DTM:n naistenbileet miesten ongelmana

Mielestäni nykyinen tapa järjestää naistenbileet
DTM:ssä joka lauantaina on huono useasta eri syystä:

Lauantaita pidetään yleisesti suosituimpana
bilepäivänä. Ja koska DTM:ssä suljetaan tällöin
yläkerta miehiltä, muodostuu alakertaan haluaville
melko varhaisessa vaiheessa iltaa yli tunnin jono
ulos.

Eräs ongelma on se, että osa naisista käyttää
lauantain järjestelyitä hyväkseen - ohittamalla
alakerran yli tunnin jonon väittämällä ovimestarille
haluavansa mennä naistenbileisiin, mutta sisään
päästyään eivät menekään naistenbileisiin vaan jäävät
alakertaan.

Lisäksi juuri lauantaina pyydetään sisäänpääsymaksua
alakertaan haluavilta miehiltäkin useampi euro, vaikka
käytössä onkin tällöin vain puolikas alakerrasta. Tämä
tuntuu kohtuuttomalta - etenkin, kun perjantaina
pääsee sisään ilmaiseksi.

Mielestäni jotain tarvittaisiin tilanteen
korjaamiseksi vähemmän miehiä syrjiväksi. Tässä kaksi
ratkaisuehdotusta ongelmaan:
1. Estetään lauantaina naisten pääsy DTM:n
alakertaan, koska miehiltä on estetty pääsy
yläkertaan. Tällöin jonot alakertaan lyhenisivät
ainakin hieman, koska tällöin naisia ei olisi
täyttämässä yläkerran lisäksi alakertaakin,
eivätkä alakertaan haluavat naiset pääsisi
etuilemaan sukupuolensa avulla.
2. Siirretään miehiä syrjivät naistenbileet pois
parhaimmalta bilepäivältä - eli lauantailta. Ehkä
perjantai tai keskiviikko voisivat olla sopivia
päiviä - ja ajoittain bileet voisivat olla myös
lauantaina.
Sen verran vielä, että jos asia haittaa teitäkin, niin kannattaa valittaa siitä mahdollisimman pian osoitteeseen jarjestosihteeri@heseta.fi. Ainakin uusimmassa HeSetan jäsenlehdessä pyydettiin asiasta kommentteja ja parannusehdotuksia juuri tuohon osoitteeseen - ja sanottiin, että vielä on asioihin mahdollista vaikuttaa.
Katsokaapa viestejä "DTM thesecond"-osiosta.
Naisten (lue lesbojen) aiheuttamat ongelmat senkun pahenevat.
Hmm... jos kerran tietää että perjaintaina jossain on bileet paremmat kuin lauantaina niin eikös silloin kande mennä paikalle tuona parempana päivänä? Eli tässä tapauksessa mamaan sitten perjantaina.

Ei se maailma oikeasti kenenkään navan ympärillä pyöri :-)
No, esimerkiksi jos menee lauantaisin aina aamukuudeksi töihin, ei oikein voi perjantaisin lähteä dtmään riekkumaan...
Noh, sitten se uusi dtm ei ehkä kuitenkaan ole se sun bailupaikkas lauantaisin. Jos todella oikein pahasti närästää niin kannattaa varmaan etsiä omalle vartalolleen sopivampia vaihtoehtoja. Ei kai sinne dtm:ään kukaan niin juurtunut ole. Eihän...?
kyllä minäkin pyrin muuttamaan ympäristöäni itselleni sopivaksi, kuteen eemeli- ym. Tietysti aina täytyy yrittää löytää ne oikeat keinot ja kanavat. pelkkä valittaminen ei riitä, varsinkaan 'väärään' osoitteeseen.

Ympäristöön tahdottomasti mukautuvia, kaikki olosuhteet hyväksyviä tyyppejä löytyy tietysti aina. heidän kiinnostavuutensa kaiken kaikkiaan on sitten omaa luokkaansa....

Tietysti aika hyvin kuvaa jonkun neiti-homon maskuliinisuutta se, että jos lesbot tulee ja valtaa kaiken tilan ja käyttäytyvät miten haluavat, niin ainoa vaihtoehto on siirtyä tieltä pois (muista ranneliike karkuun juostessas, heh)
Millaista aatteen paloa! Koska minä (eikä siten kukaan muukaan) voi sietää huonosti käyttäytyviä lesboja, niin teen kaikkeni, jotta he eivät enää kuunaan maman ilmapiiriä pilaa.

Joku joskus sanoi, että kanta-asiakkaat jossain vaiheessa alkavat kuvitella omistavansa paikan ja katsovat itsellään olevan oikeuden määrätä mm. ketä siellä heidän suopeudestaan pääsee käymään. Väite toteutuu näitäkin dtm kritiikkejä lukiessa. Ero asiakkaan ja kanta-asiakkaan tyytymättömyydessä on silminnähtävä.

Taistelu itselle tärkeän asian puolesta on ihan ok. Kannatta kuitenkin varoa ettei ala hosumaan tuulimyllyjä vastaan.

Niin kauan kuin ravintola on asiakkaista räjähtämäisillään heitä tuskin kiinnostaa muutaman lesboallergisen pirkkosen fobiat. Lisäksi ei kyseisen paikan taustalla vaikuttava aatteellinen järjestö edes voi sexsuuntautumisen perusteella sisäänpääsyä rajoittaa. Miten lie suhtautuminen lesbojen poisajamista koskeviin valituksiin?

Lasit lentelevät aika monessa hienommassakin ravintolassa lauantaisin. Suuta soitetaan ja kärhämiäkin käydään. Mitä tässä on niin erilaista? Mihin tässä pitikään reagoida?
Täytyy tunnustaa että mä en nyt kyllä ymmärrä yhtään mistä evils puhuu! Jokatapauksessa ihan eri asiasta kuin muut...

1. Sietääkö joku ihan oikeasti huonoa käyttäytymistä? Tai siis pitäisikö sitä sietää pistämättä hanttiin??? Olkoon se huonosti käyttäytyvä sitten ihan kuka vaan...

2. Hosun henkilökohtaisesti mielelläni välillä tuulimyllyjä vastaan! Se pitää mielen virkeänä :)

3. "Lisäksi ei kyseisen paikan taustalla vaikuttava aatteellinen järjestö edes voi sexsuuntautumisen perusteella sisäänpääsyä rajoittaa. Miten lie suhtautuminen lesbojen poisajamista koskeviin valituksiin?"

Mikäli olen ymmärtänyt faktat oikein, niin:
-->miesten sisäänpääsyä on rajoitettu yläkertaan lauantaisin. Miksi naisten sisäänpääsyä vastaavasti ei voi rajoittaa alakertaan?? Lesbojen poisjäämisestä ei kai kukaan ole vielä edes puhunut??

4. Edelleen kunnioitan sellaisia ihmisiä jotka tekevät asioille EDES jotain. Eivätkä totea, että "paremmissakaan" piireissä eivät asiat suju täydellisesti, joten mitä väliä on millään.

Liekö tuollainen ajattelutapa niitä vapaan kasvatuksen hedelmiä... Sääntöjä ja käytöstapoja ja TASAPUOLISUUTTA kun noudatetaan ja niistä pidetään kiinni, niin kaikilla on paljon parempi olla ja elää, yhdessäkin. Ilman että kenenkään täytyisi siirtyä toiseen paikkaan tai alistua kohtaloonsa.

P.S. En ole kanta-asiakas, enkä edes ole kertaakaan käynyt kyseisessä ravintelissa (vielä), joten käsitykseni ovat muodostuneet tänne kirjoitetuista kommenteista.
Jep: Kirjoittamastasi päätellen ymmärsit täysin mistä puhun, olet vain asiasta eri mieltä. Sekä lisäksi jostain käsittämättömästä syystä yrität syytää huonosti kohdistuvia ja asiaan kuulumattomia arvauksia henkilöstä/henkilöistä joita et tunne. Mikä lie syy pahaan oloosi?

Kuten lopulta kerroit et ole itse edes ollut paikan päällä. Esim. minun kokemukseni muutamilta perjantai-illoilta, jolloin en mitään ravintolaelämän tavallisuudesta poikkeavaa ole havainnut kuvaavat todellisuutta. Palvelu pelasi ja miehiä oli asiakkaiden selkeä enemmistö. Kai tälläkin tosiseikalla on jotain merkitystä? Ei se ole pelkästään "lauantai on peestä" tapaus. Sekaan mahtuu paljon iloa ja hymyä. Mene, katso ja koe.

Lue tarkemmin muiden kommentit, vaikka mitä on jo täälläkin ehdotettu.

Toki asioille pitää tehdä jotain. Mutta ennen sotaanlähtöä kannattaa selvittää mistä on kyse ja asettaa asiat oikeisiin mittasuhteisiinsa (=ravintolat, ihmiset yleensä tässä tapauksessa).

Ravintolassa on henkilökunta, joka poistaa todellista haittaa ja häiriötä aiheuttavat henkilöt kun huomaavat/heille kertoo. Näkemäni perusteella dtm ei ole koskaan ollut kovin suvaitsevainen sammuneille juopoille tai muuten häiritsevästi käyttäytyville.
Pahaan olooni on tällä kertaa syynä epärakentava kommentointi. Tosin tuo viimeisin EvilS:n teksti on jo ihan erilainen. Ilmeisesti minun kannatti pistää oma lusikkani soppaan, vaikka en 'asiantuntija' olekaan :)

Tosin edelleen nousee esille jotain muita asioita kuin alkuperäinen aihe. Tarkoitus oli kai puhua nimenomaan lauantai-illan ongelmista. Perjantai ym illat on sitten asia erikseen...

Eli mielestäni on hyvä, että otetaan esille epäkohtia ja yritetään esittää niihin ratkaisuja. (vrt alkup. aihe). Se mitä en ymmärrä, on se että käsketään olla tulematta, jos ei miellytä...tai peräti vaihtamaan kapakkaa.

Henkilöistä pistän arvauksia heidän kommenttiensa perusteella...ihan niinkuin otan kantaa asioihinkin, muiden ihmisten kommenttien perusteella.
Tarkoitus on myös omakohtaisesti tutustua tilanteeseen, jahka täältä periferiasta pääsen :)
Mielestäni Juha on täysin oikeassa tässä asiassa ja kannatankin erittäin lämpimästi hänen esittämiä ratkaisuehdotuksia:
1. lauantaisin yläkerta naisille ja alakerta vain miehille. Pääsisimme eroon samalla näistä nuorista heteronaisista, joita alkaa olla jo kohta 1/3 alakerran asiakkaista.
2. Naisten bileet esim perjantaiksi.
3. Tasapuolisuuden nimissä pitäisi järjestää mieten iltoja. Esim. perjantaina yläkerta vain miehille.
EvilS. aluksi onnittelut hymyn erittäin leveän sellaisen virittämisestä huulilleni kyseisellä kommentilla---->" Niin kauan kuin ravintola on asiakkaista räjähtämäisillään heitä tuskin kiinnostaa muutaman lesboallergisen pirkkosen fobiat." Mä olen täysin samaa mieltä.
Miksi lesboilla ei saa olla kivaa ja onko se nyt niin kuolettavaa, jos ei joka päivä saa riekkua jossain baarissa miten haluaa? Dtm-homoilla (monella sellaisilla) on jotenkin niin kriittinen asenne ihmisiin, jota ne ei näe siellä joka päivä. Ihan niinkuin leijona suojelee omaa reviiriään. Hyväksykää nyt vähän erilaisia ihmisiä kuitenkin paikkaan ku paikkaan, lähdetään vaikkapa siitä. Ei se teidän kotinne ole, voitte kodistanne tehdä vaikka nonlesbian zonen sitten.
Microtrone, on siis ihan hyväksyttävää lesboille tehdä DTM:n yläkerrasta lauantaisin non-gay zone, mutta kuitenkaan ei saisi sallia non-lesbian zonea? Ja ymmärräthän, ettei tässä olla vastustamassa niinkään lesboja sinällään, vaan lesboille tyypillistä sukupuolisyrjintää, jossa täytyy järjestää heille bileitä, jonne homomiehiä ei päästetä. Ja siinä vaiheessa kun näitä sukupuolisyrjiviä lesbobileitä aletaan järjestää tavalla, jossa niistä aiheutuu haittaa homomiehille, on minusta aivan aiheellista kritisoida sitä.
On ihan hyvä että uusi dtm suosii lesboja. Menkää ja täyttäkää se:) Lesbobileet vaikka joka ilta. Oikein Ritu nyt olet vihdoin oikealla tiellä....

Minua ainakaan ei haittaa vaikka lebsut on keskitetty mammaan. Kun en siellä käy niin ei haittaa. Poissa silmistä, poissa mielestä. Onneksi Helsingissä on paikkoja ja voi valita lesbovapaan paikan.
Miesten piina näyttää lievittyvän muutaman viikon päästä. HeSetan sivujen mukaan dtm:n naistenbileet alkavat 8.2. päättyä jo kahdelta, eli loppuiltaa pääsevät sitten miehetkin bailaamaan sinne himoittuun yläkertaan.
Saa nähdä, uskaltautuvatko herkkäpeput kiivetä portaat ylös, sillähän voi tulla vaikka lesbo vastaan ;-)
No, hyvä että vaihtoehtoja riittää. Itse käyn mieluiten paikoissa, joissa on monenlaisia ihmisiä sekä iältään että ulkomuodoltaan. Jotenkin tunkkaisilta tuntuvat vaatimukset, että jossakin paikassa olisi jonkun ryhmän (esim lesbojen) läsnäolo aina ja täysin epätoivottavaa. Toisaalta jos vaikka naiset haluavat bailata osassa dtm:ää muutaman tunnin viikossa vain keskenään, suon sen kyllä heille. Miehillä on tiettävästi tilaisuus samaan ensi perjantaina. Suosio muodostuu varmaan aivan mahtavaksi.
Ihan jees! Ensin kerätään kolmesataa lesboa kasaan ja sitten ne päästetään irti. Meno on varmasti kuin espanjalaisessa härkäjuoksussa. Löytyisikö isoa komeaa turvamiestä - yksin en enää uskalla demarille mennä. Jos pitää erotella, niin aikaisempi järjestely oli parempi.
Tuntuupa saavan aikamoiset mittasuhteet nämä lauantaiden naistenillat. Tässä kaupungissa on kuitenkin useampi homobaari, joiden asiakaskunnista yli 90% miehiä. Naisille "diskoja" ei kuitenkaan muita ole.

Suurin osa lesboista varmasti ottaisi miehetkin mukaan bileisiin, mutta kun meitä on niin paljon vähemmän, on riski yläkerrankin muuttumisesta täysin miesvoittoiseksi aika suuri. Ehkä miehet voisivat tulla ylös naisseurassa? Monilla on kuitenkin vastakkaista sukupuolta olevia ystäviä joiden seurassa olisi mukava iltaa viettää...
tuota, en ymmärrä väitettäsi, jonka mukaan lesboja on paljon vähemmän kuin homoja. esimerkiksi rekisteröidyissä parisuhteissa puntit menevät hämmästyttävänkin tarkasti tasan.
Lesbot eivät perinteisesti ole joka ilta huoraamassa demarilla niin kuin homot. Lesbot nauttivat kivoista koti-illoista.
Parahin Lesbo

Minusta tapasi rakentaa keskustelua on kovin ikävä. Se, että käy paljon ulkona ei tarkoita huoraamista, ja jos jonkun kohdalla tarkoittaakin, se ei minusta ole syy Sinun kommentoida sitä tuolla tavalla, kun on puhe ihan jostakin muusta.

Kuvittelisin, että yhteinen sävel löytyy pikemminkin sitä kautta että yrittää nähdä asioissa positiivisia puolia kuin töksäyttelemällä asiaankuulumattomia latteuksia.

Mielensä pahoittaneena

Pojotor
  • 23 / 54
  • Pete le Pédé
  • 28.1.2003 1:38
Hyvä le Vepse!

Oikein puhuttu. Sitäpaitsi mielestäni tämän alueen keskustelut ovat alkaneet valua jo aika arveluttavaan suuntaan. Niin homojen kuin lesbojenkin osalta.
Myönnän kyllä todeksi että itseänikin lepakkotyttöjen aika-ajoittain ylilyövä agressiivisuutena ilmennetty maskuliinisuuden korostus ja koko miessukupuoleen (homot mukaan lukien, koska he gay-yöelämässä lienevät ainoita käsille saatavia kohteita -ja jotka eivät vedä turpaan kuten tyypillinen suomalainen mies akalta vittuilua kuullessaan, vaan vain vinkuvat netissä-) kohdistuva halveksunta ällistyttää ja kauhistuttaa.
Meidän molempien vinoviettisten sukupuoltenhan pitäisi kaiken järjen mukaan olla samassa rintamassa! Miksi näin ei ole?
(Pojotor: G:ssä oli aivan sama tilanne mun siellä ollessani. Dialogai -Rue de Navigation, muistaakseni-, paikallinen "SETA" oli täysin kahtiajakautunut. Näin silloin, toivottavasti nyt on paremmin...)
Kuinka on mahdollista, että miesten ja naisten väliset erot vain kärjistyvät, jos he omaksuvat erilaisen sukupuoliroolin? Kertokaa hyvät ihmiset, tai mieluummin ystävystykää...

Pete

P.S. le Vepse, please heitä mulle reseptisivulla sen Juusto-kinkku-muna-juusto-juusto-juusto -leivän teko-ohjeet. Nimeä en muista, mutta se täytti koko lautasen, ja siinä oli lopunperin enemmän juustoa kuin mitään muuta.
P.P.S. Se venäläisen niminen juustojuttu oli myös äärettömän hyvä (mikä piru se nyt taas olikaan...?) Vähän kuin pieni tarteletti, mutta...

Pete
Ihme valittamista. Naisia on yli puolet suomalaisista. Eikö ole ihan luonnollista, että demarin asiakkaistakin olisi yli puolet naisia!
Pédé-parahin

Haluaisinpa nähdä vinoviettiset vinouden suunnasta välittämättä samalla asialla.... Geneve on entisensä, Dialogai on ennallan Rue de la Navigationilla, mutta lepsantuutereita ei siellä (haluta) nähdä. Mä käyn aika usein keskiviikkoiltojen "Repas convivialissa" (täällä on kiva tapa: paikallinen Seta tarjoaa keittiön vapaaehtoisille käyttöön, nämä saavat tietyn budjetin (about CHF 10 per arvioitu nössö), millä duunataan ateria. Jengi tulee sisään useimmiten OPM ja syö mitä erilaisempia aterioita, joskus tosi herkullisia joskus vaivaantuneen hiljaisuuden vallitessa ;) Näillä illallisilla lepsuttantteja näkyy kyllä poliittisen korrektiuden nimeksi, mutta eipä juuten muuten.

Reseptit kaivan - palaan asiaan.

Le Vepse
No voi kyynel tätä keskustelua :D

1. Lauantain yläkerran bileet järjestää heseta, jonka naistenbileillä on vankka suosio ja perinteitä. Alakerran bileet 'järjestää' dtm joka kilpailee asiakkaista siinä kuin mikä tahansa ravintola. Sano yksikin ravintola jolla on varaa käännyttää asiakkaita oveltaan järjestelmälllisesti?
2. Naisilla on oma sisäänkäynti (ainakin toistaiseksi ja toivottavasti jatkossakin) ja narikka jotka ovat pois pääoven ruuhkasta, joten tavallaan erilliset naistenbileet vähentävät alakerran oven ruuhkaisuutta. Vaihtoehto lienee että kaikki jonottavat siihen samaan narikkaan lauantaisin nykyisen tuplasisäänkäynnin sijaan.
3. Tasapuolisuudella ei ole juuri sijaa markkinataloudessa, vain kysynnällä. Niin kauan kun naistenbileillä on riittävä suosio niitä järjestettäneen, aivan samanlailla niin kauan kun ravintolalla on tarpeeksi asiakaskuntaa niin toiminta jatkuu. Toisaalta yläkerran voi aina yrittää vuokrata, ainakin viikolla, ja järjestää omia bileitä. Ota vaikka esimerkkiä vanhassa paikassa pyörineistä sunnuntaiklubeista. Keksi teema, hanki dj:t , maksa vuokra ja kata menot lipuilla joita myyt. ;)
Dtm:n yläkerrassa on talon pyöreästi noin 700:sta asiakaspaikasta ehkä puolet.
Naisia siellä ei kuitenkaan ole viimeisissä lauantain naistenilloissa viihtynyt enää kuin 40-50 naista.

Siis talossa on noin 300 asiakaspaikkaa lauantaina tyhjillään vain että jotkut harvat saisivat pitää erikoisbileitään ylhäällä.
Mistäköhän "tieto" 40 .. 50 naisesta on peräisin? Olisi hauska tietää kuka tällaiseen tulokseen on päässyt...
Mun mielestä siellä voi olla vaikka yksi nainen - mitä mä olen ihmetellyt niin kuka nää naiset ylläpitää.

- puhutaan edelleen yhdestä Hgin kalleimmasta liikekorttelista
- oletus: DTMn oletetaan tekevä tulosta toimintansa rahoittamiseksi
- jos DTM tilavuokra on nimellinen, niin olisiko tarkoituksenmukasempaa valjastaa tila tuottavampaan käyttöön?
- mistä Hehku saa rahansa? Hehku on KAIT osana HeSetaa ja HeSetaan tulee jäsenmaksuja mm. homoilta eli juhlivatko noi naiset homojen rahoilla siellä ylhäällä.
Aika paksua kommenttia taas liikkeellä... Hehkuun on ihan pääsymaksukin, että kai sitä
toimintaa aika paljon myös niillä lipputuloilla rahoitetaan... Onhan se aika paljon maksaa
joka kerta 4/5 euroa pelkästä sisäänpääsystä... En sit tiedä mitä sinne alakertaa maksaa
lauantaisin sisään... Esim. Lostikseenhan pääsee ilmaiseksi sisään...
Kaikki jotka maksavat Setan jäsenmaksuja tukevat tätä DTM:ssä harjoitettua Apartheid-politiikkaa, naiset erikseen, miehet erikseen.

Yhtä tuomittavia ovat 'vain miehille' -tyyppiset paikat, kuten Turun Studio.

Kerta kaikkiaan typerää erottelua joka johtuu ihmisten pikkusieluisuudesta.
Nuo asiat eivät kyllä ole ihan samassa sarjassa. Nimittäin Seta (jäsenjärjestöjensä kautta) on kaiketi kaikille avoin ja tasavertaisuutta ajava yhdistys. Turun Studiota taas pyörittää täysin yksityinen taho. Vapaassa markkinataloudessa on turha lähteä "opettamaan" aktiivisia ja yrittäjähenkisiä ihmisiä tiettyyn toimintamalliin. Lain ja asetusten mukaan toimittaessa ovat toimintatavat ja liikeideat täysin vapaasti kunkin valittavissa. Asiakkaat sitten lopulta päättävät mitkä liikeideat jäävät henkiin. Turun studio on toistaiseksi näiden joukossa.
Totta - toi on mun pointti.

Kuka DTM:n omistaa? Onko Setalla jotain osuutta siihen? Perustuuko DTM:n toiminta taloudellisesti järkeviin ratkaisuihin?

Jos DTM on täysin yksityinen, on mulle samantekevää kenelle se vuokraa tilansa ja mihin hintaan m u t t a jos DTM:n toimintaa rahoitetaan esim. jäsenmaksuilla ja itse ravintolaa "rajoitetaan" tienaamasta tuloja (esim. varaamalla n. puolet ansaitsemiseen tarkoitetuista asiakaspaikoista vähemmistöryhmä X:lle) jotka mahdollisesti vosivat suuntautua jossain vaiheessa koko jäsenistön hyväksi.
DTM:n omistaa Afrodite Oy, josta taas suurimman osan omistaa Setan perustama Seta-säätiö. Afrodite OY:llä on myös yksityisomistajia, mutta käsittääkseni osake-enemmistö on Seta-säätiöllä. Afrodite OY:n mahdolliset osingot Seta-säätiölle tuloutuvat ulos säätiön jakamina lähinnä tutkimusapurahoina.

Joten oletan, että lauantain naistenbileiden taustalla on kuulunut His/Her master's voice eli omistajan ääni. Miten naistenbileiden järjestäjien ja DTM:n keskinäiset rahavirrat menevät ei ole tietoa.

Käsittääkseni lauantai-iltoina yläkerran varaaminen pelkästään naisille ei ole liiketaloudellisesti järkevää, vaan taustalla on enemmän muut tekijät.
DTM:n todellakin omistaa Afrodite Oy, jonka osake-enemmistä ja ehdoton äänten enemmistö yhtiökokouksella on Seta-säätiöllä, joka puolestaan on nimennyt edustajansa DTM:n hallitukseen. Näin ollen Setan poliittinen ääni kuuluu kyllä DTM:n poliittisissa päätöksissä, kuten nämä naistenillat.

Mitä tulee rahavirtoihin, ne ovat yksiselitteiset: ravintolan myynti on DTM:n tuottoa ja se menee (kulujen jälkeen) todellakin omistajille eli pääosin Seta-säätiölle. Kuluja on paljon muitakin kuin ravintolan myymän viinan ostohinta tai henkilökunnan palkat - esim. muutto Roballe remontteineen yms. rahoitettiin pääsääntöisesti tulorahoituksella. Afrodite Oy on erittäin hyväkuntoinen yhtiö! Naistenilloilla ei ole mitään osuutta ravintolan tuottoihin.

Pääsylipputuloista en tiedä.

Liiketaloudellisesti "tyhjien" paikkojen pitäminen ei ole tietenkään kannattavaa, mutta niin kauan kuin omistaja niin haluaa, ei markkinoilla ole nokan koputtamista.

Minä olen aikanaan tärissyt raivosta sekä naisten- että miesteniltojen kanssa, kun Gambrinin aikoina kaupungissa ei ollut kuin yksi ainut vaihtoehto, joka silloin oli siis suljettu joltakin ryhmältä. Nyt on niin paljon valinnanvaraa, ettei minusta vinkuminen ole täysin perusteluta.
Niin, eihän dtm:n naisten illat mun mielestä hirveesti rajoita miesten illanviettoa,
onhan heillä kuitenkin dtm:n alakerta käytössä... En ymmärrä yhtään tätä vinkumista...
Eri asia tietty olis jos dtm olis kaupungin ainoa homopaikka ja yhtensä päivänä
viikossa se olis kokonaan suljettu miehiltä... Mutta näinhän siis ei ole...
"Ulkopuolisena" tarkkailijana pyydän huomauttaa, että se vinkumisen syy löytyy edelleen tämän keskustelun aloittajan kirjoituksesta. Aika moni edelleen tuntuu unohtaneen mistä tässä on lähdetty keskustelemaan...
Niin, keskustelun aloituspuheenvuoroon palatakseni, on totta että lauantai on suosituin 'ulkoilupäivä'. Sitä varten on kuitenkin olemassa useita paikkoja, joista miehet voivat valita. Ja miksei naisetkin, mutta hyvin suuri osa naisista tuntuu haluavan valita paikan, jossa on vain naisia. Ja eikös joku nainen tässä jossain vaiheessa todennut, että naiset eivät yleisesti käy ulkona joka päivä, vaan nimenomaan lauantaisin. Silloin kai naisille olisi järkevää järjestää bileet juuri lauantaina?

Dtm:n alakertaan on sisäänpääsymaksu, ja niin on yläkertaankin. Eli alakerran pääsymaksu on alakerran pääsymaksu ja yläkerran pääsymaksu on yläkerran pääsymaksu - what's the problem?

Miten muuten on selitettävissä, että miesten käytössä olisi vain puolikas alakerrasta? Mistä kohtaa se on katkaistu - itse en ole huomannut tällaista rajaa?

Dtm:n alakertaan tulee paljon miehiä naisseurassa - tai päinvastoin. Näin ollen ei liene fiksua kieltää naisten pääsyä alakertaan. Jos vain miehille -iltoja todella vaadittaisiin yleisesti, en epäile, etteikö sellaisia tuota pikaa alettaisi järjestää (ilmainen vinkki vaikkapa Herkun suuntaan!!).
Tuosta taloudellisesta puolesta, tuskin niin mukavan paljon henkilökuntaa pidettäisiin dtm:ssä paikalla, jos toiminta olisi viimeistä penniä myöten tehokkaasti räknätty. Kaupungin yleiseen keskiarvoon viitaten vähintään puolet enemmän tekijöitä joka päivä joka baarissa. Ei kovin taloudellista noin ahtaasti laskien. Arvot ovat ilmeisen erilaiset...

Mikä nyt sitten on se todellinen asiakasmäärä naistenilloissa ollut? Mitä sanovat menosta läsnäolleet? Se miten ravintola on auki, on ihan ravintolan oma asia.

Pitäsikö nyt sitten alkaa ulista, että voikun se yläkerta olisi auki myös viikolla, se alakerta kun on niin kalsea ;-)
Mielestäni naisten bileet DTM:n yläkerrassa ovat ongelma:

Ensinnäkin on syrjivää, että miehet eivät saa mennä ylös, mutta naiset saavat tulla alas. Toisaalta, millä erotetaan naisten bileisiin haluavat? Tietääkseni SETAn politiikka on, että jokainen edustaa sitä sukupuolta, mikä itsestä tuntuu oikealta. Jos sanon olevani nainen, niin pääsenkö yläkertaan?

Lisäksi uskon, että naisten bileet ovat huonoa bisnestä, sillä olen kuullut eri tahoilta, että ylhäällä on lauantaisin paljon väljempää lauantaisin kuin perjantaisin. Myös lauantain valtava jono karkottaa ihmisiä pois DTM:stä.

Ehdotankin, että DTM toivottaa joka ilta tervetulleeksi kaikki ihmiset sukupuoleen ja suuntautumiseen katsomatta. Silloin tällöin voi olla teemabileitä ylhäällä, kuten naisten glamourbileet, nahkabileet ym.
Henkkoht käyn naistenbileissä mielelläni - en kyllä lainkaan joka kerta. Eli minulle ja varmasti monelle tutulle naishenkilölle "riittäisi" parin vkon väleinkin pidettävät pileet. Kunhan ovat, vaikka olisivat kerran kuussa.

Eli siis yritän sanoa: Tehkää tekin sinne hesetaan joku fiksu ehdotus että naistenbileitä olisikin vain joka toinen vko tms, ruikutus pelkästään ei auta - kannattaa toimia ja mielummin järkevän ehdotuksen kanssa!

Kantaa ottamalla ja ehdottamalla bilepaikasta saadaan kaikille (tasapuolisesti!) mieluinen.
Neuvostoliiton aikana järjestöt ohjasivat "liikelaitoksiaan" monella tapaa "tuloksen tekemisessä". Tulokset ovat kaikkien tiedossa.

Onko todellakin niin, että DTM on niin hesetan talutusnuorassa ettei ravintolalla itsellään ole päätäntävaltaa kyseisen asian suhteen?

Entisessä dtm:ssä ravintolapäällikkö näkyi ja vaikutti - nyt olen nähnyt kyseisen rouvan vilaukselta köökin oven raosta repimässä juomapakkia astianpesukoneesta avajaisissa viime vuoden vuoden puolella - en sen jälkeen. Kuka dtm:ssä oikein on johdossa? Edelleenkin painotan ravintolan itsensä aktiivisuutta kuulostella ja tehdä tutkimusta asiakaskuntansa toiveista.
"ettei ravintolalla itsellään ole päätäntävaltaa kyseisen asian suhteen?"

Minkä asian??

"Edelleenkin painotan ravintolan itsensä aktiivisuutta kuulostella ja tehdä tutkimusta asiakaskuntansa toiveista"

Hoh hoh hoo, dtm:n toimiva johto varmasti enemmän kuin mielellään laajentaisi perinteistä asiakaskuntaa, kaikista korulauseista huolimatta. Tai imagohan se juuri on mikä ihmisiä paikalle vetää.

Take my word, ravintola dtm tekee kaikkensa maksimoidakseen asiakaskuntansa. Monella eri tapaa ;)
Mielestäni juuri omistajan tulisi herätä että yritetäänkö kenties ahnehtia hieman liikaa ja että onko tuotto varmasti riskiä vastaava.
kyllä oli kurjaa tulla uuteen d.t.m täältä pitemmältä
maalta kun ei otettu selvää ettei yläkerta ollukaan auki!
ja kun meilläpäin kaikki oli niin sitä kehunyt kilpaa kuinka
mukavan paikan sinne ovat pystyyn laittaneet!kaksi aivan eri mailmaa.olkaa hesalaiset kilttejä LOPETAKAA tollanen
sohlaaminen ja eläkää toistenne kanssa sovussa niin miehet kun naisekkin pleas!!ei me tarttena enään tässäyhteiskunnassa omia tanssivuoroja!tämähän alkaa muistutaa vanhaa venäjää!
RM kirjoitti:
"Dtm:n yläkerrassa on talon pyöreästi noin 700:sta asiakaspaikasta ehkä puolet.
Naisia siellä ei kuitenkaan ole viimeisissä lauantain naistenilloissa viihtynyt enää kuin 40-50 naista.

Siis talossa on noin 300 asiakaspaikkaa lauantaina tyhjillään vain että jotkut harvat saisivat pitää erikoisbileitään ylhäällä."

Ensinnäkin olet tainnut liioitella, ja toiseksi sinne yläkertaan hinkuaville voin rehellisesti sanoa, että jos pidätte palkista keskellä pientä tanssilattiaa, huonosta ilmastoinnista, tunkkaisesta kokolattiamatosta, pimeydestä ja yleensä käsittämättömästä musiikkilinjauksesta (=kaikki mahd. tyylilajit illan aikana läpi, toiveita huomioidaan harvoin tai ei ollenkaan, varsinkaan jos kyse on vähänkään nopeatempoisemmasta rallista) -> be my guests!

Koko yläkerta on aivan sanonko mistä, ja miehet saavat puolestani vaikka koko tilan itselleen, jos minä ja muut neitoset pääsemme alakertaan. Ymmärrän, että makuja on joka lähtöön, mutta käsittääkseni klubin tulisi olla klubi eikä minkään irkkupubin kämäversio. Siinä missä jotkut arvon pirkkoset (siis oikeasti arvon pirkkoset, kunnioittavalla äänensävyllä :D )ovat pahoittaneet mielensä yläkertaan pääsemättömyydestä, minä olen pettynyt naisten bileiden tasoon, niin sisustuksen kuin sisällönkin suhteen.

PS. Yläkerta on hirvittävän pieni verrattuna alakertaan - loukko suoraan sanottuna - , ihmettelen vain mihin puolet asiakaspaikoista on tungettu siinä tilan puutteessa. Tai itse asiassa sehän onkin päivänselvää, ainakin ilmanlaadusta päätellen...
Jos nyt ihan tarkkoja ollaan niin yläkerta ei ole klubi.. dtm 2nd floorin tiedoissa lukee "tempaavaa diskomusiikkia laidasta laitaan, kevyttä tanssimusiikkia unohtamatta"..

Yläkerta ei ole eikä yritä olla klubi sillä klubi löytyy alakerrasta.. :)
Ja jos ollaan vielä tarkempia, niin lauantaisin (useimmiten) yläkerta on klubi, "Helsingin seudun SETA ry:n naistenklubi Hehku".

Sen järjestelyistä ymmärtääkseni vastaa kuitenkin Helsingin seudun SETA ry, ei dtm.
juttu onkin niin, että naiset pääsevat alakertaa, mutta miehet ei. tasa-arvoako? yläkerta tyhjillään, ja ulkona miehet kärvistelee jonossa, hyvää liikkeenjohtoa?????
eli ei rajoituksia kenellekkään, niin eiköhän se ole parasta, paitsi tietysti heteroille.......
Toi dtm ei oo klubia yms. nähnykkään. Sehän on tän kaupungin pyrkyrineitihomojen ja mukatrendikkäiden pikkutyttöjen yhteinen meikkihuone. Menkää tallinnaan tai riikaan, sieltä löydätte oikeat gay-paikat, jossa KOMEITA miehiä, suoraa toimintaa ja seksiä.

Jep.
Heh.. Entäs jos ei kiinnosta "suora toiminta ja seksi"? Minne sitten pitäis mennä? :) Omasta mielestä seksin yms. voisi tunkea hyvin pitkälle baarista ja pitää baari bile- ja kohtauspaikkana.

Mutta ehkä ei kannata jatkaa tätä keskustelua enempää sillä siitä on jo ties kuin monta kädenvääntöä käyty mitä (homo)baarissa pitää olla ja mitä ei...
Hyvä olis jos kaupungista löytyy erilaisia paikkoja. Pornopaikkoja toisille, diskoja ja baareja taas toisille. Ite kävisin varmaan sillon tällön noissa kaikissa. Joskus panettaa, joskus taas on mukava harrastaa sosiaalista touhuakin. Samaan kyllästyy pidemmän päälle.