Piirrettyjen ystäviä?

Seikkaileeko tällä foorumilla muita piirrossarjoista / elokuvista tykkääviä ihmisiä? :D Itse olen kyseisten "genrejen" (mikä sana) suurkuluttaja. Nautin niin "jenkkipiirretyistä" kuin animesta täysin rinnoin. Viimeaikojen suursuosikkeja ovat olleet:

Sarjat:

- Uusi He-man and the Masters of the Universe (2002, CN)
- vanha He-man ja She-ra
- Powerpuff Girls
- Pokemon
- Digimon Frontier
- JLA (CN)
- Wolf's Rain
- Noir (kaikki 26 osaa)
- Record of Lodoss war
- Ghost in the Shell: Stand Alone Complex

Elokuvat:

- Spirited Away
- Nausicaa of the Valley of the Wind
- Kiki's delivery service

Kai
Moi!!

Itselläni näkyy CartoonNetwork piiroskanava ja sieltä tulee todella hyviä sarjoja, kuten:

Dexter's Laboratory
Courage The Cowardly Dog
Tom & Jerry
The Powerpuff Girls
Samurai Jack
Cow and Chicken
I Am Weasel
Johnny Bravo
Time Squad
Mitään 'jenkkipiirrettyjä' tueta, animea sen olla pitää!!

Pokémon oli aivan ihastuttava joskus silloin kauan sitten. 25 jakson jälkeen se alkoi toistaa itseään eikä sitä enää kiinnosta katsoa.
Nuo 25 ensimmäistä jaksoa olivat muutenkin huumoriltaan jne. paljon "aikuismaisempia" kuin myöhempi sarja, mutta jakso #26 sattui olemaan juuri se surullisen kuuluisa "Electric Soldier Porygon" joka aiheutti yli 700 lapselle epilepsiakohtauksen Japanissa ensimmäisellä näytöskerralla, eikä sitä ole sen jälkeen esitetty missään päin maailmaa.
Sarja oli kotimaassaankin puoli vuotta tauolla, ja kun se uudelleen alkoi, käsikirjoitusta ja koko sarjan ulkoasua oli muutettu paljon tasapaksumpaan suuntaan ja niin siitä tuli itseään toistava mainstream-anime.

Viime marraskuussa Japanissa alkanut 6. tuotantokausi "Advanced Generation" on taas iso askel parempaan suuntaan. Se on tehty ihan selkeästi isommalla rahalla, vanhemmille katsojille, juoneenkin on ihan oikeasti panostettu eikä se ole samanlaista tasapaksua "ikuista onnistumista" kuten koko aiempi sarja.

Sitten aiheenvaihto:

Digimon Frontier jää näillä näkymin sarjan viimeiseksi tuotantokaudeksi. Bandailla on jo jotain 'uutta' mielessä lelumarkkinoita ajatellen, ja Digimon kuopataan hiljaa ja huomaamattomasti.

Vedettiinhän koko ideakin aika lailla äärirajoilleen tuolla Spirit Evolution -systeemillä.
Frontierissa on kyllä ehdottomasti paras musiikki mitä koko sarjassa on ollut tähän asti.

Itse pidän Digimonissa kaikista eniten Digimon Tamersista, sarjan 3. tuotantokaudesta jota ei valitettavasti näillä näkymin tulla koskaan näkemään Suomessa, mutta jota olen aika hyvällä menestyksellä onnistunut haalimaan itselleni intter netskusta.

Mikä on JLA?
Luultavasti joku klassinen animesarja, koska niiden nimet on tapana lyhentää tuolla lailla, että aiheesta tietämättömät voivat kysellä "Mikä ihmeen JLA?" ;D

Homo-aiheinen anime Gravitation vietiin tässä taannoin jenkkeihin, ja Shuichista tehtiin jenkkidubissa NAINEN ettei herkkämieliset jenkkiteinit ala leikkimään homoa matkimalla piirrossarjaa. Tai niin ainakin Ameerikkalaiset kukkahattutädit pelkäävät :P :D
Gravissa on erittäin kaunis musiikki. Yhden japanin tunnetuimman pop-bändin sävellyksiä koko soundtrack.
Ja kun sarja kerran kertoo homopoikabändistä, lavakohtauksia ja musiikkia tullaan näkemään/kuulemaan PALJON.

Omiin suosikkeihini kuuluu "yllättäen" söpöanimen kruunaamaton kuningatar (kuningas? :P) "Cardcaptor Sakura" joka on päällepäin niin sievä ja söpö perinteinen esiteini-shoujosarja suurine silmineen ja söpöine taikaesineineen jne. jne. kuin olla ja voi, mutta jonka pinnan alla muhii kaikenmaailman sairaita juttuja.
Kuten vaikka se että Sakuran 11v luokkatoveri seurustelee kolmekymppisen opettajansa kanssa...
(Mainitsinko jo että Sakuran veli ja tämän POIKAkaveri Yukito ovat vallan söpö pari ;))

Sitten on vielä Rumiko Takahashin ihanat mangat/animet "Ranma½" ja "InuYasha".

Ensimmäinen kertoo japanilaispojasta joka treenaa budolajeja pienessä yksityiskoulussa muutaman muun nuoren kanssa, tippuu harjoitusleirillä Kiinassa kirottuun lampeen ja muuttuu sen johdosta tytöksi aina kastuessaan kylmällä vedellä.
Sitten Ranma onnistuu suututtamaan kiinalaisen taistelijattaren Shampoon ja saa tämän peräänsä Japaniin. Kun Ranma on tyttö-muodossa, Shampoo yrittää listiä tämän kaikin keinoin (RANMA! KOROSU!! xD) ja kun Ranma on poikana, niin Shampoo on...kyllä...rakastunut häneen palavasti.

Aikamoinen soppa. Vallan sekava mutta hersyvän hauska. Suosittelen kaikille mangana (sarjakuvana siis), animeversio on piirretty vallan ärsyttävään tyyliin...

InuYashasta en jaksa alkaa selittämään mitään muuta kuin että se on juuri sellainen animesarja jonka avulla ei-lapsille tarkoitettua Japanilaista animaatiota pitäisi markkinoida Suomeen.
InuYasha ("KoiraDemoni") tulee jenkkien Cartoon Networkilta Torstai-yöohjelmapaketissa muutaman muun 'kypsemmille' tarkoitetun animen kanssa.

Niin ja sitten on tietenkin Studio Ghiblin ihanat elokuvat kuten jo nuo edellä mainitut "Henkien Kätkemä" (Spirited Away", "Näkymätön Ystävä" (eli oikealta nimeltään "My Neighbor Totoro"), "Kiki's Delivery Service" ja "Laputa: Castle in the Sky".

On Ghiblillä muutama hieman tuntemattomampikin todella hieno elokuva, kuten "Whisper of the Heart" ja erittäin raadollinen ja paikoin ahdistava sotakuvaus "Grave of the Fireflies" jonka lopussa itkin silmät päästäni kun näin sen ensimmäisen kerran.

Kaikkein ihanin piirroselokuva on kyllä tuo Hayao Miyazakin "Näkymätön Ystävä" eli "My Neighbor Totoro" jonka mainitsin tuossa pari kappaletta aiemmin.
Vieläkin kyyneleet nousee silmiin loppukohtauksessa, vaikka olen nähnyt sen ainakin 15 kertaa. Eikä surun takia vaan nostalgian.
Se loppu nyt vaan on niin ihana...

My Neghbor Totoro on elokuva joka jokaisen pitäisi nähdä.
  • 4 / 15
  • Kaimuuni
  • 28.4.2003 21:33
JLA on Justice League of America. Eli DC:n sankari poppoo johon kuuluvat Superman, Batman, J'onn, Green Lantern, Wonderwoman, HawkGirl, Aquaman, oraakkeli ja Flash. Myöhemmin poppooseen on myös liittynyt muita sankareita kuten Arkki Enkeli. :D

Kai
minulle on valtavasti kehuttu ranmaa, mutta en ole vielä saanut tilaisuutta tutustua siihen. mutta voisiko joku ystävällinen sielu kertoa minulle tietämättömälle mistä sitä voi hankkia sarjakuvamuodossa? ja onkos kovin arvokasta luettavaa...
Ranman ½:n ensimmäiset kirjat ovat ihan kivoja, mutta sarja rupeaa toistamaan itseään hyvin nopeasti. Itse tutustuin Ranmaan Lahden kirjaston sarjakuvaosaston kautta. :) Kannattaa kysellä kotipaikkasi kirjastosta jos heiltä vaikka löytyisikin Ranma ½-pokkareita. Tv-sarjan ensimmäinen tuotantokausi oli todella hyvä, mutta sen jälkeen myös tv-sarja kävi aika puuduttavaksi. :-/

Omasta mielestäni Samurai Girl: Real 'bout highschool on tähän asti ollut huomattavasti Ranmaa parempi sarja. Samurai Girlissä on paljon samantyyppistä huumoria ja kuten nimestä saattaa arvata pyörii sekin kovasti koulumaailman ympärillä.

Onko kukaan muuten nähnyt Dragon Half sarjaa? Olen nähnyt sarjan kaksi ensimmäistä osaa ja se vaikutti aivan loistavalta.

Kai
Kaimuuni:

Olisiko suomennos jotain tyyliin "Oikeuden Puolustajat".

Luin tuota lehtenä joskus penskana ja muistan kun leikin Vihreää Lyhtyä x)
Ehdoton suosikkini ;)

Olikos/onkos siinä sellainen yksi tyyppi jonka nimi oli Beetleman tjsp.?

En ole tuota Real 'Bout Highschoolia nähnyt, mutta on kolmaskin hyvin Ranman tapainen "mätkeanime", nimittäin Flames of Recca.
En tiedä onko sitä vielä animena olemassa, mutta mangaa löytää ainakin netistä skanneina.

Mimi:

Ranma1/2:ta saa Suomesta ainakin Hesan alueen isommista kirjakaupoista jotka nykyään hankkivat kohtalaisia määriä mangaa (jap. sarjakuvaa siis) englanninkielisenä.

Jos animaatioversioon haluat tutustua, hanki kaveri jolla on nopea nettiyhteys ja Direct Connect ++ ja käske imustaa muutama jakso alusta DivX-avina tai jonain muuna kivana videotallenteena.
Ranmaa on taatusti helppo löytää, se on yksi maailman laajimmalle leechissä levinneistä animeista.
Parhaat piirretyt ovat 1. Vaalenapunainen pantteri 2. South Park, 3. Aku Ankka
  • 9 / 15
  • Kaimuuni
  • 29.4.2003 20:00
Kokuma: Kyllä! JLA=Oikeuden puolustajat. Viime vuosina julkaistuissa JLA albumeissa (egmont-kustannus) on seikkaillut JLA:n 3rd edition.

Vihreä lyhty on myös oma suosikkini. Minkä Vihreän Lyhdyn muistat? Omat suosikkini ovat Guy Gardner ja uusin vihreä lyhty Kyle.

Beetleman? Ei kuullosta tutulta, mutta en tunne noita JLA:n aikaisempia inkarnaatioita kovin hyvin. :D

Kai
Kaimuuni:

En minä sen Green Lanternin nimeä muista, mjutta se oli sellainen hassu karva-äijä, tyyliin bigfoot tjsp.

Ei siis 'tavallinen ihminen' ulkonäöltään.

Jossain todella vanhassa Oikeuden Puolustajissa oli sellainen hieman Kapteeni Amerikan/Britannian näköinen tyyppi, jolla ei tosin ollut kilpeä, ja sen nimi oli suomennettu "Kuoriainen" tai "Kuoriaismies".

Sillä oli muistaakseni kelta-violetti asu.

Saatan muistaa väärinkin...
Kyllä, anime rulaa! On muutamat länsimaisetkin piirretyt hyviä, mutta jopa Disneyn taso on lähivuosina alkanut pahasti tippua. Ja animeen olen jäänyt koukkuun. ;D Tällä hetkellä on kärkisijoilla
Sarjat:
Trigun
Slayers
ja leffa:
Cowboy Bebop - Knocking On Heaven´s Door

Monia muitakin toki nähty. Tällä hetkellä katselun alla Hellsing (melkein nähty) ja Inuyasha (alkupuolella vasta, pahus se sarja on PITKÄ) ja hankinnassa Naruto.

Disneyn piirretyistä lempparini ovat Lilo & Stitch sekä Notre Damen kellonsoittaja. Onko Lilo & Stitchiin tosiaan tulossa jatkoa? Muuten hyvien piirrettyleffojen jatko-osilla on tapana vain pilata kaikki, varsinkin jos ne on tehty ihan vain siksi, että saataisiin rahat pois yleisöltä. (Onko kukaan nähnyt Atlantis-leffan jatko-osaa? Pikkusiskon seurassa tuli katsottua, teki mieli pistää kirves telkkarista läpi ja lähettää tekijöille pommikirje.)
Lilo & Stitch II näyttää ensimmäisten stillkuvien perusteella ihan yhtä turhalta tekeleeltä kuin Cinderella II ja Atlantis II esim. ovat.

Halpaa piirrosjälkeä, ei juonta ja päälleliimattuja lauluja.

Disneyn tämän syksyn odotettava juttu on Lion King Special Edition DVD, tulee myyntiin 17.10.
Voi ennakkotilata R-Kioskeilta.

Ps.
Tulisi jo se laajakaista. Haluaa lisää InuYashaa...Yashaa...*kuolausta*
Cow & Chicken on mun ehdoton lempparipiirretty - tai no mr. BEAN on kyllä yhtä hyvä!

Tiedoksi niille, joilla ei Cartoon Network näy: SubTV esittää säännöllisen epäsäännöllisesti (eilen viimeks) vajaan puolen tunnin mittaisia pätkiä Lehmän ja Kanan kohelluksista. Hervotonta menoa, kandee tsiikata! Ja mr. Beanhän tulee tiistaisin TV kakoselta hiukka ennnen ysiä!

t:DA

ps. Onks muuten jollakulla Lehmän & Kanan jaksoja nauhalla?
Ai niin ja tosiaan Etelä Puisto kuuluu meitsin lemppareihin myäs!

DA