Suositelkaa hyviä kirjoja!

On jäänyt kirjojen lukeminen viimeaikoina vähemmälle, mutta juuri sain luettua Coelhon Alkemistin... hieno kirja oli juu. Tahtoo lisää! Suositelkaa kirjoja, jotka ovat syvällisempiä kuin tavallinen viihdekirjallisuus... kirjoja, jotka antavat miettimisen aihetta ja uusia näkökulmia elämään. Myös kaikenlaiset kriittisesti tai tieteellisestä näkökulmasta uskontoihin suhtautuvat kirjat kiinnostavat.
suosittelisin hieman erikoisesta kirjallisuudesta pitävälle vaikkapa seuraavia:

italo calvino: jos talviyönä matkamies
don delillo: esittäjä
kurt vonnegut: hui hai eli jäähyväiset yksinäisyydelle

hakkaavat kioskikirjallisuuden mennen tullen ja edustavat jokainen kirjailijalle ominaista ja hyvin persoonallista tyyliä.
  • 3 / 7
  • heikko_valo
  • 27.5.2003 21:53
no omiin kirjasuosikkeihini kuuluu ehdottomasti Patricia Cornwellin kirjat, kuten Kay Scarpettan tutkimuksia, joista erityinen suosikkini on Syttymispiste, ei sillä että muissa sarjan kirjoissa mitään vikaa olisi mutta erityisesti se on jääny mieleen. sarjan kirjat kertovat kuolinsyyntutkija Kay Scarpettasta, joka työnsä takia on laittanut tunteensa ja yksityiselämänsä säästöliekille...

myös Stephen Kingin kirjat ovat hyviä unenkarkottajia. Unensieppaaja on uusin ja aivan mahtava, muita hyviä kirjoja ovat mm Painajainen, Cujo ja Kuoleman käytävä.
Eero Paloheimo: Megaevoluutio (loistava!)

Esko Valtaoja: Keskellä Maailmankaikkeudessa (tai joku samantapainen nimi - taisipa voittaa kirjallisuuspalkinnonkin)
  • 5 / 7
  • node
  • 28.5.2003 14:05
Kun mainittiin kriittisesti uskontoon suhtautuminen ja Vonnegut jo, niin suosittelen Kurt Vonnegutin Titanin seireeneitä. Myös Patrick Süsskindin Parfyymi ja Bernard Webberin Muurahaiset antavat hieman erilaisia näkökulmia ympäristöön...

-node
  • 6 / 7
  • Miksu
  • 13.6.2003 12:47
Eugenio Giovenardin omaelämäkerrallinen romaani Kielletty mies avaa uusia näkymiä sekä elämään että uskontoon. Tietokirjallisuudesta voin suositella Skepsis ry:n julkaisemia kirjoja Paholaisen asianajaja ja Paholaisen asianajajan paluu, joissa käsitellään kriittisesti mm. rajatietoa ja New agea.
Muita lukemisen arvoisia teoksia ovat Leena Krohnin Tainaron, Viktor Pelevinin Omon ra, Armistead Maupinin Yön kuuntelijat, Ola Klingbergin Onans bok (på svenska!) sekä Howard Crusen loistava sarjakuvaromaani Stuck Rubber Baby (in English!). Viimeksi mainittu sijoittuu 1960-luvun USA:n etelävaltioihin ja käsittelee sekä afroamerikkalaisten että homojen ja lesbojen asemaa.
Kaikkia näitä löytyy kirjastoista ainakin pääkaupunkiseudulla.
  • 7 / 7
  • Dark Angel
  • 19.10.2003 0:13
Meneillään juuri" Keskipäivän Demoni. Masennuksen atlas" by Andrew Solomon. Laittaa mietteliääksi! Jos keveämpää luettavaa, ihan peräti viihdettä välillä kaipaat, niin ootkos Teme lukenut yhtään Anne Ricen vampyyriopuksista? Ne pitävät sisällään varsin kiinnostavia henkilökuvauksia, joita voipi analysoida, jos tahtoo saada fiktiosta muutakin kuin vain mielen lumoavaa ajanvietettä...

DA