Swept a way, Madonna

Näin leffan vasta eilen vaikka olen suuri Madonna fani, petyi.

Olen nähnyt Evitan jossa Madonna onnistui erittäin hyvin jollei täydellisestikin.

Mutta tuo viimeisin Madonna leffa oli ihan hanurista!

Onko joku nähnyt missä olet susan?

se on kuulemma hyvä...
Mainitsemasi Missä olet Susan (Desperately Seeking Susan) on ainoa katselun kestävä Madonna-elokuva.



Johtuu yksikertaisesti siitä, että ko. leffassa Madonna ei oikeastaan näyttele ollenkaan, vaan on oma senhetkinen itsensä - räävitön, vallaton, omahyväinen purkanjauhaja.



Kaikissa muissa elokuvissaan Madonna on kammottavan huono. Jokaisessa hetkessä silmistä loistaa "katsokaa, olen Madonna ja näyttelen oikeassa elokuvassa".



Madonnan on persoonallisuus ja julkinen imago on yksikertaisesti aivan liian voimakas näyttelijäntyöhön. Muuntautuminen ei onnistu mitenkään häneltä itseltään, ja katsojatkin vain ajattelevat, että tuossa on nyt supertähti Madonna, ja roolihahmo hukkuu.



Huom. Evitaa en ole nähnyt, liekö sitten säännön vahvistava poikkeus.
Evita on säännön vahvistava poikkeus samassa mielessä kuin Susan, eli siinäkin Madonna saa olla aika pitkälle oma julkinen persoonansa ja siksi myös onnistuu roolissaan. Evitassa ei myöskään ole puhuttuja repliikkejä, joihin Madonna on kompastunut aina. Se on yhtä pitkää musiikkivideota, ja musiikkivideoissahan Madde pärjää.



Madonnan paras elokuva on Truth Or Dare/In Bed With Madonna -dokumentti, jossa hän tosiaankin sai olla oma valtava itsensä.
  • 5 / 14
  • Profusion
  • 18.5.2004 19:53
Älkää unohtako Dick Tracy -leffaa. Madonnahan on ihan mainio Breathless Mahoneyn roolissa. Evita on kyllä huippu. Kaikkein paskin roolisuoritus nähdään The Next Best Thing -leffassa. Irvistelin koko ajan teatterissa :P. Ylipäätään Madonnan leffaura ei jaksa kiinnostaa pätkääkään hänen musiikkiuraansa verrattuna. Siitä puheen ollen, naisen Re-Invention-kiertue alkaa ensi viikolla :D.
Tosiaan, Dick Tracyssä Madonna on hyvä. Leffa vaan on koko lailla kehno. Ja tuleepa mieleeni myös Omaa luokkaansa eli a League of Their Own, jossa Madonna myös yllättää positiivisesti.



Mutta noin yleisesti se on kyllä järkyttävän taitamaton näyttelijä. Yleensä nolostun Madonnan puolesta sen elokuvia katsoessani, niin törkeet maneerit sillä on.
Eniten myönteistä kritiikkiä Madonna on kylläkin saanut Abel Ferraran filmistä Snake Eyes (1993) joka tunnetaan paremmin nimellä Dangerous Game. Eikä pidä unohtaa naisen veret seisauttavaa debyyttifilmiä A Certan Sacrifice.
  • 8 / 14
  • Puuskupuh
  • 17.8.2004 23:39
No henkeen ja vereen olevana Madonna fanina, kyllä täytyy myöntää että on joutunut punastelemaan ja nolostelemaan naisen puolesta sen melko pateettisia näyttelemisen yrityksiä. Se ei yksinkertaisesesti ole näyttelijä, vaan lähinnä performanssitaitelija (sanan hyvässä merkityksessä).

Madonna on yleensä ottaen liian iso omiin rooleihinsa, niin kuin esim. The Next Best Thing, jotenkin tosi vaikeaa ottaa Madonnaa todesta jonain jooga- opettajana köyäilemässä tylsästi homofrendinsä kanssa. En tiedä auttaisko Madonnaa se, jos se ihan oikeasti osais näytellä, kai se sittenkin näyttäis vähän epäuskottavalta.

Madonna säkenöi kyllä Desperately Seeking Susan ja Evita elokuvissa, jälkimmäisessähän lauletaan koko elokuva, joten tietysti Madonnalla ei ole hätäpäivää. DSS:ssä Madonna esitti ihan itseään ja samoin Truth or Daressä, joka kyllä periaatteessa on dokumentti.

Dick Tracy ylipäätänsä oli heikko elokuva, eikä Madonnan roolisuoritus mitenkään törröttänyt siitä. Madonnan tosin ei siinäkään mihinkään Oscar- performanssiin tarvinu venyä, kun näytteli jotain klubilaulajaa, jolla oli diivan elkeet.

A League of Their Own on ehkä aidoimmin semmoinen elokuva, jossa Madonna on ilmeisesti joutunut näyttelemäänkin jonkun verran ja meni ihan läpi vielä. Ei sitä Maddea kuitenkaan ihan kauheasti elokuvassa sinänsä näy, että ohjaaja sentään tajusi jättää megamamman vähemmälle.

Muut Madden elokuvat on kyllä ihan filmin tuhlausta.
....liian iso rooliinsa!- on sekin tapa sanoa, että Madonna on todella surkea näyttelijänä. Jos ei avaa suutaan niin vähän parempi tulos....näyttelijän lhjoja Madonnalla yhtä paljon kuin paskakasalla.
Madonna on tietoinen leffojensa laadusta ja kommentoi sitä muutama viikko sitten yhdessä jenkkikonsertissa "Papa Don't Preach" biisin jälkeen sanomalla että "well that was better than my movies,right?"
Kyllä Madonnalla itse-ironiaa riittää!
onkos se 20/30 luvun Texas something (?) leffa varmistunut jo Madden osalta, kellään tietoa?
Ei Madonna ole sellaisessa leffassa mukana, eli huhuja vain ainakin tällä erää.
no johan on! jotkut lähteet väittivät kiven kovana ja jotain soundtrackiakin oltiin jo luvattu :/ toisaalta, enemmin itse tahdon uuden levyn kuin leffan.
Olen ihan samaa mieltä - ei enää muita kuin dokumenttielokuvia Madonnalta :). Kiertueestahan on tekeillä sellainen.