Euroviisut tulevat

  • 1 / 23
  • Lepo-Jaakko
  • 9.10.2004 13:27
Kuten Iltalehdestä sai lukea, taas on tuloillaan Suomen viisukarsinnat. Minusta ne on ihanat kisat. Pidättekö te?
  • 4 / 23
  • Euroviisuboy
  • 31.10.2004 16:16
Suomen karsinta järjestetään ensi vuonna ensimmäistä kertaa kiertuemuotoisena. Edustuskappaleen etsintä käynnistyy neljällä alkukarsinnalla tammi-helmikuussa. Jokaisessa alkukarsinnassa on mukana 6 kilpailuesitystä, joista 3 selviytyy jatkoon puhelin- ja tekstiviestiäänestyksen perusteella.

Kiertue huipentuu Tampere-talossa 19.2. järjestettävään loppukarsintaan. Tuolloin selviää, mikä 12 kilpailuesityksestä lähtee edustamaan Suomea vuoden 2005 Eurovision laulukilpailuun Kiovaan toukokuussa.

1. alkukarsinta, pe 14.1. LAHTI, Sibeliustalo
2. alkukarsinta, pe 21.1. JYVÄSKYLÄ, Paviljonki
3. alkukarsinta, pe 4.2. TURKU, Caribia
4. alkukarsinta, pe 11.2. IMATRA, Kulttuurikeskus
Loppukarsinta, la 19.2. TAMPERE, Tampere-talo

Kaikki karsintatapahtumat ovat paitsi yleisötilaisuuksia myös suoria tv- ja radiolähetyksiä. Ohjelmat YLEn kanavilla lähettävät TV2, Radio Suomi ja Radio Vega. Vakioesiintyjinä kiertueella nähdään Laura, Frederik ja Boney N.

Eurovision 2005 -kiertueen juontavat Heikki Paasonen ja Jaana Pelkonen

Lipunmyynti neljällä paikkakunnalla järjestettäviin alkukarsintakonsertteihin käynnistyy ensi maanantaiaamuna 1.11.2004.

25 euron hintaisia lippuja voi ostaa Lippupalvelun verkkokaupasta ja myyntipisteistä kautta maan. Lippuja voi tiedustella myös suoraan konserttitaloista. Tampere-talossa järjestettävän finaalin liput tulevat myyntiin myöhemmin.

Myös Suomen edustuspaikkaa vuoden 2005 Eurovision laulukilpailuun tavoittelevat 24 kappaletta ja niiden tekijät julkistetaan maanantaina.
Oho! 8) onpa kamalan hintaset liput. Ja taas pohjoisen asukkaita sorretaan. Mutta eipä olis varaakaan lähteä. Nuo konserttien tuotot menevät varmaan muiden maiden pistelaskuautomaateista huolehtivien lahjontaan, eli voitto on varma tänä vuonna, aivan kuin ennenkin.
  • 6 / 23
  • Balance
  • 31.10.2004 20:50
Lippujen hinnat määrää tottakai kysynnän ja tarjonnan laki. Kuka ihme kuvittelee tämänkään asian olevan hyväntekeväisyyttä?
  • 7 / 23
  • MadonnaBoy
  • 31.10.2004 21:22
Parempi se että liput maksaa, kuin että tämäkin lysti kustannettaisiin televisiolupamaksuilla. Olisiko ylen jo aika luovuttaa euroviisut mtv3:lle niin mainostajat kustantaisivat koko lystin?
Hinnat ovat tosiaan liian korkeat, jos järjestäjät todella haluavat katsomoihin itse maksavia katsojia. Olin pari vuotta sitten (Laura voittovuosi) Tampereella seuraamassa fkarsintafinaalia ja katsomot puolityhjiä ja liput olivat halvempia.........kuka maksaa 25 euroa karsinnasta.....ei monikaan.....ettei vaan tulisi fiasko koko hommasta
  • 9 / 23
  • -Mobile-
  • 31.10.2004 21:29
Miksi mulla on vähän huono fiilis, että euroviisukiertueesta tulee kunnon fiasko. Noh, ei saisi olla pessimisti mutta realisti kuitenkin. Euroviisujen kuuluu olla kunnon kansanjuhlaa ja suomalaisista ei suoraan sanoen ole sellaiseen. Täällä ollaan enemmän tangomarkkinahenkisiä.

Valitettavasti.

Mutta tsemppiä silti! ;)
Mitä joku voi nähdä semmoisessa mauttomassa, tylsässä, ketään hyödyntämättömässä muinaisjäänteessä kuin Euroviisut. Mikä ihmeen tapahtumasarja on johtanut siihen että homoseksuaalit ovat hulluina tuon campfestivaalin perään?????
Aika vaikeeta uskoa et tosta karsintakiertueesta vois tulla Suomessa niin suosittu et ihmiset maksais jotain 25 e lipuista. Oon ite iso iso viisufani, mut en sentään tosta maksais tollasia.

Ruotsissa on eri juttu ne Melodifestivalenin karsintakiertueet. Siellä ne on iso juttu - ja varsinkin se finaali. Siellähän koko kansakunta riehaantuu asiasta!

Joku vihjaisi et MTV3 vois hoitaa viisut Suomessa. Ei voi. Viisut tulee Euroopan yleisradioliiton EBU:n kautta ja YLE on EBU:n jäsen. Siks YLE näyttää meillä viisut ja hoitaa muutenkin koko rumban.

Viisuihin osallistuu ne maat, joiden kansallinen TV-yhtiö on EBU:n jäsen. Se selittää miks jotkut maat puuttuu porukasta, vaiks ovatkin Euroopassa - ja toisaalta miks esim. Israel on mukana.
  • 12 / 23
  • Luovuus pois
  • 1.11.2004 17:42
Ei ainakaan kannata lähtee mihinkään karsintapaikoille, kun tällaisia säveltäjänimiä, onko nämä Suomalaisia? Mistä maasta vai Ruotsin kansalaisia taas?
En henkilökohtaisesti ole Euroviisujen ystävä, vaikka ymmärrän kyllä, mikä niissä joitakin kiehtoo. Viime vuoden karsinnat olivat varsinainen katastrofi, ainoa varteenotettava oli Jonna Kosonen, joka jäi neljänneksi vaikka olisi loppukilpailussa takuulla sijoittunut Sillanpäätä paremmin.
Voi hyvä luoja näitä vuoden 2005 euroviisuehdokasbiisien nimiä! Nyt on viimeistään aika jättää aivot narikkaan, jos meinaa seurata kärsimysnäytelmää nimeltään "Suomen euroviisukarsinta"...

Deck of cards
Du ger kärleken ett svar
Everything but still nothing
Forever and a day
I can't believe it
I need somebody (like you)
Joo joo
Just one kiss
Kiss me
Kissed by a fool
Miss one-night good-time
Mitä vaan
My life, my love
Unconditional love
Why
Your lasting one

kutsukilpailu:
An actress
Europa Europa
Melody
One more chance
The stars are on our side
This is the song
Whole Wide World
You're a star
Ja tuntuu tuo sävellys puolikin olevan jotenkin piiri pieni pyörii. Siellähän on ihan samoja nimiä kuin vuosi sittenkin.
  • 16 / 23
  • Stora kärleken
  • 3.11.2004 2:14
Lakkas kiinnostamasta euroviisuilut, kun 98% esiintyjät
valitsivat engelskan laulukieleks, täkäläiset etunenässä.
Kielten sekamelska alunperin viisuissa tuntui joltain!
Kuka muistaa, että Abbankin Waterloo esitettiin siellä på svenska?
Oikaisu edellä olevaan tietoon: Waterloo esitettiin Ruotsin viisukarsinnassa ruotsiksi, loppukilpailussa englanniksi.

Muistaakseni loppukilpailun esityskieli oli vapaa ainakin vuosina 1973 ja 1974, jolloin Suomen edustusbiisit olivat Tom tom tom ja Keep me warm/Älä mene pois. Jatkuiko sama käytäntö vielä 1975 (Old man fiddle/Viulu-ukko), 1976 (Pump pump) ja 1977 (Lapponia)? Kuka muistaa?
Loppukilpailun kieli oli vapaa vuosina 1973-76, joten Viulu-ukko ja Pump Pump laulettiin englanniksi. Viulu-ukolle jaettiin jopa täysiä pisteitä (siis 12 p.), mikä sittemmin on ollut harvinaiste herkkua...
Ja olikos se niin, että Lapponia johti äänestystä ensimmäisen maan (Irlanti?) annettua pisteensä?
Stora kärleken, kyllä se ABBA ihan englanniksi laulunsa loppukilpailussa Brightonissa esitti. Vaikka olisi tuo varmaan pärjännyt ruotsikskin lauleltuna. Samana vuonna Suomen Caritakin lauloi englanniksi, mutta ei silti menestynyt...
Kyllä MTV:kin on Euroopan yleisradioliiton jäsen, eli siinä mielessä se voisi järjestää Euroviisut Suomen osalta.
Abba lauloi englanniksi, mutta Lapponia esitettiin kyllä suomeksi. Vuonna 1999 alkoi taas vapaan kielen kausi ja sen jälkeen kielikorvaa on köyhdytetty kunnolla. Viisuista pitäville vinkkinä paikka: http://www.viisukuppila.fi :)

t.Schlager