Homous muotia? TV1 ti. 15.03 klo 19.10

  • 1 / 10
  • Frankieboy
  • 14.3.2005 22:47
Voimala

TV1 ti. 15.03 klo 19.10
TV1 la. 19.03 klo 11.05 (uusinta)

Miksi homot ovat muotia televisiossa?

Keskustelemassa tv-toimittaja Mikko Silvennoinen, Z-lehden päätoimittaja Sari Virtanen, koreografi Tuomo Railo, tutkija Juha-Heikki Tihinen ja Sillä silmällä -ohjelman stailaaja Mikael Hytönen.
  • 2 / 10
  • Kultasormi
  • 15.3.2005 15:59
Taitaa olla aiheet ja vieraat taas kerran vähissä kun täytyy turvautua kierrätykseen.
  • 3 / 10
  • -Mobile-
  • 15.3.2005 19:46
Ihan hyvä ohjelmahan tuo oli. Mielenkiintoista ja hauskaa keskustelua. :) Mikko Silvennoinen sanoi hyvin että jos omassa tuttavapiirissä ei ole homoja eikä tunne ketään joka tuntisi homon niin on syytä katsoa peiliin ja yhteisössä on jokin solmu. Aika nappiin.

Hyvä että tämä aihe tulee aina vain enemmän ja enemmän pinnalle!
Jep. Hyvä keskustelu, eikä huonoa sanottavaa ollenkan.

Tuli vain mieleen kun puhuttiin homoseksuaalisuuden näkyvyyden edistävän suvaitsevaisuutta - johon toki uskon itsekin. Mutta monikohan suomalaisista katsoi tuotakin Voimalaa kun MTV3:lla tuli samaan aikaan Salatut elämät. Ongelma on juuri siinä, että "valistus" saavuttaa kohteensa siellä missä on jo ennestään valistuneisuutta. Se toinen puolisko, mikä tietoa ja valistusta oikeasti kaipaisivat eivät osaa sitä vastaanottaa.

Entä kanava Nelosen kautta esitetyt homosarjat? Suvaitsevaisuus lisääntyy? Mutta toinen kysymys on, että missä tähän suvaitsevaisuuden kasvuun on mahdollisuus? Tietääkseni kanava Nelonen ei näy edes muutaman isonkaan kaupungin omakotitaloalueilla, saate sitten jossain peräjunttilassa, missä suvaitsevaisuuskasvatus olisi oikeasti tarpeellista. Meillä Suomessakin on havaittavissa samanlainen kahtiajako kuin esim. Yhdysvalloissa, missä perikonservatiiviset katsovat omia kanaviaan, ja vapaamieliset omiaan. Nämä kaksi erilaista mediamaailmaa pönkittävät entisestään ja tietoisesti omia näkökulmiaan vastaamalla kysyntään ja seurauksena ei voi olla muuta kuin entistä kahtiajakautuneempi maailma.

Minusta tuntuu, että Salattujen elämien "Kallen homous" valisti suomalaista junttikansaa keskimäärin enemmän kuin kanava Nelosen homosarjat ikinä yhteensä.

Sori jos meni hieman ohi topicista.. :o
  • 5 / 10
  • -Mobile-
  • 15.3.2005 21:08
Veikkaan että olet ihan oikeilla jäljillä. Nelosen katsojaluvuthan eivät koskaan ole kovin korkeita ja niin sanottu taviskansa katsoi kyllä taatusti äsken Salkkareita eikä mitään tylsää keskusteluohjelmaa.

Mutta onneksi homot ovat laajasti esillä. Lehdet kirjoittelevat yhä enemmän, on homoja julkkiksia ja elokuvissa ja televisiossa esiintyy aina vain useammin seksuaalivähemmistöihin kuuluvia. Vaatii aikamoista lahjakkuutta jos on pystynyt sivuuttamaan koko teeman Suomessa viime vuosina.
En nähnyt ohjelmaa, kun olin Bio Cityssä katsomassa Napolaa, natsien eliittikoulusta kertovaa leffaa - jossa muuten siinäkin on sivujuonteena selvää homoeroottista värinää. Käykää katsomassa, antaa hyvän kuvan totalitarismista. Voimala pitää katsoa uusintana.

Edellä kirjoitettiin, että on hyvä, että on mm. homojulkkiksia esillä. Ok. Kaipaan kylläkin enemmän sellaisia ohjelmia, joissa homous on osa ns. tavallisten ihmisten jokapäiväistä elämää.
Kiitos leffavinkistä, pitänee harkita.

Tuossa Voimalassa todettiin, että pääasia että homot yleensä ovat esillä mediassa, oli sitten millaisia stereotyyppejä tahansa. Joku haastateltavista sanoi myös, että haaveena olisi, ettei seksuaalisuudesta tarvitsisi tehdä numeroa mutta Suomessa ei olla vielä siinä pisteessä.

Oli kyllä ihan mukava ohjelma. Mielelläni katsoisin tuollaisia lisää.
Mutta kuten Silvennoinen (muistaakseni) tokaisi, on tällä hetkellä parempi että homoja on ylipäänsä jossain ohjelmissa mukana. Pääasia, että homous on tiedostetaan olemassa olevaksi asiaksi. Kyllästyminen ja arkipäiväistyminen homoutta kohtaan tulevat ajan kanssa, eikä sitten tarvitse homojakaan mediassa työntää mihinkään tiettyyn "keijumuottiin".

Ja niille jotka eivät nähneet tätä Voimalan keskustelua, niin voin kyllä suositella uusinnan katsomista. Kerrankin oli asiallinen keskustelu ilman mitään turhanpäiväistä jeesustelua. Jopa minä, ikuinen kyynikko näissä asioissa, seurasin keskustelua mielenkiinnolla.
  • 9 / 10
  • espoolainen
  • 16.3.2005 8:57
Minustakin ohjelma oli erinomainen ja vieraat tosi fiksuja ja asiallisia. Tuntui jopa paikoitellen että Voimalan emännät menettivät otteen keskustelun syvyydestä. Tutkijakaveri ei ollut supliikkimiehiä, mutta oli oiva esimerkki juuri siitä homokansasta, jonka työ ei perustu esiintymistaitoihin vaan on ihan "tavallinen" tutkija. Mikael, Tuomo ja Mikko olivat erinomaisia ja Sari suorastaan loistava!
vaikka itteäkin vituttaa välillä erilaiset "homomuotit" mitä jossain tv-ohjelmissa vahvistetaan, niin kyllä siltikin musta on tärkeämpää, että homoseksuaalisuus on esillä. ehkä sitten koittaa se päivä että "julkkis-x:n homouteen" on "kansan kommentti: joojoo, mut ketä kiinnostaa...