mitä mieltä tom of finlandista ????

tuli vaan mieleen . kun luin jostain lehdestä , että sen elämästä olis tehty dokumentti pohjainen dvd- elokuva . kaippa siitä kaverista on ennenkin elämänkertoja tehty , oli se sentään oman aikansa " legenda " . eli ajala , jolloin kaikenlaiset " erilaisuudet " piti pitää visusti omana tietonaan . mut piirtäjänä se on ehdoton . osaisimpa itsekkin taiteilla noin upeasti , niin hyvä olis .
Miesystäväni osti minulle synttärilahjaksi muutamia vuosia sitten Tom of Finland, The Art of Pleasure eepoksen, kun diggas noista kuvista ja toivoi, että alkaisin piirtään samantyylisiä juttuja... No en kuitenkaan! - kun ei nyt erityisemmin nappaa. Toki lahjakas kaveri noin muuten... Tuossa kirjassa oli myös jonkinlainen historiikki Tomista jne. Eikös toi heppu pyörinyt enimmäkseen isommissa paikoissa, New York jne... Ainakin Tomin miesystävä taisi olla lähtöisin jostain Kolarista, Pohjois-Suomesta (Olikohan ihan Kake?)

Tomin kirjoja löytyy ainakin osoitteesta:

http://www.tomoffinlandstore.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=CTGY&Category_Code=TOM

Tuosta dokumentista en tiedä mitään.
Olen kyllä hiukan sitä mieltä, että Tomppa loi homomieskuvan, josta on varsinkin Ameriikassa muodostunut niin ideaalinen homoihanteeksi, ettei meinää mikään muu enää kelpaavan, pitää ehdottomasti yrittää olla vimpan päälle hormoneilla bodattu testosteronikarju.
  • 5 / 11
  • Resander
  • 26.2.2005 16:47
Oltiinpa Tom of Finlandin kuvista mitä mieltä tahansa, tosiasia on, että hän on taatusti kautta aikojen tunnetuin suomalainen taiteilija maailmanmittakaavassa. On sääli, että etabloitunut taidemaailmamme pörisee omissa pieruissaan eikä kykene vieläkään näkemään metsää puilta...
Tomofomohomofamun kuvat eivät ole mielestäni taidetta, vaan sarjakuvia ja sillä tyylillä tehtyjä. Hänen miesnaisensa ovat aika skitsoja kuvia. Välillä ne vaikuttavat surrealistisilta unilta, jossa erotiikka on nostettu potenssiin kolme. Hahmot ovat ohuita kuin paperinuket tai barbinuket. Onko kukaan tehnyt oikeasti nukkeja niistä hahmoista? Ne olisivat hupaisia.
Muistan nahneeni Tom's kuvia jo 70 luvun alussa taalla atlantin takana.Ova olleet vielakin suosittuja.En vaan ymmartanyt miksi han kaytti Finland nimessaan.Pelkka Tom olisi ollut vaikka kaupallisempi.Kuinka kauan han on ollut tiedossa suomessa,oliko hanen kuviaan julkaistu sanomalehdissa ja muualla.Onko kumppani viela elossa,jos on ei varmaan tarvi rahasta murehtia,copywrite laws takaa sen.
coco kirjoitti: "En vaan ymmartanyt miksi han kaytti Finland nimessaan"

Se oli kustantajan idea. Jotenkin eksoottista. Tomi ei itse asiasta ilahtunut vaan oli sitä mieltä, että ei haluaisi Suomea mitenkään edustaa.
"Olen kyllä hiukan sitä mieltä, että Tomppa loi homomieskuvan, josta on varsinkin Ameriikassa muodostunut niin ideaalinen homoihanteeksi, ettei meinää mikään muu enää kelpaavan, pitää ehdottomasti yrittää olla vimpan päälle hormoneilla bodattu testosteronikarju."

Ja taiteilijan kotikonnuilla vaikutus oli täysin päinvastainen...?

Mutt eihän kukaan ny ookaan profeetta omalla maallaan.
...Ei ainakaan Suomessa. Suomessa etsitaan jokaisesta vahankin menestyvasta suomalaisesta ensin niita vikoja.
Toisenlaisiakin toimintatapoja tassa maailmassa onneksi on.