4POP & juontaja

  • 1 / 64
  • Fürst Oberst
  • 28.11.2003 13:16
Onko kukaan muu kiinnittänyt huomiota siihen, että Nelosen 4POP-ohjelman juontaja on jäänyt jotenkin jankuttamaan homo-teemaa? Toimittajana se Mikko Silvennoinen on kyllä aika skarppi ja ilo silmälle & korvalle, mutta jotenkin välillä tympii, kun "homoyleisöön" viitataan jatkuvasti. Siis ollaanhan me homot osa viihdebisnestä ja kai suhteellisen ostovoimainenkin kohderyhmä, mutta asian jatkuva jankutus on sama kuin joka jaksossa viitattaisiin vaikka kanadalaisyleisöön. Nelonen voisi pohtia vaikka erillisen GayPOPin perustamisa, jos tarpeita on.
  • 3 / 64
  • Fürst Oberst
  • 28.11.2003 15:43
Olen kyllä ajatellut, mutta se ei oo se pointti. Pointti on se, että onko (meidät) homoyleisö mahdutettava jokaiseen 25-minuuttiseen?

Mikkohan tekee ainakin Nelkuran uutisiin niitä vähän keveämpiä pätkiä, joten kai sille oman vartin GayPOPpia voisi ohjelmakartasta lohkaista.
Mulle jäi nyt kuitenkin vähän epäselväksi ongelman ydin. Siis 4POPin lisäksi pitäisi saada oma HomoPOP, jota Mikko Silvennoinen juontaisi? Ja ero nykyiseen siis olisi... mikä?

... "Nelosen 4POP-ohjelman juontaja on jäänyt jotenkin jankuttamaan homo-teemaa?" M. Sivennoisella on ehkä vähän jäännyt neula samaan uraa, mutta se varmaan osittain johtuu siitä, että Mikko on omien sanojensa mukaan Nelosella työskentelevä toimittaja ja homo.
Eikun 4POP pitäisi olla nimenomaan 4POP, eikäHomoPOP - eli totta, neula on jäänyt uralleen.

Itse ohjelmaformaattihan on basic kopio jenkkilästä - kuten Jyrkikin oli aikoinaan, joten se ammattitaidosta ja selittänee osiltaan globaalin trendin kyseisen kategorian ohjelmien tasosta - It's so gool to be gay >=]
  • 6 / 64
  • Fürst Oberst
  • 28.11.2003 21:05
Antti, kiitos kun huomasit juuri sen pointin, jota tässä yritin nostaa esille. Homoyleisiöä ei voi sivuuttaa, mutta jos jokainen asia dipataan siihen, niin lopputuloksena on juuri tuo "It's so gool to be gay".

Ohjelman kansainväliset osuudet ovat kyllä juuri noita liukuhihnahaastatteluja joissa haastateltava pysyy paikallaan ja vastaa jokaiselle toimittajalle samoihin kysymyksiin. Suomalainen media taitaa ollla niin pienilevikkinen, että se tuskin houkuttaa suuria kansainvälisiä nimiä antamaan yksinoikeushaastatteluja.

Toimittaja Silvennoisen ammattitaitoa en pysty kommentoimaan kun en hänen taustojaan sen paremmin tiedä. Siksipä sivusinkin vain miehen ulkoisia avuja.
Mikkoahan ei KOSKAAN nää homobaareissa! Mikko aina hassusti puhuu homoista kolmannessa persoonassa! ;)
mitä te homot aina valitatte? Olette lopulta saaneet sitä, mitä näillä palstoilla aiemmin juuri on vaadittu. Teillä on lopulta täysin avoimesti homo tv-juontaja ja sitten vielä taasvalitatte.

cool to be gay on parempi kuin kuoliaaksi vaikeneminen aiheesta. Nauttikaa näkemästänne tai laittakaa telkku kiinni.

vali vali vali. kanojen kääkätystä.
  • 10 / 64
  • Fürst Oberst
  • 29.11.2003 12:05
MrKana,

On aivan eri asia olla avoimesti homo juontaja-toimittaja, kuin se että ohjelman ainoa yllätysmomentti on se, että missä kohdassa juontajaa tällä viikolla viittaa homoyleisöön.

On silti ihan hyvä, että ei ole tehty erillistä homo-blokkia eli eristettu meitä löysäranteisia omiin ohjelmiinsa. Sehän olisi taas paluuta eiliseen eli homojen un-pluggausta mainstreamista ja primetimesta. Ohjelma toimisi kuitenkin pehmeämmin, jos homoviittaukset saataisiin nivellettyä luontevasti ohjelmaan eikä niitä tarvisi väkisin iskeä sellaiseen kohtaan, missä ne lähinnä töksähtävät. Töksähtävät viikosta toiseen.

Blondi juontaja jooga-äänineen on silti audiovisuaalisena kokemuksena nätti.
  • 11 / 64
  • aaaamukaste
  • 29.11.2003 15:17
vaikkei mikko silvennoinen olisikaan itse homo, niin ainakin hän on työskennellyt homoseksuaalien hyväksi.hän on ollut aids-tukikeskuksessa töissä(käsittääkseni) ja sanonut eräässä googlesta löytämässäni haastattelussa haluavansa valistamaan kouluihin turvaseksistä.
googlesta löysin myös jutun eräiltä filmifestareilta, jossa mikko ainoana oli valinnut suosikikseen homoeroottisuutta käsittelevän elokuvan lost & found.
lisäksi hänen haastatteluvastauksistaan tulee ilmi avoin asenne ja hänen mielestään "ei saa piilotella sitä, mitä sydämessään tuntee olevansa".
tv on väärällään homoseksuaaleja.ei siitä välttämättä edes tarvitsisi sen kummemmin jauhaa.kaikki ovat jo aikoja sitten tienneet, että Marco bjuströmit, Jari Sillanpäät, Jaakko Selinit yms. ovat homoja. se on jo normaalia....
  • 13 / 64
  • aaaamukaste
  • 29.11.2003 21:01
ei siitä ole kuin hiukan yli kuukausi ku, olin käymässä hesassa ja menin käymään DTM:n päiväkahvilaan.siellä hän istui ja joi drinkkejä jonkun mukavanoloisen miehen kanssa. en ole hesalaisia, joten en tiedä käykö hän siellä normaalisti, vai oliko hän vain muuten vain käymässä homoraflassa.....hyvä kuitenkin, ettei hän pelkää esiintyä näin julkisesti :)se vaatii aikamoista rohkeutta....
Furst Oberst,
Ehkäpä homoviittaukset vain töksähtävät korvaasi, koska olet itse homo? Ehkäpä homoviittaukset töksähtelevät, koska kukaan muu ei niitä uskalla tehdä. minusta homoihin ei ole ohjelmassa koskaan viitattu ilman toimituksellista syytä.

Uudet asiat mediassa töksähtelevät aina. Kyllä korvamme tottuvat tähänkin ja se on hyvä asia. Tientasoittajia aina haukutaan -- nyt jopa omat joukot hakkuvat. Harmi.
  • 16 / 64
  • Fürst Oberst
  • 30.11.2003 12:17
Parhain MrKana,

Vaikka olenkin homo -kuten oivallisesti päättelit- niin kaikki tiedotusvälineiden homoviittaukset eivät töksähdä korvaan. Toimituksellinen syy homoihin voidaan rakentaa tarvittaessa vaikka minkälaisin aasinsilloin. Välillä vain tuntuu, että ohjelman kuriositeetiksi jää se, että mihin se silta tällä viikolla rakennetaan. Toistaminen on tehokeino, mutta voi muuttua jankutukseksi varsin helposti.

Tientasoittajille on aina olemassa tilaus. Mikko Silvennoinen on ainakin siinä mielessä hyvä "meidän mieheksemme" pop-kulttuurin maailmassa, että hänen olemuksensa ei edusta showbisnes-homojen camp-stereotypioita. Mikosta löytyy ripaus testosteroniakin.
Mun mielestä kyse on puhtaasti kaupallisuudesta, ei mistään suvaitsevaisuutta lisäävästä laupeudenteosta, tientasoittamisesta.

Jos ajatellaan koko 4:n ohjelmatarjontaa, on siellä huomattavasti enemmän tarjontaa ns. trenditietoiselle citykohderyhmälle kuin esim. kansallisilla Ylen ja MTV:n kanavilla. Käytännössä tämä näkyy juuri trendikkäänä pidetyn homoilmiön esille nostamisessa huomattavasti laajemmin, kuin ed. mainittujen Ylen ja MTV:n kanavilla.

En ole ohjelman teon ammattilainen, mutta käsittääksen yhtä ohjelmaa varten on hommissa lukuisa joukko ihmisiä (viittaan nyt ohjelman lopussa tulevaan nimilistaan). Se, mitä juontaja suustaan päästää/miten juontaja pukeutuu/käyttäytyy ei käsittääkseni ole juontajan itsensä päätettävissä vaan juontaja sovitetaan tuotantoon otettavaan ohjelmaformaattiin ja jos tämä ei juontajalle sovi niin sitten otetaan jonosta uusi juontaja...
Haa!

Itseasiassa Mikko Silvennoinen on homo.

Tässä taannoin hän kirjoitti pienen tekstin pätkän Katso-lehteen. Tekstiä lukiessani ei jäänyt epäselväksi, että tämä on Mikon julkinen kaapista ulos tulo.

En muista tarkkaan mitä Mikko korjoitti, mutta aika paljon hän siinä pohti miksi kaikki uutistoimittajat ovat heteroita. Miksi ei kelpaa vähemmistöön kuuluva henkilö?

Täytyypä kaivaa tuo lehti tuolta varaston uumenista.
Juu ihan söpö mutta voin kertoa että on silläkin vissiin vähän kusi noussu hattuun. Tai mistäs mä tiedän vaikka se ois aina ollu yhtä ylimielinen ja tyly. Pidin sitä aina symppiksenä mutta en pidä enää... =(
  • 21 / 64
  • Fürst Oberst
  • 1.12.2003 19:12
Ande, valottaisitko asiaa hieman tarkemmin? Jos et tahdo yleisessä puhua asiasta, voit pistää postia suoraan mulle klikkaamalla tämän viestin vierestä nimimerkkiäni.
Jonkun lehden haastattelussa Mikko kertoi asustelevansa poikaystävänsä kanssa.Näin siis...mut kyllä juu,homohomohomo-juttua jankutetaan nelkkupopissa jo liian kanssa.Coolia on,se on tullut selväksi.
Tän keskustelun pohjalta ohjelman nimen voisi vaihtaa 4Popista muotoon 4Poop...
Näin - mutta eiköhän kuitenkin kunnioiteta jokaisen yksityisyyttä, olkoonkin julkisuudenhlö, ja keskustella asioista yleisellä tasolla.
Ja paskat se Silvennoinen mikään söpö oo, ei sitten niin mistään kohtaa.
Kylläpä on taas typerä aihe täällä. Ja kunnioittakaa ihmisen yksilönsuojaa (vaikka olisikin julkisessa työssä), ettette ala täällä puhumaan hänen seksuaalisesta suuntautumisesta. Todella asiatonta ja mautonta, ja kertoo vaan kirjoittajansa typeryydestä.
Jaakko Fanille: Jaakko Silen ei ole gay. Asuu minun kulmillani vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa. Opimme tästä siis sen, että kaikki naismaiset miehet eivät suinkaan ole homoja.

Toinen esimerkki on tv ykkösen Muuttujat-ohjelman oksettavan imelä miesparturi, joka "näyttää" homolta, mutta nettisivujen mukaan on onnellisesti naimisissa ja jumaloi vaimoaan.
Eiköhän tämä kaikkien puppugeneraattoreiden isoäidiksi muuttunut juorupalsta-topic ole jo tullut tiensä päähän...
Kamalaa etta tamakin keskustelu meni nain surkeaks. Furts Oberst aloitti keskustelun oikeasta aiheesta, homoudesta telkkarissa. Ja sitten kaikki vaan puhuvat juontajan homoudesta. Juuh juuh liittyvat toisiinsa... onhan Kuvalehdessa ja Seiskassakin samoja aiheita. Saali etta tama meni Seiskaksi ja mita se kertoo taas homppeleista?
  • 31 / 64
  • Fürst Oberst
  • 3.12.2003 22:27
Keskustelu tosiaan sinkoutui jossain kohdassa radaltaan. Pari pointtia kuitenkin tästä sopasta jäi mieleen:

Olemme nyt saaneet kohtuudella homosisältöä telkkuun. Joku pitää asiasta enemmän, toinen vähemmän. Vaikka itsekin olen homo, niin en näe tarpeen (taidan jankuttaa) homouden vetämistä tietyissä ohjelmissa -kuten 4Popissa- aina mukaan. Vaikka telkun tarjonnasta kai suurin osa on tehty eniten heteroyleisön makuun, niin ei kai ne hetskutkaan kaikista ohjelmista sen takia tykkää, että ne ohjelmat on heteromyönteisiä? Siispä ei homojenkaan aina välttämättä tarvitse riemuita siitä kun meidän mainitaan jossain.

4Poopin juontajan osalta voidaan todeta, että keskustelu saavutti täällä hänen kannaltaan mairean tuloksen. Ehkä sisältö lipsui mauttomuuksiin, mutta ainakin hänen persoonaansa tuotiin esille, toiset positiivisesti, toisen kriittisemmin. Anyway, huomion saaminen lienee sille miehelle kuitenkin jonkilainen tavoite.
M. Silvennoinen ärsyttää varmasti tarkoituksella joitakin pikkusieluja. Ei ehkä paras idea tv-maailmaan, mut hyvin se tepsii..ihan kuin itseään kattelis töllöstä.
Ihan niinkuin tää viesti ärsyttää joitakin.
Äsken tulleessa 4POP-jaksossa Mikko Silvennoinen tuli luvanneeksi, että hän juontaa ohjelman alasti, jos Taru sormusten herrasta -trilogian päätösosa jää ilman Oscaria.

Mitähän tässä olisi syytä toivoa???
En vois olla enempää samaa mieltä Flashin kanssa. Kaikki vanhan jyrkiläiset ovat perustavaa laatua olevia sosiopaatteja.
  • 36 / 64
  • Fürst Oberst
  • 19.1.2004 13:09
Fürst Oberst vastaa Mikko Silvennoiselle

Z-lehdessä (1/04) kolumnistina aloittanut Mikko Silvennoinen vastasi julkisesti Ranneliike.netin keskustelupalstalla persoonaansa ja 4Pop-ohjelmaansa kohdistuneeseen kritiikkiin. Hyvä niin. Rakentava keskustelu on aina tervetullutta. Kyseisen nettikeskustelun käyntiin pyöräyttäneenä tahdon nyt antaa oman vastaukseni Silvennoisen kolumniin.

En usko universaalin homoyhteisön olemassaoloon. Voi olla pienempiä mikroyhteisöjä ja niiden muodostamia makroyhteisöjä, mutta homoyhteisöstä puhuminen on vähän sama kuin jos puhuisi vaikkapa kaikista koiranomistajista kiinteänä yhteisönä. Sen verran kirjavaa kansaa me vinokkaat taidamme olla. Benedict Anderson lanseerasi käsitteen ”kuviteltu yhteisö” eli yhteisön, jonka jäsenet eivät tunne suurinta osaa saman yhteisön kanssajäsenistään. Kuviteltu yhteisö ei kuitenkaan tarkoita että yhteisö olisi epätodellinen. Ehkäpä tämä pätee osittain homoyhteisöön. ”Omat joukot” on toinen ongelmallinen käsite, jopa lainausmerkeissä kirjoitettuna. Jos seksuaalinen suuntautuminen tai muu siihen rinnastettava tekijä liittää ihmisen eri joukkoihin, niin minutkin on varmaan laskettu mukaan vähintään 500 eri joukkion miesvahvuudessa.

Ottamalla homoidentiteetin oman agendansa peruskiveksi lujitetaan edelleen sitä keinotekoista homot/heterot vastakkainasettelua (”me homot ja ne heterot”), jota juuri olisi tarkoituksena nujertaa. Jokainen kansalaisluottamusta nauttiva voi tässä yhteydessä miettiä, että äänestikö tai olisiko äänestänyt viime vaaleissa homoa tai lesboa ehdokasta vain tämän sukupuolisen suuntautumisen vuoksi.

4Popin homoviittauksissa nurisin alun perin siitä, kuinka ohjelmassa saataisiin ihmisten seksuaalisten preferenssien olennaisuus kulloisessakin asiayhteydessä vastaamaan sen todellista tärkeyttä. Välillä ohjelma muistutti leikkiä, jossa juontaja lupaa sanoa sanan ”homo” tai ”lesbo” neljä kertaa puolen tunnin aikana ja joka kerta kun hän näin sanoo, niin yleisö nousee seisomaan.

Solidaarisuus ja yhden asian tai henkilön taakse asettuminen ovat toki kauniita ajatuksia, jotka kuitenkin alkavat jo tuntumaan nenääni raikkailta tuulilta suoraan Neuvostoliitosta. Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta – mentaliteetti on oikein jaloa, mutta toimiiko se tässä yhteiskunnassa?

Otsikon kysymykseen ”voiko homoutta annostella oikein?” heittäisin vastakysymyksenä, että miksi homoutta pitää annostella? Eikö sille ole olemassa luonnollista paikkaa, kun sitä pitää väkisin yrittää punnita ja mitata? Kaukaiselta ja oudolta näyttää sellainen Suomi, joka olisi homojen ja heteroiden sulatusuuni. Realistisempana tavoitteena saattaisi olla ’salad bowl’ – yhteiskuntamalli, jossa salaatin osaset ovat keskenään luontevassa sovussa sekoitettuina toisiinsa, mutta jonka palaset ovat myös tunnistettavissa niin hetero-lehtisalaatiksi kuin homo-herkkusieniksikin.

Homot ja media on aihe, josta vai puhua vaikka loputtomiin ilman, että kaikki keskustelijat olisivat väännön päätteeksi samaa mieltä. Silvennoisen heitto kymmenen uutisten ankkuriparin mies/nais-yhdistelmästä herätti ajatuksia. Jos vaikkapa kymmenen uutisten ankkureina olisi kaksi miestä, niin feministien kulmahampaat alkaisivat välkkyä ja murina kuulua. Olisi paljon repäisevämpää toimittaa edes yhdet sellaiset uutiset joissa sullotaan hetero-etuliite mahdollisimman moneen tarpeettomaan kohtaan, kuten vaikkapa ”heteroseksuaali pääministeri Matti Vanhanen kommentoi Lahdessa…” tai ”Hetero-ikonit Matti ja Teppo viettävät 30-vuotistaiteilijajuhlaansa”. Tällöin näkyisi se, miten turhiin ja tarpeettomiin asiayhteyksiin homo-sanaa mediassa ängetään ja miksi se joskus särähtää mm. allekirjoittaneen korvaan.

Yhden asian- ja kapea-alaisten liikkeiden tarkoitus on tehdä itsensä tarpeettomiksi. Mutta mitä nämä liikkeet tekevät sitten, kun niiden tavoite tai tavoitteet on saavutettu? Muumioituvat kenties yhteiskunnallisiksi instituutioiksi jotka vanhan ja hampaattoman vahtikoiran tavoin antavat rapsutella itseään sylikoirina mutta jotka jaksavat hädin tuskin murahtaa valppaina vartijoina kun niitä tönäistään kylkeen. Tutkija Jan Löfström kirjoitti osuvasti jo vuonna 1993 ”… SETA:n ja vastaavien paikallisten järjestöjen tarjoama sosiaalinen ensiapu ja tuki ovat hyvin tärkeitä. Sukupuolipoliittisesti innovatiivisia linjauksia näiltä järjestöiltä ei kuitenkaan kannata enää odottaa”.

Aina valppaana,

Fürst Oberst
En kyllä ymmärtänyt tuosta Fürst Oberstista kuin 10%. Tärkeintä mielestäni on, että ”homoyhteisö” opettelee ylipäätään suvaitsevaisuuttaa ja sietämistä;.samaa, mitä se edellyttää aina ympäristöltään. Jos joku hyvännäköinen Mikko haluaa outtautua, se tuo positiivista julkisuutta ja on koko ”homoyhteisön” etu, riippumatta siitä mitä mieltä joku on henkilön ulkonäöstä ym sekundaarisista seikoista. Ihmettelen sitä ärhäkkyyttä, jolla näillä palstoilla käydään milloin minkäkin homoilmiön kimppuun. Ja samalla itketään sitä että joka paikassa sorretaan ja kun on kurjaa…Vähän positiivisempaa asennetta ja ylpeyttä siitä, että ollaan sitä mitä ollaan! Minusta selkään puukottaminen on pahinta mitä homot voivat toisilleen tehdä. Jos joku kokee elävänsä niin tylsässä ja homoystävällisessä maailmassa, että on varaa huitoa outtoutuvia homoja niin suosittelisin tutustumista suomalaiseen lähihistoriaan. Ja Mikko: kiitos julkisuuteen tulosta (vaikka ei tässä elämässä eikä ”homoyhteisössä” varsinkaan mitään urhoollisuumitaleja jaeta)! Niitä tapahtuu liian Suomessa edelleen liian harvoin!
  • 38 / 64
  • SweetHarmony
  • 20.1.2004 21:22
Täysin samaa mieltä Geminesin kanssa, miksi aina täytyy kaikesta löytää vain niitä nurjia puolia. Homoista puhutaan mediassa yleensä joko politiikan tai erään tarttuvan sairauden yhteydessä. On kiva, että meitä voi oikeasti käsitellä myös vähän viihteellisemmin. Homokulttuuri on niin paljon muutakin, kuin se millainen asema meillä on yhteiskunnassa ja otetaanko meidät vakavasti ja suvaitsevasti.
Ja hei, sehän me tiedetään, että keille "gaylle" kannattaa markkinoida. Sanaleikkii" hihhii"
En tiedä, ovatko 4Popin homohölinät ollenkaan kaiken tämän debatoinnin väärti, mutta tuo Fürst Oberstin vastine oli nautittavaa luettavaa. Onhan täällä ennenkin hyvin laadittuja asiakirjoituksia nähty, mutta tämä oli kyllä parhaasta päästä: en ole Silvennoisen kolumnia nähnytkään, mutta tuntuu kuin olisin senkin lukenut, se oli tuolla rivien välissä. Thanks F.O.!
Iltalehti 28.2.2004:

Ranneliike.net -keskustelupalstalla homot ovat haukkuneet 4Popia siitä, että ohjelmassa on "liikaa homoa". Mikko nimittää mäkättäjiä cocktailparty-homoiksi, jotka ärsyyntyvät heti, jos gay-asioihin kiinnitetään huomiota. Hän ihmettelee, miksi kukaan ei suivaannu median heterouden kohtuuttomasta yliannostelusta.
"Iltalehti 28.2.2004"

Vau, että Iltalehti uutisoi tärkeät asiat nopeasti. Silvennoinen kirjoitti itse samasta asiasta jo reilu kuukausi sitten Z-lehdessä.

Ainoa uutinen (tai oikeastaan mikään uutinen ole) on se, että Iltalehden toimittajat lukevat tosi hitaasti lähdemateriaalia eli muita lehtiä.
Hei haloo?? mite voi olla mahollista et joku ei viel oo varma et Mikko Silvennoinen on homo? Kaikkihan sen on tienny iät ja ajat! Eiks esim kukaa kattonu Hyppönen Enbuske experiens ohjelmaa sillon ku Mikko Silvennoinen oli siinä vieraana?? No siinä se ainaki teki hyvin selväks et se on homo! Miks muuten kaikki jotka tänne kirjottaa nii kirjottaa kauheen vaikeesti tai siis silleen et mä ainakaa en tajuu siit yhtään mitää! Tai sit mä vaa oon vähä yksin kertanen;)
Voiks joku kertoo mulle kui vanha Mikko Silvennoinen on?? Oon Mc homppelin kans samaa mieltä siit et se on kyl iha vitun sexy..
  • 46 / 64
  • ämsee hinttari
  • 2.4.2004 16:28
mc homppeli!!? Ehkä jos me ruvettais laittaa aina huuto- tai kysmysmerkki joka lauseen perään nii säkin rupeisit tajumaan??!!?? Hei haloo?! ja kirjotettas kaikki niinku se ois puhetta?! Sano jos ymmärsit ny paremmin?!?!!!! ;-))
Ainakin Z-lehden mukaan mikko on 28-v. Se kyllä näyttääkin telkussa nuoremmalta kuin luonnossa.
Mielenkiintoista keskustelua.

Hetero- ja homoetuliitteen käyttöstä sen verran, että sehän olisi hienoa jos seksuaalisuudella ja sitä kuvaavilla etuliitteillä ei olisi väliä. Jos ks. termit olisivat neutraaleja ilmaisuja eläisimme varmasti tasa-arvoisemmassa yhteskunnassa. Mutta kun asia ei näin ole. Seksuaalisuudellamme samoin kuin sukupuolellamme tai ihomme värillä on valtavan suuri merkitys tasa-arvon toteutumisessa.

Jopa täällä meidän tasa-arvoisessa Suomessa, jotkut yhteiskuntamme jäsenet ovat selkeästi tasa-avoisempia kuin toiset. Pääsääntöisesti he ovat valkoisia heteromiehiä. Elämme niin sanotussa valkoisen heteromiehen maailmassa. Heteroetuliitteen käytön oudoksuminen paljastaa yhteiskuntamme heteronormatiivisuuden.

Mikko Silvennoinen on mielestäni oivaltanut sen miten tämä valitseva normi voidaan kyseenalaistaa. Yhteiskunnan monimuotoisuus on hyvä tehdä näkyväksi. Vaikka lesbojen ja homojen näkyväksi tekeminen on vain pieni askel eteenpäin, se on tärkeä avaus. Yksityinen on yleistä ja hyvin poliittista.

On tietysti tärkeätä huomioida vähemmistöjen moninaisuus. Tässä työssä juuri SETAlla on ollut tärkeä rooli. Lesbot, homot ja bi-seksuaalit ovat Suomessa pystyneet toimimaan samassa järjestössä. Tämä tuskin olisi mahdoillista, jollei näiden ryhmien moninaisuutta olisi huomioitu ja tunnustettu jopa voimavaraksi. Seksuaalivähemmistöjen moninaisuuden huomioimisen lisäksi, SETA on ottanut asiakseen myös sukupuolivähemmistöjen monimuotoistakin moninaisemmat kysymykset.

Toivotan Mikolle ja muille avoimesti seksuaalisuudestaan ja sukupuolisuudestaan viestiville ihmisille voimia ja intoa. Teidän työllänne on suuri merkitys.
Ja vielä sen verran, että seksualisuuden, samoin kuin sukupuolen ja/tai ihonvärin tulisi olla tärkeässä osassa äänestyspäätöstä tehtäessä edustuksellisessa demokratiassa.

Vai uskooko joku tosiaan, että sillä ei ole merkitystä kuinka monta naista ja miestä, heteroa ja homoa tai valkoista ja värillistä kansanedustajaa Arkadian mäellä istuu.

Jokainen joka seurasi parisuhdelakikeskustelua eduskunnassa muistanee sen tosiasian, että ilman naiskansanedustajia tässä maassa ei voisi vieläkään reksiteröidä parisuhdetta samaa sukupuolta olevan kanssa.
Mikko eduskuntaan!!!!!! Varmaan sitä on joku jo kysynyt, mutta tietääkö kukaan.
Onko eurovaaleissa muuten ketään homppeleita ehdolla tiedättekö?
Jospa vaikka ensiksi kunnanvaltuustoon. Ovat vaalitkin kohta edessä. :)
Tietääkseni eurovaaleissa ei ole ketään julkihomoa ehdokkaana, mutta..

.. Jos Vihreiden kansanedustaja Satu Hassi valitaan europarlamenttiin, astuu hänen sijalleen eduskuntaan hänen varamiehensä Oras Tynkkynen.

Asiasta on ollut juttu mm. Ylioppilaslehdessä (30.1.2004):
http://www.shorl.com/gitebrekusogru

--
Jatkokeskustelut eurovaaleista Politiikka-osioon, kiitos.
Karseeta luettavaa Silvennoisesta.

Luulisi Teidän osaavan antaa kaikkien kukkien kukkia juuri niinkuin kukkii - hävetkää hei vähän. Jos ihminen on julkisessa duunissa, ei se tarkoita julkista häväistystä joka helkutin keskustelupalstalla.

Hienoa työtä Mikko tekee. Omalla sarallansa. Ja kantaa mallikkaasti sateenkaarilippuansa!
  • 54 / 64
  • kaverihesasta
  • 27.5.2004 19:11
Ehkä suurin syy miksi julkisuudessa olevat homot pysyvät mieluiten kaapissa on siinä, että jos he sieltä ulos tulevat, kaikki homot pitävät heitä julkisena omaisuutena ja loputonta rääpimistä milloin mistäkin saa lopun ikäänsä kestää. :)
Niin, tuntuu siltä, että jos julkkiksista keksitään joku homo, niin homot itse ensimmäisenä ovat nyrpistämässä nenäänsä tyyliin: joo sehän on ihan hirvee hintti. Äänensävy on halveksiva, luulisi olevan päinvastoin. Itsekin olen syyllistynyt tähän. Mistäköhän johtuu.
No sano nyt vielä missä toi Coronation Streetin morkkaus oli.. ei jaxa muistaa.
Tais vielä haukkua Emmerdalea, ei Coronation streetiä... En kylläkään ole aivan varma
Juu kyllä se oli siitä brittiläisestä Queer As Folkista. *maailman paras sarja* Nyt muistinkin sen kohdan, uskomatonta!! vain tollanen yksittäinen kohta. se oli niin ihana... Ja Emmerdalen lesbohäitä siinä taidettiin jauhaa.
Täällä pojat eksynyt aiheesta? Itsekin muistan ko kohdan. Mullapa osa jaksoista nauhalla....
Auts! nytpä vasta olen kateellinen...

Saanko tulla joskus katsomaan niitä? *hih hih*