Helsinki Pride

Ensi kesänä pridetetään taas Helsingissä. Millaista ohjelmaa ranneliikkeessä surffailevat haluaisivat tuolle pride-viikolle? Poliittista medianäkyvyyttä vai armotonta biletystä? Vai aiotteko ylipäänsä osallistua?

Henk. koht. toivoisin, että saavutettaisiin balanssi yhteiskunnallisuuden ja ilonpidon välille niin, että mahdollisimman monet hlbt-ihmiset kokisivat priden mielekkääksi tapahtumaksi, jonka aikana voidaan luoda yhteenkuuluvuuden tunnetta eri ryhmien välille. Itse aion kuitenkin olla mukana ensisijaisesti viettämässä hyvää aikaa kavereideni kanssa.
Ehdottomasti Prideen kuuluu ainakin kesäinen puistopiknik :D Yleensä en ole ehtinyt Pride-viikon muihin tapahtumiin, mutta piknikille aina ;) Baarissa on ehkä hiukan turha jotain Praidia viettää, ihan sama fiilis kuin olis baarissa muinakin iltoina.

Niin ja se kulkue on ehkä hiukan vanhentunut traditio, mutta kävelkööt ken huvittaa :)
Itse en ole koskaan osallistunut moiseen sirkusteluun, enkä osallistu vastakaan.

Vinkkinä kulkueeseen osallistujille; yrittäkää ryhmittäytyä siten, että näkyvimmille paikoille saadaan edustavimmat yksilöt eikä niitä rääsyhin ja rastoihin sonnustautuneita, suu vaahdossa räyhääviä "einiinkovinkaunistakatseltavaa" olevia provosijia.
Joo toi oli hyvä idea. Eli kulkueeseen ei saa päästää muuta kun kauniita ja viimesimpiin muotikuteisiin pukeutuneita trendihomoja jotta tulee katselijoille hyvä mieli. Kyllä me homot ollaan suvaitsevaisia ja avarakatseisia!
Oikeesti liioittelin. Olin viettieni viemä totuuksia laukoessani. Anteeksi.
Kannattaa toki muistaa, että pride-viikko on muutakin kuin tuo kulkue ja puistojuhla. Pitkin viikkoa lienee tarjolla erilaisia tapahtumia - vakavaakin. Eli kansalle on tarjolla muutakin kuin leipää ja sirkushuveja. Olettaisin, että noista muistakin tapahtumista voisi herätellä keskustelua.
Sirkushuveista en tiedä, mutta sitä leipää löytyy ainakin Sateenkaarikahvilasta, joka on poikkeuksellisesti (kesätaukonsa aikana) avoinna Pride-viikolla, torstaina 1.7.2004 kello 18-22. Ja osoitehan on asukastila Myötämäki, Siltasaarenkatu 28, Kallio.

Tervetuloa!

Lisää kahvilasta:
Keskustelu > Illanviettopaikat > Sateenkaarikahvila
Niin pride

- toivon - että siihen saadaan mahtumaan paljon erilaisia tapahtumia : biletystä , puistojuhla , vaikka jokin seminaari seksuaali identiteetin kehittymisestä ja kulkue ... on hieno ja historiallien tapa kunnioittaa niitä rohkeita , jotka ovat meille tämän vapauden saaneet aikaan , samalla voimme saada huomiota valtaväestössä , jos ei muuten niin katkaisemalla liikenteen hetkeksi .

Tukholman pride kulkue on niin upea kokemus , se kun katsot kulkuetta pitkällä suoralla eteenpäin näet kuinka se katoaa kulmantaa ja taaksepäin sama juttu . Suomessa sanlaisen tunnelman ihmispaljoudella sai rauhanmarssi aikaan . Tukholman pride puisto on tiivstettynä koko hblt kansan asiat , toiveet ja viihde . Tosin viihdeosasto on jostain syystä vetävin .

toivotaan hyviä ilmoja ja paljon ihmisiä juhlimaan kanssamme .

- pride -
Anttihan voisi tulla seuraamaan kulkuetta vähän niin kuin "missituomarin" ominaisuudessa. Voisi heittää pois ne rumimmat yksilöt pilaamasta meidän mainetta, itse kun en ainakaan siihen kykene. Siitäpä vasta ilo irtoisi ja kaikilla hyvä mieli! :=)
Niin sen verran kyllä vastaan huutooni, että toi kommentti perustui nimenomaan tarkkailijan rooliin ja niihin kommentteihin mitä siitä on kuultu.

Kulkue itsessään on priden näkyvin osin. Mitä sillä halutaan on kait se pääkysymys. Kulkue mun mielestä on eräänlainen käyntikortti, tapa jolla näyttäydymme kaupunkilaisille. MIten se halutaan tehdä on sitten keskustelukysymys. Miltäpä olisi näyttänyt Miina Äkkijyrkän marssi suomen karjan puolesta jos eläimet olisivat olleet yltä päältä sotkuisena ja karjankon ammattitaidosta kielivä valkoinen työtakki likainen. Toisaalta voidaan kysyä miltä esim. hassiksen puoltajien kulkue olisi näyttänyt jos osallistujat olisivat olleet siististi pukeutuneita, normaalin näköisiä veronmaksajia.

Valitettava tosiasia nyt vain on se, etteivät riehuvat lesbot ehkä silleen ole se paras mahdollinen tapa tuoda tuote/aate esille positiivisessa valossa.
vähän anttia kyllä ymmärrän, takavuosina kulkueen kärjessä kulki aina eräs nimeltä mainitsematon hlö, joka oli pukeutuneena aika karseeseen dragiin, se ei ollut kaunista katseltavaa, tuskin edes hauskaa. varsinkaan kun ko. hlö ei tiettävästi mitenkään muuten ollut transvestiittisuuteen (onkohän tämä oikea termi) kallellaan

Muuten kyllä kulkueessa saa ja pitää olla väriä ja paljon ihmisiä! itse olen nyt menossa parin vuoden tauon jälkeen, ja jotakin värikästä pitää varmaan laittaa päälle
Mielestäni tuollaiset kulkueet vaan vähentää suvaitsevaisuutta! Eihän heterotkaan marssi tuolla kaduilla mainostamassa kuinka hienoa on olla hetero. Jos homoutta halutaan normalisoida, niin tämä on ihan väärä tapa siihen!
Mahtaisikohan tuo heteroiden marssimattomuus johtua siitä, että "kuinka-hienoa-on-olla-hetero" mainontaa pursuu ihan tarpeeksi joka tuutista, 99 prosentista kaupallisia mainoksia, näyteikkunoista, lehtien kansista ja lööpeistä, yksittäisten ihmisten käytöksestä, kaikesta mahdollisesta.

On vain hyvä, että muutkin kuin heterot edes yhtenä päivänä vuodesta muistuttavat olemassaolostaan sille pienelle joukolle heteroita, joka sattuu kyseisen tapahtuman noteeraamaan.
Minä en ainakaan mene kulkueeseen mainostamaan sitä, kuinka hienoa on olla lesbo, vaan sitä kuinka hienoa on se, että saa olla mitä on avoimesti ja vapaasti. Ei siellä juhlita meidän paremmuutta vaan seksuaalista ja sukupuolista moninaisuutta, johon liittyy myös yhteisön sisäinen moninaisuus (eli se että kaikkien ei tarvitse olla kiiltokuvapoikia tai -tyttöjä). Ja kuten Public eye totesi, meidän tilannetta ei todella voi verrata heteroiden saamaan julkisuuden määrään.
Okkei, tehdään tänä vuonna niin että Antti ja te muut edustukselliset ihmiset olette eturivissä kulkueessa, vaikka transut voi kyllä olla aika pirun kiivaita pitäessään puoliaan "parhaista paikoista" ;)
Minusta Pridet voitaisiin vallan hyvin lopettaa. Viime vuosina niiden merkitys on entisestään vähentynyt. Joissain pienemmissä kaupungeissa kuten viime vuonna Vaasassa tällaisella tapahtumalla saattaa olla vielä myönteistä merkitystä. Suuremmissa kaupungeissa merkitys on lähinnä liiketaloudellinen. Ravintoloiutsijat haluavat saada porukan juomaan kaljaa. Sisältö on ollut ohutta ja mitäänsanomatontakin.
Älkää nyt vielä niitä prideja lopettako ennenkuin minäkin ennätän olla mukana... ;) Niin, minäköhän päivänä siellä kannattaisi olla paikalla, jos ei pääse kuin yhdeksi päiväksi..?
Kuten Petekin jo sanoi, joku seminaari tai paneeli keskustelu tms. voisi olla hyvinkin mielenkiintoinen Pride-viikolla järjestettäväksi. Mua ainakin kiinnostaisi myös joku näyttely, hlbt-bändit tai ehkä lhbt-elokuvailta? Kulttuuria, kulttuuria ;)
Minusta kulkue ja puistojuhla yhdessä on hauskin ja hienoin prideviikon tapahtuma. Se on ikäänkuin karnevaali ja olen sitä mieltä, että enemmän ihmisiä saisi osallistua siihen. Kulkue on mielenosoitus, mutta se voisi olla myös juhlaparaati, suuren maailman tyyliin. Niille jotka vierastavat kulkuetta, suosittelisin että kävisivät esim. Berliinin pridetapahtumassa. Siellä katuparaatiin osallistui viime kesänä 500 000 ihmistä (myös heteroja). Nyt täytyykin samaan hengenvetoon todeta, ettei me tietenkään mikään Berliini olla. Mutta mikä estää pitämästä hauskaa ja näyttää kaupunkilaisille, että kyllä jonkinlainen "karnevaali" meiltäkin onnistuu. Harva varmaan moisesta hernettä nenään ottaa. Jos ei uskalla tunnustautua homoksi, niin silloin kannattaa tietenkin pysyä poissa! Ainahan homobaarin suojiin pääsee.
Joku kunnon suomi-stara olisi mainio saada mukaan. Sellainen josta heterot innostuisivat. Kuitenkin kaikki biletys tapahtuisi selkeästi priden alla. Ehkä näin "erilaisuudesta" tulisi vielä vähän tavallisempaa.
Tenderille: se että sisältö on aiemmin ollut ohutta ja mitäänsanomatonta ei tarkoita, että se olisi sitä myös tulevaisuudessa. Paras tapa vaikuttaa Priden sisältöön on varmasti lähteä itse mukaan tekemään festaria.

Mielestäni kaikenlaiset juhlapyhät ja -tapahtumat ovat hauskoja, koska ne saavat paljon porukkaa liikkeelle. Ja mitä enemmän väkeä on kerralla liikkeellä, sitä paremmat mahdollisuudet on eri tyylisten tapahtumien järjestämiseen.
Hei!

Helsingin seudun SETA on rekisteröitynyt yhdistys, eikä näin ollen "Panokoulu" tai muu ohjelma ole varmastikaan hyvän maun ulkopuolella

HELSINKI PRIDE 2004 -tapahtuman virallinen ohjelma julkaistaan 30.4. ja tällöin kaikki ohjelmat saavat myös tarkemmat kuvaukset.

Panokoulu on kaikikke hlbt-kentän nuorille tarkoitettu info- ja keskustelutilaisuus, jota ohjaavat "asiantuntijat".

Seksuaalisuus, seksi, homojen ja lesbojen omat pikku jutut, jne. Mikä tahansa askarruttaakin mieltä, niin Panokoulussa sitä on lupa kysyä.

Toisin sanoen on tarkoitus kevyen, tunnelmaltaan vapaan tunnelman ja luvan "kysyä hassujakin" kautta oikoa tosinaan erikoisiakin harhaluuloja ja mahdollistaa mieltä askarruttaneiden asioiden käsittely.

Toisaalta Panokouluun voi tulla ihan vain seuraamaan ja pitämään hauskaa.

Toivottavasti tämä yhtään tyynnytti kysyjän mieltä.


PS. Jos on ohjelmasta, tms. kysyttävää, yhteyttä HELSINKI PRIDE 2004 -tapahtuman toteuttajiin saat osoitteestahttp://www.helsinkipride.fi
Juuri kun aloin toipua Munaristeily-nimestä, niin Helsinki Pride panee paremmaksi Panokoulullaan. Onhan se työnimi, onhan?

Pliis, ennen kuin Pride-ohjelma ehtii painokoneisiin, niin muuttakaa Panokoulun nimi. Se antaa homojen seksielämästä kovin yksioikoisen ja aktikeskeisen pornomielikuvan, johon ei kuulu ainakaan sellaista vanhanaikaista asiaa kuin rakkaus.

Itse asiassa Panokoulu on niin huono nimi, että pelkään sen leimaavan koko Pride-tapahtumaa ja Prideen osallistuvia ihmisiä. Suuri (hetero)yleisö ei nimittäin koskaan tule kuulemaan tarkempaa sisältöä Panokoululle. Korkeintaan nimen ja siitä syntyvät mielikuvat. Siinä on sitten kiva mennä peräämään oikeuksiaan tai vaikkapa kerjäämään adoptio-oikeutta, kun olet ”niitä”, jotka käyvät Munaristeilyllä ja - edellistä kirjoittajaa lainaten - ”pitävät hauskaa” Panokoulussa.
Allekirjoittanut epäilee että ex-Mika tekee kärpäsestä härkäsen. Jos heterot eivät ymmärrä huumoria (ajattelen tilaisuuden nimeä "Panokoulu" kepeänä huumorina), itsepähän menettävät. Meidän on turha heittäytyä sen sovinnaisemmaksi. Korkeintaan parilla nettikeskustelupalstalla joku ottaa tuosta nimestä herneen nenään, eiköhän sivistyneen aikuisväestön valtavirta ota asiasta selvää ennen tuomiota. Sitä paitsi ex-Mikan vihjaama ryppyotsainen ja nihilistisen suvaitsematon heteroyleisö tuskin noinkaan tarkkaan edes kuulee koko Pride-ohjelmistosta.