, eikä välttämättä ihan metsäänkään mennyt. On niitä sävyeroja silti mielestäni vähän enemmän. Toki voisi tarjonta olla vieläkin laajempaa. Pääkaupunkiseudun miljoona asukasta ja lyhyt matkailusesonki ei kuitenkaan ole helpoin markkina-alue hirvittävän vahvasti erikoistuneelle ravintolaliiketoiminnalle. Kahvila- ja ruokaravintolakulttuurin juurtumattomuus Suomeen ei varmaan rohkaise sekään kovin kapealle kohderyhmälle tarjoamaan palveluja.

Kaksi isointa (dtm ja Herccu) toki ovat enemmän tai vähemmän sulatusuuneja homokansalle. Herccu ehkä vähän varttuneemmille (ja ehkä maanläheisemmille bilettäjille) kuin dtm, joka on puolestaan hieman "trenditietoisempien" ensisijainen valinta. Niissä joudutaan tietysti sitten ottamaan laajempi asiakaskunta huomioon, että talo (ja kassa) saataisiin täytettyä. Etenkin dtm voisi olla vielä profiloituneempi trendiklubiksi, jos tämä bilettäjäporukka käyttäisi enemmän rahaa ravintolaan. Viivan alle ei vaan kovin suurta summaa jää, jos keskimääräinen kyläilijä viettää illan muutaman siiderin voimalla. Kate jää peräti kehnoksi.

Kenties sellaiset pienemmät paikat voisivat olla ratkaisu erikoistumiseen (ja men only -meininkiinkin)? Ongelmaksi tietysti saattaa muodostua se, että helposti kävisi niin, että kaikki halukkaat eivät lauantai-iltaisin mahtuisi sisään ja muina iltoina paikka olisi tyhjä. Muutaman kerran käännytetty löytää kantapaikkansa varmasti muualta. Ehkä teemabileet kuukausittain (ehkä viikottainkin joissain tapauksessa) ovat helppo ratkaisu. Toki sopivan tilan oleminen käytettävissä on olennaista. Naistenbileiden kohdalla idea näyttää toimivan, kyllä kai miestenbileidenkin kohdalla, jos jollain on mielenkiintoa sellaisia järjestää? Miksei myös vaikkapa rokki-, nahka-, tooga-, sportti-, jne tilaisuuksien kohdalla?

Baari-idean toteuttaminen on haastavaa ja sen saaminen kannattavaksi varmasti vaikeaa. Tässäkin keskustelussa on huomattu, että toiset homot haluavat bilettää yhdessä heterokaveriensa (niin naisten kuin miesten) ja lesbotuttaviensa kanssa. Ja monet lesbot vastaavasti omien homotuttujensa kanssa. Toiset taas eivät. Osa haluaa olla miesten (tai naisten) kesken. Osa vieläkin tarkemmin määritellyn viiteryhmän kanssa.

Markkinat säätelevät tarjonnan. Jokainen täysi-ikäinen voi perustaa oman liikeyrityksen. Yrittäjän usko tuotteeseensa ja lopulta pankkitilin saldon kehitys ratkaisevat lopulta sen, mitä kannattaa tehdä ja millaista palvelua ja ympäristöä tarjota.

Sitten pitää muistaa vielä yksi ongelma, johon tuskin auttaa muu kuin ajan kuluminen ja suvaitsevaisuuden lisääntyminen ajan myötä. Kiinteistöjen omistajat. Kerrostalon kivijalassa oleva baari (etenkin homo-) saattaa aiheuttaa negatiivista verta etenkin jos kyseessä on asuintalo. Siihen kyllä riittää myös ihan toimistotalokin. Ja varsinkin jos talossa omistajien ikäjakauma on korostunut siinä vanhemmassa päässä tai omistajana on vanhoillinen yritys.

Jos ravintolahuoneisto on taloyhtiön omistuksessa, jo hallituksen (välillisesti yhtiökokouksen) päättämät vuokrankorotukset on keino heittää epämiellyttävä baari mäelle. Sama pätee, jos huoneiston muuhunkin omistajaan. Ja tietysti voi aina käyttää yhtiön taholta painostusta, vedota vaikkapa järjestyshäiriöihin ja muuhun sellaiseen, vaikka baarinpitäjä omistaisi huoneistonkin. Etenkin jokin nahkabaari saattaisi herättää pahaa verta?
Varsin hyvä pointti smo!

Kerronpa tositarinan hieman toisenlaisen ravintolan muinoisista ongelmista:

Ravintola Pikku Pietarin muuttaessa aikanaan Ratakadulle vastustivat tuon talon asukkaat varsin voimallisesti tuollaisen paheellisen liikeyrityksen tuloa taloonsa.

Samassa talossa asui myös ravintola-alan grand old lady Lempi Hilden, jolla oli asiaan hieman toisenlainen näkemys. Lempi muistutti asukaita siitä, kuinka usein he olivat valittaneet kadulle pysköidyille autoilleen tapahtuneista ilkivallanteoista todeten lopuksi ”sitten, kun tuolla alakerrassa on Pikku Pietari, seisovat sen ovelle sellaiset kaapinkokoiset miehet järjestystä pitämässä, ettei teidän enää tarvitse olla huolissanne autoistanne”. Tämän jälkeen ravintolan toiminnalle sitten löytyikin myötämielisyyttä.

Eipä taida löytyä montakaan asuintalossa sijaitsevaa ravintolaa, jolla ei joskus olisi kahnauksia tai ongelmia taloyhtiön kanssa. Monissa asuintaloissa pidetään alakerran liiketiloja mieluummin pitkäänkin tyhjinä kuin vuokrataan ravintolatoimintaan. Joissakin taloissa onneksi ymmärretään jatkuvien liiketilavuokratulojen merkitys asuin ym. kustannuksiin.

Hmm. muuttaisinko itse asumaan ravintolan yläpuolelle – tuskinpa.
Public eye, en usko että DTM:stä saisi millään ilveellä viihtyisää kahvilaa. Tuntuu jotenkin, että kahvila on olemassa vain sen takia, että sille kadulle avautuvalle tilallekin olisi edes jotain käyttöä. Tai sitten yritetään ottaa rahat pois myös kahvilakulttuuria arvostavilta homoilta, ilman että ymmärretään tuion taivaallista kahvilakulttuurista. Joka tapauksessa se tuntuu jotenkin harrastelijamaiselta, sanan huonoimmassa merkityksessä.

Jos ei kahvilan kannata lisätä tuoretuotteiden valikoimaansa, niin käyn kyllä edelleen mieluummin niissä viihtyisämmissä ja paremmin varustetuissa heterokahviloissa, vaikka mielelläni näkisin kaupungissa kunnollisen homokahvilankin. Mutta jos sellainen ei vedä asiakkaita riittävästi että asian voisi tehdä kunnolla eikä vain sinnepäin, niin tyydyn mieluummin pelkkiin heterokahviloihin.

Jarkko, jos menet joskus Turkuun, käypä Studiossa. Sinne on naisilta pääsy kielletty, kuten toivoit. Joku väitti, että omistajat olivat edellisessä paikassaan kyllästyneet heteroturisteihin, mutta lesboja tietysti käy vähän sääliksi, kun heillä ei nyt ole Turussa omaa paikkaa. Toisaalta osasyynä naiskieltoon saattaa olla myös kellarin dark room.
Pääkaupunkiseudun koko ei minun nähdäkseni ole mikään rajoite ravintolaelmän monipuolisuudelle noin yleensä. Esimerkiksi Turussa on variaatiota Helsinkiä enemmän. Eli puhun nyt yleensä alasta, en homopaikoista.

Helsingissä kaiken pitää olla niin suurta ja kaunista, tuloksena usein hajutonta ja mautonta. Ei sellaisesta mitään bileitä useinkaan synny tai ainakaan se ei takaa niitä.
Helsinki EI ole turismin mekka eikä muutenkaan mitenkään erityisen kiinnostava tai erityinen. Pikemminkin päinvastoin. Vai kokeeko joku toisin?

Täällä ei ole yhteiskunnan "muodon" (=rahan) vuoksi myöskään mahdollista saati liiketaloudellisesti kannattavaa kenenkään ruveta huseeraamaan "gay-markkinoilla" yrittäjänä. Toisin kuin vaikkapa sekamuotoisessa ja päättömässä Tallinnassa.

Virolaisilla on Tallinnasta vanha käsityksensä, jonka mukaan kaupunki (Tallinna) ei tule KOSKAAN valmiiksi eikä saakaan tulla.

Jos Tallinna tulee valmiiksi, Ülemisten järven Järvevana suuttuu - tulee tulva, järvevana hukuttaa koko kaupungin, Ülemiste huuhtoo koko paskan mennessään moisen synnin takia.

Helsinki on aika valmis.

Ja väsynyt.

Huuhtookohan Vantaa sen Suomen lahteen?
Tallinna on tylsä ja ruma! Helsinki on viihtyisämpi ja kauniimpi. Helsingin kaduilla ei näy sellaisia rikollisia ollenkaan, mitä Tallinnassa.

DTM:n kahvila on ajoittan nuhruisen ja likaisen oloinen.

Milloin homokapakan suunnittelee sisustusarkkitehti? Homokapakka/-disco voisi joskus olla myös nähtävyys.
Tallinna ei oo sama kuin Viro, samalla tapaa kuin Helsinki ei oo sama kuin Suomi.
Tuli noista viestiketjun aiemmista viesteistä, joissa kerrottiin heteronaisten järjestämistä lesbonäytöksistä, mieleen eräs tapaus.

Tämä tapahtui joskus varmaan 8-10 vuotta sitten vanhassa kunnon Mamassa (ei siis DTM:ssä, kuten nuorempi sukupolvi sen tuntee), Annankadulla. Juuri silloin siellä sattui olemaan kaksi tanssilavaa, yksi kummassakin päässä.

Toiselle, jota ei juuri käytetty (ja joka luultavasti siksi purettiin myöhemmin ja korvattiin laajentamalla sitä toista) ilmestyi eräänä iltana jotain 10-20 nuorehkoa miestä. Olin nähnyt ainakin yhden heistä esiintymässä kerran harrastelijateatterissa, ja päättelin vähän muustakin heidän olevan teatterikorkeakoululaisia.

He olivat tuolla kolmionmuotoisella lavalla, mutta sen sijaan että he olisivat tanssineet, he sätkivät yhdessä kasassa muka ryhmäseksiä harrastaen. Heidän mielestään se oli ilmeisesti erinomaisen hauska idea.

Onneksi kukaan ei kiinnittänyt heihin huomiota, vaan kaikki käänsivät heille selkänsä (homot osaavat joskus suhtautua tiettyihin tilanteisiin juuri oikealla tavalla, vaikka olisivat huomalassakin). Kun joukkio ei saanut haluamaansa huomiota, se poistui paikalta - taas niin ratkiriemukasta - junassa.

Että tällaisia heterovierailuja homopaikoissa en ole jäänyt kaipailemaan.
Miten on sen Lostarin valtauksen kanssa?Onko porukkaa menossa sinne huomenna?JOs näin on ollaan kavereiden kanssa mukana!!
Olisiko puoli kaksitoista tai puolenyön tienoilla sopiva ajankohta? Lostariin ei taisa sen jälkeen enää oikein päästä sisään kunnolla. Sittenhän porukka ehtii vielä vaihtaa vaikka DTM:ään, jos meno ei maistu.
heikun keikun!!

(en siis mitään rumia ehdottele vaikka nimimerkki ehkä siihen suuntaan voi olla provo?!)

heterot gay-paikoissa ei haittaa niin kauan kun muistavat ollaa maassa maan tavalla!

rivien välistäkö keksin semmosen kysymyksen et joku semmonen enemmän "kahvila" kahvila vois olla edistystä sateenkaariväelle? jotai semmosta olin lukevinani. siis kalliossahan on siltasaarenkadulla se Sateenkaarikahvila joka toinen to. Toissailtana se oli jo eli nyt sitten taas kahden viikon päästä. Niin se on kin väliaikainen ja epäsäännöllisen säännöllisesti joka toinen torstai mut sekin on alku! maasta se pienikin jne?? aletaan käymään siellä! sit ku torstai toisensa jälkeen paikka on täynnä - siis savuton ja alkoholiton tila - niin eiköhän siinä joku sit joskus keksi et semmoselle paikalle vois olla useemminkin "tilausta" ku joka toinen torstai? ja vaikka en niitä "järjestäjiä" ts. joilla on avaimet, laittavat tarjoilut esille jne, heitä en ujouttani sen kummemmin tunne mutta varmasti jos ehdottaa niin voivat joskus jotain klassista tms musiikkia soittaa, yleensä siellä on ollu joku radiokanava päällä. mitä mie oon siellä ollu, ilmapiiri on ollu upea! elkää sitä ny tyrmätkö, ei se ole mikää "uskonnollinen" paikka vaikka se yleensä malkuksen jne kautta tuleee esille ja mainittua. kavereista suurin osa on siellä ja heitä on ihana tavata, joulun jälkeen on tullu oikeen ikävä ja kun torstaina olin niin kipeä, kuumetta oli ja pää oli halkeamispisteessä, en viitiny enkä jaksanu sinne mennä mut kahden viikon päästä tulen kyllä!
uskokaa tai älkää, jos siellä innostutte käymään ni kuka sitä on sanonu ettei siitä pienimuotoisesta joka toinen viikko toimivasta sateenkaarikahvilasta vois kehittyy mitään?? haloo! ;-))
enivei, tavatkaamme siltasaarenkadulla kalliossa! =)
Tyhmät, yksinkertaiset, valjut ja kaavoihinsa kangistuneet heterot pysykööt poissa kaikista homokapakoista! Ei homojen ylevämpi, luovempi ja vapaamielisempi seura muuta heidän tylsyyteen ja yksioikoisuuteen tuomittua elämäänsä. Joillekin homot näkyy olevan vain täysin vastustamaton tuoksu jostain paremmasta...
Maman naisten vessassa viime la.
Tyttö pojalle "Hey, sä oot väärässä vessassa, painu ****n"
Poika tytölle: "Sä oot väärässä baarissa! lepsojen vessa yläkerrassa jos Hehkuun tulit"
Siinä sen näkee, kuin tietämättömille hetskuille käy, kun homppelimestaan päätyvät...
Musta tuo nainen wc:ssä käyttäytyi huonosti mutta siitä huolimatta naisten vessa on naisten vessa vaikka DTM:ssä oltaisiinkin. Mistä jotkut homot ovat saaneet päähänsä, että se olisi tarkoitettu vain homoille? DTM:n omistaa Afrodite oy ja sen Seta-säätiö, jonka hallituksen valitsee SETAn vuosikokous, joten voisi kuvitella, että naisilla on oikeus naisten vessaan ja ikävä siellä on katsella kuinka jotkut miehet kuseksivat pitkin seiniä, kun ei ole alkeellisimpiakaan käytöstapoja vaan kustaan kuin koirat. Mua ei sinänsä haittaa missä vessassa kukin käy mut kun niitä siistejä vessoja ei ole ollenkaan. Hehkussakin vessat ovat alkuillan siistejä mutta ei ole enää kahden jälkeen, kun jotkut miehet tulevat merkkaamaan reviirinsä. Jos joku nyt sai kuvan, että olen jotenkin homoja vastaan niin, erehtyi. Minua vain ärsyttää epäsiistit vessat yhtä paljon kuin ihmiset, jotka eivät muutenkaan osaa käyttäytyä oli sitten homo, lesbo, bisse, hetero tai ihan mitä tahansa evvvk. En nyt kaipaa tästä asiasta tappelua vaan et ihmiset miettisivät ,mitä päästävät mistäkin aukostaan ;-)
Niin Setan vuosikokous, Seta-säätiön hallitus, Afroditen hallitus kuin DTM:n ravintolapäällikkökin ovat varmasti sitä mieltä, että naisilla on oikeus naisten vessaan ja että miehet käyttäkööt omaansa.

Valittakaa henkilökunnalle, jos miehiä tunkeutuu roiskimaan naisten vessaan.
Kyllähän tuo vessajako on perinteisesti ollut sateenkaaripaikoissa joustavampi kuin "tavallisissa" ravintoloissa, olen usein törmännyt myös naisiin miestenvessoissa (esimerkiksi Annankadun Mamassa), kun eriöihin on ollut naisten puolella liian pitkä jono ja hätä ei lue lakia. Varsin sallivasti heihin on yleensä suhtauduttu.

Asian ydin lieneekin enemmän käytöspuolella: ei ne miehet saa miten sattuu miestenvessassakaan roiskia, kun kaikelle on rakennettu omat paikkansa.
Mitä?! Annetaanko täällä ymmärtää, että olisi olemassa huonosti käyttäytyviä homoseksuaaleja?

Olen todella, todella, syvästi järkyttynyt! :)
Käykääpä lukemassa entisen homobaarin, Lost & Foundin, palautesivu (post office). Nykyiseen asiakaskuntaan kuuluva ja omien sanojensa mukaan kanta-asiakas Hanna valittaa saamastaan asiakaspalvelusta.

Toivottavasti Hanna pysyy kaikesta huolimatta Lostarissa eikä siirry varsinaisiin homomestoihin.
Ehdottelija, olen joskus käynyt sateenkaarikahvilassa. Se on ihan kiva juttu sinänsä, mutta ei vastaa sitä, mitä kutsun "kahvilaksi".

En tarkoita, että sen pitäisi muuttua muunlaiseksi kuin se nyt on, se on ihan kiva pieni kokoontumisilta teen/kahvin ja voileipien kera, mutta se ei poista ainakaan minun tarvettani oikeaan kahvilaan, jonne voi mennä minä päivänä tahansa, jossa on mukavat tuolit, ehkä klassista musiikkia taustalla, ja kunnon valikoima leipomotuotteita.

Helsingissä suosimiani kahviloita ovat mm. Succes, Esplanade, (kuuluisat korvapuustit) Bulevardin kahvisalonki, sekä joskus Ursula (vaikka siellä ei kovin ihmeelliset valikoimat olekaan). Fazerilla en juuri käy tyrmäävän hintatason takia, enkä Ekbergillä sen takia, että he ratsastavat enää lähinnä nimellään ja ovat tinkineet tuotteidensa laadusta liiaksi.

Suomen parhaat kahvilat löytyvät mielestäni kuitenkin Porvoosta, mm. Helmi ja Blanca, ja jokin kolmas jota en muista. Blancasta sai ainakin jokin vuosi sitten aivan ihania, valtavia perunaleivoksia, mutta en ole valitettavasti käynyt Porvoossa taas vuosiin. Pitäisi kai käydä ainakin kerran kesässä, jos ei muusta syystä, niin kahviloiden takia.
Jotta tässä keskustelussa käytävä keskustelu pysyisi aiheessa, ehdotan, että kahviloista käytävä keskustelu siirretään Sateenkaarikahvilan osalta omaan keskusteluunsa:
Menot & tapahtumat -> Hki: Sateenkaarikahvila

Ja muiden kahviloiden osalta keskusteluun:
Menot & tapahtumat -> kahvilat

Kiitos.
"Onko hetero naiset homobaareissa ok?"

Niin heteronaiset ku -miehetki ovat ok, kuhan tietävät missä ovat. Eli ei kannata ruveta miehiä/naisia iskemään tai kiusaamaan lesbo&homopoikia iskuyrityksillä tms.
Onko tässä kaikessa taustalla ajatus, että "homobaarissa pitää jokaisen läsnäolijan olla pantavissa" ja siksi heteroita ei haluttaisi homobaareihin?

Ehkä siks'en niissä käykään.
Siis tyylikkäät heteronaiset homopaikassa ei häiritse alkuunkaan meikäläistä (joka on sentään 101% homo). Päinvastoin nautin kauniiden naisten näkemisestä - ja kauniiden ihmisten seurasta ylipäätään! Ne tuovat sellaista glamouria ja raikkautta!Ja ne osaa monesti tanssia paremmin kuin gaymiehet yleensä (lukuunottamatta näitä suloisia tanssienkeleitä!) Sinne vaan sekaan! Eikä se tietty flirttikään pahaa tee...;)
Edellinen