Gay media

Ihmettelen lukiessani naita vahaisia tietoja mita internet -lehdet siella suomessa antaa lukea.Ihmettelen kuinka monta murhaa tai tappoa siella on homofobian tai gay-bashing takia tapahtunut.Nakynyt uutisissa joskus ,mies loydetty kuolleena asunnostaan,ei anneta tietoa (vaikka epailisivat gay murhaa) lehdissa.Meilla heti antavat tietaa gay yhteydessa tapahtunut,osoitteet ja nimet ja vari mainitaan.Usein viela kuvien kanssa.Taalla on paljon "sairaita" yksiloita joilla ei ole muuta mielessa kuin tappaa sexworkers ,miehia ja naisia ja lapsia.Straight tai gay.Niista tapauksista heti media ilmoittaa mita tietavat.Usein korkein poliisi selvittaa asiaa julkisesti.

Toiseksi, miksi siella sanotaan etta epaillaan jonkun teoista vaikka hyvin tiedetaan etta on tehnyt.Meilla syytetaan ja tuomitaan kun on todettu syylliseksi.Tama vain omia ajatuksiani.
  • 2 / 7
  • DKNY
  • 23.5.2004 11:41
Olen itse ajatellut samaa monta kertaa.Hyvin usein ilmoitetaan mies surmasta jossa 2 miestä on mennyt ravintola illanpäätteksi jomman kumman kotin jatkoille ja `riidan´ päätteeksi toinen on päätynyt kuoleeksi...voimme vaan arvata mitä on tapahtunut.

Mutta myös yksinasuvat vanhemmat miehet joutuvat myös väkivaltaisten kuolemien kohteeksi, mutta en usko että kaikki yksin asuvat ovat homoja järjestäin.

Tunnen itse muutaman pesunkestävän hetero-vanhanpojan jotka eivät vaan ole onnistuneet löytänään naiskumppania.

Suomessa en usko että edes lehdistö on kertaankaan edes maininnut että joku rikos olisi voinnut olla gay-bash (ok Suomenkielen nerot!! mikhän on nyt oikea käännös joka ei raiskaa kielenperintöä, help out here).
Suomalaiset tappaa toisiaan tasaiseen (maailmanennätys) tahtiin, eikä siinä syyksi homoutta tarvita. Onhan sekin mahdollista toki, ja varmaan tapahtunutkin. Epäilenpä silti että kaksi miestä päätyy samaan kämppään yleensä siksi, että siellä on viinaa. Juopot viihtyy porukoissa.



Suomessa väkivalta tapahtuu neljän seinän sisällä, perheen tai tuttujen kesken, viinan vaikutuksesta äkkiarvaamatta, aseena yleensä lähin teräase kuten leipäveitsi.



Kamalaa, mutta mielestäni paljon parempi vaihtoehto kuin amerikkalainen hallitsematon väkivalta julkisilla paikoilla. Kuka tahansa voi vetää aseen esiin ja antaa paukkua.



Onneksi meillä ei juurikaan ole noita yllämainittuja stalker-tyyppisiä hulluja, jotka vainoaa ihmisiä tai ammuskelee kaduilla muuten vain tai rotu- tms. vihan kiihottamina. Ja jumalan kiitos meillä aseenkanto-oikeus ei ole perustuslakiin kirjattu.
  • 4 / 7
  • Statisti
  • 23.5.2004 13:34
Ja meillä syyllisyyden toteaa vain ja ainoastaan oikeuslaitos tuomiossaan näyttöjen perusteella. Siihen asti myös esim. ylinopeutta ajanutta ja poliisilta sakkolapun saanutta vain epäillään ylinopudesta, kunnes epäilty on maksumääräykseen kirjauttanut "Ei kiistä", tai on sakkonsa maksanut tai oikeus määrää täytäntöönpantavaksi tuomion, jos epäilty ei vielä tähän mennessä ole tunnustanut ja myöntänyt ylinoputta.



Henkirikoksissa kuten murhissa ja tapoissa ei edes epäillyn tunnustus kelpaa yksin tuomion pohjaksi, vaan pitää olla vielä tekninen näyttö. Tästä on ollut juuri lehdistössä juttua erään vanhan 50-luvulla tapahtuneen murhan/tapon yhteydessä, kun poliisi tietää tai vahvasti epäilee erästä henkilöä, mutta teknisen näytön puutteessa ei voi edes tämän nimeä julkaista saati vielä asiaa oikeuteen.



Siksi lehdistössä käytetään termiä 'epäillään', jos raportoidaan tapauksesta, josta ei vielä oikeuslaitoksen tuomiota ole annettu. Lehdistö ei voi kirjoituksessaan tuomita syylliseksi ketään. Vaikka kyseessä olisikin mitä selvin tapaus.
  • 5 / 7
  • Ilopilleri
  • 23.5.2004 19:22
CaB:

"Suomalaiset tappaa toisiaan tasaiseen (maailmanennätys) tahtiin, eikä siinä syyksi homoutta tarvita."





Eiköhän maailmanennätystä tälläkin saralla pidä hallussaan tuo armas Jenkkilä. Katsoppa vaikka sellainen mielenkiintoinen elokuva kuin "Bowling for Columbine" (by Michael Moore). Elokuvassa esitellään mm. tapettujen ihmisten tilastoja, ja jenkit johtaa niitä kyllä ylivoimaisesti. Ei vain absoluuttisina lukuina, mutta myös suhteutettuna eri maiden väkilukuihin.
  • 6 / 7
  • DKNY
  • 23.5.2004 21:11
Suosittelen myös kaikkea muuta tuotantoa herralta nimeltä Michael Moore jopa tämä uusin Farenheit 9/11 (toivottavasti meni oikein) joka juuri voitti Cannesissa pääpalkinnon.

Myös herran kirjat ovat hienoja ja osoittvat mihin tämä maailma on muutunut, joskus joku sanoi 80-lukua ahneuden aikakaudeksi....joopa joo taisi olla viattomudeen aikaa tähän verrattuna.
  • 7 / 7
  • Hartsu
  • 26.5.2004 19:30
No se tais alkaa 80- luvulla. Sillonhan Reagan ja Thatcher muokkasivat maailmaa ja länsimaissa muutenkiin elettiin jonkinlaista uuskonservativismin aikakautta. Ahneudella tietty on aina ikävä loppu, mutta perintö on pysynyt ja jatkuu vaan.



No jaa, Suomessa homot tuntuu olevan niin keskittyneitä muutamiin suuriin kaupunkeihin ja meillä taas ei ole kovinkaan voimakasta kristillistä fundamentalistiliikettä (toisin kuin USA:ssa), joten ehkä se vähentää homoihin kohdistuvaa väkivaltaa.



Toisaalta mä en kyllä yhtään pidä uhriksi leimaamisesta. Mä en ainakaan halua olla kenenkään uhri, jos joku tapetaan homoutensa takia, niin ei se syy kyllä loppujen lopuks ole se, että se toinen oli homo, vaan se että kyseisellä tappajalla on pääkopassa asiat huonosti.



Suomalaiset (miehet, tosin kyllä naisetkin joskus...) on humalassa muutenkin aika väkivaltaisia.