Shakira on puuma!

  • 1 / 20
  • Annabouboula
  • 8.9.2003 12:41
Jossain täällä moitittiin jumalaista Shakira Mebarakia Xtina Aquileraan ja B. Spearsiin verrattavaksi amerikkalaista cheerleaderlumppua muistuttavaksi bimbulaksi. Miten väärässä te olette! Shakira on tehnyt jo huomattavasti pidemmän uran kuin nuo 2 pimppiä ja Shakira SÄVELTÄÄ, SOITTAA & TUOTTAA omat levynsä.

Katsokaa http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&uid=CASS70308290347&sql=B9ym8b5x4bsq4

Shakira on oikea tulinen rocklaulaja TOISIN kuin nuo pimpit jotka eivät edusta mitään tunnistettavaa tyyliä. Mitättömän huonot biisit vaan hukutetaan kaikkeen tuotantosälään.

Shakira on libanonilais-italialais-kolumbialainen (miten tuollaisilla geeneillä vois menää vikaan) vuorten jumalatar. Tulinen oselottinaaras joka kohta tulee taas uusien projektien kanssa ja raatelee!
No miksi neiti Mebarak sitten päätti vaihtaa kielen espanjasta englanniksi ja ruveta blondiksi? Oliko se täysin oma valinta vaiko kenties levy-yhtiön toivomus/vaatimus?

Ja sitten vielä se Pepsille tehty mainossingle... yöks.

Suostun kuuntelemaan vain espanjankielisiä Shakiran biisejä.
Noissa espanjankielisissä Shakiran kappaleissa on vielä sekin plussa, että kun ei tajua kielestä mitään, ei ymmärrä miten surkeat sanat niissä biiseissä on.

En nyt mikään suurkuluttaja ole, mutta osassa niistä kappaleista ainakin on sanoitus ihan peruskoululaisen tasoa. Eikä nyt puhuta mistään superlahjakkaasta peruskoululaisesta.
  • 4 / 20
  • Annabouboula
  • 9.9.2003 10:04
Jos esimerkiksi sinulla nyt joskus edes olis mahdollisuus päättää oletko suosittu artisti pohjois- ja etelä-amerikassa vai ainoastaan etelässä, niin kumpaankohan päätyisit.

Teidän kiihkeästi rakastama Madonnakin on tehnyt pepsimainoksen eikä akka varmaan ainakaan rahapulassa ollut. Tuo hiusten blondaus, pepsi-yhteydet ja kielenvaihto oli Shakiralta harkittu siirto jossa on paljon itseironiaa. Olen mä itsekin joskus vetänyt hiukset siiliksi ja armykuteet päälle houkutellakseni miehiä enkä tosiaan pidä armykuteista enkä oo armya koskaan edes käynyt.

Shakira on usein käyttänyt sanoituksinaan nuorena tyttönä kirjoittamiaan runoja metaforana sen kasvusta naisena. Ja tuo "onneksi rintani ovat pienet ettet sekoita niitä vuoriin" kertoo erittäin hyvästä selfesteemistä kolumbialaisesssa machismokulttuurissa jossa naisen mittana on tissi.

Ja vaikka Shakira laulaa englanniksi, juo pepsiä ja blondaa tukkaa niin miksköhän ne sen tissit vaan pysyy niin pieninä? Toisin kuin pimppitähdillä?
Mulle Shakirasta tulee mieleen lähinnä maalaiskaupungin, kuten Salon, paikallispubi.
Offtopic part2: mutta eikös maddu saanut pitää ne fyrkat ;-) Julkisuus oli taattu joka tapauksessa.

Mä olen aina kunnioittanut artisteja, jotka tekee itse biisinsä. Vielä parempi jos sillä tienaa. Ei tarttuvaa poppia ole olenkaan helppo tehdä. Eikä käsittääkseni Shakiraka kuitenkaan kovin köyhästä kodista ole. Pohjalta kun on kovin vaikeaa ja harvinaista päästä pinnalle.
>Mä olen aina kunnioittanut artisteja, jotka tekee itse
>biisinsä.

Sama täällä ja täytyy sanoa, että jos Sakkiira oikeasti vääntää omat biisinsä niin on sitten kans aikamoinen harvinaisuus musiikkipiireissä. Naisia kun ei pahemmin säveltäjinä ja biisintekijöinä näy. Tosin esittäjinä, tulkitsijoina jne. löytyy paljonkin.
Vähän omituista mielestäni jos artistia ei voi kunnioitaa kuin siinä tapauksessa jos hän on tehnyt biisinsä alusta loppuun. Sitäpaitsi olisi kyllä Shakirankin levyssä aika paska äänenlaatu jos hän olisi joutunut biisinsä täysin itse levyttämään.

Jos jollain on uskomattoman kaunis lauluääni, toinen osaa säveltää, kolmas tuottaa jne. niin miksi näitä ei voitaisi yhdistää. Ainakin mun mielestä lopputulos on tärkein eikä se onko joku tehnyt levynsä yksin vai ei.

Voisit muuten Annabouboula vähän järkevämmin tuoda asiasi esille, ilman tollasta sairasta solvaamista. Jos ei sulla asiallisempaa kritiikkiä ole jostain artistista kuin "tirisevä irvokas munkkipossu" tai "Helvetin lahjaton ja ruma kuin perkele" niin voisit jättää kommenttisi kirjoittamatta. Nuo äskeiset siis tosta sun toisesta aiheesta.
Shakiran tekemisistä en edes tiedä mutta Vonda Shepard on ainakin naisartisti joka tekee biisinsä itse. Ja sen kyllä valitettavasti kuulee.
Siis se pointti oli et jos tekee omat biisinsä ja viel niinku menstyy ni sit on tosi kova juttu. Tiätty jos on hyvä laulaja tai missä tahansa niin ammattilaista on aina iloa katsoa ja kuunnella.

;-)
Jos nyt on kyse Vonda Shepardin ally-levyistä niin ne koostuvat 99% covereista Searchin´my soulia lukuunottamatta. Tämä toinen hitti Hooked on feeling on ruotsalaisen Blue Swedenin vanha hölkkädiskobiisi. Paskaa tietysti, mutta aika muistettava tämän hunka-tsaka hunka-hunka-hunka-tsakan ansiosta.

Maailma on täynnä naisartisteja jotka säveltävät itse laulunsa ja mahdollisesti soittavat ja tuottavatkin. Kate Bush teki levynsä aika lailla itse, samoin Joni Mitchell. Suzanne Vega ja Tori Amos säveltävät kaiken materiaalinsa. Kukaan ei tietysti muista Prince-yhteyksistä tunnetut siskot Wendy & Lisakin tekivät kaiken itse eikä kenenkään noiden artistien korkeaa taiteellista laatua käy kiistäminen ja näiden lisäksi on monia muita. Sitä paitsi jopa Debbie Gibson joskus muinoin 1980-luvun lopulla sävelsi, sovitti ja tuotti omia levyjään.

Debbie Gibsonista puheenollen, hän ja Tiffany olivat viitisentoista vuotta sitten sitä mitä Xtina ja Britney nykyään ja kyllä on ajat muuttuneet. Tiffany vanhassa Suosikissa:

"Esiintyessäni viihdyn parhaiten farkuissa ja lenkkareissa ja katkaisisin varmasti nilkkani jos tekisin saman korkeissa koroissa. Otan myös mielelläni jotakuta yleisön joukosta kädestä. Jos tekisin saman tiukassa kapeassa hameessa koko tilanne vaikuttaisi jotenkin säädyttömältä."

Jos vertaa tuota siihen miten Britney ja Xtina nykyään pukeutuvat ja mitä puuhaavat lavalla niin huh-huh.

Kun taas kävin Italiassa ostin divarista myyttisen tissitähden SABRINA SALERNON vanhan videokokoelman ja totesin taas että huh-huh. Nämä olivat neidon vain Italiassa julkaistuja videoversioita. Se "Boys" olikin aikanaan vain jäävuoren huippu kun vertaa että esim. yhdessä toisessa pätkässä Sabby tanssii jossain paperimassaluolassa ja 2 muumiota repii vaatteita sen päältä. Tissit ja perse vilkkuu tosi iloisesti. Tulin ajatelleeksi että josko se Sabby olikin kaiken aikaa ei seksikäs laulutähti vaan laulava seksitähti. Italiassa kun on erittäin vireä pornoteollisuus, samoin kuin Tsekissä.
Ei Sabrina tietääkseni ollut sen enempää seksibisneksessä kuin tuolloinen kilpasiskonsa Samantha Fox briteistä. Tosin ei se tosiaan olisi mitenkään ihmeellistä maassa jossa suosituimpia televisioesintyjiä on travesti, vai olikohan se transvestiitti.

Meillähän nämä iltojen keskustelu- ja viihdeohjelmien tähdet ovat tiukasti lukkojen takana kaapissa. Eikä se mielestäni kerro juuri mitään heistä, enemmänkin tästä yhteiskunnasta.
Samatha Foxhan sittemmin mennyt kihloihin toisen naisen kanssa. Ei olisi siitäkään naisesta aikanaan uskonut.
Mitä välii on sillä jos teet biisit itse vai joku toinen. Ainoa millä on välii on paljo fyffee saat. Ole artisti ja köyhä tai Ole "artisti" ja ole ökyrikas, kumman valitset!

"Ei ole tyhmää pyytää liikaa, tyhmää on maksaa liikaa"

Kukaan "oikea" artisti ei ansaitse kunnolla ennen kuin kuolee. Christina ja Britney yms. thumbs up! Markkinointi on kaiken a ja o. Mieti kuinka monta artistia KOKO maailmassa on tällaista. Ehkä alle 50.

Millä luulet että meikit, vaatteet, parfyymit, autot yms myy itseään.. kaiken juttu on kaunis ihminen. Ollut aina, tulee olemaan aina! Huomaat tämän ihmiselämässä. Hyvännäköiset saa ...muut, vähemmän.

~Sad but true~
Paitsi Rolling Stones ja Kiss..näillä on rahaa joihinka joku Shakira, Britney Tai Christina-mikä-Lie ei edes yllä.
Edellä joku mainitsi parfyymit... Tiesittekö, että Celine Dion on lanseerannut oman parfyyminsa, jonka ostaja saa kaupan päälle hänen musiikkia sisältävän cd:n (quelle surprise!).

Dionin omien sanojen mukaan haju on suunniteltu sellaiseksi, että se tuo mieleen mm. hänen äitinsä herkulliset kokkaukset ja vastasyntyneen vauvan. Eipä todella tee mieli päästä haistelemaan...