Euroviisut Istanbulissa 2004

Ciao!

Eilen 15.4. tuli ensimmäiset euroviisuhumppien esikatseluvideot telkkarista ja pari osaa vielä jäljellä. Kommentteja biiseistä?

Omia suosikkejani olivat Suomen viisun lisäksi Sveitsi ja Kreikka. Erityisesti Kreikan Shake It-biisi on varma kesähitti ja saa varmasti monen homon pepun keinumaan tanssilattialla. Sen verran letkeää menoa oli. Parasta oli tietysti varsin komea mies, joka kipaleen esitti;)
Mikähän niistä ois ollut vähiten kamala... ei kyllä ne oli kaikki hirveitä, Portugali jäi mieleen kaikkein kammottavimpana. Jarin kappale ja esitys todella tasapaksu.
Ruotsi on paras ;-)

Lena Ph on paras! Det gör ont, så ont...

Tiesittekö muuten, että Jarin viisu on kuumaa kamaa Tukholman trendibaareissa, kummallista!
  • 4 / 39
  • Profusion
  • 22.4.2004 12:02
No ei se Lenan biisi niin ihmeellinen ole minun mielestäni. Sehän on nyt väännetty englanniksi; "It hurts" on biisin nimenä. Se esitys tosin on heteromiesten märkä uni. Pitsiä on yllä kuin Like a Virgin -aikojen Madonnalla - ja kyllähän ketä tahansa sattuisi, jos yrittäisi tunkea mikrofonitelinettä siihen malliin jalkoväliin ;D. Parasta Ruotsin karsinnoissa oli Shirley Clampin "Min kärlek". Hankin jo sinkun ja luukutan sitä alati...
Hmm, Madonnalla oli kyllä aikoinaan huomattavasti enemmän yllään kuin Lena Ph:lla tässä. Joka tapauksessa sopivaa horokitchiä viisuareenalle minun mielestäni. Esiintymisessäkin oli iloa ja energiaa - ja todellakin esteettiset arvot olivat kohdallaan ;-)
  • 6 / 39
  • Profusion
  • 22.4.2004 18:53
Hihii, vai horokitsiä. Saas nähdä, onko Lena siistinyt lava-AKTIAAN.
Minunkin lempparini Ruotsin karsinnoissa oli Shirley Clampin "Min kärlek"!
Mun mielestä se Kajon valinta esikatselujen + viisujen kommentaattoriksi oli suuri moka!

Mietin vaan miten esim. lätkäfanit suhtautuisivat, jos matsin juontaja höpöttäisi tahallaan kaikkea muuta kuin ko. ohjelmaan liittyvää.

Kajo ilmeisesti haluaa näyttää ettei noteeraa viisuja kovin korkealle. Okei, monet pitävät viisuja kepeänä huttuna, mut eiks niitä vois kuitenki laittaa juontamaan jonkun sellasen henkilön, joka vois ottaa tapahtuman "vakavuudella". Se joka pitää viisuja tyhmänä, olkoon katsomatta. Se joka niitä pitää tyhmänä, olkoon niitä juontamatta.

Kajo pilaa kaiken!
Kummallista, ettei kukaan ole maininnut Israelin biisistä mitään? Yleensä en sikäläisiä Shalom-hoilotuksia pahemmin siedä, mutta David D'Or (olikohan se nimi näin?) säväytti. Tänään loputkin esikatseluna nähneenä ja kuulleena voin vaan todeta, että ei Suomen hävetä tarvitse.
Kajo oli todella vastenmielinen, mutta aivan sama sinänsä miten se viisuihin suhtautuu, se on joka tapauksessa niin helvetin kammottava ihrakasa että puistattaa.

Kajo oli uutta joskus 80-luvulla (Kettunen vai mikä se oli), sen jälkeen se ei oo tehny muuta kuin lihonut - jutut on aivan samat, eli todella syvältä perseestä.

Vähän niinkuin Kodin kääntöpiirin äklö juontaja eli entinen Frank Pappa, mikä lie oikealta nimeltään. Voisko näille vanhoille pieruille joku sanoa, että uudistuminen on keksitty.

Ja sit asiasta eli viisuista - tai no ei sittenkään mitään, tylsiä ovat mutta eivät sentään vastenmielisiä kuten Markus Kajo!
Kajon valinta juontamaan viisukatselmusta osoittaa lähinnä sen, että asiaan suhtaudutaan sen vaatimalla vakavuudella. Mulla oli ihan mukavaa Kajoa kuunnellessa.
Yök: se "äklö Frank Pappa" on oikea musiikin ammattilainen Heimo Holopainen (muuten Helena Lindgrenin veli), joka olisi itse asiassa ollut loistava valinta euroviisujen juontajaksi.

Kodin kääntöpiirin juontajaksi Holle on mielestäni vähän outo valinta, mutta hänellä olisi varmasti ollut paljonkin sanottavaa itse musiikista - tosin ei välttämättä mitään tarpeeksi ympäripyöreää ja myötäilevää, jota Yle ehkä näissä ympyröissä lähinnä kaipaa. Kajon juonto kuvaa hyvin Ylen kaksikasvoista suhtautumista koko kilpailuun - toisaalta ollaan muka tosissaan osallistumassa, mutta samalla lyödään läskiksi koko juttu.

Euroviisujen todellisesta merkityksestä ja arvosta voidaan olla perustellusti montaa mieltä, mutta Ylen linjattomuus tässä asiassa heijastuu suoraan suomalaisten vakavasti otettavien viihdemuusikkojen ja musiikintekijöiden kiinnostukseen asiaa kohtaan ja samalla Suomen menestykseen. Hyödyntäisivät edes täysillä tapahtuman Ruotsissa erinomaisella tavalla tunnustetun camp-arvon, mutta kun ei niin ei.

Ylen pitäisi jo vähitellen päättää, haluammeko olla mukana kilpailemassa kärkisijoista vai lähetämmekö sinne vain "jonkun" kilpailijan laulamaan "jotain", vähätellen samalla koko kisaa. Näinhän heikko menestyskään ei tietysti tunnu niin katkeralta, kun voidaan aina sanoa, että ai mitkä euroviisut, ei me oikeesti siihen välitettykään satsata...
Jari Sillanpää putosi lauantaina pidettävästä Euroviisufinaalista. 22 semifinalistista kymmenen pääsee yrittämään lauantaina varsinaisessa finaalissa. Suomi sijoittui neljänneksitoista, Viro juuri karsintarajan alle, yhdenneksitoista.



Balkanin maat jyräsivät semifinaalissa (ilmeisesti äänestivät paljonkin toisiaan ristiin). Serbia-Montenegro, Kroatia, Bosnia-Hertsegovina, EJT Makedonia, Albania, Malta, Alankomaat, Ukraina, Kreikka ja Kypros pääsivät jatkoon.



Monien mielestä koko tapahtuma on turha, varsinkin sen jälkeen, kun kaikki saavat laulaa muullakin kielellä, kuin maansa virallisilla kielillä. Tietysti kyse on tasa-arvosta, sillä englantia tulee joka tuutista, se kieli on tuttu lähes kaikille, joten kuunteleminen on suurelle yleisölle "helpompaa", vaikka tuskin menestys on yksistään kielestä kiinni.



Ainakin omasta mielestäni kilpailun mukava piirre aikanaan oli se, kun saattoi kuulla eksoottisia Euroopan kieliä. Erityisesti nykyään kielten kirjo olisi aikamoinen. Viro esimerkiksi esiintyi rohkeasti võrun kielellä - siis vahvalla etelävirolaisella murteella, ja ylsi liki finaaliin. Itämerensuomalaista lauluperinnettä nykypäivän soundeilla.



On myönnettävä, että osa kappaleista oli aika surkeitä virityksiä, mutta joukkoon mahtui toki hyvääkin. Eikä Jari Sillanpään esitys hävennyt muiden joukossa mitenkään. Ehkäpä noista Euroviisukappaleista jokin kesähitti löytyy?
Kyllähän viisujen paras biisi ehdottomasti on Serbia-Montenegro! Ihan kylmät väreet menee pitkin koko kroppaa! Ja mikä mies... Kyllähän Kreikkakin kolahti sekä Bosnian pikku himpula,joka kirvoitti hyvät naurut.
Serbia-Montenegro on aivan mahtavan upea! Ainoa oikea biisi koko skaboissa...
Ai, että itäblokki jytää? No niin sitten.



Mutta juontajat oli varmaan koko viisuhistorian karmeimmat! Euroviisujen campglamourista ei ollut tietoakaan, vaan oltiin suoraan puskajussiosastolta... Todella turkkilainen äijä ja se puotipuksun näköinen naikkonen siinä vieressä. Hoh-hoijaa!



Miten myöskin sivusilmällä vilkuiltuna monessa esityksessä oli, hmm - öö, todella pansotettu lavaesiintymiseen? Enimmäkseen todella väkinäistä riuhtomista.



Tasokkaampia esiintymisiä lienee ainakin muutama lauantain finaalissa...



Äänestys voi todellakin tuoda yllätysvoittajan, ei enää vanhoja kestosuosikkimaita. Todennäköisesti joku poppiskoveri joka vetoaa yli rajojen.



Bileet pystyssä ja kännykkä valmiina joka tapauksessa!
Suomen sijoitus ei tullut yllätyksenä ja oli panostukseen nähden ansaittu. Loppukilpailuun pääsijöistä olisin kyllä vaihtanut Bosnia-Hertsegovinan äärettömän huvittavan esityksen Latviaan, jonka kappale oli yleisestä linjasta virkistävä poikkeus.



Sveitsin seuraksi nollille olisivat saaneet jäädä sekä Israelin puistattava jollotus että Liettuan kammotus.



Jos jaksan lauantaina loppukilpailua seurata, taidan kääntää Ruotsin tv:n puolelle. Eipähän tarvitse vaivautua töksöstä selostuksesta (Kajo on varmaan omalla tavallaan hyvä jätkä mutta täysin väärässä paikassa). Kisan jännityskin välittyy Ruotsista varmaan aivan eri tavalla.
Iltalehdessä joku tunnettu musiikkityyppi (enpäs muista enää, kuka, kun lehteä äkkiä kauppajonossa selasin) totesi, että Yleisradion esikarsintaihmiset ovat vääriä. Suomen euroviisuehdokkaasta päättämään tarvittaisiin musiikkialan ammattilaisia, jotka pystyvät haistamaan eurohitin. Suomalaisten esitykset ovat aina jotenkin niin... apaattisia, vaikka yritystä olisi niinkin paljon kuin Sillanpäällä; verrattuna johonkin Jasmineen vai kuka kumma hän olikaan, olihan Jarilla pystyssä jopa jonkinlainen show. Ei euroviisuissa kisailla parhaista laulutaidoista tai parhaasta biisistä. Eiväthän popmaailmassa yleensäkään välttämättä musikaaliset taidot ratkaise, vaan ennemminkin monimutkainen ja ennalta-arvaamaton "oikeassa paikassa oikeaan aikaan" -sattuma, mutta Euroviisuissa taidot ratkaisevat vielä vähemmän. Täytyy olla Sitä Jotain, ehkä pientä ironiaa ja spektaakkelinomaisuutta.
Kyllä Ranska on paras, vaikkei ehkä tulekkaan menestymään erityisen hyvin lauantaina.

Jarin kappale ei ollut missään nimessä voittaja-ainesta, mutta parempi kuin moni muu jatkoon päässyt. Esimerkiksi Bosnia & Herzegovinan kappale aiheuttaa lähinnä painajaisia... Naapurisuhteilla Euroviisuissa pisteet saadaan
Biisit olivat surkeita, lavashowt enimmäkseen järkyttäviä ja koko ohjelma yhtä roskaa. Juuri siksi palvon Euroviisuja! Harmi vain, että näitä selkäpiitä järisyttäviä esityksiä oli vain vähän. Serbia lähinnä.
Ja se komea mies on muuten Kreikan suosituimpia nykyartisteja ja Alan miehia, vahan Jarin tapaan Kreikassa, etta kaikki tietaa, mutta julkinen sana kohteliaasti vaikenee. Kaappitouhut!
Yääk, Serbia-Montenegro oli tylsä slaavimelankoliajollotus, sitä vastoin kunnon perinteiset maat kuten Espanja, Kreikka ja Ranska rulettaa :)
En kestä! Olen puolitoista euroa köyhempi, mutta en saa silti nauttia Sakisin esityksestä Kreikassa ensi vuonna. Prkl! Itäblokin maat äänestivät toisiaan ihan homona ;(. No, onneksi Sakis ei sentään ollut ajellut kainalokarvojaan ;P. Oikeus voitti, kun Irlanti ei saanut pisteitä kuin Isolta-Britannialta!
Serbia-Montenegrolla oli kertakaikkisen mahtava. Niin rauhallista, mutta kuitenki mahtipontista. Voittajalla oli hyvä esitys ja vetävä kappale ;) tuli heti mieleen amazon-naiset
Sekä Ukrainan, että Kreikan Euroviisuedustajat esiintyivät Herculeksessa! Vähää vaille, että ei tullut kaksoisvoitto. No kyllähän tuo voittaja ja kolmas on ihan kohtuullinen saldo Suomessa homokuppilan lavalle.
Islannin, Norjan ja Ranskan pojat lukeutu mun mielestä ihan samaan kastiin...ja Ranskan poju oli kyllä aika söpö, esitys kyllä vähän hukkui sen pitkäjalkaisen naisen huojumiseen. Serbia-jne:n melodia oli aika vaikuttava mut en olis halunnu noin itämaista kappaletta euroviisuksi. Sanoinkin ääneen, että ainut mitä saattaisin äänestää on Ukraina ja sehän se sitte voittikin!
Mielestäni tämänvuotisissa viisuissa oli varsin tasokkaita kappaleita. Jollain Takes 2 to Tango -kappaleella ei ole mitään saumaa tällaisten kappaleiden ja performanssien joukossa.



Ja veikkaanpa, että tämä Ukrainan kappale tulee soimaan Herculeksessa vähän samaan tapaan kuin soi Turkin voittajakappale koko viime vuoden. Ja olihan Ukraina hoksannut tehdä lavaesityksen, joka taatusti jää katsojien mieliin. Ukraina myös todisti, että karsintojen kautta voi myös voittaa. On se aikamoinen maa. Toisella yrittämällä karsintojen kautta voittoon.



Balkanin kappeleet olivat mielestäni yleisesti ottaen myös varsin hyviä. En ollenkaan ihmettele, että äänestivät ristiin. Etenkin Albanian viisukypsyys yllätti. Sinänsä on mielenkiintoista, että nyt myös Englanti, Ranska, Irlanti ja Ruotsi joutuvat ihan tosissaan taistelemaan idän maita vastaan.



Tämä nykyinen viisumenetelmä on mielestäni hyvä. Kaikki saavat osallistua, mutta vain tykätyimmät pääsevät jatkoon. On totta, että kotiseuturakkaus ohjaa äänestyskäyttäytymistä, mutta kyllä siellä myös vaikuttaa itse kappaleet ja esitykset. Lopputulos voi silti olla vaihteleva vuosien varrella.
Ruotsin viisu olisi varmaankin pärjännyt vähän paremmin, jos olisi panostettu vähän lavaesiintymiseenkin. Livenä oli vähän valju. Kyllä Ruslanan esitys oli ylivoimaisesti paras. Ajatella, että Ruslana oli Herculeksessa livänä :o
  • 32 / 39
  • siegessaeule
  • 30.5.2004 21:50
http://www.siegessaeule.de/magazin/klatsch.htm

\n\\n\\\"Beinahe wäre der diesjährige Eurovision Song Contest der schwulste aller Zeiten geworden: Wenn nicht die beiden Sänger aus Finnland und Dänemark im Halbfinale ausgeschieden wären, hätten neben Deen aus Bosnien-Herzego-wina und Sakis Rouvas aus Griechen-land vier offen Schwule auf der Bühne gestanden. Und auch über die ukrainische Siegerin Rus-lana Lyzhichko („Wild Dance“) können wir uns freuen. Trotz heftiger Kritik aus ihrem Land hielt sie an ihrer Zusage, bei einem Sommercamp lesbischschwuler Jugendlicher in Holland aufzutreten, fest: „Meine Landsleute müssen lernen, Homosexuelle fair und anständig zu behandeln und jede Form von Diskriminierung zu unterlassen.“
  • 33 / 39
  • kaverihesasta
  • 30.5.2004 21:53
Elikkä vapaasti tulkaten olipa homoimmat kisat ikänä, neljä gayta ja yksi fag hag. :)
Ehkä pientä liioittelua (vähintään 25 prosenttia), kun avoimesti homot kilpailijat muka olisivat edustaneet Bosnia Hertsegovinaa, Kreikkaa, Tanskaa ja Suomea... siis mikäli Tanska ja Suomi eivät olisi karsiutuneet.
Joo, noista euroviisuista on jo aikaa, mutta kyllä Serbia-Montenegron biisi on kyllä ykkönen vieläkin.
Lauloi vielä omalla äidinkielellä, ja onko muuten esittäjäkin bi seksuaali vai ymmärsinkö oikein?
Ensi vuonna Kiovassa!
Olen tismalleen samaa mieltä,että Serbia-Montenegro on ehdottomasti paras biisi euroviisuista! Ainesta vallan evergreeniksi...
Parashan sitä kisaa harvoin voittaa - miettikääpä vaikka lähes laulutaidotonta Danaa, strippaavaa Marie N:ää tai Padar&Bensonia. Serbian olisi pitänyt voittaa, vaiikkei Ruslanakaan nyt kauheimpia ollut, kuten muuan sillinpää...
biman!!! .....niinpä todella evergreen, on aika väistyä Beatlesin Yesterday tai Eaglesin Hotel California ym.
Nyt on aika uusien evergreenien ja ne löytyy joka vuosi Euroviisuista.