Euroviisut 2005

Eurovision laulukilpailut lähestyvät. Vuoden 2005 kisat käydään Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa. Semifinaali pidetään 19.5. (josta 10 parasta pääsee finaaliin edellisvuoden 10 menestyneimmän lisäksi) ja varsinainen finaali järjestetään 21.5.

Suomen edustaja valitaan Tampere-talossa pidettävässä loppukilpailussa 19. helmikuuta.

Tänä vuonna Euroviisut täyttää myös 50 vuotta, joita juhlitaan Lontoossa lokakuun 16. päivä.

Yleisradion euroviisusivut ovat osoitteessahttp://www.yle.fi/eurovision

Mitä mieltä olet esiintyjistä tai kappaleista? Entä nykyisestä tapahtuman kaksipäiväisyydestä? Tarvitaanko Euroviisuja yhä?
  • 2 / 34
  • Public eye
  • 23.1.2005 23:06
Ja ne monien mielestä kiinnostavammat, hauskemmat, paremmin järjestetyt ym. ym. euroviisut karsitaan tietysti jälleen lahden takana. Mukana on monia kiinnostavia kilpailijoita, Alcazar, Bodies Without Organs, Arja Saijonmaa (sic) jne. Karsinnan finaalissa 12.3. on toisena juontajana taas Mark Levengood, ja Skellefteån välikarsintaa 26.2. juontaa toisena Marko Lehtosalo (Markoolio).

Lisätietoa
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=24885
  • 3 / 34
  • Profusion
  • 23.1.2005 23:41
Odotan jo Ruotsin viisuja aivan kaukosäädin kuumana. Viime vuoden viisuilijoista levyhyllyyni päätyivät Shirley Clamp, Bosson, After Dark ja Fredrik Kempe.

Suomen karsinnat ovat olleet tähän mennessä todella väsyneet. En voi käsittää, ketkä viitsivät äänestää kaiken maailman karaoke-elviksiä finaaliin. Ruotsissa homma osataan - biisit ja puitteet ovat kuin eri maailmasta.
Suomessa on surullista kun on meneillään oikein noidankehä Euroviisuissa. :(

Ei olla menestytty -> menee usko -> ei viitsitä satsata -> vielä huonompi menestys -> kunnon artistit eivät vaivaudu -> yleisö menettä mielenkiintoaan -> vielä huonompi menestys -> yleisön mielenkiinto ja arvostus laskee entisestään -> hävetään jo etukäteen. Lisäksi tuntuu kohtuuttomalta, että juuri naapurimaan pitää porskuttaa tuolla lailla niin se latistaa tunnelmaa suomalaisten Eurovisujen osalta entisestään kun se, mihin suomalaiset aina vertaavat itseään menestyy aivan toisella tavalla.

Mikä olisi se viisastenkivi mikä ratkaisisi ongelman? Mistä kohtaa noidankehää pitää ruveta purkamaan?
Muistaakseni viime vuonna näin Melodifestivalenin yhteydessä niiden tuottajan tai vastaavan haastattelun, jossa ne juuri selitti tätä asiaa. Ne oli saaneet suosion nykyiselle tasolle ja parempia biisejä panostamalla prduktioon, tekemällä siitä suurta viihdettä. Seurauksena oli, että tarjokkaita oli jonoksi asti. Ei heti, mutta etenkin seuraavana vuonna

Ehkä meilläkin ensi vuonna?
  • 6 / 34
  • Public eye
  • 24.1.2005 13:02
Nyt kun MTV3 siirtyy ruotsalaisille, on korkea aika antaa euroviisut ensi vuodesta alkaen maikkarin hoitoon. Toivottavasti siellä osattaisiin käyttää hyväksi naapurin knowhowta tässä asiassa.

(Ohi aiheesta: toivottavasti maikkarin ohjelmisto muuttuu muutenkin sellaiseen suuntaa, että sieltä ylipäänsä tulisi jotain katsottavaa...)
Öh.. eikö Euroviisut ole juuri Yleisradioyhtiöiden (tai vastaavien) järjestämä kilpailu, joten maikkari ei voi edes osallistua tähän? Eikä muutkaan kaupalliset kanavat.

En minä kyllä varma ole, mutta jokin tällainen muistikuva kummittelee takaraivossa. :)
  • 8 / 34
  • Public eye
  • 24.1.2005 13:56
MTV Oy on European Broadcasting Unionin (EBU) jäsen, joten tässä suhteessa ongelmaa ei nähdäkseni olisi.
...mikä olisi se viisastenkivi, joka ratkaisisi ongelman?

Meillä euroviisuiksi ajateltavissa oleva kevyt musiikki on tusinatuotantoa Radio Suomessa soittamista varten, toinen toistensa tylsiä klooneja. Ei tällä otteella pitkälle pötkitä. Unohdetaan siis Suomen osalta koko viisut.
Suomeen on muuten perustettu 8.1.2005 Viisufanit (ry.) -niminen viisufaniyhdistys, jossa edistetään viisufanien harrastusta. Tässä yhdistyksessä jäsenyys on ilmainen toistaiseksi, joten kannattaa ilmoittautua mukaan. Ilmoittautumiseen tarvitset vain nimesi, osoitteesi ja paikkakuntasi sekä sähköpostiosoitteen. Ilmoittautumiset ja lisätiedot voi lähettää osoitteeseen viisufanit@suomi24.fi - vastauksia saa yleensä nopeasti.
Jotenkin sitä taas ajatteli, että nyt kun on satsattu sentään noihin karsintoihin, niin biisitkin olisivat parempia. Tyhmä minä ;) Ei ainakaan nähtyjen karsintojen ja niistä jatkoon selvinneiden osalta tilanteemme tule muuttumaan viime vuodesta miksikään.
Tuntuu siltä, että me äänestetään ihan vääriä kappaleita jatkoon (tai siis enhän minä, mut ne kaikki muut ;)).
Olisikohan pitänyt vielä niille äänestäjille korostaa sitä, että olemme valitsemassa biisiä, joka esitetään euroviisuissa, ei syksyn sävelessä, eikä "takahikiän tanssilavalla" (Ei suinkaan mitään pahaa Takahikiästä.)
No eihän onneksi vielä kaikkea toivoa ole menetetty, tai no ...
Oli muuten aika hyvä tuo Elena Mady. Ehkä jopa liian hyvä Euroviisuihin! =)
Noh? Mitäs piditte eilisestä semifinaalista? Elena Mady teki vaikutuksen ainakin minuun! =) Ja muutenkin fiilis tuntui Turussa olevan korkealla.
Minusta nämä 2000-luvun Suomen euroviisukarsintojen kappaleet ovat surkeaa kuunneltavaa. Aina outoja nimiä mukana ja sitten ne nimet katoaakin saman tien. Taso on surkea.
Aika kohtuuttomasti sanottu. Minun mielestäni taso on kohtuullisen hyvä Suomessa tänä vuonna. Omat suosikkini Kiovaan ovat Elena Mady ja Firevision.
Actress kappale saisi minun puolesta mennä edustamaan Suomea Euroviisuissa, ainoa joka on nyt tähän mennessä kolahtanut
Tottapuhuen, varsinaiset edustajakappaleet ovat kaikki mitä tylsimpiä. Virolla on loistava biisi valkattuna, mutta muut ovatkin jotain ihan muuta. Albanian kappalekin on siedettävä.

Mutta kyllä siinä niin käy että Forss sinne Kiovaan lähtee. Ei mikään Elena tai Gary tai Geir. Forss!
  • 21 / 34
  • Jacqueline.N.
  • 18.2.2005 2:01
Suomi menetti kyllä mahdollisuutensa Euroviisuissa kun ei valinnut Riikkaa ja Toarieta viimeksi edustamaan Suomea. Veikkaan että Toariella Suomi olisi saanut oikeasti yllätettyä kaikki. Ehkä olisimme jopa voittaneet, sillä viimeksi voittajakappale oli saman tyylinen kuin Toarie, mutta paljon yksinkertaisempi ja tylsempi.

*katkera*
Tuolla toisaalla soitin jo suutani mutta sanottakoon täällä vielä: Onnea Geir! :) Ei se nyt niin huono ollut vaikkei mikään säkenöivä Kiovan finaalin voittajaehdokaskaan. Tai kuka noista koskaan etukäteen tietää...

Elena Mady olisi ollut helmi mutta ei väkisin.
Why menee kyllä siihen irlantilaiseen balladi-kategoriaan, jolla on yleensä menestystä tihkunut.
Ei mielestäni ollenkaa huono valinta Suomesta,
onnea matkaan!
Juu tuskinpa ihan mahdottomasti pisteitä tulee. Tosin tämänvuotinen biisi ei nyt ihan karmeimmasta päästä ole, vaikkakaan se ei nyt mitenkään erikoinenkaan oo. Jotenkin se Why on tutun kuuloinen -- ihan kuin osa biisitä ois kopioitu jostain tutusta biisitä.
  • 26 / 34
  • Viisukrapula
  • 20.2.2005 20:13
"Why" ei ollut ihan toivoton valinta, ainakin se on kirkkaasti parempi kuin tämä herra Kentala, joka croupier-lookissaan nytkytteli jossain 80-luvun Riki Sorsan tunnelmissa. Kovin monet tuntuvat olevan tämän nytkyttelijän lumoissa eivätkä huomaa biisin onttoutta. Vaan niinhän se taitaa olla että makuasioista ei... jne.

Kiitos Elena Madylle kisojen taidepläjäyksestä.
Why on hyvä kappale. Ja laulaja on myös hyvä. Menestys riippuu nyt vain siitä kuinka hyvin ko. kappale nousee esille ennästysmäärästä kilpailijoita. Tällaisilla rauhallisimmilla kappaleilla on taipumusta aiheuttaa haukotusreaktoita, jos ympärillä on kepeitä melodisia rallatuksia.

Kentalan kappale oli tällainen reippaampi eikä mielestäni huono sekään. Ja laulajalla oli hyvä soul-ääni ja varsin varma laulutyyli- ja tekniikka. Ja tuo ulkoinen pelikasinotyyli, joka hieman muistutti myös Chaplinia (ei kulkuri-Chaplinia vaan vanhempaa oikeaa Chaplinia henkilönä) olisi varmasti jäänyt yleisön mieleen loppukilpailussa. Näillä eväillä arvelen, että Kentala pärjäisi ehkä jopa paremmin kuin tämä Why. No, jää nähtäväksi kuinka hyvin Why pärjää.

Actress-kappale oli erinomaisuudessaan ja taiteellisuudessaan väärässä paikassa väärään aikaan. Sopii hyvin laadukkaan pitkäsoiton yhdeksi kappaleeksi, mutta ei tällaisen rallatuskilpailun ehdokkaaksi. Olisi kyllä huomattu joukosta, mutta riittäisikö se voittoon? Epäilen, että ei.
Kentala oli mun mielestä ihan Yamma yamma -tyyppinen euroviisufloppi. Why oli ihan OK, mutta epäilen myös sen mahdollisuuksia pärjätä kepeiden rallien joukossa. Olisiko Kiss Me sittenkin ollut parempi...
  • 29 / 34
  • tamperelainen
  • 21.2.2005 17:39
Yle24:llä tänään kello 22.50 svt:n suomenkielisissä uutisissa lauantain euroviisuja käsittelevä juttu. Siellä haastatellaan muutamia musiikin asiantuntijoita. KATSOKAA IHMEESSÄ KENELLÄ KÄYTÖSSÄ DIGIBOXI.
SVT Europa lähettää suomenkieliset uutisensa klo 18.45, eli näkyy myös ilman digiboksia, jos SVT ylipäänsä näkyy (oletan, että uutislähetys on juuri se tämänpäiväinen?).
Kaksi asiaa karsintakierroksella Ukrainassa on nyt ainakin varmaa: Suomi saa täydet pisteet Norjalta ja Venäjä Suomelta.

Kyllä musiikin arvostelu on helppoa!
Heh. Ajattelin ihan samaa tuosta Venäjän edustajasta että taitaa Suomelta tulla pisteitä. ;) Ja jokakeväinen suuri jännityksen aihe on myös se, että kuka saa Kreikan ja kuka Kyproksen 12 pistettä. Tuskin maltan odottaa toukokuuhun!

En kai vain kuulosta kyyniseltä? :D
En ole kuullut tämän vuoden euroviisuehdokkaita, mutta ne tuskin kovasti poikkeavat kovasti menneiden vuosien viisuista. Siksi tämä pari vuotta sitten tullut sääntö on minusta oikein erinomainen: jos ei saa tarpeeksi pisteitä, on kaksi vuotta pelistä pihalla. Näin ollen minun ei tarvitse hävetä kansalaisuuttani kuin joka kolmas vuosi...
Peter, peter, pettymykseksesi on sanottava, että siitä säännöstä on jo luovuttu. Siksi kilpailut ovat kaksiosaiset. Tosin voit säästyä häpeältä jättämällä ensimmäisen kierroksen katsomatta, sillä Suomi osallistuu vain siihen ;)