Nelonen lopettaa 4popin

Siis mä en käsitä, miks 4pop lopetetaan, kun se on saanut hyvin katsojia aikaansa nähden nääs. Ehkä se Silvennoinen on mennyt liikaa julistamaan juorulehdissä eli jää nyt työttömäksi? Onkos jollain jotain tietoja tästä tai onko ollut jossain lehdessä juttu?
Mitäh? Ootko varma? En oo kuullutkaan.

Jos tämä on totta, se on helvetin surullista. Suomen televisiossa ei kohta ole ainuttakaan musiikkiohjelmaa (paitsi Top40). Kun MoonTV lopetti, musavideoilta vietiin niiden ainoa esityslähde - ja nyt tämä.

Tuskinpa lopettamisella kuitenkaan on mitään tekemistä Silvennoisen julkisuuskuvan kanssa, pikemminkin voisi päin vastoin olettaa, että herran aktiivinen julkkiksenelämä on tuonut 4Popille lisää katsojia. Tokkopa Nelonen hänenlaisestaan kultakimpaleesta hyvällä luopuu.
4POP-ohjelma loppuu
29.9.2004, klo 16.47

Populaarikulttuuria käsittelevä ajankohtaisohjelma 4POP loppuu vuoden vaihteessa. Nelonen on esittänyt ohjelmaa kaksi vuotta ja sen viimeinen lähetys tulee ulos joulun alla.

Nelosen kanavajohtaja Pirjo Airaksinen kertoi Pop-Uutisille, että ohjelma ei ole kerännyt tarpeeksi suurta katsojamäärää. 4POPin lopettaminen liittyy Airaksisen mukaan myös kanavan uudistamiseen.

4POPin toimittaja ja juontaja Mikko Silvennoinen puolestaan arvioi, että ohjelma päätettiin lopettaa, koska se oli liian kriittinen suhteessa ohjelmapaikkaansa sunnuntain iltapäivässä. Muuna ohjelmistona Nelonen näyttää tuolloin nuorille suunnattua draamaa.

Näillä näkymin Neloselle ei ole tulossa vastaavaa ohjelmaa 4POPin tilalle.
Niinpä. Sunnuntai-iltapäivän esitysaika on ollut aina ihan käsittämätön. Katsojia varmasti olisi ollut enemmän ilta-aikaan. Minä ainakin tulen kovasti kaipaamaan Mikkoa.
  • 6 / 16
  • Kultasormi
  • 1.10.2004 22:18
Ehkä pop-kulttuuria tulee halvemmaksi ostaa massatuottajilta kuin pieniltä kotimaisilta firmoilta. Muistaakseni 4Pop on yksityisen firman Neloselle tekemä ohjelma eikä Nelosen oma tuotos. Populaarikulttuuria myös ylitarjotaan tällä hetkellä, eikä kerran viikossa pyörivä runsaan parinkymmenen minuutin makasiini pysty kattamaan riittävän paljoa. Jos ohjelma kestäisi esim. tunnin, olisi ulkomailla tehty aineisto halvempaa per minuutti.

4Popin lähetysaikaa en pidä kelvottomana, koska suunnilleen samoihin aikoihin pyörivä West Wing pystyy vetämään kohtuullisen hyviä katsojalukuja. Tällä kertaa nyt vaan kävi niin, että kanavajohto joutui karsimaan pois heikoimman lenkin. Hyvän ohjelman uusintojakin seurataan vaikka ne lähetettäisiin keskellä yötä. Toivottavasti tilalle tuleva "nuorille suunnattu draama" ei ole sitten ihan sutta ja sekundaa.

Ainoa asia mikä jäi mietityttämään on se salaliittoteoria, jonka mukaan 4Pop olisi liian "kriittinen". Mielestäni se on aika kesysti kohdellut julkkiksia. Jos joku Russell Crowe hermostuu kun toimittaja tekee tyhmän kysymyksen, niin ei sitä kai kritiikiksi voi laskea.
hoh hoijaa, kun ollaan taas niin teeveen asiantuntijaa (klo18) West Wing tulee 1,5 tuntia myöhemmin kuin 4Pop(klo16.30) ja kerää siltä vähemmän katsojia. Jättibudjetin Emmy-voittaja vastaan pennin tuotos huonompaan aikaan, ja silti 4Pop pärjää. Ohjelma on paljon kriittisempi kuin Sessions, joka on ainut vastaava ohjelma Suomessa.
Westwing on huono vertailukohta. Parempi: Ylen primessa oleva top40 saa yhtä vähän katsojia kuin 4pop iltapäivässä pienemmällä kanavalla. Toivottavasti Silennoinen siirtyy nyt subTVlle.

Näistä palautteista ei oo paljon iloa täällä. copypastetkaa ne myös Nelosen leuttavaksi ;) http://www.nelonen.fi/palaute/palaute.asp
  • 8 / 16
  • Kultasormi
  • 2.10.2004 14:23
En kyllä - Luojan kiitos - väittänytkään olevani tv-asiantuntija. West Wingin osalta en sano enää mitään ennen kuin syyskuun tilastot ovat valmistuneet.

Nelosen potentiaalinen katsojamäärä ei hirveästi eroa kolmesta muusta pääkanavasta. Nelosen pkm on 4,1 milj. ja muiden n. 4,6 milj. katsojaa. Mielenkiintoiseen aikaan on sijoitettu muuten uudet Graham Nortonin jaksot, niiden lähetysaika kun on sunnuntaisin klo 13:45, mikä on aika kaukana primetimesta.

Tosi-tv (ei se, mitä juontaa se kiva kanavapoika) tuli ja meni, ehkä pop-tv suuntaa kohti samaa elinkaarta.

En jää itkemään 4Popin poismenoa. Enemmän harmittaa talousuutisten loppuminen.
Mitä?! graham Norton iltapäivissä?! HALOO!! Toi oli mulle uutta ja kertoo jotain sen kanavan loogisen maalaisjärjen puutteesta. Olen samaa mieltä. Talousuutisten loppuminen vielä oudompaa kuin 4Popin tappaminen... Miten nelonen oikein yrittää uudistua?! Mikä sen suunta on?
Katsokaa vielä niin kauan kuin se on mahdollista. 4Pop tänään klo 16.30:
"Vinokas elokuvamusikaali. 4Pop raportoi Cannesin elokuvafestivaaleilta ja Turun Vinokinosta. Ensi-iltaelokuvasta De-Lovely keskustelevat ohjaaja Irwin Winkler, näyttelijät Alanis Morrisette, Ashley Judd ja Kevin Kline, joka puhuu omasta julkihomoudestaan nykypäivän Hollywoodissa. Mukana myös Robbie Williamsin musiikkinumero. De-Lovelyn arvostelee homofestivaali Vinokinon ohjelmistovastaava Sari Miettinen. Lisäksi 4Pop pakottaa Pixarin tietokonetaiteilijat piirtämään vapaalla kädellä uutuusanimaatio Ihmeperheen hahmoja. Pysyykö tussi digi-nörttien kädessä lainkaan? Luvassa juttua myös Eva Dahlgrenin Suomen markkinoille räätälöidystä kokoelmasta. 4Popin Kuulustelussa Sani."

Uusinta maanantai-iltana klo 23.50.
Tuosta buffista sai käsityksen, että ohjelma sisältää enemmänkin juttua vinokinosta ja/tai "gay-hollywoodista"...toisin kävi :(
Aivan. "Turun vinokinosta raportointi" näivettyi suurin piirtein tietoon, että sellainenkin on olemassa. Kevin Kline taas ei "puhunut julkihomoudestaan", vaan kurtisteli lähinnä kulmiaan, kun toimittaja kautta rantain viittasi aiheeseen.
Pettynyt olen minäkin.
Viimeksi vielä luvattiin asiaa Vinokinosta.
Aargh!
Kevin Kline homo?? Mistä päivästä lähtien? Muistaakseni mies on naimisissa ja 2 lapsen isä......ok niin on moni muukin kaappihomo tai Bi Suomessa.
Tuskin sillä oikeasti tarkoitettiin, että Kevin Kline olisi homo vaan viitattiin "hauskasti" siihen, että Kline esittää elokuvassa De-Lovely Cole Porteria. Luulisin. Vai onko kellään parempaa tietoa?
Klinesta on juorulehdissä ollut homojuttuja. Eli vähän niinkuin nykyajan Cole porter. vaimo, perhe, mutta tykkää myös miehistä.