Z-lehti komeasti esillä Journalistissa

  • 1 / 6
  • JuhaniV
  • 4.2.2005 22:14
Tänään ilmestyneessä Journalistissa etusivun puffina (sivun ylälaidassa): "Homous on hauskaa Sari Virtasen luotsaamassa Z-lehdessä".

Keskiaukeaman juttu (s. 12-13), otsikko: "Z - sitä tehdään ihan homona"

(Kyseessä on "Alan töissä" -sarjan juttu, jossa esitellään medioissa työskenteleviä ihmisiä. Jutun kirjoittaja Lotta Tuohino on rakentanut jutun pitkälti Z-lehden päätoimittajan Sari Virtasen haastattelun pohjalta. Mukana on lisäksi pienehkö kainalojuttu Setasta.)

Ingressi:
"Z-lehden päätoimittaja Sari Virtanen uurastaa kokopäivätoimisesti tehdessään modernia aikakauslehteä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä koostuvalle yleisölle. Z ei ole ihmisoikeuslehti enää samassa määrin kuin ennen, mutta viihteelliseksi ei päätoimittaja sitä vieläkään kutsuisi."

Otteita:

"Nykyinen Z on komea ja kiiltävä nelivärijulkaisu, jonka kehtaa vaikka asettaa sohvapöydälle sisustuselementiksi. Seksuaalivähemmistöjen lifestyle-lehti voi vapaasti leikkiä stereotypioilla mainoslauseissaan -- Z-lehteä "luetaan ihan homona" tai "homoilla on parempi maku"

"Jokaisessa numerossa on matkustusjuttu, sillä stereotypian mukaanhan homot matkustavat paljon."

"- Ei tarvitse enää esittää miehekkäitä miehiä vaan voidaan heilutella käsilaukkua, kärjistää Z-lehden päätoimittaja Sari Virtanen."

Väliotsikko: "Surkeilusta sisustusjuttuihin"

"Z-lehden korea konsepti on reilun vuoden vanha, ja se on vuodessa kasvattanut ilmoitustuottoja kahdella kolmanneksella ja tilaajamäärää reilun kolmanneksen. Myös irtonumeromyynti on kohentunut."

"Lehden uusi ilme on silmiinpistävän nuorekas, syystäkin: - Nuorethan tarvitsevat kipeimmin mallia siitä, että on kivaa olla homo."

"Z tavoittelee urbaaneja lukijoita, jotka sekä bilettävät että hoitavat pihaansa."

".. juttuihin on entistä helpompaa saada ihmisiä."

"1970-luvulla keskityttiin tiukkaan asiaan, 1980-luvulla Virtasen mielestä jopa surkeiluun. - Lehdessä esiteltiin niin sanotusti sirkkeliin kompastuneita orpoja. Jos lopussa ei tehty itsemurhaa, ainakin lukijan teki mieli tehdä, Virtanen siteeraa Z:n entisen päätoimittajan aikalaisnäkemystä."

"- On myös toimittajien ansiota, että Suomen seksuaalivähemmistöjen asiat ovat hyvin."

"Virtasen mielestä Z ei vieläkään ole viihteellinen, vaikka viihdyttävä. Hänen tuntumansa mukaan Z-lehden lukijakunnalla on niin hyvä itsetunto, että oma lehti voi olla poliittisesti epäkorrekti."

"Olisiko Virtanen valmis lakkauttamaan oman työnsä? - Tarpeettomuus olisi kivaa, mutta enpä usko sen tapahtuvan vielä lähivuosina. Valtamediasta puuttuvat yhä kuvat miesparista mökillä."

(Journalisti-lehti, kerran viikossa ilmestyvä Suomen Journalistiliiton jäsenlehti)

Juhani
Myös tuoreimmassa Imagessa on mukana homoteema otsikolla "Ohjelmassa seuraavaksi: homouutiset". Aihetta käsitellään seuraavalla alustuksella: "Amerikkalaisissa tv-sarjoissa näkyy yhä useammin homoja, ulkomailla homoille on perustettu omia tv-kanaviakin. Suomessa homous ei enää ole synti, mutta miksi siitä on yhä niin vaikea puhua? Ja missä ovat kaikki Suomen homojulkkikset?"
  • 3 / 6
  • Irokeesi
  • 5.2.2005 2:10
Noista ilmoitustuotoista kuitenkin. Noista kahdella kolmanneksella kasvaneista ilmoitustuloista arvion varaisesti aika suuri osa on vaihtokauppaa ilmoitustilasta ei todellista ilmoitusmyynin kasvua.
  • 4 / 6
  • Kiitti v-tusti
  • 5.2.2005 16:38
No joo.

Muistan ostaneeni nuorena miehenä JKL:n Kauppakadun kioskista SETA-lehden joskus vuonna -82 matkalla yliopistolle. Mitenköhän uskalsin...

Niin surkeata lehteä saa hakea! Jotain helvetin lässytystä ja masentavan naurettavia julkilausumia tyyliin "Yhdessä olemme voittamattomia!".

Hellan lettas!

Marginaalisurkimusten todellisuudelle vierasta omnipotenssia!

Mua ei ole mikään KOSKAAN masentanut enempää kuin Setan silloiset vammaisjärjestöjulkaisut! (Onneksi levikki oli hyvin pieni.)
  • 5 / 6
  • Irokeesi
  • 5.2.2005 18:39
Vuodesta –82 Z-lehti (SETA-lehti) on muuttunut melkoisesti. Ei tosin välttämättä vieläkään kaikki miellytä. Positiivista on kuitenkin se, että lehti kehittyy. Vanhan sanonnan mukaisesti se, joka yrittää miellyttää kaikkia ei lopulta miellytä ketään.
  • 6 / 6
  • pikkulintu
  • 7.2.2005 1:40
Tuohino on kirjoittanut monesti Sanomalehti Kalevaankin asiallisia juttuja Setasta ym. sateenkaarevasta - hyvä Lotta!