Eurofloppi?

  • 1 / 20
  • TwistDrill
  • 26.1.2004 18:44
Sillanpää lähtee Euroviisuihin. Kaikella kunnioituksella miehen lahjakkuutta kohtaan - ei tule skulaamaan. Miksei Suomessa jo vihdoin tajuta missä tuolla muualla mennään? Jonna K ois ollut ainoa, jolla olis ollut jotain mahiksii.
Ihan oikeasti... mun mielestä noista yrittäjistä Sillanpää on ainoa, jolla on riittävästi esiintymiskokemusta, esiintymisvarmuutta, lavasäteilyä ja kansainvälisyyttä olemuksessaan. Toisin sanoen Jari Sillanpää vaikuttaa esiintyessään siltä, että on suurenkin yleisön edessä kuin kotonaan. Lisäksi Sillanpäällä on hyvä ääni.

Dannylläkin olisi ollut kokemusta, mutta esiintyjänä hän on hieman kylmä ja etäinen... Eikä oikein enää tätä päivää. Mitään keltanokkaa Euroviisuihin ei kannata myöskään lähettää, vaan nimenomaan vahva artisti. Vaikka Jonna K onkin Nylon Beatissa esiintynyt ja edustanut, niin en oikein usko, että rahkeet riittäisivät.
  • 3 / 20
  • Statisti
  • 26.1.2004 19:00
En katsonut tätä euroviisuedustussävelmän valintaohjelmaa kuin vain yhden hetken ja silloinkin lähinnä sivukorvalla. Juuri silloin tuli tämä Jari Sillanpää ja "Takes 2 to tango".

Välittömästi tuli mieleeni laulun yleisestä sävelkulusta ja kosketinsoittimen 'pimputusaihelmasta' yksi Abban tunnettu biisi. En nyt vain muista minkä niminen. Se oli ihan vilpitön mielenyhtymä, kun en ollut ajatellut Abbaa ties kuinka moneen viikkoon. Itse asiassa viimeksi silloin, kun niiden kappale viimeksi raikasi dtm:n yläkerrassa juuri silloin, kun satuin olemaan ko. tilassa, eli monta viikkoa sitten.

Eli taas suomalaiset ovat pahasti jälkijunassa. Jo 1-3 vuotta sitten jokin Abba klooni voitti koko kisan. Luulenpa, että tänä vuonna Abba ei ole 'in' euroviisuissa. Jos oikein arvaan, voiton vie jokin iloinen "Diggi loo, diggi lei" -ralliklooni huolimatta siitä mitkä ovat oikeat popin trendit tänään Euroopassa.

Suomi, zero points!

Muista ehdokkaista minulla ei sitten olekaan mitään kuulohavaintoa.
Sillanpäällä saattaa olla - ja varmasti onkin - lavakarismaa ja laajalti esiintymiskokemusta. Hyvä niin. Myönnän olleeni pettynyt Sillanpään esittämään, minulle tärkeään, joululauluun "Oi Jouluyö", jonka taustalla oli halpa 80-luku syntikka, eikä kyseisen kappaleen laulaminenkaan minua vakuuttanut.

Euroviisuehdokkaista en valitettavasti kuullut kuin sen "Takes 2 to tango" -biisin, joten en tiedä minkätasoisia muut ovat. Mutta omana mielipiteenäni:

Takes 2 to tango oli paskaa. En ole aikoihin kuullut sellaista roskaa, kuin mitä kyseinen kappale oli. En lähde perustelemaan tuota sen enempää, koska sanon tuon vain mielipiteenäni ja en halua edes uudelleen kuulla kyseistä kappaletta voidakseni perustella sitä sen enempää.

Joudun valitettavasti olemaan Statistin kanssa samaa mieltä: "Suomi, zero points."

--Druusi
  • 5 / 20
  • SinutonOnOlo
  • 27.1.2004 3:53
hei, hei

Mut Frans Emil (1939) sai Nobelin ...
Ehkä tää on enne..

"Teoksia:
Hurskas kurjuus, 1919
"

Voi,voi

;-;
  • 6 / 20
  • SinutonOnOlo
  • 27.1.2004 4:01
Anteeksi unohtui.

"The audience took the fights dead seriously, shouting encouragements to the fighters, and even quarreling and betting amongst themselves or the results. Yet nearly all of them had been in the tent as long as I had, and stayed after I had left. The political moral is certainly depressing: these people could be made to believe in anybody and anything." (from Good-bye to Berlin, 1939)

"Christopher Isherwood "
Sanottakoon Sillanpään lavakarismasta mitä tahansa, mutta hän liikkui lavalla yhtä kankeasti kuin härmäläiset heterot konsanaan.
  • 8 / 20
  • Public eye
  • 27.1.2004 11:07
Vaikka en mikään ulkonäköfasisti olekaan, tässä tapauksessa tiukka laihdutuskuuri ja kuntosali on meidän Jarille must.

Sävelmäthän siellä kilpailevat, joo, mutta eurooppalaiset (+turkkilaiset+israelilaiset) äänestävät kuitenkin esitystä ja esittäjää. Ja koska heillä ei ole harmainta aavistusta Sillanpään lavakarismasta(?), esityksen olisi oltava visuaalisesti sellainen, että se huomataan ensi yrittämällä.

Kun kappaleessa on oltu näkevinään aikaisempien kisojen kaikuja, ylöspanoon voisi vielä lisätä parin vuoden takaisen Slovenian drag-teeman. (Dana Internationalin kopiota Jari Ruotsinsuomalaisesta ei taida ehtiä saada toukokuuhun mennessä.) Kyllä se liikunnan kankeuskin siitä vetreytyy ylimääräisten läskien haihtuessa ja kunnon kohotessa ... toivottavasti.

Sitten vaan lobbauskiertueelle mantereen homodiskoihin...
  • 9 / 20
  • Homopoju
  • 27.1.2004 17:22
Tässä taas nähdään, mitä tapahtuu kun enemmistö saa päättää... Harvoinpa massat kovin fiksuja on :P

Biisi on ihan paska, mutta härmän mummot on suuressa viisaudessaan kuvitellu että kyllähän Jari siellä Euroopassakin jo tunnetaan ja kyllä siitä tykätään kun mekin tykätään. Ihanaa olla suomalainen...
Olen kyynisesti sitä mieltä, että Suomi häviää jälleen. Parin vuoden päästä taas viisuihin uudestaan. Jo pelkästään Suomen mainitseminen ennen esitystä aktivoi katsojat ajattelemaan, että ahaa, sieltä tulee taas jotain outoa ugrijuttua. And here we go again.

Jari Sillanpää on parhaat päivänsä nähnyt eikä teknisesti mitenkään loistava laulaja.
Ihan pakko kommentoida!
12 biisiä ja niistä 9 oli tekemällä tehty mahdollisimman tyypillisiksi euroviisujutuiksi. Sellaisilla ei pitkälle pötkitä. Harmaaseen massaan hukkuvat.

Mielestäni kolme biisiä erottui joukosta:
Jarin Takes "It 2 to tango", Riikan "Toarie" ja Jonna K.n "Like believers do".

Näistä kolmesta Jonna K:n esitys oli mielestäni hieman raakile ja muistutti jollakin tapaa Venäjän tyttöjen (tatu?) biisiä... Ok, ainesta kuitenkin oli, ei paha.

Riikan esittämässä biisissä oli samoja elementtejä kuin jo esitetyissä, mm. taannoiset Belgian "Sanomi" tai Edean "Aava". Erityisen hyvää oli biisissä taustakuoron karjakainen (venälaisvaikutteinen laulanta), mutta biisi jäi kuitenkin liian simppeliksi. Jotain vain puuttui, mutta ei paha.

"It takes 2 to tango" oli omaperäinen, vaikka diskotango on jo euroviisuissa ollut. Olikohan se Tanska ja Tommy Seebach tai jotakin joskus 80-luvun alussa? Ok, se tietysti tuli mieleen, mutta siitä on jo kauan aikaa.
Miellyttävästi hymyilevä Jarin esitys jää kyllä mieleen, kunhan sitä ei lähdetä hiomaan liikaa. Juuri tämä "hiominen" on ollut monta kertaa Suomen sijoitukseen osittain vaikuttava juttu. Tunnetta ja luonnollisuutta pitää olla. Se mistä en Jarin esityksessä pitänyt, olivat kanssaesiintyjät. Ehkä Jarin olisi parempi astua estraadille yksin?

Toukokuussa ollaan viisaampia, mun muiden maiden viisut ovat verrattavina.
Tohon Zetazetan tokaisuun tarkennus:

Käsittääkseni Euroviisuihin pääsee vastaisuudessa kaikki EBU-maat joka vuosi. Kisa on kaksipäivänen ja ensimmäisenä päivänä karsitaan lopulliset ehdokkaat. Näin myös Suomi pääsee opettelemaan viisujen alkeet joka vuosi uudelleen.

EBU, ei siis EU. EBU tulee muistaakseni sanoista European Broadcasting Union eli eurooppalaisten yleisradioyhtiöiden liitto, johom mm. Israel, Turkki ja Venäjä myös kuuluvat. Siksi myös niissä kisaavat.
Jari tangoineen on nyt valittu edustamaan Suomea. Sitä ei voi enää muuttaa. Kauhistelun sijasta pitäisi varmaan kannustaa Jaria ja esittää ideoita, joilla tangolle saataisiin lisäpotkua. Dragideahan tässä jo tulikin. Jarilla on kantava ääni, mutta hän saisi aloittaa tanssitunnit välittömästi ja koreografia täytyisi laittaa uusiksi. Stylisti ja pilke silmäkulmaan olisivat myös tarpeen.
On se niin väärin, ettei tuo muu Eurooppa ole vielä ehtinyt samalle musikaaliselle kehitysasteelle Suomen kanssa. Kuuntelevat ja soittelevat kaiken maailman diskohittejä. Toista maata se on ehta Suomalainen, musiikin tahdittama, sielun syövereistä, kossupullollisen, joskus kahdenkin, esiin nostaman aidon tunteiden palon esiin tuominen. Kyllä sen rinnalla Euroviisut kalpenevat. Ehtaa, ryysyrantaista räkänokka ja lökäpöksyveisuuta sen olla pitää. Viis siitä, jos eivät sitä muualla ylisivistyneet ymmärrä. Mutta kyllä se päivä vielä risukasaankin paistaa. Parempaa on luvassa. Venäjä on näetsen liittynyt viisuilijain porukkaan ja arvata saattaa, että kun siellä kaansan syvät rivit rupeavat musiikin suurkuluttajiksi, niin johan aukee taivas aitosuomalaiselle viihdemusiikille. Eikä kauaa tarvitse odotellakaan!
En minäkään ihmeisiin usko, mutta pitäisikö luovuttaa jo alkuunsa ja jäädä synkkänä odottamaan pahinta? Toisaalta Viisuissa on nähty yllättäjiä.
Sinappi ja lenkki.
Siinä makua.
Kun ketsuppi puristaa.


Sanoo :
Ujo TaiKoNautti.

;-)
Kansainvälinen vedonlyöntitoimisto oli rankannut Jari Sillanpään sijoituksen keskitasolle ehdokkaista. Keskinkertaiseksi rankatulla biisillä ja pilke silmäkulmassa -tyyppisellä energisellä shöulla Suomi voisi olla mukana ensi vuonnakin.
Nythän ollaan mukana joka vuosi (jos halutaan), mutta ollaanko loppukilpailussa (edes tänä vuonna) on eri asia.
En oo kuullu kyseistä biisiä, joten voin toivoa parasta, mut tietysti uskon kyl pahinta.

Koko euroviisu hömppä on ihan täyttä roskaa. En ymmärrä miks me jaksetaan vielä intoilla siitäkin. Kai se on jotain kilpailun huumaa. Myönnän et itekin oon vähän innoissani aina kun ne kisat tulee, mut en oo tainnu tähän asti kannattaa Suomea vielä kertaakaan. Tietty toivon et Suomi voittais, mut mikään henk.koht. suosikki Suomi ei kyl koskaan oo.

Suomalaisten viisut ei tunnu usein vakuuttavan edes suomalaisia itteensä, joten miten sitä nyt koko manteretta lähdetään sit vakuuttaa.