Angels in America alkaa ti 14.12 TV4

on muuten pikkasen outo sarja. mutta hyvä outo sarja!

I wish I was an octopus, a fucking octopus... ;)
Se oli kyllä hyvä sarja. Vähän outo ehkä, mut ei mitenkään yliampuvalla tavalla tai kovin mauttomasti.

Kuvittelin jostain syystä, että siinä olisi jotain muitakin ulottuvuuksia vain kuin homot ja homous 80- luvulla. Eihän siitä mistään muusta kohkattukaan vain kuin homoista ja aidsista.
  • 7 / 15
  • Gloriosa
  • 15.12.2004 10:16
Hieman outohan tuo oli.
Varsinkin kun satuin katsomaan ainoastaan sivusilmällä.
Noh, ensi viikolla uudella yrityksellä.
  • 8 / 15
  • Habitus
  • 15.12.2004 12:35
Olipa harvinaisen huono ainakin tuo aloitusjakso. En ymmärrä mistä taas kerran tuo kamala etukäteisrummutus ja ylistyslaulu, mitä mediassa harrastettiin. Taitaapi olla niin, että tyhjät rummut ne kolisee eniten.
  • 9 / 15
  • Profusion
  • 15.12.2004 13:49
Minusta on aika ennenaikaista sanoa sarjasta vielä mitään, koska siinä on niin monta tarinaa, että niiden kehittely ei päässyt vielä edes kunnolla käyntiin. Se uni- ja harhakohtaus oli oikein hieno - toivottavasti se oli esimakua jatkosta.

Ehkä ihmisiä ei nykyään jaksa kiinnostaa se, että sarjat kehittyvät verkkaisesti. Halutaan vain jotain jatkuvaa toimintaa ja säihkettä, mikä on kyllä valitettavaa.
Niin ihmiset tämä on USA:ssa esitetty 2 jaksoa kerralla joten ehkä sillä tavalla tarina avautui enemmän,hieman kärsivällisyyttä.
Ainakin visuaalisesti sarja kyllä lumoaa.

Sarjan nuori mormooni lakimies muuten on uudessa Phantom Of The Operan filmiversiossa jonka ohjasi avoimmesti gay elokuvaohjaaja Joel Schumacher.
Ensimmäinen osa tuntui ja näytti hyvältä. Kyllä siihen upotettu raha näkyy hyvänä jälkenä.

Miellyin erityisesti Al Pacinon tulkintaan Ray Cohenista. Arrogantti poliittinen eläin kohtaa oman elämänsä rajallisuuden. Siihen ei auta edes puhelinnumero presidentille. Hän on tottunut ostamaan, myymään ja saamaan kaiken haluamansa. Nyt siihen tuli äkillinen stoppi.

Ensimmäistä osaa katsoin seuranani henkilö, joka totesi mormoonimiehen tilanteen olevan kuin suoraan hänen omasta elämästään. Hän suorastaan liikuttui. Siis voimakas ristiriita oman uskonnollisen kasvatuksen ja vakaumuksen, elämäntilanteen ja seksuaalisen identiteetin välillä.

Hämmästykseni oli melkoinen, kun mieheni ilmoitti tykästyvänsä sarjaan. Hän on yleensä sitä mieltä, että tällaiset jutut ovat aivan liian nynnyjä. Pitää olla Scifiä, äksöniä ja kunnon tehosteita.
Profusion: Siinä kyllä olet oikeassa. Itsekin kun olen näitä MTV- sukupolven kasvatteja, niin kyllä tuo kärsivällisyys monien asioiden kohdalla on aika olematonta. Toisaalta, se pätee myös moniin vanhempiin ihmisiin joita tunnen.

Tästä lyötiin rumpua varmaan sen 11 Emmy- palkinnon yms. takia. Itse olin kyllä iloisesti yllättynyt, en ihan odottanut näin raakaa draamaa ja homoelämän kuvaamista.

Laadukas sarja Amerikastakin vaihteeksi. Harmi vaan, että se on vain 6- osainen. Se kyllä tosin saattaa olla ihan hyväkin asia.
Olisi toiminut suomessa paremmin joskus 90-luvun alussa. Aivan liian vanhahtava ja tylsä idea jossa homouteen on pakko liittää aids. Amerikan takapajulassa tosin kaikki ohjelmat missä uskalletaan sanoa SHIT on hurjan edistyksellisiä ja mahtavia.

Todella köyhää!
No kun ajankuvaa kerran tehdään, olisi varsin outoa siloitella sitä tosiasiaa, että aids yleistyi aluksi juuri homojen keskuudessa, mihin oli syynä keskimääräistä löysempi seksikäyttäytyminen, jossa ei turvaseksistä paljon piitattu.

Toisaalta aidsin käsittely 80-luvulle sijoittuvassa "homosarjassa" on tärkeää myös siksi, että aids muutti homoyhteisöä todella radikaalisti. Olen nähnyt parikin ohjelmaa, missä homomiehet ovat kertoneet tästä "viattomuuden ajan" lopusta. Yhtäkkiä iloinen vapautumisen aika loppui, ja ystävät alkoivat kuolla ympäriltä kuin kärpäset.