Buffy

  • 1 / 11
  • --Tuke--
  • 21.3.2005 11:49
Ihmiset ihmettelevät usein sitä kun ilmaisen universumin parhaaksi tv-sarjaksi Buffyn. Okei, onhan se päällisin puolin, idealtaan, lapsellinen ja koominen, mutta onko täällä ketään, itseni lisäksi tietenkin, joka on nähnyt sen toisen puolen ja osaa arvostaa sitä kokonaisuutta? Koska Buffyversehän on täynnä kaikkea mahdollista! Oikeasti! Epäilijät, uskokaa pois, katsokaa muutama tuotantokausi. Koska siis, parin jakson katsomisella sitä sisäistä kauneutta ei löydä...

Ja voih, vaikka naisista en juuri niin innostukaan, Willow on aivan mahtavan suloinen! Ja se matka, jonka kyseinen hahmo on kulkenut! Huu! Willown ja Taran suhde -> yllättävää ja niin kaunista, niisk!
  • 3 / 11
  • SuperOscar
  • 21.3.2005 19:29
En onnettomuudekseni ole koskaan nähnyt varhaisimpia tuotantokausia (1 - 3) kokonaan, mutta neljännestä alkaen addiktoiduin täysin. Viides ja kuudes kaikkine dramaturgisine kokeiluineen olivat täysosumia. Itse asiassa kuulin amerikkalaiselta tuttavantuttavalta, että jakso, jossa Buffyn äiti kuoli, oli jopa palkintoehdokkaana johonkin tv-palkintoon -- muttei tietenkään voittanut, eihän nyt "lasten sarjaa" palkita voi.
  • 4 / 11
  • Ferocious
  • 22.3.2005 19:06
Buffy oli ohjelmana jotain todella raikasta, vaikka viimeiset tuotantokaudet alkoivat jo paikoin tuntumaan vanhan toistolta. Sarjan huumori, teemat ja juonikuviot saivat aina odottamaan innolla seuraavaa jaksoa.

Lempparihirviönii olivat mm. neloskaudella äänet varastaneet herrasmiehet, kerrassaan kylmääviä ilmestyksiä! Faith oli hyvyyden ja pahuuden välillä taiteilevana roolihahmona mitä mahtavin. Willow oli nörtti-lesbo-wiccana ehkä sarjan kiinnostavimpia henkilöitä, Drucilla oli myös sekopäisyydessään hauska. Ja tottakai Sarah Michelle Gellar teki loistotyön Buffyna.

Ja tuleva pääsiäinenhän kuluu ainakin osittain seuratessa Buffyn kolmannen (ja mielestäni parhaan) tuotantokauden jaksoja, joita esitetään subilla neljänä yönä pääsiäispyhinä! :)
  • 5 / 11
  • --Tuke--
  • 23.3.2005 10:45
Itsekin löysin sarjan vasta neljännellä kaudella ja addiktoiduin HETI, rakkautta ensi silmäyksellä. Samaan aikaan viron tv pyöritti kolmannen kauden loppuja ja katselin sitten vuorotellen subilta neljättä kautta ja aina välillä viron tekstityksellä varustettua kolmatta kautta. Onneksi FS-film julkaisi DVD:nä sarjan ekan puoliskon, joten nehän oli sitten pakko ostaa, sekä ne jo nähdyt. Ja nyt onkin hyllyssä kaikki 7 tuotantokautta ja Angelistakin kaikki neljänteen kauteen. Viitosta odotellessa... Ja subillahan tuo pyörii, mutta rauhaa en saa ennen kuin kokoelma levyjä hyllyssä muiden jatkeena.
Aivan loistava sarja =) Koukkuunnuin heti ekasta kaudesta lähtien silloin joskus aikanaan.. ensin katseli vaan, kun tuli sopivasti siihen aikaan kun ei vielä nukuttanut, muttei telkusta muutakaan tullut.. sitten jossain vaiheessa huomasi nauhoittavansa jaksot aina jos ei ehtinyt katsomaan :) Kaikkien hahmojen kehityskaari on ollut monimuotoinen ja pitkä, verrattuna amerikkalaiseen "perussarjaan." Willow kyllä ehdoton suosikki =) DVD:nä löytyy muut kaudet paitsi kakkonen ja sekin on hankintalistalla. Angelin kaudet pitäisi seuraavaksi hankkia. Subilla pyörivä vitoskausi kyllä ehdottomasti ko. sarjan paras omasta mielestäni.
Moi,

--Tuke-- kirjoitti:

"onhan se päällisin puolin, idealtaan, lapsellinen ja koominen"

Häh? Eikö Buffyssa ole parasta juuri se, että se on lapsellinen ja koominen? :-)

- Heikki
Monivivahteisuus on se Buffyn valtti. Mutta tolla tarkotin jotain niinku että pitää kattoo pintaa syvemmälle ja nähä se ultimate beauty, jota se koko Buffyverse kuvastaa, heh!
Yksi puoli mikä erotti minun mielestäni Buffyn edukseen muista hieman samankaltaisista sarjoista kuten esimerkiksi Siskoni On Poika, oli sen pitkäkestoiset juonikaaret. Minua ainakin henkilökohtaisesti vitutti se että Halliwellin sisaruksilla oli joka jaksossa vastassaan erilainen otus, ikäänkuin pimeyden joukot valmistaisivat liukuhihnalla maalitauluja sisaruksille. Buffyssa pahikset sentään olivat välillä niskankin päällä...
  • 10 / 11
  • Jacqueline.N.
  • 8.4.2005 22:44
Minusta Buffy ei ole sarjana lapsellinen ja koominen. Siltä joka näin ajattelee, on jäänyt paljon huomaamatta. Tottakai Buffyssa on myös lapsellisuutta ja komiikkaa mutta se on hyvin älykästä sellaista. Tietynlaista itseironiaa löytyy ja olisihan sarja aika epäuskottava jos lukioikäiset käyttäytyisivät vakavasti kuin Paavo Lipponen eduskuntavaaleissa.
Tämän komiikan ohella Buffy käsittelee erittäin koskettavasti ja ajoittain yllättävänkin julmalla tavalla kaikkia niitä asioita, joita nuorille ja vanhemmillekin ihmisille voi sattua perhe-ja ihmissuhteista traagisiin menetyksiin. Kuolemaa sarjassa näkyy paljon eivätkä päähenkilötkään siltä välty. Koska tahansa saatetaan kiskaista matto jalkojen alta. Buffy on myös kantaaottava ja rajoja rikkova sarja esimerkiksi homoseksuaalisuuden kohdalla.

Buffyn päähenkilöt ovat kaikki mielenkiintoisia ja heillä jokaisella on sarjassa paljon liikkuma-ja kasvunvaraa. Ei siis keskitytä läheskään aina pelkästään Buffyyn. Sunnydalen maailma on kaikkea muuta kuin muovinen. Tunnelma oikein huokuu ruudun läpi. Mitä enemmän sarjaa katsoo, sen enemmän huomaa miten Buffy todellakin on aarre TV-historiassa.
Buffy on uskomattoman hyvä sarja. Katsoin itse putkeen kaikki 144 jaksoa. Oli hieman tekemisen puute.

Joku mainitsi, että Siskoni on noidassa ei olisi pitkiä juonikiemuroita. Kyllä niitä siitäkin löytyy. Esimerkiksi neloskausi ja seiskakausi ovat olleet pitkien käänteiden kehittelyä. Kuin myös oli koko Colen elämänkaari aina kolmoskaudelta vitosen puoleen väliin.