homofundamentalismia

Fanaattista fundamentalismia ei ole vain kristittyjen keskuudessa - sitä on myös homoliikkeessä ja se on sen olemus.
Päämääränä on käännyttää koko yhteiskunta homomyönteiseksi ja leimata "vääräoppiseksi" (foobikko, rasisti jne) kaikki, jotka ajattelevat eri tavalla.

Eräs törkeimpiä juttuja on parisuhdelain läpimeno: nyt kaikkien on nieltävä homouden normalisointi tai voit joutua oikeuteen. Ja tässä ei enää kysytä, että saisit säilyttää Raamattuun perustuvan uskonvakaumuksen "homoseksi on syntiä ja kadottaa" (1 Kor.6:9). Tässä vaikeassa tilanteessahan nyt kirkkokin on...

Toinen törkeä esimerkki homofundamentalismista on Aslan ry:n erottaminen vailla päteviä perusteita Terveyden edistämisen keskuksesta. Tämän sai aikaan n. 20:n homolobaajan kiivas yhteydenottokampanja Keskukseen ja SEXPO:n, SETA:n kannanotot asiaan... Ainoa "synti" mitä Aslan oli tehnyt on se, että se tarjoaa apua eheytmistä haluaville homoille ja pitää kiinni Raamatun syntikäsityksestä.

Kyllä vähän ahdistaa... Näyttää siltä, että elämme kuin natsi-Saksassa: propagandalla on saatu koko kansa mukaan valheeseen ("homous on tasa-painosta" jne.). Muut joutuvat vainotuksi ja hiljennetään. Olen katsonut tätä kehitystä kulissien takana yli 10 vuotta ja en voi muuta muin todeta, että kristityille ei ole tilaa, jos he eivät muuta opetustaan (kuten natsi-Saksassa kristinusko arjalaistettiin).

Homoliike ei ole suvaitsevainen toisinajattelijoita kohtaan vaan painostuskeinoja, lobbausta, mustamaamausta käytetään kulissien takana ja kaksinaamaisesti julkisuudessa puhutaan suvaitsevaisuudesta ja "moniarvoisuudesta".
Se mikä on nousemassa on suvaitsevaisuuden nimissä oleva pakanuus ja uusfasismi.
Heh. Huvittavia nämä salaliittoteoriat joita liitetään "homoliikkeeseen", mitä se ikinä nyt sitten onkin. =)

Minua ei kyllä kukaan ole painostanut suuntaan tai toiseen, vaan olen ihan oman ajatustyöni kautta ryhtynyt puolustamaan ihmisoikeuksia. Onhan Amnesty Internationalkin todennut että mikään maa joka lokeroi ihmisoikeudet jättäen seksuaaliset vähemmistöt niitten ulkopuolelle ei voi kutsua itseään ihmisoikeuksia kunnioittavaksi maaksi.

Suomessa on uskonnonvapaus, mikä tarkoittaa sitä että voit pitää homoseksuaalisuutta syntinä. Kirkkoonkaan ei muuten ole pakko kuulua jos sen toiminta ei miellytä, tai jos se on mielestäni mennyt liian liberaaliin suuntaan. Mutta uskonnonvapaus tarkoittaa myös mm. sitä että minun, uskonnottoman, elämään kirkon opetuksilla ei Suomen lain kautta vaikuteta, eikä elämääni Raamatulla ohjata.

Vaadit suvaitsevaisuutta, mutta oma tekstisi suunnastaan huokuu suvaitsemattomuutta! Kuinka kehtaat edes vaatia suvaitsevaisuutta muilta itseäsi kohtaan kun sinulta ei löydy suvaitsevaisuutta puolestaan heille?
Moi ex-homo!
Tervetuloa meidän homppeleiden saitille. Olen jo odotellut kaltaistesi tunteiden purkausta.

Vierailullasi kuitenkin tunnistat lukkarirakkautta meitä lajitovereitasi kohtaan. Kovasti sinua askarruttaa kristillisen kirkon vaipuminen homomyönteiseksi. Ainakin meillä Suomessa on ollut uskonnonvapauslaki muistaakseni voimassa jo vuodesta 1921. Jokaisella kansalaisella on oikeus harjoittaa omaa uskontoaan tai olla uskomatta mihinkään. Viimeaikoina on painotettu kovasti Raamatun ehdotonta auktoriteettia lakien säätämisessä. Ristiriita lainsäädännön ja Raamatun välillä on erityisesti parisuhdelain osata, näin ainakin väitetään.

Kun otit esille homofundamantalismin, niin sitäkin voi tietysti olla. Meillä homoillakin on niin monta mieltä kuin on miestäkin. Kuitenkin uskovaistenkin puolella on hyvin värikäs ajattelumallien kirjo. Eri kirkkoja ja lahkoja on lukemattomia. Toiset ovat opeissaan varsin käsittämättömiäkin, kuten olet varmasti havainnut.

Pelkosi homojen vallankaappauksesta on turha, vai onko kaikki uskonnollinen ja poliittinen toiminta maastamme täysin kadonnut? Minä en ole mitään sen tapaista huomannut. Eduskunnassa halveerattiin homoseksuaaleja oikein rankimman jälkeen. Ihmettelen miten homokielteisyys maassamme muuttui muutamassa vuodessa homomyönteisyydeksi. Olisikohan asialla monet halventavat ja mauttomat lausunnot.

Se miksi Aslan on saanut kielteisen kuvan keskuudessamme, johtuu mahdollisesti heidän epäasiallisista nettisivuista. Viimevierailuni jälkeen on sieltä poistettu kaikkein pahempaa ”sontaa” En mitenkään hyväksy Aslanin yleistyksiä pedofiliasta ja insestistä.

Me homot olemme netti-ihmisiä ja se on ollut meille monelle ainoa tapa vaihtaa mielipiteitä ja purkaa ajattelemattomien kristittyjen meille kasaamaa tuskaa. Mielestäni Jyväskylän seurakunnat toimivat väärin olemalla toukokuun alussa tuollaisen vihanlietsomisjärjestön yhteistyökumppaneina. Toiminta loukkaan jyväskyläläistä homoseksuaalia kirkollisveronmaksajaa.
Katolinen kirkko taistelee juuri näiden samaisten ongelmien kanssa. Avioliitto ja julkinen rakkaus kummasti avaa salattuja intohimosuhteita Selibaatissa olevat papit – heidän joukossaan homojakin, käyttävät seksuaalisia tarpeitaan rikollisella tavalla. Kirkon yhteisö suojelee työtoveria kuten se suojelee juoppoa työpaikoilla.

Vittauksesi natsi-Saksan toimille viimesodan aikana osui aivan oikeaan. Olikohan se Saksan valtion rikoslain pykälä X§ joka kielsi homoseksuaalisen rakkauden. Samaisen pykälän varjolla tuomittiin tuhansia homoja kuolemaan keskitysleireillä yhdessä juutalaisten, mustalaisten ja muiden natsien toimintaa arvostelevien kanssa. Nämä on niitä anteeksipyytämättömiä asioita, jota olemme saaneet kokea rakkautemme takia.
Jokuhan väitti itse Hitlerinkin olleen homo. Ainakin hänellä oli naisystävä. Mutta en kiellä että hän saattoi olla homoseksuaalisten tunteiden kieltävä bisse.
Arvoisa ex-homo,

vaikkakin olen sitä mieltä, että kirjoituksesi ei ansaitsisi edes kommentointia, päädyin kuitenkin vastaamaan siihen.

Lyhyesti, minun on vaikea ymmärtää kuinka saada pää toimimaan niin, että kaiken voi nähdä hyökkäyksenä itseään vastaan.

Ensinnäkin, kannattaisi meditoida käsitteen 'kirkon ja valtion ero' äärellä. Kirkko ei saa päättää valtion asioista, sillä onneksemme emme elä enää pimeällä keskiajalla. Voin nyt kertoa kuitenkin lohduttavan uutisen, saat yhä pitää homovastaiset mielipiteesi etkä joudu niistä oikeuteen. Et silti välttämättä saa julistaa niitä kaikkialla (pahoittelen että lakipykälien tuntemuksessani on tässä kohtaa aukko, voin selvitellä tarkemmin jos se osoittautuu itsellesi liian vaikeaksi) kuten et myöskään esim. saa sortaa jotain etnistä ryhmää.

Mutta nykyaikaisen länsimaisen yhteiskunnan perusteisiin kuuluu uskonnonvapaus, jonka osana on myös vapaus olla uskomatta. Yhteiskunta ei voi pohjata päätöksiään Raamatun varaan jo ihan vaikka sen takia, että huolimatta siitä, mitä eräät ryhmittymät haluavat väittää, Raamattu ei ole yksiselitteinen kirja.

Aslan erotettiin TEK:sta yksinkertaisesti siksi, että sen 'hoidot' ja muu propaganda eivät täytä minkäänlaisia tieteellisiä vaatimuksia. Pahoittelen, mutta kaikki tutkimukset, viitteet yms. mihin he vetosivat on jo aikaa sitten osoitettu vähintään kyseenalaisiksi jos ei suoraan kumottu. Aslan järjestönä saa jatkaa toimintaansa, mutta se ei ansaitse olla mukana järjestössä, joka pohjaa konkreettiseen parantamiseen kauniiden puheiden sijaan.

Ja kristityillekö ei ole tilaa? Yhä edelleen kaiken maailman kristityt ryhmät voivat mustamaalata avoimesti mm. homoja. Jos tunnet olosi kotoisammaksi, voin antaa sinulle raamatunkohdan, jonka ääressä voit rukoilla valaistusta: Matt. 7:3-5.

Ahdistustasi en ala sen syvemmin kommentoimaan, mutta tyydyn vain sanomaan että Natsi-Saksasta olemme hyvin kaukana ja olen pahoillani jos koet muiden tasa-arvoisen aseman kanssasi noin suurena loukkauksena minuuttasi vastaan. Mutta ei hätää, siitä _voi_ eheytyä, toisin kuin homoudesta. Lähin psykiatrinen poliklinikka voi varmasti auttaa sinua, jos haluat kohdata ne todelliset pelkosi etkä vain projisoida niitä ulkopuolellesi meihin 'parantumattomiin' homoihin.

Yhteiskuntakriittinen näkemyksesi uusfasismin noususta pitää valitettavasti paikkaansa, mutta toisin kuin luulet, sinä olet siellä fasismin tukijoukoissa, emme me. Jo se, että saat täällä, homojen nettisivustolla kommentoida meitä kriittisesti kertoo omalta osaltaan ketkä tässä suvaitsevat oikeasti, ja ketkä eivät.

Kotona pohdittavaksi: Miksi Jumala halusi antaa parisuhdelain mennä läpi rukouksista huolimatta? Viitteenä Matt. 18:19.
Aslanista vielä sen verran että ainakin amerikkalaiset tutkimukset puoltavat näkemystä että "eheytysterapioista" on henkilölle enemmän haittaa kuin hyötyä: kohonnutta itsemurha-alttiiutta, masentuneisuutta, itsevihaa jne. Yllätys yllätys, tätähän Aslan ei myönnä, vaan harhaanjohtaa "asiakkaitaan" uskomaan että muutos olisi mahdollista ilman riskejä. Onkohan tämä nyt sitä surullisen kuuluisaa "tarkoitus pyhittää keinot" -ajattelua jota kristinuskonkin historiassa on valitettavan paljon esiintynyt (vrt. noitavainot).

Kertonee myös jotain että mitään tilastoja siitä kuinka moni on "eheytynyt" ei anneta. Samoin Aslan ei myönnä että muutoksen taustalla voi ollakin biseksuaalisuus - eli että "eheytykseen" hakeutunut henkilö onkin alunperin ollut biseksuaali eikä homoseksuaali ja näin "muutos" heteroseksuaaliseen suuntaan on mahdollinen.

Aslan on myös tarkoitushakuisesti tulkinnut homoseksuaalisuudesta tehtyjä tutkimuksia. Esimerkiksi Aslan väittää erään tutkijan tutkimuksessaan tulleen siihen johtopäätökseen että homoilla on enemmän mielenterveysongelmia kuin heteroilla. Itse kiinnostuin tästä väitteestä, luin sen tutkimuksen johon Aslan viittasi, ja kuinka ollakaan: tutkija puhuikin RISKEISTÄ eikä muusta. Toisin sanoen että homoseksuaaleilla on suurempi riski mielenterveysongelmiin kuin heteroilla, eikä siis että heillä olisi niitä enemmän - nämähän ovat kaksi täysin eri asiaa. Aslan oli sitten (yllättäen) vääntänyt tämän ihan päälaelleen. Ja protestoihan tuossa aiemmin eräs amerikkalainen tutkijaryhmäkin sitä että Aslan oli vääristellyt heidän tutkimustaan.

Voi vain kysyä onko tämä rehellistä tutkimusraportointia? Sitä se ei todellakaan ole - vaan täysin epäeettistä tutkimustulosten manipulointia. Ei ihme että Aslan sai TEKistä potkut. Ihmettelen kyllä miten itseään kristilliseksi yhdistykseksi kutsuva Aslan voi käytännössä valehdella tutkimustuloksista ja vääristellä niitä - missä siis on moraali, vai onko sitä edes näillä "moraalinpuolustajilla"?
Kannattaa lukea Aslanin omia sivuja eikä uskoa mitä FinnQueer valehtelee sivuillaan Aslanista.
Moniin kommentteihinne löytyy vastauksia Aslanin sivuilta "Kiperiä kysymyksiä homoudesta" artikkelista. Ja sillä on kerrottu ne tieteelliset tutkimukset, joihin vedotaan. Ne on tarkoituksellisesti neutraaleista tiedelehdistä ja homoliikkeen omista julkaisuista. Tietysti on ongelma jos ei tunne edes oman liikkeen materiaalia...
Eheytymistä koskevia päteviä tutkimuksia on tullut aivan tarpeeksi, mutta eiväthän ne vakuuta jos on jo ennakkoon valinnut tietyn asenteen.
Muutoshoitoa on monenlaista ja epäpätevääkin. Olen sen itse myös kokemuksellisesti todennut. Mutta kokemukseni on ollut myös, että on pätevää hoitoa, joka muuttaa suuntautumista aidosti.
Homoelämä sisältää suuria terveysriskejä: masennus, alkoholin liikakäyttö, seksitaudit. Miksi siitä ei puhuta, että "onnellinen uskollinen pitkäaikainen homosuhde" toteutuu vain hyvin hyvin harvoille? Jos heillekään... Julkikuva on siloiteltu, mutta kurkistus homoelämään paljastaa valheeksi päivälehtien sivuilla olevien homoparien "onnen".
Aslan tulkitsee hyvin kyseenalaisesti tutkimuksia. Sen voi todeta melko vähällä vaivalla.

Masennuksen aiheuttajista suurin tekijä lienee kanssaihmisten (ja erityisesti eräiden uskonnollisten tahojen) aiheuttamasta painostuksesta ja tuomitsemisesta.

Seksitaudit leviävät ihan samalla tavalla heteroiden keskuudessa.

Alkoholin liikakäyttöä esiintyy ihan samalla tavalla heteroiden keskuudessa.

Miksi siitä ei puhuta, että "onnellinen uskollinen pitkäaikainen heterosuhde" toteutuu vain osalle? Homoilla on myös ongelma on se, että kontaktien solmiminen luontevasti muihin homoihin osana elämää on vaikeaa - nimenomaan kaikkien eheyttäjien ja muiden vastaavien tahojen yrittäessä pitää homoja maan alla.

Lue sinäkin tällä saitilla oleva tekstini http://ranneliike.net/tarinat.php?homoFAQ - siinä on vastauksia moniin kysymyksiin aiheesta.
Olen lukenut Aslanin sivut ja siksi voinkin kommentoida niitä. Kuten sanoin, Aslanin "tutkimusraportti" on tarkoitushakuinen manipulaatio homoseksuaaleista tehdyistä tutkimuksista.

Tutkimuksiin siis vedotaan, mutta niitä TULKITAAN täysin väärin. Tutkimukset laitetaan sanomaan jotain mitä tutkija ei ole edes tarkoittanut, kuten aiemmin mainitsemani riskeihin liittynyt ylitulkinta osoitti.Monessa muussakin tutkimuksessa johon Aslan viittaa puhutaan VAIN riskeistä, ja Aslan on silti ylitulkinnut ne ja asettanut tutkimuksen sanomaan jotain mitä tutkija itsekään ei edes enää allekirjoittaisi. Jos haluat niin voin tuoda esille miten Aslan manipuloi tutkimustuloksia.

Jospa nyt kertoisit jonkun tutkimuksen, riippumattoman sellaisen joka kiistattomasti osoittaa että muutos heteroseksuaaliksi on mahdollinen? Toisin sanoen, sellainen tutkimus joka on julkaistu ns peer-reviewed julkaisussa, ja jonka metodeissa ei ole ongelmia.

"mutta eiväthän ne vakuuta jos on jo ennakkoon valinnut tietyn asenteen."

Jos joku täällä on valinnut tietyn asenteen niin se olet sinä. Todella surullista että olet niellyt Aslanin propagandan sellaisenaan.
Tässä nyt vaikka ihan ensimmäinen esimerkki manipulaatiosta ja tutkimuksen vääristelystä. Aslan sanoo:

"Koska homomiehillä seksikumppaneita on paljon, heillä on myös muuta miesväestöä enemmän seksitauteja. Näitä tauteja ovat mm. tippuri, syfilis, kondylooma, hepatiitti B ja peräaukon syöpä (perianal carcinomas). Lesboilla ei ole heteroseksuaaleja naisia suurempaa seksitaudin riskiä. (Richard C. Friedman (M.D.) ja Jennifer I. Downey (M.D.): "Homosexuality” The New England Journal of Medicine 1994, 331, 14, 923-930)

Friedmanin artikkeli sanoo:
"Homosexual males have an increased risk of a variety of sexually transmitted diseases other than HIV infection. These include gonorrhea, syphilis, and human papillomavirus infection, as well as hepatitis B. Perianal carcinomas also occur more frequently in this group. Lesbians do not have a higher risk of any sexually transmitted diseases than heterosexual women."

ELI: Friedmanin artikkelissa todetaan että homomiehillä on kohonnut RISKI saada sukupuolitauteja. Artikkelissa EI todellakaan sanota että homoilla niitä olisi enemmän, kuten Aslan väittää.

Tämä on ainut kohta jossa Aslan viittaa Friedmanin artikkeliin. He toisin sanoen ovat sen lukeneet mutta jättävät kertomatta mm. nämä muut asiat mitä ko. artikkeli tuo esille:

"A substantial minority of adults in the United States abstain from sex, regardless of sexual orientation. In one study, 13 percent of homosexual and bisexual men reported having no sexual partner in the previous year, and in another, 43 percent of lesbians had been abstinent for a year or more. Among unmarried heterosexual adults, women are also more likely to be abstinent than men."

"In the United States, two particularly prominent influences fostering antihomosexual attitudes have been religious fundamentalism and heterosexism, the belief in the moral superiority of institutions and practices associated with heterosexuality. "

"Studies of homophobic people indicate that they are likely to be authoritarian, conservative, and religious; to have resided in areas where negative attitudes toward homosexuals are viewed as normal; and not to have had personal contact with gay or lesbian people. Most gay and lesbian people have been harassed or threatened because of their sexual orientation, and a sizable minority have been assaulted. Many negative beliefs about homosexual people are similar to those associated with other prejudices, such as racism."

" Psychopathologic Issues
Independent studies with diverse designs have failed to find any increased frequency of various forms of psychopathology among homosexual people as compared with heterosexual people. If identifying data on projective tests are deleted, it is impossible to distinguish homosexual from heterosexual people. This finding is compatible with clinical reports that emphasize similarities in psychodynamic motivations despite differences in sexual orientation. Studies testing the hypothesis that homosexual people have phobic anxiety about heterosexuality have had negative results. Research on specific disorders, such as sexual abuse of children, has not revealed an increased frequency of homosexual perpetrators. These data, in conjunction with research on the family, have invalidated the once popular idea that castrating mothers and detached or hostile fathers are necessary and sufficient causes of male homosexuality. The origins of sexual orientation appear to be multifactorial and diverse."

"Studies of changes in sexual orientation have varied in quality, and there are no adequate long-term outcome data. Many men who view themselves as homosexual have actually been attracted to women at some time during their lives. In this group, the homosexual-heterosexual mental balance may sometimes shift during therapy. The meaning attributed to sexual fantasies in determining the sense of identity may also change, so that the person may come to believe that his or her sexual orientation has changed. Homosexual fantasies often persist, however, or recur. Among homosexual men who have never experienced sexual attraction to women, there is little evidence that permanent replacement of homosexual fantasies by heterosexual ones is possible"

"Conclusions.
Although there has been rapid growth recently in our knowledge about human sexual orientation, fundamental questions remain. Enough data have accumulated to warrant the dismissal of incorrect ideas once widely accepted about homosexual people. Many areas of law and public policy are still influenced by views discarded by behavioral scientists. Thus, homosexual acts are still considered criminal in many states. Decisions about custody, visitation, and adoption are frequently made on the basis of sexual orientation. Homosexual partners are not afforded the same protection as marital partners. In addition, homosexual people receive unequal treatment in the military. There are no data from scientific studies to justify the unequal treatment of homosexual people or their exclusion from any group. "

Eli, Aslan kyllä ylitulkitsee Friedmanin artikkelia ja käyttää hänen nimeään ajamaan omaa vääristettyä tulkintaansa. Aslanin epäeettistä tutkimusraportointia kuvaakin juuri se että eri tutkimuksista otetaan vain ne itseä miellyttävät kohdat ja loput painetaan villaisella- ilmeisesti oletetaan että kukaan ei kävisi näitä tutkimuksia lukemassa, ettei vaan totuus paljastuisi. Kuten nyt tämä Friedmanin artikkelin käsittelykin osoittaa.

Jos vaikka sinä, ex-homo, nyt kaivelisit tutkimuksesi esiin ja vaikkapa kumoaisit nyt tuossa Friedmanin artikkelissa käsitellyt tutkimustulokset. Aslan kun ohittaa koko artikkelin TÄYSIN, lukuunotttamatta yhtä kohtaa, ja sekin manipuloidaan sanomaan täysin päinvastaista mitä Friedman itse asiassa artikkelissaan toteaa. Tämä on täysin vastoin tutkijan etiikkaa, ja ei todellakaan täytä tieteelliselle tiedolle esitettyjä kriteerejä.

Lähde:

"Richard C. Friedman, and Jennifer I. Downey, "Homosexuality", The New England Journal of Medicine, Volume 331:923-930 October 6, 1994 Number 14"
Toinen esimerkki manipuloinnista. Aslan sanoo:

"Suomalaisilla heteromiehillä on keskimäärin 14 kumppania elämänsä aikana. 41 Homoaktivisti Michael W. Rossin (1989) tekemä tutkimus kertoi, että Helsingissä SETA:n kautta tavoitetuilla alle 22-vuotiailla homomiehillä oli keskimäärin 1,1 partneria kuukaudessa. Yli 22-vuotiailla miehillä partnereista oli keskimäärin 2,1 kuukaudessa. 42 Homomiehillä on siis vuodessa keskimäärin saman verran partnereita kuin keskiverto heteromiehellä koko elinaikana."

41: "Suomalainen seksi (1993, 149. Porvoo, Helsinki, Juva: WSOY)"
42: "Ross, Michael W.: "Gay Youth in Four Cultures: A Comparative Study” teoksessa "Gay and Lesbian Youth” toim.Gilbert Herdt. 1989. New York, London: The Haworth Press."

Todettakoon nyt ensin heti että ad hominem -hyökkäykset eivät kuulu tieteelliseen reportointiin. Toisin sanoen, tieteellinen kieli pyrkii olemaan neutraalia - Aslanin mustamaalaus (vrt. "Homoaktivisti Michael W. Rossin") ei siten täytä tätäkään tieteen tunnusmerkkiä.

Mutta asiaan. Tässä kohdassa Aslan asettaa kaksi tutkimuksta rinnakkain, vaikka niin ei voisi edes tehdä. "Miksi ei?", kuulen ex-homon kysyvän. No, siitä yksinkertaisesta syystä että suomalainen tukimus on tehty käyttäen satunnaisotantaa, ja otos on siinä edustava siten että siitä voidaan yleistää koko perusjoukkoon, eli kaikkiin heteroseksuaalisiin suomalaisiin. Rossin tutkimus ei sen sijaan ole edustava jotta yleistystä kaikkiin homoseksuaaleihin voitaisiin tehdä. Tutkimus on tehty pelkästään helsinkiläisistä HOMONUORISTA, joten jo se seikka että kyse on pelkästään helsinkiläisistä estää yleistyksen homoseksuaaalien perusjoukkoon. Toinen asia mikä estää yleistyksen: kuten viitteestä huomaatte, kyse on nuorista homomiehistä - toisin sanoen, siitä ei voi yleistää vanhempiin homoihin koska he eivät ole edustettuina tutkimuksessa. Sitä paitsi, Aslan ei edes kerro mikä oli Rossin tutkimuksessa otannan koko, mikä on hyvin oleellinen tieto joka liittyy tutkimuksen validiteettiin.

Tämä johtopäätös "Homomiehillä on siis vuodessa keskimäärin saman verran partnereita kuin keskiverto heteromiehellä koko elinaikana" on oikein malliesimerkki siitä manipuloinnista mitä Aslan harjoittaa. Nimittäin he ovat tehneet täysin perusteettoman yleistyksen pohjautuen Rossin tutkimukseen joka EI tällaista yleistystä edes ihan tilastotieteellisestä näkökulmata salli!

Että näin. Haluaako ex-homo vielä lisäesimerkkejä? Niitä kyllä riittää...
Aslanin lausunto oikeusministeriölle, jota olen käsitellyt aiemmin, on sen verran hedelmällinen että otanpa vielä kolmannen esimerkin manipuloinnista, anteeksi jos viestittelyni tuntuu liialliselta. Aslan sanoo:

"Suomalaiset tutkimukset (1993 ja 1999) ovat todenneet, että 24 %:lla heteromiehistä ja 79,5 %:lla homomiehistä oli ollut viimeisen 12 kuukauden aikana kaksi tai useampia seksikumppaneita. 40"

40: "Tiedot heteromiehistä perustuvat Osmo Kontulan ja Elina Haavio-Mannilan tutkimukseen Suomalainen seksi (1993, 149. Porvoo, Helsinki, Juva: WSOY). Heteroseksuaaleja oli tässä tutkimuksessa 1885. Homoseksuaalien (14) ja biseksuaalien (112) määrä oli liian pieni, jotta vertailua voitaisiin tehdä. Uusimmat luotettavat tiedot homomiesten seksikäytöksestä perustuvat alustavaan raporttiin tutkimuksesta, josta on kirjoittanut Jaakko Kangosjärvi (”Mies & seksi” Z-lehti 4/1999, 32.) Tutkittavia oli 750."

Eli, tämä on hieman samanlainen kuin edellisessä viestissä käsittelemäni kohta. Viitteestä käy ilmi että tuo "24 %:lla heteromiehistä" perustuu juuri tuohon Suomalainen seksi -kirjassa esitettyyn tutkimukseen. Väite että "79,5 %:lla homomiehistä oli ollut viimeisen 12 kuukauden aikana kaksi tai useampia seksikumppaneita" taasen viitteen perusteella pohjautuu Kangosjärven artikkeliin Z-lehdessä. Mutta mutta, mikäs tämä tutkimus sitten edes onkaan.

Valitettavasti Z-lehti ei tule yliopistoni kirjastoon, joten sieltä en sitä ainakaan tähän hätään saa kiinni. Aslan ei kerro tutkimuksen nimeä, julkaisuvuotta tai edes tutkimuksen tekijöitä. Otoksen koko kyllä mainitaan mikä onkin huvittavaa sinällään koska muuta tietoa koko tutkimuksesta ei anneta. Eli Aslan vetoaa tutkimukseeen, mutta ei kerro mikä tutkimus on edes kyseessä! Herää siis kysymys voiko noita kahta tutkimusta edes asetttaa rinnakkain.. todennäköisesti ei.

Joten jo tämä fakta asettaa väitteen "79,5 %:lla homomiehistä oli ollut viimeisen 12 kuukauden aikana kaksi tai useampia seksikumppaneita" täysin kyseenalaiseksi. Esimerkiksi minä en voi tätä tutkimustulosta tarkistaa koska Aslan ei anna viitettä, joten sinällään sitä ei voi hyväksyä. Jos siis lausuntoa lukee ilman että tarkistaa viitteet voi saada hyvin vääristyneen kuvan koko asiasta. Pitäisikö minun uskoa että tuo "79,5%" on oikein - ei todellakaan koska en voi verifioida tätä tulosta mistään!

Ehkä Aslanin lausunto uppoaa kouluttamattomiin ja sellaisiin jotka eivät ole tieteellisiin tutkimuksiin ja niitten metodeihin tutustuneet. Vähänkin koulutusta saaneisiin yhdistyksen leikkaa-liimaa -taktiikalla ei kyllä ole mitään vaikutusta, täytyy sanoa. Ihmettelen vaan miten he osaavatkin sortua niin alkeellisiin tutkimusta koskeviin virheisiin, puhumattakaan siitä että he eivät osaa edes viitata tutkimuksiin oikein!
Heh, tämäpäs mielenkiintoista, pakko vielä kirjoittaa tästäkin, kun tämä menee jo aivan käsittämättömiin sfääreihin, jopa Aslanilta. :)

Tässä siis sarjassamme neljäs esimerkki Aslanin harjoittamasta tutkimustulosten manipuloinnista. Aslan sanoo:

"Ferguson (ym. 1999) seurasi 21 vuoden ajan Uudessa Seelannissa kaikkia eräällä asuinalueella syntyneitä nuoria. Tutkittuja oli yli tuhat ja haastateltavat olivat 21 vuoden ikäisiä. Tutkimus totesi, että homo-, lesbo- ja biseksuaalinuorilla (GLB) oli heteroseksuaaleja nuoria enemmän mielenterveysongelmia: vakavaa masennusta, itseluottamusvaikeuksia, yleistä ahdistuneisuutta, käytöshäiriöitä, riippuvuutta nikotiiniin ja kemiallisiin aineisiin, moniongelmaisuutta, itsemurha-ajatuksia ja itsemurhayrityksiä."

Tässä kyseisin artikkelin abstrakti kokonaisuudessaan (David M. Fergusson, PhD; L. John Horwood, MSc; Annette L. Beautrais, PhD, "Is Sexual Orientation Related to Mental Health Problems and Suicidality in Young People?", Arch Gen Psychiatry. 1999;56:876-880):
-------------------------------
Background This study examines the extent to which gay, lesbian, and bisexual young people are at increased risk of psychiatric disorder and suicidal behaviors using data gathered on a New Zealand birth cohort studied to age 21 years.

Methods Data were gathered during the course of the Christchurch Health and Development Study, a 21-year longitudinal study of a birth cohort of 1265 children born in Christchurch, New Zealand. At 21 years of age, 1007 sample members were questioned about their sexual orientation and relationships with same-sex partners since the age of 16 years. Twenty-eight subjects (2.8%) were classified as being of gay, lesbian, or bisexual sexual orientation. Over the period from age 14 to 21 years, data were gathered on a range of psychiatric disorders that included major depression, generalized anxiety disorder, conduct disorder, and substance use disorders. Data were also gathered on suicidal ideation and suicide attempts.

Results Gay, lesbian, and bisexual young people were at increased risks of major depression (odds ratio [OR], 4.0; 95% confidence interval [CI], 1.8-9.3), generalized anxiety disorder (OR, 2.8; 95% CI, 1.2-6.5), conduct disorder (OR, 3.8; 95% CI, 1.7-8.7), nicotine dependence (OR, 5.0; 95% CI, 2.3-10.9), other substance abuse and/or dependence (OR, 1.9; 95% CI, 0.9-4.2), multiple disorders (OR, 5.9; 95% CI, 2.4-14.8), suicidal ideation (OR, 5.4; 95% CI, 2.4-12.2), and suicide attempts (OR, 6.2; 95% CI, 2.7-14.3).

Conclusions Findings support recent evidence suggesting that gay, lesbian, and bisexual young people are at increased risk of mental health problems, with these associations being particularly evident for measures of suicidal behavior and multiple disorder.
----------------------

Jälleen kerran, tutkimus puhuu riskeistä, ja Aslan on vääntänyt tämän muotoon "Tutkimukset osoittavat kuitenkin, että homoseksuaaleilla on enemmän terveyteen ja ihmissuhteisiin liittyviä ongelmia kuin heteroseksuaaleilla."

Kyseisessä tutkimuksessa oli todellakin yli tuhat tutkittavaa. Aslanin sivuilla olevasta maininnasta "Tutkittuja oli yli tuhat ja haastateltavat olivat 21 vuoden ikäisiä. Tutkimus totesi, että homo-, lesbo- ja biseksuaalinuorilla (GLB) oli heteroseksuaaleja nuoria enemmän mielenterveysongelmia" voi saada käsityksen että nämä yli tuhat tutkittavaa olisivat kaikki homoseksuaaleja, tai edes huomattavan suuri määrä heistä. Näin ei kuitenkaan ole, kuten tutkimuksen abstarktissakin sanotaan: "Twenty-eight subjects (2.8%) were classified as being of gay, lesbian, or bisexual sexual orientation." Siis _vain_ 28 tutkittavista luokiteltiin homoksi, lesboksi TAI biseksuaaliksi! Ja tätä tutkimusta tällä otoksella Aslan pitää "todisteena" siitä että homoilla on enemmän mielenterveysongelmia kuin heteroilla, vaikka tutkimuskin nimenomaan puhuu riskeitä, eikä mistään muusta.

Kaikenlaista "kivaa" sieltä Aslanin sivuilta paljastuukin :)
Ex- homo otti esille julkkishomojen kiiltokuvamaisen onnen viikkolehtien sivuilla. Eikös siellä sivuilla ole myös niitä heteroparien kiiltokuva onnea. Minä en ole julkkis, kuitenkin olen tyytyväinen kumppaniini. Kuitenkin toivotan sinulle onnea uudessa hetroelämässäsi.
Ossi: Niinpä. Itsekin olen tyytyväinen elämääni homoseksuaalina, enkä todellakaan haluaisi muuttaa elämääni millään tavalla, enkä varsinkaan hankkia itselleni mielenterveysongelmia hakeutumalla vaikkapa Aslanin "harrastelijoitten puuhastelu" -asteella olevaan uskonnollis-psykiatriseen puoskarointihoitoon. Jos joku sellaiseen rääkkiin haluaa, niin toki saa mennä. Jokainen tekee elämällään mitä lystää.

Jos ex-homo on tyytyväinen elämäänsä niin toki se hänelle suotakoon. Kunpa vain häneltä löytyisi suvaitsevaisuutta meitä muita homoja kohtaan jotka ovat täysin tyytyväisiä elämäänsä homoseksuaaleina.
Rakas ex-homo,

olen pahoillani myös siitä, jos koet että homoutesi pakottaa sinut harrastamaan suojaamattomia irtosuhteita ja käyttämään tolkuttomasti alkoholia. Itselläni kumpaakaan ongelmaa ei ole, mutta toisaalta minä olenkin sinut itseni kanssa eikä minun tarvitsi piilotella mitään puolta itsessäni.

Kiitän siitä, että osasit arvostaa älykkyyttäni ja päättelit että kaiken tiedon Aslanista saan FinnQueerin sivuilta. Jotkut meistä haluavat pohtia asioita useammalta kantilta, ennen kuin muodostavat mielipiteensä. Olen lukenut sekä Aslanin sivuston, FinnQueeria, luotettavia tiedejulkaisuja ja _paljon_ muuta materiaalia koskien aihetta, ja valitettavasti Aslanin vakuuttavuus on hyvin lähellä nollaa. Jos ei olla tieteellisiä, ei kannattaisi leikkiä sellaista. Hyvin pienellä järkeilyllä voi nähdä kuplan läpi, jos vain haluaa.

Peach onneksi näki puolestani kovasti vaivaa ja antoi esimerkkejä Aslanin julkaisupolitiikasta. Miten selität tuon tarkoituksellisen vääristelyn jota ko. järjestö on harrastanut läpi historiansa?
node: Ehkä siellä Aslanissa uskotellaan että me homot ollaan niin tyhmiä että me ei osata ajatella omilla aivoilla ;) Vissiinkin se niitten demagoginen ideologia olettaa homojen olevan jotenkin vähä-älyisinä, ainakin jos ne luulee että niitten propaganda pitäisi niellä ihan tuosta vaan. :)

Ajattelin vielä viidennen esimerkin mainita. Tuolla "Kiperiä kysymyksiä homoudesta" -artikkelissa Aslan puhuu homojen itsemurhataipumuksista seuraavasti:

"Homoaktivisti, tutkija Gary Remafeldi (2000) on todennut, että itsemurhariski kasvoi niillä homonuorilla, jotka "tulivat ulos kaapista" nuorena tai joilla oli omalle sukupuolelle ei-tyypillistä käytöstä. Tämän lisäksi stressi, väkivallan kokeminen, tuen puute, koulun keskeyttäminen, perhe-ongelmat, tuttujen itsemurhat, kemiallisten aineiden väärinkäyttö, kotoa karkaaminen, prostituutiokokemukset ja erilaiset psykiatriset häiriöt lisäävät homonuorten itsemurhayritysten riskiä. Sitä vastoin ei ole todisteita, että toteutuneita itsemurhia olisi homojen keskuudessa enemmän"

Viitteeksi on annettu seuraava:"Remafeldi, G. "Sexual Orientation and Youth Suicide" Journal of the American Medical Association 1999, vol. 282 (13), 1291-1292."

Minä tietenkin luin Remafedin artikkelin ja ko. kohta menee siinä näin:
"Of the 10 studies, 6 explored risks for suicide by comparing attemptors and nonattemptors. They found that suicide attempts were neither universal nor attributable to homosexuality per se, but they were significantly associated with gender nonconformity,[3] early awareness of homosexuality,[3,8,11,14] stress,[12] violence,[14] lack of support,[8,11,14] school drop-out,[12] family problems,[8] acquaintances' suicide attempts,[12] homelessness,[12] and substance abuse[3] or other psychiatric symptoms.[6,11,14]"
(Numerot ovat lähdeviitteitä)

Eli tästä huomaamme taas että Aslan on maininnut nämä itse itsemurhayritysten syyt, mutta heidän omasta artikkelistaan on, yllätys yllätys, sitten jätetty pois hyvinkin oleellinen kohta eli "They found that suicide attempts were neither universal nor attributable to homosexuality per se", eli että nämä itsemurhayritykset eivät näitten tutkimusten mukaan ole universaaleja eikä niitä voi liittää homoseksuaalisuuteen sinänsä (per se). Tätähän Aslan implisiittisesti yrittää juuri argumentoida teksteissään, eli että homoseksuaalisuus sinänsä olisi syy mm. kohonneeseen riskiin saada mielenterveysongelmia, eikä esimerkiksi ympäristön vaikutus.

(Lähde: Gary Remafedi, MD, "Sexual Orientation and Youth Suicide", MSJAMA — Review, Vol. 282, pp. 1291-1292, October 6, 1999)

Sitä paitsi Aslan on antanut tuossa aiemmin lainaamassani viitteessä väärän nimen, tutkija ei ole Remafeldi vaan Remafedi. Lisäksi edellä pastaamassani Aslanin tekstissä mainitaan julkaisuvuodeksi 2000, vaikka oikea vuosiluku olisi 1999. Eivätpä kovin tarkkoja ole että tiedot menevät oikein. Mikään yllätys tämä se nyt ei tietenkään ole.

En myöskään tiedä mistä Aslan on repinyt nuo "prostituutiokokemukset" listaansa, ainakaan itse en sitä etsimälläkään Remafedin artikkelista löydä, eli tässäkin taas yksi osoitus missä tutkija laitetaan sanomaan jotain mitä tutkimuksessa/artikkelissa ei edes mainita.

Tuli mieleen tuossa kun ex-homo puhui siitä että homoliike ei ole suvaitsevainen "toisinajattelijoita" kohtaan, että mielestäni ainakaan Aslanin on turha tällaista valittaa kun pitää mielessä sen että he itse olivat "todella" suvaitsevaisia muita homoja kohtaan kun he niin kiihkeästi vastustivat parisuhdelain hyväksymistä eduskunnassa.
Viitaten käytyyn keskusteluun:
Pari vuotta sitten muistaakseni Newsweekissä oli aika kattava artikkeli k.o. aiheesta. Siinä todettiin muunmuassa, että a) tieteellisesti ottaen koko "eheyttäminen" on hölynpölyä ja b) että Aslanin amerikkalainen emojärjestö oli tuolloin kriisissä erään heidän johtajansa karattua ("kuntoutettavana") ollen miehen kanssa perustaakseen parisuhteen.
I close my case.
Meinasi unohtua:
Itse olen pakana, mutta koulussa oli uskonnossa aina kymppi; eikös raamatussa sanota, että jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen? Minä olen minä(homo)-olen jumalan kuva. M.O.T.
Niin. Ei kai Jumala ole mitenkään seksuaalinen olento edes? Ei kai tuolla "Jumalan kuva" -käsitteellä voi edes viitata seksuaaliseen suuntautumiseen? Ei homo- eikä heterosuuntaan.
Aslan erotettiin siksi, että "hoidot ja muu propaganda ei täytä tieteellisyyden vaatimuksia"? Ja kukahan näin on todennut? SETA ja kaltaisesi homoaktivistit kuvittelette näköjään, että teillä on monopoli siihen mitä homoudesta tässä maassa saa sanoa ja mikä on "tieteellistä". Tieteessä ei ole vain yhtä näkemystä homoudesta, toisin kuin homoliikkeen seksuaaliPOLIIITTISESSA propagandassa.

Niin... sananvapaudesta tässä huolehdin... vaarana on joutua oikeuteen (haasteita ovat jo monet saaneet, mutta ei vielä ole mennyt läpi) tai painostuskeinojen kohteeksi jo nyt jos sanoo julkisuudessa, että "Raamatun mukaan homoseksi on syntiä". Joten älä tule lässyttämään homojen suvaitsevaisuudesta toisinajattelijoita kohtaan! Tutustu vähän esim. FinnQueerin taustalla oleviin tyyppeihin niin voit huomata, että ACT UP-ideologia ei kaihda keinoja.
Hyvä Peach: mistähän se "kohonnut riski" nousee? Jos sanon, että "tupakoitsijoilla on kohonnut riski keuhkosyöpään" niin eikö se juuri tarkoita, että sitä on enemmän heillä kuin muulla väestöllä????

Friedmania ei Aslan vääristellyt, eihän se edes kommentoinut mitä artikkeli muuta sanoi.Ei siinä ole mitään ihmeellistä.
Muuten Friedmanin artikkeli oli tyypillistä homopropagandaa, jossa annetaan kaunisteltu kuva ja tietoisesti unohdetaan tutkimukset, jotka eivät sovi tähän kuvaan.

Homouteen liittyvistä terveysriskeistä lue:
-The Journal of the American Medical Association 12 July 2000, Vol.284(2),s.198-204
- Archives of Family Medicine numero Sep/Oct 2000, Vol.9(9),s.843-853 sekä sama lehti Nov/Dec 2000, Vol.9(10),s.1043-1051
- American Journal of Public Health, April 2000, Vol.90(4),s.573-578 sekä June 2001,Vol.9186),s.933-939
-Arcives of General Psychiatry Jan 2001,Vol.58(1),s.85-91

Nämä artikkelit koskevat yleisellä otannalla tehtyjä tutkimuksia homojen ja heteroiden vertailusta. Tulos on selvä, jos osaat englanti!
Mikä teitä homofobisia Raamatulla päähän lyöviä kiihkoheteroja oikein vetää näille homopalstoille?

Ettei vain miehet kiinnostaisi kuitenkin, mutta kun se pelottaa niin kovasti että täytyy pönkittää hetero-egoa haukkumalla ja solvaamalla homoja netissä.

Homoseksuaalisuus ei ole sairaus, joten siitä ei tarvitse parantua.

Kyllä minäkin voin alkaa ajattelemaan tissejä masturboidessani, ja esittää että muutun heteroksi, mutta eivät minun miehiä kohtaan tuntemani tunteet minnekään katoa. Minä vain piilotan ne. Ja joku päivä ne taas palaavat.

Ja jos sinä olet 'parantunut', et ole koskaan homo ollutkaan, vaan hetero joka leikki homoa, kun se oli NIIN COOL JUTTU.

Muah!
Kas, unohdin kokonaisen lauseen viestistäni.

Lisätkää mielessänne lauseen "alkaa ajattelemaan tissejä matsurboidessani" perään lause:

"ja nuoleskelemaan ämmiä, mutta ei se olisi minusta kovinkaan miellyttävää."
Vastaus muutostutkimusta koskevaan kysymykseen:
In April, the peer-reviewed professional journal Psychological Reports published NARTH's survey of 206 sexual-reorientation therapists. In June, Psychological Reports published NARTH's survey of 882 dissatisfied homosexuals. A press release announced both studies.

What the Therapists Reported

The first article, entitled "Beliefs and Practices of Therapists Who Practice Sexual-Reorientation Therapy," was written by Joseph Nicolosi, Ph.D., A Dean Byrd, Ph.D. of the University of Utah, and Richard W. Potts, M.A., of Utah Valley Regional Medical Center.

Dr. Nicolosi is NARTH's president, and Dr. Byrd is the vice president.

"We wanted to conduct this survey in order to better understand what members of our psychotherapist community believe about conversion therapy and their treatment of dissatisfied homosexuals," said the authors.

They emphasized that the study was not a random survey, but it specifically sought out therapists who conduct reorientation therapy. Most such therapists said they believe the 1973 decision to remove homosexuality from the psychiatric manual was politically, and not scientifically motivated. Most believed that homosexuality is not genetically determined, but that it is a primarily developmental phenomenon which results from a combination of nature and nurture.

The therapists agreed that reorientation therapy is not appropriate for all clients. "Clients have a right to pursue a gay lifestyle," Dr. Nicolosi emphasized, "and change-type therapies should not be imposed on a client who is not receptive."

Two Types of Coercion

Yet there is an opposite type of coercion commonly being practiced, Dr. Nicolosi said; clients who seek change are being told that change is impossible, that their real nature is homosexual, and that they should grow more fully into a gay identity--which for them may be ego-dystonic.

"Therapists have an ethical obligation to respect their client's right to dignity and autonomy," Dr. Nicolosi stressed. "They have no right to tell clients that their religious convictions should be discarded, they were created homosexual, and that the client's only problem is lack of self-acceptance."

A significant minority of the therapists surveyed by NARTH (26%) were themselves ex-gay men and women.

What 882 Ex-Gays Reported

The second study, titled "Retrospective Self-Reports of Changes in Homosexual Orientation: A Consumer Survey on Conversion Therapy Clients," was written by the same three authors as the first NARTH study. Joseph Nicolosi was the Principal Research Investigator, and analysis of the data was performed by a group of statisticians at Brigham Young University.

The study surveyed 882 dissatisfied homosexual people, of whom 726 had received therapy from a professional therapist or pastoral counselor.

Over 67% of the participants indicated they were exclusively or almost exclusively homosexual at one time in their lives, while only 12.8% of them perceived themselves in this manner at the time of the survey.

Significantly, 45.4% of the exclusively homosexual participants reported having made major changes in their orientation.

On the other hand, 35.1% of the participants were unsuccessful in making significant changes.

Those participants who were successful reported statistically significant reductions in the frequency of their homosexual thoughts and fantasies. They also reported significant improvements in other important areas of their lives---particularly, their psychological, interpersonal, and spiritual well-being.

___________________________________________

Ongelma on siinä, että te homoaktivistit ette salli muutostutkimuksten tekoa ja estätte niiltä tuen. Esim. Amerikan psykiatriyhdistyksen homo-ja lesbojaoston vastaava hlö totesi meilissään mulle suurin piirtein juuri niin.
Tiedelehdet eivät uskalla julkaista tutkimuksia, koska ne leimataan rasisteiksi ja vaikka miksi. Ne pelkäävät maineensa puolesta!
Pelottelu on teidän aseenne ollut viime vuosina: tunnen monia muutosterapiaa antavia terapeutteja, mutta he PELKÄÄVÄT homoaktivsiten painostus/mustamaalaus ym. toimia! Siksi he eivät uskaltaudu julkisuuteen.
"Homoaktivisti" ei ole arvoväritteinen sana minulle vaan kuvaa hänen kytkentöjään tiettyyn suuntaukseen. Lue Olli Stålströmin väitöskirja ja puhu sen jälkeen leimaavista sanoista!

Toiseksi, teksti kertoo selvästi, että kysessä oli SETA:n kautta tavoitetut miehet. Teksti ei väitä, että sitä voitaisiin yleistää.

Ongelma on siinä, että tarpeeksi edustaavaa otosta homomiehistä ei voi helposti saada.
"SETA:n kautta tavoitetut" kuvaavat yhtä aktiivihomojen ryhmää suurkaupungissa. Tämä puolustaa paikkaansa, sillä homot ovat yliedustettuna suurkaupungeissa muuhun maahan verrattuna. Ja siksi vertailu ei ole täysin epävalidi.
Lisäksi suurkaupungissa homot ovat samassa asemassa kuin heterot koko maassa, eli he voivat elää vapaasti ja solmia suhteita helpommin kuin muualla. Heteroilla on aina runsaasti mahiksia kumppaneihin maallakin, mikä ei päde samalla tavalla homoihin.
Toiseksi, satunnaisotokseen (jos se ei ole tarpeeksi laaja) osuu yleensä aika vähän homoja, jotta tutkittavia saataisiin yhtä suuri määrä.
Peach toetaa: "They found that suicide attempts were neither universal nor attributable to homosexuality per se", eli että nämä itsemurhayritykset eivät näitten tutkimusten mukaan ole universaaleja eikä niitä voi liittää homoseksuaalisuuteen sinänsä (per se). Tätähän Aslan implisiittisesti yrittää juuri argumentoida teksteissään, eli että homoseksuaalisuus sinänsä olisi syy mm. kohonneeseen riskiin saada mielenterveysongelmia, eikä esimerkiksi ympäristön vaikutus."

Luet liikaa rivien välistä sellaista mitä siellä ei ole. Kuulet mitä haluat kuulla. Lue huolellisesti uudelleen:

"Homoaktivisti, tutkija Gary Remafeldi (2000) on todennut, että itsemurhariski kasvoi niillä homonuorilla, jotka "tulivat ulos kaapista" nuorena tai joilla oli omalle sukupuolelle ei-tyypillistä käytöstä. Tämän lisäksi stressi, väkivallan kokeminen, tuen puute, koulun keskeyttäminen, perhe-ongelmat, tuttujen itsemurhat, kemiallisten aineiden väärinkäyttö, kotoa karkaaminen, prostituutiokokemukset ja erilaiset psykiatriset häiriöt lisäävät homonuorten itsemurhayritysten riskiä. Sitä vastoin ei ole todisteita, että toteutuneita itsemurhia olisi homojen keskuudessa enemmän"

Emme siis väitä, että jokainen homo yrittäisi itsemurhia (eli ongelma ei ole universaali) emmekä että homous sinänsä aiheuttaisi itsemurhia.

On turhauttavaa keskustella jos toinen ei osaa lukea suomen kieltä vaan projisoi omat fobiansa toisen teksteihin.

Tiedot maksullisen seksin käyttämisestä on teoksesta: Sexual Behaviour and HIV / AIDS in Europe. Comparisons of National Surveys, toim. Michael Hubert, Nathalie Bajos ja Theo Sandfort. 1998, 191. Taulukko 5.11. Padstow, UK: UCL Press.

Ymmärrän, että maailmankuvasi on koetuksella törmättyäsi muuhun kuin SETA:n turvalliseen propagandaan... epäillä saa, mutta sokea ei saa olla...
Jaha, ja voimme palata jälleen tutkimuksilla kiistelyyn. Aslanin edustaja, nimimerkki ex-homo kertoo tutkimusten luotettavuuden :

"Muuten Friedmanin artikkeli oli tyypillistä homopropagandaa, jossa annetaan kaunisteltu kuva ja tietoisesti unohdetaan tutkimukset, jotka eivät sovi tähän kuvaan."

Tältä pohjalta sitä on hyvä ruveta keskustelemaan.

Muut valaisevat kohdat ovat:
"On turhauttavaa keskustella jos toinen ei osaa lukea suomen kieltä vaan projisoi omat fobiansa toisen teksteihin."
sekä
"Ymmärrän, että maailmankuvasi on koetuksella törmättyäsi muuhun kuin SETA:n turvalliseen propagandaan... epäillä saa, mutta sokea ei saa olla..."

Onneksi vastustajilla on SETA, johon voi provosoida kaiken epämiellyttävän. Ilmeisesti joillakuilla on ongelmia toimia ja ajatella täysin itsenäisesti tutustuen useampiin vaihtoehtoihin ja ajatuksiin, ja sitten tarvitsee jonkun järjestön johon tukeutua.

Onneksi löysit Aslanin, voitte yhdessä suojautua pahaa maailmaa ja SETAn saatanallisia kätyreitä vastaan, heillä kun on tapana heitellä kiviä ikkunaasi ja maalata homomyönteisiä iskulauseita seinääsi.

Olet muuten unohtanut vielä kertoa miten homomaailma painostaa mediaa niin ettette te voi saada sanaanne kuuluville :Þ

Olen kokenut tämän aiemminkin, nyt minulle riitti.
"Hyvä Peach: mistähän se "kohonnut riski" nousee? Jos sanon, että "tupakoitsijoilla on kohonnut riski keuhkosyöpään" niin eikö se juuri tarkoita, että sitä on enemmän heillä kuin muulla väestöllä????"

On, koska sen aiheuttaa nimenomaan tupakointi! MUTTA: näitä mielenterveysongelmia EI aiheuta homoseksuaalisuus sinänsä, vaikka te siellä Aslanissa niin yritätte väittää. Tupakointia ja syöpää ei voi verrata homoseksuaalisuuteen ja terveysriskeihin, koska homoseksuaalisuus sinänsä (per se) ei näitä ongelmia aiheuta. Kun taas tupakoinnin kohdalla juuri se tupakointi, per se, on sairauksien takana. Onko se niin vaikea ymmärtää tuo käsite, vai etkö sitä vain halua uskoa?

Nuokin tutkimukset, kuten mm. tuo "Arcives of General Psychiatry Jan 2001,Vol.58(1),s.85-91" sanoo johtopäätöksessä: "Conclusion The findings support the assumption that people with same-sex sexual behavior are at greater risk for psychiatric disorders.". Siis suurempi RISKI. Se että minulla on suurempi riski homona saada mielenterveysongelmia ei todellakaan tarkoita että minulla olisi niitä nyt, tai että niitä olisi kaikilla homoilla koko väestöstä heteroseksuaaleja enemmän. Itse asiassa tuolla suuremmalla riskillä voidaan nimenomaan kieltää eheytys"hoitoihin" osallistuminen koska niiden on todettu aiheuttavan mielenterveysongelmia - ja koska homoilla on suurempi riski niitä saada, niin on epäeettistä ehdottaa hoitoa joka näitä ongelmia nimenomaan tuottaisi.

On se niin ihmeellistä että tuota riskikäsitettä ei ymmärretä oikein! Annan toisen esimerkin, minulla itäsuomalaisena on suurempi riski sairastua sydän- ja verisuonitauteihin, mutta tämä ei tarkoita että tällä hetkellä itäsuomalaisilla olisi näitä tauteja enemmän tai että minulla tällä hetkellä tällainen sairaus olisi.
"Tämä puolustaa paikkaansa, sillä homot ovat yliedustettuna suurkaupungeissa muuhun maahan verrattuna. Ja siksi vertailu ei ole täysin epävalidi.
Lisäksi suurkaupungissa homot ovat samassa asemassa kuin heterot koko maassa, eli he voivat elää vapaasti ja solmia suhteita helpommin kuin muualla. Heteroilla on aina runsaasti mahiksia kumppaneihin maallakin, mikä ei päde samalla tavalla homoihin.
Toiseksi, satunnaisotokseen (jos se ei ole tarpeeksi laaja) osuu yleensä aika vähän homoja, jotta tutkittavia saataisiin yhtä suuri määrä."

Nyt et ole ymmärtänyt koko yleistämisen käsitettä ollenkaan. Luepas huolellisesti seuraava sivu, jonka jälkeen voit ehkä paremmin asiaa kommentoida.

http://www.fsd.uta.fi/tietovarannot/menetelmaopetus/temp/otos/otantamenetelmat.html

Sitä paitsi, puhut homojen yliedustuksesta kaupungeissa, olen eri mieltä. Vrt. piilohomot ja homot jotka ovat vielä kaapissa.
"Emme siis väitä, että jokainen homo yrittäisi itsemurhia (eli ongelma ei ole universaali) emmekä että homous sinänsä aiheuttaisi itsemurhia."

Mutta väitätte, vastoin kuin tutkimukset, että kaikilla homoilla olisi heteroja enemmän mielenterveysongelmia. Tutkimukset kun puhuvat vain riskeistä.

"On turhauttavaa keskustella jos toinen ei osaa lukea suomen kieltä vaan projisoi omat fobiansa toisen teksteihin."

Heh =) Kumpikahan tässä projisoi fobioitaan ja kehen? =D

Muuten, jätit kommentoimatta hyvin suuren osan esille tuomistani tutkimusten vääristelyistä. Haluaisin niihin vastauksen ASAP.
"Ymmärrän, että maailmankuvasi on koetuksella törmättyäsi muuhun kuin SETA:n turvalliseen propagandaan... epäillä saa, mutta sokea ei saa olla..."

Vielä tuohon kommentoin. En kuulu SETAan, joten älä nyt sotke sitä mitä sanon siihen mitä SETA sanoo. Taidat olla todella katkera SETAa kohtaan, mistähän se johtuu? Aslan on aivopessyt sinut ajattelemaan että SETA on jotenkin kaiken pahan alku ja juuri. Säälin sinua todella. Toivottavasti eheydyt ajatuksistasi vielä joku päivä, eikä sinua ahdistaisi enää niin paljon toisten seksuaalisuus. Sinulla tuntuu olevan todella paljon käsittelemättömiä traumoja meitä homoseksuaaleja kohtaan .

Minun maailmankuvani ei ole koetuksella. Sinun se on, kun sokeasti uskot siihen mitä Aslan sanoo. Menestystä elämässä, toivon todellakin että eheydyt ajatuksistasi vielä joku päivä, etkä projisoisi enää katkeruuttasi ja vihaasi meihin homoihin.

"Hate is not a family value" ;)
"Emme siis väitä, että jokainen homo yrittäisi itsemurhia (eli ongelma ei ole universaali) emmekä että homous sinänsä aiheuttaisi itsemurhia."

Vielä yksi juttu. Sanoinkin "implisiittisesti". Et nyt ymmärtänyt ollenkaan mitä tämä sana edes tarkoittaa. En sanonut että Aslan sanoo eksplisiittisesti, esimerkiksi suoraan, että homous sinällään itsemurhia aiheuttaa, vaan epäsuorasti, implisiittisesti. Minusta osoitus on tästä nimenomaan se että Aslan ei eksplisiittisesti kerro että homous sinällään ei ole näitten ongelmien syy: Aslan siis jättää sanomasta asian mikä kuitenkin on hyvin oleellinen - ja tämä on tutkijan etiikan kannalta epärehellistä ja epäeettistä. Tämä on sitä tutkimusten vääristelyä pahimmillaan.

Aslanilaisilla ei tunnu olevan yhtään mitään moraalia vaan tutkimuksista lähtien kaikki alistetaan ajamaan omaa vääristynyttä ideologiaan. Äärimmäisen epärehellistä toimintaa, ja ihmettelen edelleen miten itseään kristilliseksi yhdistykseksi sanova yhteisö voi näin alas vajota.
Vielä yksi asia kun tutkimuksen tekeminen ja sen tulkinta tuntuu olevan niin kovin vaikeaa ex-homolle. Se että jossain mielenterveysriskeihin kohdistuneessa tutkimuksessa on otoksen kokona vaikkapa 2 000 homoseksuaalia ei mahdollista yleistämistä tuosta vain perusjoukkoon. Miksikö? Otetaanpa tuolla edellä mainitsemastani vinkkilinkistä seuraava kohta joka selventää asiaa:

"Havaintoyksikön valinnan jälkeen tutkijan tulee ratkaista, kuinka monesta havaintoyksiköstä hän kerää tietoa. Kaikkien havaintoyksiköiden muodostamaa kokonaisuutta kutsutaan tutkimuksen perusjoukoksi (population ). Varmin tapa saada määrällistä tietoa tutkimuskohteesta on mitata halutut ominaisuudet jokaisesta tutkimuksen perusjoukkoon kuuluvasta havaintoyksiköstä. Käytännön syistä tämä on kuitenkin usein mahdotonta. Esimerkiksi kaikkien suomalaisten haastatteleminen olisi lähes mahdoton tehtävä muun muassa sen vaatimien resurssien takia. Tämän vuoksi tutkimuksessa useimmiten keskitytään perusjoukkoa pienemmän, satunnaisesti valitun havaintoyksikköjoukon eli otoksen tutkimiseen. Tilastollisen päättelyn avulla otoksesta saatuja tietoja voidaan käyttää hyväksi tehtäessä päätelmiä koko perusjoukosta. Tilastollisten päätelmien pätevyys riippuu muun muassa siitä, kuinka hyvin otoksen valinta eli otanta on suoritettu. Tämän vuoksi on tärkeää ymmärtää otannan perusperiaatteet ja erilaisten otantamenetelmien luonne."

"Tarkasti perusjoukon ominaisuuksia kuvastavaa otosta kutsutaan edustavaksi otokseksi (representative sample ). [ex-homo: TÄMÄ ON TÄRKEÄÄ!:] Edustavan otoksen saamiseksi täytyy varmistaa, että mitään havaintoyksikköjen ryhmää ei systemaattisesti suosita tai suljeta otoksen ulkopuolelle. Jos käyntikysely tehtäisiin niin, että haastattelijat pyrkisivät tavoittamaan haastateltavat kotiosoitteista vain keskellä päivää, ei tuloksena olisi edustava otos, koska työssäkäyvien osuus otoksesta olisi huomattavasti pienempi kuin heidän osuutensa perusjoukosta. Varmin tapa saada otoksesta edustava on käyttää satunnaisuutta hyväksi otosta valittaessa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että otokseen valikoidut havaintoyksiköt "arvotaan" satunnaisesti."

"Joissakin tapauksissa satunnaisotoksen saaminen perusjoukosta on mahdotonta. Varsin usein tutkijalla ei ole käytettävissään tietoja kaikista havaintoyksiköistä, jolloin niiden satunnainen valinta koko perusjoukosta on mahdotonta. Tällöin tutkijan on tyydyttävä harkinnanvaraiseen näytteeseen. Tällaiseen tilanteeseen joudutaan usein esimerkiksi sosiologian alalla tutkittaessa erilaisten alakulttuurien jäseniä kuten huumeiden käyttäjiä tai prostituoituja. Huumeiden käyttäjistä ei ole saatavilla minkäänlaista listaa, josta otanta voitaisiin suorittaa. Itse asiassa edes perusjoukon koosta ei ole kovinkaan tarkkoja tietoja. Tässä tapauksessa tutkija saattaa aloittaa tutkimuksensa muutamasta tuntemastaan huumeiden käyttäjästä, haastatella heitä ja sen jälkeen pyytää heiltä vinkkejä uusista haastateltavista. Toinen vaihtoehto voisi olla huumevieroitusklinikan asiakkaiden haastattelu. Kumpaakin menetelmää käyttäen tuloksena olisi näyte, koska valittujen havaintoyksiköiden edustavuudesta suhteessa perusjoukkoon ei olisi mitään taetta." [Ex-homo: Huomioi tarkoin edellä mainuttu asia edustavuudesta!]

Jospa nyt ex-homo toisit esille sen tutkimuksen jossa nimenomaan tutkitaan mielenterveysongelmien yleisyyttä KAIKILLA homoilla, eikä riskejä mielenterveysongelmiin. Tällaisessa tutkimuksessa otos täytyy olla edustava siten että mitään ryhmää, kuten vaikkapa helsinkiläisiä, ei suosita liiaksi. Jos tällainen tutkimus tehtäisiin Suomessa, otokseen pitäisi saada homoja ympäri Suomea, nuoria ja vanhoja, koulutettuja ja ei-koulutettuja jne. Vasta sellaisen tutkimuksen pohjalta voitaisin yleistää koko perusjoukkoon eli kaikkiin homoseksuaalisiin suomalaisiin. Ongelma tässä on tietenkin se että homoseksuaalien perusjoukko on "häilyvä", esim. sen kokoa ei tiedetä jne., ja esimerkiksi haastatteluissa jotkut homot kieltävät olevansa homoseksuaaleja, eli ns. piilohomot.

Sellaista tutkimusta jossa on vaikkapa 5 000 metropoleissa asuvaa homoa ei voi yleistää homoihin jotka eivät metropoleissa asu. Miksi tämä on ex-homonkin niin äärettömän vaikea ymmärtää? Selitykseksi ei kelpaa että kaupungeissa asuu enemmän homoja kuin muualla. Miksikö? Koska kuitenkin tietty osa homoista asuu maaseudulla. Jos joka ikinen homoseksuaali maailmassa tai Suomessa asuisi kaupungeissa voisi tällaisesta metropoleissa tehdystä tutkimuksesta yleistää kaikkiin homoseksuaaleihin.

Ex-homo: Sinulla ei tunnu olevan edes perustietoa tutkimuksen teosta, tai edes tilastotieteestä. Suosittelen että etsit netistä tietoa näistä, ja vasta sitten kommenoit tutkimuksia joita tuot esille. HUOM. Siis se otannan koko ei ole ainut tekijä mitä tutkimuksessa katsotaan jos se pyritään yleistämään perusjoukkoon.

Oletko ex-homo ikinä tehnyt tutkimusta? Itse teen parhaillaan, joten luulen tietäväni mistä puhun, toisin kuin sinä.
"What 882 Ex-Gays Reported"
"The second study, titled "Retrospective Self-Reports of Changes in Homosexual Orientation: A Consumer Survey on Conversion Therapy Clients," was written by the same three authors as the first NARTH study. Joseph Nicolosi was the Principal Research Investigator, and analysis of the data was performed by a group of statisticians at Brigham Young University."

Tätä tutkimusta ei ole julkaistu peer-reviewed lehdessä (journal), joten tutkimuksen metodeja ei ole tarkistettu. Siten se ei täytä luotettavan tieteellisen tutkimusraportin määritelmää, eikä se sellainen siis ole.

"The study surveyed 882 dissatisfied homosexual people, of whom 726 had received therapy from a professional therapist or pastoral counselor."

Koska metodeja ei ole tarkistettu ei voi sanoa oliko otos edustava. Tutkimus ei lisäksi ollut pitkäaikaistutkimus, vaan lähinnä mielipidetiedustelu.


"Those participants who were successful reported statistically significant reductions in the frequency of their homosexual thoughts and fantasies."

Heh, tässä käytetään tätä tilastollisesti merkitsevyyden käsitettä, johon ei kannata mennä halpaan: tilastollinen merkitsevyys tarkoittaa ainoastaan sitä onko kyseessä sattuma vai ei. Jos huomataan tilastollisesti merkitsevä ero tarkoittaa se sitä että pelkkä sattuma on suljettu pois, ei yhtään mitään muuta.

"Ongelma on siinä, että te homoaktivistit ette salli muutostutkimuksten tekoa ja estätte niiltä tuen. Esim. Amerikan psykiatriyhdistyksen homo-ja lesbojaoston vastaava hlö totesi meilissään mulle suurin piirtein juuri niin. Tiedelehdet eivät uskalla julkaista tutkimuksia, koska ne leimataan rasisteiksi ja vaikka miksi. Ne pelkäävät maineensa puolesta! "

"Amerikan psykiatriyhdistyksen homo-ja lesbojaoston vastaava hlö totesi meilissään mulle suurin piirtein juuri niin"

Kuka sanoi ja mitä sanoi? Huvittavia nämä kuulopuheelle perustuvat leimaamiset.

Arvaapas mitä. Koko teidän "asiantuntijuudesta" menee pohja kun te mustamaalaatte homoja, yliopistoja ja tutkjoita. Tämä ei kuulu akateemiseen perinteeseen ollenkaan, mutta näköjään se eheyttäjien "perinne" on sitten sitäkin enemmän sitä. Kyse ei ole mistään pakottamisesta, vaan siitä että tutkimuksia, joissa on metodisia ongelmia, ei julkaista.

Jos kaivelisit siis yhdenkin tutkimuksen joka osoittaa täysin että muutos homoseksuaalista heteroseksuaalista on mahdollinen. Siis sellainen joka on julkaistu peer-reviewed -lehdessä, ja jonka metodeissa ei ole ongelmia. Esimerkiksi sellainen joka ei tarkastele pelkästään "hoidossa"olevia vaan niitä jotka ovat sen jo läpikäyneet ja eläneet ilman "terapiaa" vaikka viisi vuotta.

"Pelottelu on teidän aseenne ollut viime vuosina"

Meidän? Mielestäni sen on ollut nimenomaan Aslanin, eli tämän kansainvälisen uskonnolliseen äärioikeistoon sitoutuvan eheytysliikkeen haarakonttorin, joka pelottelee ihmisiä pedofilialla sun muulla ala-arvoisella.

Olenko minä homoaktivisti? Kiitos taas leimasta- leimaamisenhan te osaattekin todella hyvin kuten historiakin osoittaa.
Taitaa Aslan olla pienoisessa uskottavuuskriisissä, koska heidän on vakuutettava hoitojensa luotettavuus entistä hyökkäävämmillä menetelmillä asiakkailleen.

Jos olisin Aslanin puheenjohtaja niin laittaisin koko yhdistyksen toimintalinjat uudelleen mietittäviksi. Mitenkähän sinne pääsisi puheenjohtajaksi? Kokemusta löytyy.

SETA ja sen aktiivit toimivat aivan oikein puolustaessaan etupiiriään. Aslan ja sen monet tukijat olevat kuitenkin enemmistönä omine intresseineen.

Pettymyksen karvas kalkki on vielä hyvässä muistissa herätysliikkeiden sisäinen tila on tullut entistäkin sekaisemmaksi typerän aktiotapahtuman jälkeen.
Homot on kuitenkin määrältään melko suuri joukko, verrattuna transseksuaaleihin. Ehkä toiminta siirtyy heidän kiusaamisen suuntaan.
Uskovaiset jopa pelkäävät homoista tulevan muotitrendi. Seksuaalisuutta muutetaan kuten hiusten väriä. Joku esitti artikkelissaanhttp://www.radikaali.net sivulla sukupuolen muuttamista trendien mukaan.
Ääh, tää nyt menee kauheeksi spammaukseksi, mutta kun tuon ex-homon väitteet on sellaisia joihin on kiva puuttua :)

"Toiseksi, teksti kertoo selvästi, että kysessä oli SETA:n kautta tavoitetut miehet. Teksti ei väitä, että sitä voitaisiin yleistää. "

Käsitit nyt aivan väärin. Ongelma kun on nyt siis siinä että heteroseksuaaleista tehty tutkimus, edustava sellainen asetetaan rinnakkain homoista tehtyyn ei edustavaan tutkimukseen, ja JOHTOPÄÄTÖKSENÄ tästä tehdään että "homoilla on siis enemmän partnereita". Ymmärrä nyt, että jotta tällaiseen johtopäätökseen voidaan päätyä, on tutkimuksen oltava edustava. Tässä on nyt kaikkein tärkeintä se johtopäätös, ei se SETAn tutkimus. Luepas hieman huolellisemmin mitä sanon.

Ainoa mitä tuosta SETA:n kautta tehdystä tutkimuksesta voidaan vetää johtopäätökseksi on se että _tietyn ikäisillä_ helsinkiläisillä homonuorilla on heteroseksuaalien keskiarvoon (!!!) verrattuna enemmän partnereita. Eli ei se kerro mitään homoseksuaalisuudesta tai homoseksuaaleista yleensä, vaan helsinkiläisistä homonuorista joista EI VOI yleistää kaikkiin homoseksuaaleihin ja vetää johtopäätöstä että "[kaikilla] homoilla on siis partereita enemmän vuodessa kuin heteroseksuaaleilla koko elinikänä"

Ilmeisesti tämä pitää ihan rautalangasta vääntää jotta asia menisi perille. Mieti vaikka tutkimus joka olisi tehty heteroseksuaalisista helsinkiläisnuorista ja heidän seksipartnereistaan. Luuletko todellakin että tämä tutkimus osoittaisi että nuorilla on seksipartnereita saman verran kuin on keskiarvo-heteroseksuaalilla?
Väitänpä että jos joku toinen äärioikeistoliike tekisi samaa mitä Aslan tekee, niin siitä nousisi valtava kohu. Kaikki tämä kuitenkin annetaan anteeksi koska kyseessä on uskonnollinen yhdistys.

Huolestuttavinta on se että Aslan ratsastaa nimenomaan tällä kristillisyyden maineella, ja että Aslan siten otetaan seurakunnissakin sinisilmäisesti ihan todesta. Oletetaan että kristillinen järjestö ei valehtele ja että uskovaiset toimivat rehellisesti, mutta näin ei todellakaan Aslanin kohdalla ole asia. Aslan saa toki sanoa synniksi homoseksiä koska se sellainen on, mutta uskonnon sotkemisella psykiatriaan on todella katastrofiset seuraukset.

On todella naurettavaa että Aslan urputtaa julkisuudessa sitä kun homot eivät suhtaudu Aslaniin suvaitsevaisesti - ihmettelen todellakin Aslanin otsaa sanoa tällaista kun he itse ensinnäkin levittävät homofobiaa ja toisaalta ovat rajoittamassa niitten homojen oikeuksia jotka eivät muutosta halua eivätkä Aslanin pseudotieteeseen usko.
Lueskelin tuota American Journal of Public Healthia ja sieltä liittyen HIV-riskiin ja "homo-sensitiiviseen" HIV-ohjeistukseen kouluissa. Eli tämän tutkimuksen mukaan homojen terveysriskejä voidaan valistuksen kautta vähentää,ainakin HIV:n osalta. [sori ex-homo, ehetysterapiasta ei siis ole hyötyä riskien torjunnassa, jos niin oletat, vaan siinä että kouluissa otetaan homoseksuaalit huomioon paremmin juuri sen takia että heillä on suurempi riski terveysongelmiin]

Tässä tutkimuksen abstrakti:
---------------------------
OBJECTIVES: This study compared sexual risk behaviors of gay, lesbian, and bisexual (GLB) and heterosexual adolescents and evaluated associations between gay-sensitive HIV instruction and risk behaviors of GLB youths.

METHODS: A random sample of high school students and HIV education teachers completed surveys. Self-reported risk behaviors of heterosexual and GLB adolescents were compared, with control for student and community demographic characteristics. Sexual risk behaviors of GLB youths in schools with and without gay-sensitive instruction were compared.

RESULTS: GLB youths reported more substance use, high-risk sexual behaviors, suicidal thoughts or attempts, and personal safety issues than did heterosexual youths (P < .001). Among those who were sexually active, GLB youths reported more lifetime and recent sexual partners than did heterosexuals (P < .001), and more of them reported alcohol use before last sex (P < .01) and a history of pregnancy (P < .001). GLB youths in schools with gay-sensitive instruction reported fewer sexual partners, less recent sex, and less substance use before last sex than did GLB youths in other schools (P < .05). [ex-homo! HUOMAA etenkin juuri edellinen lause]

CONCLUSIONS: The findings document increased risk behaviors among GLB youths and demonstrate the potential benefits of providing gay-sensitive HIV instruction in schools.

Lähde: SM Blake, R Ledsky, T Lehman, C Goodenow, R Sawyer and T Hack, "Preventing sexual risk behaviors among gay, lesbian, and bisexual adolescents: the benefits of gay-sensitive HIV instruction in schools",American Journal of Public Health, Vol 91, Issue 6 940-946, 2001

Riskeistä puhuminen on tärkeää, ja etenkin kun niitä on, on pohdittava miten riskejä voidaan vähentää. Ainakin tämän tutkimuksen perusteella koulun merkitys voi olla hyvinkin tärkeä, ihan seksuaalikäyttäytymisen kannalta. Varsinkin kun kunnollisella, homot huomioon ottavalla seksuaalivalistuksella on myönteisiä vaikutuksia riskien vähentämisessä.
-------------------------

Samaisesta lehdestä myös seuraava tutkimus on mielenkiintoinen:

"The impact of homophobia, poverty, and racism on the mental health of gay and bisexual Latino men: findings from 3 US cities

OBJECTIVES: This study assessed the relation between experiences of social discrimination (homophobia, racism, and financial hardship) and symptoms of psychologic distress (anxiety, depression, and suicidal ideation) among self-identified gay and bisexual Latino men in the United States.

METHODS: Data were collected from a probability sample of 912 men (self-identified as both Latino and nonheterosexual) recruited from the venues and public social spaces identified as both Latino and gay in the cities of Miami, Los Angeles, and New York.

RESULTS: The study showed high prevalence rates of psychologic symptoms of distress in the population of gay Latino men during the 6 months before the interview, including suicidal ideation (17% prevalence), anxiety (44%), and depressed mood (80%). In both univariate and multivariate analyses, experiences of social discrimination were strong predictors of psychologic symptoms.

CONCLUSIONS: The mental health difficulties experienced by many gay and bisexual Latino men in the United States are directly related to a social context of oppression that leads to social alienation, low self-esteem, and symptoms of psychologic distress.

Lähde: RM Diaz, G Ayala, E Bein, J Henne and BV Marin, "The impact of homophobia, poverty, and racism on the mental health of gay and bisexual Latino men: findings from 3 US cities", American Journal of Public Health, Vol 91, Issue 6 927-932, 2001.

Edellinen on mielenkiitoinen etenkin siksi että Aslan väittää että ei ole tutkimustuloksia siitä että homofobialla ja homojen mielenterveysongelmilla olisi yhteyttä. Kuinkas ollakaan, tässä on ainakin yksi sellainen. Toisaalta tuossa on mukana myös rasismi ottaen huomioon heidän etnisen taustansa.
-----------------

Ex-homon antama lehti on hedelmällinen, koska siinä on mm. seuraava väkivallasta tehty tutkimus, jonka mukaan homoseksuaaleilla on suurempi riski joutua fyysisen väkivallan uhriksi nuoruudessa. Tässäpä abstrakti siitäkin:

"Same-sex romantic attraction and experiences of violence in adolescence

OBJECTIVES: Recent national attention to hate crimes committed against lesbian, gay, and bisexual youths has highlighted the need to understand this group's experiences of violence. Using nationally representative data, we examine the associations between romantic attraction and experiences of violence, as well as the risk of witnessing violence and perpetrating violence against others.

METHODS: Data from the National Longitudinal Study of Adolescent Health were examined. Youths reporting same-sex and both-sex romantic attractions were compared with those reporting other-sex attractions. Survey logistic regression was used to control for sample design effects.

RESULTS: Youths who report same-sex or both-sex romantic attraction are more likely to experience extreme forms of violence than youths who report other-sex attraction. Youths reporting same-sex and both-sex romantic attractions are also more likely to witness violence. The higher incidence of violence perpetrated by youths attracted to the same sex is explained by their experiences of violence.

CONCLUSIONS: These findings provide strong evidence that youths reporting same-sex or both-sex romantic attraction are at greater risk for experiencing, witnessing, and perpetrating violence.

Lähde: ST Russell, BT Franz and AK Driscoll, "Same-sex romantic attraction and experiences of violence in adolescence", American Journal of Public Health, Vol 91, Issue 6 903-906, 2001.

Hälyyttävää tietoa siis edellinenkin.

Ex-homolle vielä sen verran että jos viittaat, tai tuot esille tutkimuksia, niin anna myös tutkijoitten nimet ja etenkin tutkimuksen nimi. Muuten niitä on hieman hankala löytää. Tarkkuutta siis viittaamiseen.

Muuten, kiitos ex-homo että viittasit tuohon American Journal of Public Heatlhiin, en muuten olisi noita edellisiä artikkeleitakaan osannut lukea. Kiitos siis että avarsit lisää näkemyksiä homoseksuaalisuuteen, etenkin tuon kouluvalistuksen ja homofobian osalta! :)
Entäpä mikä on sinun, ex-homo, intressisi ja motiivisi täällä? Jos olisit todella nimimerkkisi veroinen tuskin vaivautuisit tänne. Entä miksi piiloudut nimimerkin suojaan ja naamioit nyky-seksuaalisuutesi ja itsesi vihan kaapuun jossa perustelet kaiken tilastoilla ja niiden tulkitsemisella joilla yrität nimenomaan mollata toisia? Tilastoista voitaisiin kenties löytää vaikkapa jäätelönmyynnin lisääntymisen ja lisääntynyt riski hukkumiskuolemaan. Olisiko tälläinen tulkinta mielestäsi oikea? Eikö 'eheytymisessä' pitäisi olla kyse siitä että alat vaihdat seksuaalisen kiinnostuksesi vastakkaiseen sukupuoleen eikä siitä että alat vihaamaan toisia?
Koska koet seta:n eräänlaisena salaliittona, niin varmasti koet samoin rannelliike.net:stäkin. Terveitä hyvinvoivia homoja jotka menestyvät ja nauttivat elämästä ja joilla on jopa hauskaa, mikä voisikaan olla sen uhkaavampaa kunnon terveelle kristitylle. Uhkaavaa ja houkuttelevaa. Ajattele nyt jos joku täällä olisikin sinusta kiinnostunut henkilönä ja ihmisenä. Joutuisit jälleen käymään läpi saman kuin aikaisemmin ja perustelemaan itsellesi alusta kaiken riskeineen, raamatunlauseineen ym miksi homous on väärin.
aemkey: Mäkin ihmettelen tämän ex-homon motiiveja, luulisi että jossain helluntailaisten palstalla, joka tukee Aslanin toimintaa, hänen mielipiteillään olisi laajempaa kannatusta.

Muuta motiivia en keksi hänelle kuin halu loukata muita (tosi kristillistä) tai sitten vain kiinnostus meitä homoja kohtaan joka pitää sitten verhoilla halveksunnaksi. Jollain tapaa pitää siis "legitimoida" itselleen se että on "erehtynyt" tulemaan homojen sivuille, ja parhaiten se käy juuri tällä taktiikalla mitä hän harrastaa täällä. Eli kun käy täällä haukkumassa homoja niin tulee itselleen sitten parempi olo ja saa syyn sitten tutkailla näitä mainioita ranneliike.netin sivuja siinä samassa =)
Ja tuli vielä yön pitkinä tunteina mieleen että kumpaan tutkimuksen sarakkeeseen sinä, ex-homo ja kaltaisesi kuuluisitte. Homoihin vai heteroihin? Siis sinä ja kaikki muutkin aslanin ja vastaavien 'eheytysprojektien' tuotokset. Ja missä vaiheessa siirrytte tilastossa homoista heteroihin? Eikö kaikkien kerrankin hoitoon osallistuneiden pitäisi kuulua lopullisesti joko omaan sarakkeeseensa kuten "wannabe heteroihin" tai ainakin ei-homoihin? Vai olettekoko vain lisäriskinä seksuaalisten vähemmistöjen tilastoissa. "Hoidon" epäonnistuessa ilmeisesti ainakin. Aslan:han ei ole tiettävästi onnistumisprosenteilla päässyt juhlimaan tai olisimme varmasti asiasta kuulleet, tieteellisen tutkimuksen muodossa tietysti. Vaikka tämä taitaa olla niitä asioita joista koko maailma pl. tietyt uskonnolliset piirit on vaiennut, ilmeisesti setan painostuksesta.
Itsekin mietin tätä juuri siltä kannalta kun ex-homo tuo esille riskejä. Onko hänellä sitten tutkimustuloksia siitä että "eheytysterapian" läpikäyneellä henkilöllä riskit ovat huomattavasti pienemmät kuin sellaisella joka ei terapiaa ole käynyt?

Tietääkseni yleensä nämä muka-heterot nimeävät itsensä ex-gayksi, mikä on eri asia kuin ex-homoseksuaali, joka on siis kokenut muutoksen heteroseksuaaliksi kaikilla neljällä seksuaalisuuteen liittyvällä tasolla (esim. seksualiset tunteet, toimintakyky, fantasiat jne). Ainakin mitä itse olen Aslanin sivuilta käsittänyt niin näitä ex-homoseksuaaaleja ei ole olemassa, mutta ex-gayta voi heidän mielestään siis olla, siis sellaisia joilla on jotain muutosta jollain neljällä osa-alueella tapahtunut. Tietenkin tässä tulee kysymykseen se miten muutos määritellään. Mutta tietenkään heihin ei voi viitata heteroina, koska he sellaisia eivät ole.

Tässä tullaankin sitten siihen pisteeseen puhutaanko vain selibaattihoidosta vai seksuaalisen suuntautumisen muuttamisesta. Varmasti aivopesulla, painostuksella ja itsesuggestiolla kuka tahansa voidaan saada uskomaan että muutos on tapahtunut, ja varsinkin kun auktoriteetiksi asetetaan Jumala ja seurakunta. Varmasti samaan tulokseen päästäisiin jos heteroseksuaali yritettäisiin vastaavilla keinoilla "muuttaa" homoseksuaaliksi. Eli missä määrin nämä "hoidot" ja muutokset ovat vain itsesuggestion ja uskottelun synnyttämä harha?

Aslan ei tietääkseni suostu kertomaan yhtään mitään näistä "hoitoprosenteista". Puhtaasti lääketieteeen ja potilaiden oikeuksien kannalta tämä on tietenkin epärehellistä toimintaa. Minusta väärien toiveiden synnyttäminen ihmisissä on epäeettistä, ja uskottelu vasten tutkimustietoa että muutos olisi mahdollinen tai että muutos jotenkin parantaisi heidän elämänlaatuaan. Oikeutukseksi ei riitä se että naapurin homofoobikko kiihkouskovainen nukkuu paremmin kuin tietää että naapurin homoseksuaali mies on eheytysterapiassa.

Myöskin Aslan uskottelee että yhdistys toimii homoihin kohdistuvien ennakkoluulojen vähentäjänä. Ilmeisesti he käsittävät ennakkoluulot tässä toisin kuin suurin osa ihmisistä, Aslanin mielestä ennakkoluuloa on ilmeisesti se jos suhtautuu homoseksuaaliin ihmisenä neutraalisti saati sitten positiivisesti. Eli tämä ennakkoluulo pitää kääntää "oikeaksi" eli negatiiviseksi suhtautumiseksi homoseksuaaleihin.
Öö, miten tuollainen Aslanin kaltainen järjestö saa edes toimia Suomen kaltaisessa sivistyneessä valtiossa?

Kohta joku varmaan julkaisee tutkimuksen Aslanin 'eheyttämien' miesten mielenterveydellisestä tilasta, terapiahoitojen jälkeen ilmnneistä mielenterveyshäiriöistä, ja Aslanin ex-asiakkaiden prosentuaalisesta määrästä pitkäaikaisessa mielenterveyshoidossa.

Siinä vaiheessa Aslania viedään lujaa maan alle, kun joku mielenterveyspotilaiden omaisten tms. yhdistys nostaa syytteen sitä vastaan.

Taitaa olla toiveajattelua.

Perustetaan me OSKO ('Ole Sellainen Kuin Olet') syyllisyydentuskista ja identiteettikriisistä kärsivien homomiesten auttamiseksi :)
"Öö, miten tuollainen Aslanin kaltainen järjestö saa edes toimia Suomen kaltaisessa sivistyneessä valtiossa?"

Koska kyseessä on uskonnollinen yhdistys. Muuta selitystä en itse ainakaan keksi.

"Perustetaan me OSKO ('Ole Sellainen Kuin Olet') syyllisyydentuskista ja identiteettikriisistä kärsivien homomiesten auttamiseksi :)"

Hieno idea :) Tietääkseni USA:ssa tällaista yhdistystä vastaavat nämä ex-ex-gay -liikkeet, eli niissä on sellaisia homoja jotka ovat käyneet eheytysterapian läpi ja luulleet kokeneensa muutoksen, kunnes ovatkin huomanneet sitten sen jälkeen että mitään pysyvää muutosta ei olekaan tapahtunut, ja että koko eheyttäminen olikin vain puoskarointia, syyllistämistä ja homofobian levittämistä.
Kyllä tuollaisen ex-homon elämässä ei enää ole sitä hohtoa kuin uskoontulon alkuaikoina.
Luin erään matkasaarnaajan muistelmat. Hän kertoi että hän koki ajoittain työnsä erittäin kuivaksi ;arkipäiväiseksi. Jos on syntynyt homoksi ajattelee mielestäni kuten homo. ikävystyessään etsii kaiken itseään koskevan tiedon, koski mitä tahansa. Mahdollisesti eroottisetkin tarinat käy tarvittaessa.
"MUTTA: näitä mielenterveysongelmia EI aiheuta homoseksuaalisuus sinänsä, vaikka te siellä Aslanissa niin yritätte väittää."

Ja mikäs se sitten aiheuttaa? Ahdistava yhteiskuntako (se poliittisesti korrekti selitys)? No, mielestäni osittain. Ongelmat aiheutuvat samoista asioista kuin homous: ongelmalliset suhteet vanhempiin&tovereihin lapsuudessa&nuoruudessa ja hyväksikäyttökokemukset. Tätä vaihtoehtoahan tietysti ei saa tarjota tieteellisessä julkaisussa, koska se ei ole polittisesti korrektia, vaikka perustelut ovat hyvät. AINOA sallittu selitysmalli on nykyään (homolobbareiden painostuksesta ja propagandasta johtuen) "ahdistava yhteiskunta". MUTTA tämä selitysmalli ei päde: Hollannissa tehty iso, yleiseen otantaan perustuva tutkimus totesi, että homojen aja heteroiden mielenterveydessä on eroja "koko elinaikana" ja "edellisen vuoden aikana".

"Tupakointia ja syöpää ei voi verrata homoseksuaalisuuteen ja terveysriskeihin, koska homoseksuaalisuus sinänsä (per se) ei näitä ongelmia aiheuta. Kun taas tupakoinnin kohdalla juuri se tupakointi, per se, on sairauksien takana. Onko se niin vaikea ymmärtää tuo käsite, vai etkö sitä vain halua uskoa?"

Mistä sinulle on tullut tuo jo suorastaan uskonnollinen käsite "ei sinänsä aiheuta ongelmia"? Mihin sen perustat? Tupakointi on juuri erittäin hyvä vertailukohta tai alkoholismi: kaikkilla ei ole samoja ongelmia, mutta ongelmat ovat yleisempiä verrattuna muuhun väestöön.

"Nuokin tutkimukset, kuten mm. tuo "Arcives of General Psychiatry Jan 2001,Vol.58(1),s.85-91" sanoo johtopäätöksessä: "Conclusion The findings support the assumption that people with same-sex sexual behavior are at greater risk for psychiatric disorders.". Siis suurempi RISKI. Se että minulla on suurempi riski homona saada mielenterveysongelmia ei todellakaan tarkoita että minulla olisi niitä nyt, tai että niitä olisi kaikilla homoilla koko väestöstä heteroseksuaaleja enemmän."

Niin, sinulla on suurempi riski verrattuna muuhun väestöön, vaikka sinulla ei niitä ongelmia juuri nyt olisi.Yleiseen otokseen perustuvat tutkimukset kertovat juuri sen, että ne on yleistettävissä koko väestöön. Lue sitä tilastotiedettä paremmin.

"Itse asiassa tuolla suuremmalla riskillä voidaan nimenomaan kieltää eheytys"hoitoihin" osallistuminen koska niiden on todettu aiheuttavan mielenterveysongelmia - ja koska homoilla on suurempi riski niitä saada, niin on epäeettistä ehdottaa hoitoa joka näitä ongelmia nimenomaan tuottaisi."

Missä on se tutkimus, joka toteaa, että eheytyshoidot aiheuttavat riskejä??? En tiedä kuin yhden sellaisen, joka julkaistiin viime vuonna, mutta haastatellut haettiin netin kautta ja sinne ilmaantui varmasti valehtelevia homoja, jotka halusivat lytättä koko eheytysterapian.Joten ei kovin luotettavaaa. Eheytysterapia poistaa homouteen liittyvää syyllisyyttä ja häpeää, edesauttaa ihmissuhteiden solmimista enemmän ja tukee muutenkin. Sivutuotteena saattaa olla seksuaalisuuden muutos jossain määrin.Kuten alkoholisteillakin, jotkut toipuvat kokonaan, jotkut osittain.

"Annan toisen esimerkin, minulla itäsuomalaisena on suurempi riski sairastua sydän- ja verisuonitauteihin, mutta tämä ei tarkoita että tällä hetkellä itäsuomalaisilla olisi näitä tauteja enemmän"

Verrattuna muuhun osaan Suomea, niitä sairauksia ON enemmän juuri siellä.
Ensimmäisen onnistuneen suhteemme täytyy olla rakkaussuhde oman minämme kanssa.

NB


Jos saat tilaisuuden vaihtaa mielipiteitä ja kokemuksia muiden kanssa, huomaat, että suostuisit vain harvojen kanssa vaihtamaan ongelmia.

DU


Ei mikään ole hyvää tai pahaa vaan ajatteleminen sen siksi tekee.

AL
Meitä on moneksi ja moneen junaan. On ihmisiä, joille homous on ongelma. Homous voi olla ongelma silloin, jos oma maailmankatsomus tuomitsee homouden, tai lähiympäristö tuomitsee homouden. Mutta tässäkään tapauksessa homous ei sinänsä aiheuta mielenterveydellisiä ongelmia. Ongelmia aiheuttaa suhtautuminen omaan homouteensa.

Otetaanpa esimerkki:
>> Jos minä juoksen puuta päin, ja minua sattuu, niin vika ei ole puussa, vaan siinä, että juoksin puuta päin.
>> Jos minä en hyväksy homouttani, ja saan mielenterveydellisiä ongelmia, niin vika ei ole homoudessa, vaan siinä, että minulla on ristiriita identiteettini ja tahtoni välillä.

Yhteiskunnan suhtautuminen homouteen ja sen painostus elää "heteroelämää" aiheuttaa paineita ihan varmasti, jos tämän vuoksi yrittää toimia identiteettinsä vastaisesti. Se voi hyvinkin aiheuttaa mielenterveydellisiä ongelmia homoille.

Tuosta hollantilaistutkimuksesta en tiedä enempää, mutta olettaisin, että siinä niputettiin kaikki homot saman ryhmän alle ja vastakkainasetteluun heteroiden kanssa. Ei varmaankaan kysytty, että onko homo kaappihomo, vai onko ulkona kaapista. On nimittäin aika eri asia olla homo ja piilotella taipumustaan (osittainkin), kuin olla homo ja oikeasti elää kaapista ulkona olevana homona.

"Eheytysterapia poistaa homouteen liittyvää syyllisyyttä ja häpeää"

Minä olen homo, en tunne häpeää tai syyllisyyttä. Sen jälkeen kun ymmärsin, että olen homo, hyväksyin sen, ja tulin myöhemmin "kaapista ulos", niin olen ollut onnellisempi kuin koskaan aiemmin. Olen eheä ja olen selvillä siitä, mitä tahdon.

"edesauttaa ihmissuhteiden solmimista enemmän ja tukee muutenkin"

Olen ujo, enkä tee hanakasti tuttavuutta jokaisen vastaantulijan kanssa, mutta silti minulla on varsin paljon ystäviä, myös naisia. Olen täysin homo, tulen toimeen naisten kanssa, mutta en voisi koskaan kuvitellakaan tuntevani naista kohtaan mitään romanttista tai eroottista.

Kuten sanoin: Meitä on moneen junaan. Joillekin ihmisille sisäinen ristiriita seksuaali-identiteettinsä suhteen on pienempi paha kuin ristiriita seksuaali-identiteettinsä ja arvomaailmansa välillä. Tähän nämä ihmiset hakevat apua "eheyttäjiltä".

Kunpa vielä tulisi aika, että jokainen uskaltaisi ja voisi elää homona, lesbona, bi-seksuaalina, interseksuaalina, trans-ihmisenä, heterona jne vapaasti, eli lyhyesti sanottuna omana eheänä itsenään.
Hiukan uskomattomilta nuo väitteet ristiriidoista vanhempien sisarusten tms. suhteen on. Entäs nuo hyväksikäytöt. Siis seksuaalisetko vai muu kiltteyskö?

Mikäs olisi parempi kohderyhmä tehdä tutkimusta kuin suomalaiset sotalapset, sotaorvot, yksinhuoltajan elättämät, lastenkotilapset ja muut onnettomissa olosuhteissa eläneet. Homoja ja lesboja on todennäköisesti huomattavasti noissa ihmisryhmissä, jos nuo väitteet pitävät paikkaansa. Tämän hetken poliittisia päättäjiäkin on keskuudessamme runsaasti ja varmasti moni uskovainenkin kuuluu tuohon isoon lapsena ”hyväksikäytettyyn ja hyljättyyn ryhmään”. Taitaa olla aikamoista puppua nuo väitteet.

En kylläkään tiedä miten onnellista on elää heterona, mutta olen katsellut ihan läheltä joitakin ”onnellisia heteroita”. En kylläkään vaihtaisi mistään hinnasta osaani heidän kanssaan.
Lueskelin erään raiskatun naisen kertomusta. Hän kertoi miten hän alkoi raiskauksen jälkeen pelätä kaikkia miehiä. Tähänkö perustuu eheytysliikkeen eräs väite homoseksuaaliksi kehittymisestä?

Tuollainen tapaus, varsinkin lapselle, on tietysti aikamoinen henkinen vamma.. Ajattelen miten poika voidaan raiskata siten, että hänen tekee jatkossakin mieli saada lisää miestä. Onko siis minutkin joku nainen mahdollisesti raiskannut. En vaan tajua tuota, vai pitääkö minun edes tajuta. Eikö hänellekin tule samanlainen henkinen vamma?
Olisikohan nuo tuollalailla ajattelevat itsekin saaneet henkisen vamman jossakin elämänsä vaiheessa ja siten koittavat kaikilla mahdollisilla tavoin etsiä syyllistä omaan pahaan oloonsa. Siis olisiko eheytysliikkeen ihmiset paremminkin eheytyksen tarpeessa.
"MUTTA tämä selitysmalli ei päde: Hollannissa tehty iso, yleiseen otantaan perustuva tutkimus totesi, että homojen aja heteroiden mielenterveydessä on eroja "koko elinaikana" ja "edellisen vuoden aikana"

Kerropas nyt lähdeviite tälle tutkimukselle? Koskiko tutkimus nimenomaan sitä onko yhteiskunnalla vaikutusta vai aivan jotain muuta? Itse olen erään hollantilaisen tutkimuksen lukenut ja siinäkin puhuttiin, kuten arvata voi, RISKEISTÄ. Etkö siis vieläkään tajua mitä riskin käsite tarkoittaa?!

Vaikka Hollanti on ehkä ulkopuolisen silmissä salliva, niin väitätkö sinisilmäisesti ettei siellä esiintyisi syrjintää? Jo se että Hollantikin on kristitty maa vaikuttaa jo siten että homovastaisuutta esiintyy. Ja onhan tämän eheytysliikkeen keulakuvakin, van der Aardwegkin hollantilainen.

"Mistä sinulle on tullut tuo jo suorastaan uskonnollinen käsite "ei sinänsä aiheuta ongelmia"?"

No, Aslanin sivuillakin kyllä sanotaan että homoseksuaalisuus sinänsä ei aiheuta ongelmia. Vai etkö nyt olekaan sitten enää samaa mieltä Aslanin kanssa?!! Et ole mitenkään pystynyt todistamaan että homoseksuaalisuus sinänsä olisi ongelmien syy - yrität patologisoida homoseksuaalisuuden siinä kuitenkin surkeasti epäonnistuen.

"Mihin sen perustat? Tupakointi on juuri erittäin hyvä vertailukohta tai alkoholismi: kaikkilla ei ole samoja ongelmia, mutta ongelmat ovat yleisempiä verrattuna muuhun väestöön."

Voi elämä! Et nyt ymmärtänyt ollenkaan sitä että tupakointia ei voi verrata homouteen. Tupakassa on karsinogeenejä jotka aiheuttavat syöpää. Mitä homoudessa on sellaista joka aiheuttaa ongelmia siten että homoseksuaalin voidaan ennustettavasti esimerkiksi saavan mielenterveysongelmia?

Jos homoseksuaaalisuus sinänsä olisi ongelmien syy, kaikilla homoseksuaaleilla kulttuurista riippumatta tulisi esiintyä samanlaisia ongelmia. Kuinkas ollakkaan, kulttuurinväliset tutkimuksetpa eivät tätä tue, joten jo siinä yksi todiste sille että homoseksuaalisuus sinänsä ei ongelmia aiheuta.

"Ongelmat aiheutuvat samoista asioista kuin homous: ongelmalliset suhteet vanhempiin&tovereihin lapsuudessa&nuoruudessa ja hyväksikäyttökokemukset"

Antaisitko jonkun tutkijan joka on päätynyt näihin syihin? 60-luvullahan tällaista tulkintaa harjoitettiin - virheellisesti sillä tutkitavat homot otetiin suoraan mielisairaaloista (heillä oli mm. skitsofreniaa) ja otanta oli todella pieni eikä edustava. Lainaat taas suoraan Aslanin pseudotieteellisä hömppää. Etkö osaa ajatella ollenkaan omilla aivoillasi?

"Missä on se tutkimus, joka toteaa, että eheytyshoidot aiheuttavat riskejä??? En tiedä kuin yhden sellaisen, joka julkaistiin viime vuonna, mutta haastatellut haettiin netin kautta ja sinne ilmaantui varmasti valehtelevia homoja, jotka halusivat lytättä koko eheytysterapian"

Aijjaa.. oletpas asenteellinen. Näinhän siellä Aslanissa tutkimuksia kumotaan kun sanotaan vaan että homot valehtelevat. =D

Et ole vastannut kaikkiin aiemmin esiin tuomiini kysymyksiin. Haluaisin niihin siis vastauksen. Vai vältteletkö tahallasi niihin vastaamista?

"Yleiseen otokseen perustuvat tutkimukset kertovat juuri sen, että ne on yleistettävissä koko väestöön. Lue sitä tilastotiedettä paremmin."

Kerrohan nyt yleisellä otoksella tehty tutkimus joka todistaa että homoseksuaaleilla on enemmän mielenterveysongelmia kuin heteroseksuaaleilla ja että homoseksuaalisuus sinänsä aiheuttaa nämä ongelmat, eikä esimerkiksi yhteiskunnan negatiivinen suhtautuminen homoseksuaalisuuten. Siis sellainen jonka johtopäätöksessä näin todetaan - siis sellainen tutkimus joka ei puhu riskeistä.

Toivottavasti olet opiskellut ahkerasti sitä tilastotiedettä ettet jatkossa sorru sen Aslanin kannanoton naurettavuuksiin

Muuten, ex-homo, sinulla on tosi pahasti jauhot ja vellit sekaisin mitä tulee tutkimukseen ja tieteeseen. Jospa kertoisit nyt että oletko tehnyt tutkimusta tai oletko yliopistossa opiskellut tieteen metodeja ja tilastotiedettä? Jos et ole, niin älä sitten esitä tietäväsi sellaista mitä et tiedä, äläkä syytä toisia siitä etteivät he muka tilastotiedettä tunne.
Ex-homo: Viittasitko kenties tähän NEMESIS-tutkimukseen joka on tehty Hollannissa? Itse olen huomannut Aslanin viittavan nimenomaan tähän tutkimukseen väittäessään ettei yhteiskunnalla ole vaikutusta (vaikka itse tutkimus ei itse asiassa edes näin sano!)
---------------------

Same-Sex Sexual Behavior and Psychiatric Disorders. Findings From the Netherlands Mental Health Survey and Incidence Study (NEMESIS)

Background. It has been suggested that homosexuality is associated with psychiatric morbidity. This study examined differences between heterosexually and homosexually active subjects in 12-month and lifetime prevalence of DSM-III-R mood, anxiety, and substance use disorders in a representative sample of the Dutch population (N = 7076; aged 18-64 years).

Methods. Data were collected in face-to-face interviews, using the Composite International Diagnostic Interview. Classification as heterosexual or homosexual was based on reported sexual behavior in the preceding year. Five thousand nine hundred ninety-eight (84.8%) of the total sample could be classified: 2.8% of 2878 men and 1.4% of 3120 women had had same-sex partners. Differences in prevalence rates were tested by logistic regression analyses, controlling for demographics.

Results. Psychiatric disorders were more prevalent among homosexually active people compared with heterosexually active people. Homosexual men had a higher 12-month prevalence of mood disorders (odds ratio [OR] = 2.93; 95% confidence interval [CI] = 1.54-5.57) and anxiety disorders (OR = 2.61; 95% CI = 1.44-4.74) than heterosexual men. Homosexual women had a higher 12-month prevalence of substance use disorders (OR = 4.05; 95% CI = 1.56-10.47) than heterosexual women. Lifetime prevalence rates reflect identical differences, except for mood disorders, which were more frequently observed in homosexual than in heterosexual women (OR = 2.41; 95% CI = 1.26-4.63). The proportion of persons with 1 or more diagnoses differed only between homosexual and heterosexual women (lifetime OR = 2.61; 95% CI = 1.31-5.19). More homosexual than heterosexual persons had 2 or more disorders during their lifetimes (homosexual men: OR = 2.70; 95% CI = 1.66-4.41; homosexual women: OR = 2.09; 95% CI = 1.07-4.09).

Conclusion. The findings support the assumption that people with same-sex sexual behavior are at greater risk for psychiatric disorders

-------------------

NEMESIS tulosten yleistettävyydestä:

"It is unclear to what extent findings from this Dutch study can be generalized to other cultures or nations. Compared with other Western countries, the Dutch social climate toward homosexuality has long been and remains considerably more tolerant.To the extent that the level of social acceptance of homosexuality induces differences in mental health status in relation to homosexuality, the observed differences might be greater in other Western countries than in the Netherlands."

NEMESIS homojen parisuhteista:

"The finding that homosexual people are less often involved in steady relationships than heterosexual people is seen as resulting from the limited opportunities homosexual people have to find an intimate partner, lesser legal and social support for developing and maintaining homosexual relationships compared with that for heterosexual relationships, and differing norms and values regarding sexuality and personal relationships"

NEMESIS ongelmien syistä (erittäin tärkeä kohta sinulle ex-homo):

"Because of the study's cross-sectional design, it is not possible to adequately address the question of the causes of the observed differences. Differences observed in the preceding year might be a consequence of earlier differences, since ever having had a specific disorder might predispose people to subsequent disorders."

--> Tämä(kään) tutkimus ei siis sano että homoseksuaalisuus sinänsä olisi ongelmien syy, vaan ne ovat jossain muualla.

NEMESIS mahdollisista syistä:

"The observed differences may result both from biological and social factors and an interaction between them. Biological and genetic factors in the causes and development of homosexuality4 might also predispose homosexual people to developing psychiatric disorders. This is in line with the higher prevalence of bipolar disorder we found in homosexual men compared with heterosexual men, which is generally considered to be largely congenital. The effects of social factors on the mental health status of homosexual men and women have been well documented in studies, which found a relationship between experiences of stigma, prejudice, and discrimination and mental health status. Furthermore, controlling for psychological predictors of present distress seems to eliminate differences in mental health status between heterosexual and homosexual adolescents. The mediating role of relationship status suggests that higher prevalence rates of some disorders in homosexual people compared with heterosexual people could also be caused by loneliness."

HUOMAA ex-homo: Tämä tutkimus ei siis väitä että yhteiskunnallisilla vaikutuksilla ei olisi osuutta, päin vastoin! Etenkin koska homoseksuaalinen on vaikeampaa löytää kumppani (tämä on totta etenkin Suomessa), ja erot homojen ja heteroiden välillä voivat aiheutua myös yksinäisyyden tuomista paineista.

NEMESIS hormonien osuudesta homoseksuaalisuuden syntyyn - tämä varmasti kiinnostaa ex-homoakin:

"The fact that homosexual men showed higher prevalence rates of disorders that are characteristic for women in general, whereas homosexual women showed higher prevalence rates of disorders that are characteristic for men in general, is in line with the theory that sex-atypical levels of prenatal androgens play a major role in the causes and development of homosexuality"

NEMESIS-tutkimuksen johtopäätös:

"In conclusion, this study offers evidence that homosexuality is associated with a higher prevalence of psychiatric disorders. The outcomes are in line with findings from earlier studies in which less rigorous designs have been employed. The processes underlying the established differences need further study. Research into these processes should be able to disentangle the potential interplay of various factorssocial, attitudinal, behavioral, and biologicalinstead of testing one specific factor. The most promising design for such a study requires a large sample of both men and women, and is longitudinal and cross-cultural."

"Conclusion. The findings support the assumption that people with same-sex sexual behavior are at greater risk for psychiatric disorders"

Lähde: Theo G. M. Sandfort, PhD; Ron de Graaf, PhD; Rob V. Bijl, PhD; Paul Schnabel, PhD, Same-Sex Sexual Behavior and Psychiatric Disorders. Findings From the Netherlands Mental Health Survey and Incidence Study (NEMESIS). Archives of General Psychiatry, Vol 58, No. 1: 85-91, January 2001.
Tästä palstasta tuli siteerausten viidakko, ja alkuperäinen idea katosi.

Jos joku homoseksuaaliksi itseään kokeva haluaa
muutosterapiaa, se on hänelle sallittava, yhteiskunnan
senhetkisestä asenteesta huolimatta. Eli SETAn painostuksesta huolimatta.

Yksilön seksuaalisuus ei kuulu
SETA:lle eikä myöskään kirkolle.

Jos tämä henkilö kokee seksuaalisuutensa henkisesti raskaaksi ja ongelmalliseksi (esim.uskonnollisista syistä),
on muutosterapia sallittava.

Homoseksuaalisuus voi (monissa tapauksissa) johtua
pääosin psykososiaalisista syistä, ja siten siihen voi sisältyä
henkisiä ongelmia ja tasapainottomuutta. En nyt väitä että
että homoseksuaalisuus itsessään olisi henkistä tasapainottomuutta, mutta samoista lähtökohdista on voinut syntyä toisenlaisia ongelmia. Hyvänä esimerkkinä
toimikoon liian etäinen ja/tai äitiä alistanut isä.
Kun seuraatte gay-deitti-ilmoituksia, huomaatte että
siellä on todella suuri määrä nuoria, vielä seksuaalisuuttaan
etsiviä teinipoikia, jotka etsivät seuraa 30-50-vuotiaista miehistä.

Tälläkin sivustolla on väärin siteerattua raamattua. Kirjoittaja teki kyllä selväksi ettei tunne raamattua kovin hyvin, mutta raamatun mukaan homoseksualismi on syntiä, eikä sana siitä miksikään muutu. Minä en henk.koht.käsitä
tarvetta virallistaa homosuhdetta luterilaisessa kirkossa.
Se kuuluu virastoihin.
Niin, ja itse näen lukemattoman joukon nuoria naisia jotka ovat aivan laillisesti naimisissa isänsä ikäisen vanhan äijän kanssa eikä heitä kukaan väitä henkisesti tasapainottomaksi, kumpaakaan heistä tai syytä "etäinen ja/tai äitiä alistanut isä" -suhdetta.
On kovin imartelevaa jos pidät seta:a koko kansakunnan mielipiteen muokkaajana mutta kannattaisi tutustua ko. järjestön toimintaan edes pintapuolisesti, esim. vaikkapa vaan ko. järjestön kotisivulla (http://www.seta.fi/fi/setafi61.htm)

SETA Seksuaalinen tasavertaisuus ry

SETA ry eli Seksuaalinen tasavertaisuus - Sexuellt likaberättigande SETA ry on valtakunnallinen ihmisoikeus- ja sosiaalialan kansalaisjärjestö, joka on perustettu vuonna 1974. Kahdenkymmenen viiden vuoden aikana SETA:sta on muodostunut valtakunnallinen organisaatio, jolla on 19 jäsenjärjestöä eri puolilla maata.

SETA:n periaatteena on nimensä mukaisesti ollut yhteiskunnallinen tasavertaisuus riippumatta ihmisen seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuoliroolikäyttäytymisestä tai -identiteetistä. Käytännössä SETAn toiminnan piiriin kuuluvat lesbot, homot, biseksuaalit, transvestiitit ja transseksuaalit.

SETA toimii

1. Ihmisoikeusjärjestönä, joka pyrkii muuttamaan yhteiskuntaa niin että kaikkia ihmisiä kohdeltaisiin oikeudenmukaisesti seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuoli-identiteetistä riippumatta. SETA pyrkii muuttamaan syrjivää lainsäädäntöä ja asenteita mm. tiedottamalla olemassa olevista epäkohdista.

2. Palvelujärjestönä, tarjoamalla neuvonta ja tukipalveluja joita seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvat eivät muuten saisi laadukkaasti. SETAn sosiaalipalvelutoimintaan kuuluvat monella paikkakunnalla mm. auttavat puhelimet, joista saa tietoa ja tukea sekä sosiaalisihteerin asiakasvastaanotto.

3. Asiantuntijajärjestönä, joka tietää ja kouluttaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä sekä seksuaalisuudesta. SETA on Suomessa ainoa taho, jonka tehtävänä on kerätä ajankohtaista tietoa, kouluttaa ja konsultoida kaikista lesbojen, homojen, biseksuaalien, transvestiittien ja transseksuaalien elämäntilanteeseen liittyvistä asioista.

4. Yhteisönä, joka kokoaa yhteen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvia ja järjestää kulttuuritilaisuuksia ja muita yhteisöllistä ryhmätoimintaa sekä julkaisutoimintaa.

SETA rahoittaa toimintaansa osin Rahaautomaatti-yhdistyksen ja kuntien tuella, osin omalla keräystoiminnalla ja jäsenmaksuilla. Järjestö saa myös markkinointituloja ja Z-lehti pienen mielipidelehtituen. Ilman vapaaehtoispanosta toiminta ei olisi niin laajaa ja monipuolista. SETAn jäsenjärjestöihin kuuluu tuhansia jäseniä, mutta sen palveluja käyttävät vuosittain kymmenet tuhannet ihmiset.
Pyhä pipari, Batman!

Eli siis jos kaveri kokee ongelmia seksuaalisuuntensa tähden esim. uskovaisen perheen suunnalta niin ei muuta kuin kaveri muuntumisleikkiin ja maailma pelastuu.

"Jos joku homoseksuaaliksi itseään kokeva haluaa
muutosterapiaa, se on hänelle sallittava, yhteiskunnan
senhetkisestä asenteesta huolimatta. Eli SETAn painostuksesta huolimatta." Väitteestäsi saa sen kuvan kuin Suomessa olisi menossa joku valtava SETA:n masinoima junttaus homouden levittämiseksi joka paikkaan. Ja asiasta eri mieltä olevia melkein painostettaisiin, mikä ei voi pitää paikkaansa, koska sen verran äänekkäästi kaikenmaailman päiviräsäset saavat olla joka paikassa äänessä.

Voi olla, että joilakin homoilla on ongelmia, mutta ei tarvitse ajatella ääneen (tai ko tapauksessa kirjoittaa) omia "homoteorioita" jos tulos on tuo sisällötään sama mantra, joka on kuultu/luettu vähintää miljoona kertaa ennen. Niminerkistä (joku bi vaan)
tulikin mieleeni ruotsalainen Homoplaneten http://www3.rfsl.se/homoplaneten/ ja sen artikkeli "Bisexuella löper större risk få psykiska problem".

Olen eri mieltä, että deitti-ilmoissa olisi "todella suuri määrä nuoria", jotka etsivät vanhenpaa seuraa. Kyllä suurin osa kaikista etsii suunnillen samanikäistä seuraa. Minä en ainakaan ole nähnyt todella suurta määrää 16-19 vuotiaita hakemassa päälle kolmekymmpisiä. Muutamia on, mutta so what. Missä se ongelma on?

Käsite "seksuaalisuuttaan etsiviä teinipoikia" taitaa olla monesti aika laaja. Yleensä vaikuttaa siltä, että oli homo vaikka kuinka paljon yli kahdenkympin niin hän on muiden (heteroiden) mielestä edelleen vain "seksuaalisuuttaan etsivä teinipoika" ja se menee ohi. En muista kuulleeni puhuttavan 16-v seksuaalisuuttaan etsivästä heteroteinipojasta.

Raamattu ei muuten tunne edes käsitteenä homoseksuaalisuutta eikä sen enempää heteroseksuaalisuutta. Mikä olisikin aika outoa, koska homoseksuaalisuus sanana ja käsitteenä keksittiin vasta 1860-luvulla. Ja mitä samaa sukupuolta olevien suhteen siunaamiseen kirkossa tulee niin onhan sitä tehty aikaisemminkin. Läntisen kirkon piirissä aina 1000-1200-luvulle saakka (sikäli kun muistan vuodet oikein) ja idässä vielä 1800-luvulla. Ennen kuin kukaan ehtii vaatia lähdettä esiin niin (myös) ko asiaa käsittee ainakin John Boswell kirjassaan "Christianity, social tolerance, and homosexuality : gay people in western Europe from the beginning of the Christian era to the fourteenth century"

Miksi liiton siunaaminen kirkossa olisi huono asia ja miksi "se kuuluu virastoon"? Hups, tyhmä minä! Unhdin, että kirkkohan on sitä varten, että siellä voi järjestää prinsessahäitä ja homoushan voi tarttua vaikka alttarin kaiteesta.

Ja nyt kaikki lukemaan Raamatusta kamelin hoito-ohjeita, että kamelin käynnistys onnistuu aamulla. Muistakaa ottaa selvää myös minne pitkätukkaiset miehet kuuluvat.
"Jos joku homoseksuaaliksi itseään kokeva haluaa
muutosterapiaa, se on hänelle sallittava, yhteiskunnan
senhetkisestä asenteesta huolimatta. Eli SETAn painostuksesta huolimatta."

Tämä SETA:n painostus tuntuu usein tulevan esiin näissä keskusteluissa, varsinkin uskovaisten taholta. Voisiko joku nyt ihan konkretisoida sen miten ja millä tavoin SETA painostaa yksittäisiä henkilöitä, vai onko tämä koko painostuksesta puhuminen vain sanahelinää, ja jonkinlaista epätoivoista tarvetta leimata SETA kun ei muunlaisenkaan argumentointiin enää pysty?

"Jos tämä henkilö kokee seksuaalisuutensa henkisesti raskaaksi ja ongelmalliseksi (esim.uskonnollisista syistä),
on muutosterapia sallittava"

Hmm.. muutosterapiako on ainoa varteenotettava vaihtoehto? Muutosterapiako toimii onnistuneesti noin terapiamuotona? Onko se loppujen lopuksi edes oikea terapiamuoto, vai jotain aivan muuta? Eikö järkevämpää olisi hakeutua ihan tavalliselle psykologille/psykiatrille jos kokee oman seksuaalisuutensa ongelmalliseksi. Eikö järkevämpää olisi kysyä miksi oman seksuaalisuutensa henkilö ylipäätään kokee ongelmalliseksi, eikä ryhtyä muuttamaan sitä pelkästään sen perusteella että se nyt sattuu siltä tuntumaan.

Yksi vastaus tähän miksi-kysymykseen voisi olla mm. uskovaispiirien ahdasmielisyys ja homoseksuaalisuuden hyvin jyrkkä torjunta - henkilö siis kokee olevansa "musta lammas", hylkiö, ja jopa Saatanankin vallassa jos tiettyihin uskovaispiireihin on uskomista. Ei kovin "terve" ympäristö todellakaan elää tasapainoista elämää ja tulla hyväksytyksi. Ja hyväksytyksi tuleminen on todellakin ihan jokaisen ihmisen perustarve.

Hmm.. tämä liian etäinen, äitiä alistanut isä on edelleenkin yksi niistä sitkeimmistä ennakkoluuloista jota homoseksuaalisuuteen liittyy. Ennakkoluuloista siksi että tiede kun ei näytä tätä oletusta tukevan ollenkaan. Itse olen psykologiaa sen verran lukenut että tämä teoria on asetettu kyseenalaiseksi mm. seuraavasta syystä: lapsen/nuoren homoseksuaalisuus voi tehdä isäsuhteen etäiseksi, toisin sanoen etäinen isäsuhde ei olekaan homoseksuaalisuuden syy, vaan sen seuraus.

Esimerkiksi isä saattaa vaistota lapsen erilaisuuden, hän saattaa huomata ettei lasta kiinnostakaan samat leikit kuin muita lapsia (esim. urheilu). Näin ollen isäsuhteesta voi muodostua etäinen, mutta tämä etäinen suhde ei siis olisi homoseksuaalisuuden syy. Lisäksi retrospektio noin tutkimusmenetelmänä on ongelmallinen sillä henkilö voi kokea/muistaa että suhde vanhempiin oli etäinen - vaikka se ei ehkä niin edes ollutkaan. Tämän suhteen etäisyys/läheisyys on lisäksi puhtaasti subjektiivinen käsite.
Niin salaliittoteorian sen varmaan täytyy olla. SETA ja sen kunnioitettu ex- puheenjohtaja Tarja on tietysti kaiken takana. Ei sitä muuksi voi homofobistille sanoa. Taitaa olla hiukan vainoharhasuuttakin joukossa. Tietysti jotkut uskonnollisuuteen hurahtaneet ovat käyneet katuojan kautta kunnes ovat saaneet mahdollisuuden ottaa omaan elämäänsä Jeesus. Saatana kuitenkin huutelee korvaan senkuns ehtii.

Eilen tv4:ssa sai villit pippelit vilistää villisti. Kuitenkin porukka ei ollut sen kummallisempaa kuin vaikka jonkun nuorisoseuran teatteriseurue. Sen päätteeksi sai taas homojen oma maskotti Päivi Räsänen julistaa vaalityötään ja esitellä uuden kirjansa kansakunnan moraalin kohottamiseksi. Yhdyn monissa kohdin Päiviin, mutten kaikilta osin oli samaa mieltä. No mikäs olisi hiukan Päiviä hipelöidäkin. Kyllä me homotkin pidämme naisista, vaikka kovimmat värinät aiheuttaa vain tietyt miehet.

Väite että erityisesti seksuaalisuuttaan etsivät miehet olisivat kovasti vanhojen ukkojen perään on mielestäni tuulesta temmattu. Tietysti niitäkin on mutta mielestäni suurin ikäisteni ukkojen kanssa flirttaajat ovat 30 -50 vuotiaat.
"Niin salaliittoteorian sen varmaan täytyy olla."

Suosittelen muuten kaikille tutustumista kreationismi vs. evoluutio -väittelyyn, jota käydään webissä ja news-ryhmissäkin. Keskustelu muistuttaa nimittäin hämmästyttävän paljon homoseksuaalisuudesta käytyjä keskusteluja, etenkin tuon SETAn ja Aslanin suhteen osalta. Kreationistien vakioväite kun tuntuu olevan että on olemassa evoluutio-salaliitto joka estää kreationististen tutkimusten tekemisen ja niiden julkaisun tiedelehdissä. Salaliittoteorian mukaan myös tutkijoita painostetaan tekemään evoluutiota tukevaa tutkimusta, ja jopa vääristelemään tuloksia jne, jotta "kupla" ei puhkeaisi.

Eli argumentit ovat aika lailla samanlaisia, eli homojen kohdalla SETA ja homoseksuaalit painostavat yliopistoja ja estävät tutkimusten tekoa, ja luomisen ja kreationismin kohdalla taas samaa tekee yliopistoissa joku muu instanssi. =)

Luulisin itse ainakin että nämä salaliittoteoriat ovat lähinnä amerikkalaista alkuperää, ja nämä kotimaiset ryhmät, Aslan mukaanlukien, kopioivat väitteensä ja taktiikkansa suoraan amerikkalaisista liikkeistä, kuten NARTHista.
Kihl kirjoitti: "Luulisin itse ainakin että nämä salaliittoteoriat ovat lähinnä amerikkalaista alkuperää, ja nämä kotimaiset ryhmät, Aslan mukaanlukien, kopioivat väitteensä ja taktiikkansa suoraan amerikkalaisista liikkeistä, kuten NARTHista.

Voi pyhä yksinkertaisuus... Suomalaiset homoaktivistit ovat hakeneet oppinsa jenkeistä, miettikääpä vaan Stonewell-mellakoiden liikkeelle sysäämää homoliikettä, Quuer Nation-ajattelua ja ACT UP-toimintaa jne. Että kuka kopioi ja mistä... Taitaa olla lähisokeutta...

Olen kuullut näitä salaliittoteorioita esitettävän Aslanistakin... että sitä johdettaisiin ulkomailta jne. puppua kaikki...

Painostuksesta... kun ei voi tässä nimiä esittää... mutta terapeutteja on mustamaalattuja ja uhattu tuhota niiden ura, Helsingin yliopiston psykologian laitosta "valistettiin" mustamaalaamisella uhkaamisella, Terveyden edistämiskeskusta painostettiin erottamaan Aslan...

Tää maa on kuin vanha Neuvostoliitto: pyhä lehmä on homous, jonka arvostelu johtaa siihen, että sut leimataan vähä-älyisenä, rasistina tms. Yksi totuus homoudesta sallitaan kun se myötäilee vaan SETA:n seksuaalipolitiikka.

Seuraava teksti pätee jenkkeihin mutta sen vaikutus näkyy tietysti mös Suomen mediassa:

The calculated, planned 'homosexualization' of America by militant 'gays' and lesbians was encouraged well over a decade ago by homosexual advocates Marshall Kirk and Hunter Madsen in their book 'After the Ball: How America Will Conquer Its Fear and Hatred of Gays in the 90's' (1989, Doubleday/Bantam.) Kirk and Madsen mapped out a plan to 'turn the tables' on America and switch the bigotry aimed at homosexuals - to those who would oppose them. The book plays out almost like a prophetic book of the Bible.

The Harvard-trained social scientists in the late '80s issued a call for 'gay' activists to adopt "...carefully calculated public relations propaganda." Their plan came dressed up in marketing lingo: "Desensitize, Jam and Convert." A better word to describe their call to 'homosexualize' America: manipulation. Listen to what the book says - you won't believe it.

'Desensitization,' write Kirk and Madsen, means subjecting the public to a "continuous flood of gay-related advertising, presented in the least offensive fashion possible. If 'straights' can't shut off the shower, they may at least eventually get used to being wet." Friend, they're not talking about advertising a product here, but advertising homosexuality.

"The main thing is to talk about gayness until the issue becomes thoroughly tiresome," they say. "If you can get [straights] to think homosexuality is just another thing - meriting no more than a shrug of the shoulders - then your battle for legal and social rights is virtually won."

'Jamming' is smearing anyone who disagrees with the homosexual agenda. "Jam homo-hatred [i.e., opposition to homosexuality] by linking it to Nazi horror," urge Kirk and Madsen; associate all who oppose homosexuality with images like "Klansmen demanding that gays be slaughtered," "hysterical backwoods preachers," "menacing punks," and a "tour of Nazi concentration camps where homosexuals were tortured and gassed."

Moreover, they add, "Gays can undermine the moral authority of homo-hating churches over less fervent adherents by portraying [them] as antiquated backwaters, badly out of step . . . with the latest findings of psychology. Against the atavistic tug of 'Old Time Religion' one must set the mightier pull of science and public opinion. . . . Such an 'unholy' alliance has already worked well in America against the churches, on such topics as divorce and abortion. . . . [T]hat alliance can work for gays."

The authors urged homosexuals to cast themselves as 'victims.' By doing so, homosexuals are able to "invite straights to be their protectors."

'Conversion' means "...conversion of the average American's emotions, mind, and will, through a planned psychological attack, in the form of propaganda fed to the nation via the media." Obviously, beyond a shadow of a doubt, Kirk and Madsen's devious plan has succeeded.
Paljon melua tyhjästä .
Nyt kaikki heteroita vastaan liittoutuneet vapaamuurari homot heti kaduille ja barrikaadeille.
onhan tämäkin aihe keskustella ja väitellä ... vois kai tästäkin saada maisterin paperit.

haluasin vilpittömästi liittyä tähän salaliittoon, kunhan kerrotte minullekkin osoitteen jossa ilmoittautua ... elämä alkoikin jo tuntua tylsältä.
Tietysti Aslan erotetettiin Terveyden edistämiskeskuksesta, koska puoskarien toiminta ei ole missään maassa hyväksyttyä.
Kristillisdemokraattien apujärjestö Aslan on etupäässä, sillä sieltä ne parhaimmat 'tohtorit' löytyivät vuosi sitten ennen parisuhdelain hyväksymistä.
Noh... tässä on nyt ex-homolla historiantuntemus hieman heikoilla. Euroopassa on näillä ihmisoikeusliikkeillä - "homoliikkeillä" - pitkä historia, eikä euroopassa mikään lähtölaukaus ole ollut Stonewall-kapina. Suomessakin näistä asioista ruvettiin toden teolla puhumaan jo 60-luvun puolivälissä, muutaman vuoden verran viiveellä ruotsalaisten vanavedessä, ja siis paljon ennen Stonewall-kapinaa.

Jonkinnäköisenä merkkipaaluna noita New Yorkin tapahtumia voidaan hyvinkin kyllä pitää varsinkin tiedotusvälineiden suhtautumisen osalta, mutta Ranskan vallankumouksen peruja eurooppalainen suvaitsevaisuus ja avarakatseisuus ovat. Sieltä ovat peräisin näkemykset kaikkien ihmisten tasa-arvosta ja oikeudesta olla oma itsensä. Myös seksuaalisia vähemmistöjä puolustavia järjestöjä on ollut jo kauan ennen Stonewall-mellakoita.

Se, että Euroopassakin (ja myös Suomessa) kesäiset Pride-tapahtumat ovat tuttu näky ja niiden historia juontaa juurensa Stonewall-kapinaan (siis Amerikkaan), on tosiasia. Miksi ei olisi? On kuitenkin muistettava, että noilla näkyvillä tapahtumilla kuitenkin vain herätetään keskustelua, muistutetaan ihmisiä pohtimaan asioita. Kyllä parisuhdelakiasiassa, sairausluokitusten poistamisessa ja rikoslaista poistamisessa on asiallisen tiedon toimittamisella, keskustelemisella ja tosiasioiden puntaroimisella ollut suurin rooli.

Ihmisoikeuskysymyksiä toki tuodaan homojärjestöjen suunnalta esille mahdollisimman tehokkaasti, mutta ei sellainen mitenkään viittaa "toimintasuunnitelmiin ja salaliittoihin" tai muuhun vastaavaan. Esimerkiksi Setan tausta on yksinkertaisesti se, että on ollut ihmisiä, joilla on ollut tarve saada tuotua yhteiskunnallinen epäkohta esiin, halu auttaa muita vastaavassa tilanteessa olevia tuomalla esiin tiedon siitä, että ei ole yksin.

Toki on hyvä, jos vahvasti tunnepuoleen liittyviin asioihin jämähtäneille tahoille annetaan viesti, että valheellisen, perusteettoman ja asiattoman tiedon levittämiseen puututaan voimakkaasti, vaaditaan näiltä todellista näyttöä ja perusteluja väitteilleen. Ei voimakaskaan hyökkäys ole pahasta, jos kohteena on todella asenteellisia, keskusteluhaluttomia ja joillekin ihmisille oikeasti vahingollisia tahoja.

PS. Jatkossa toivon, että noita pitkiä pastauksia muista lähteistä ei tänne keskustelualueelle enää laiteta (ei ulkomaan- eikä suomenkielisiäkään). Lyhyt suomenkielinen referaatti riittää ja tarvittaessa voi laittaa nettiosoitteen, josta kiinnostuneet voivat lukea lisää. Englanninkielisellä keskustelualueella voi tietysti jutella englanniksi, mutta ei sinnekään syytää rivitolkulla lainattua tekstiä.
Ex-homo: homoudesta parantuminen on mulle vähän samanlainen juttu kuin homeopatia. Hiukan epäileväinen olen, mutta toisaalta, jos piharatamoa on oikeasti kehuttu hyväksi haavojenhoitorohdoksi, niin mikä ettei, etten kokeilisi.

Sen vuoksi mua kiinnostaisi kuulla sinun omakohtaisen kertomuksen parantumisestasi. Lisäksi olis kiva kuulla se, mitä tarkoitat käytännössä sillä kun kerrot että olet muuttunut heteroksi.

Esimerkiksi itse luulisin, että voisin kyllä lopettaa varsinaisen homoseksin.

Mutta sitten kun TV:stä tulee Harri Haataisen keihäänheittoa ja sinivalkoisten trikoiden haarojen välistä näkyy miehekäs muhkura, mun katse hakeutuu sinne haarojen väliin väkisin -ainakin sekunnin murto-osaksi.

Aivan sama juttu, kun kadulla vastaan kävelee veret seisauttavan komea mies. Silmät ovat jo jääneet tuijottamaan häntä ennen kuin aivot huomaavat koko juttua ja alkavat kääntää katsetta häveliäisyyssyistä pois.

Lisäksi joskus on vain aivan pakko runkkailla ja fantasioida jotain seksiaktia miehen kanssa. Täytyy myöntää, että joskus fantasiassa on nainen, riippuu fiiliksistä täysin.

Lyhyesti sanottuna, miten olet käsitellyt ylläolevia ongelmatilanteita? Ovatko tällaiset 'refleksit' kuihtuneet mielestäsi pois, vai oletko saanut ne paremminkin hallintaan, niin että tällaiset tilanteet eivät enää saa sinua etsimään homoseksiä?

Käytkö Aslakissa vieläkin, vai oletko parantunut niin hyvin, ettet enää tarvitse järjestön apua? Onko sinulla enää mitään pelkoa jossain takaraivossa, että joskus 'retkahtaisit'?

Oletko onnellinen nykyiseen seksielämääsi?

Mikä on se syy joka saa sinut 'mainostamaan' Aslakia? Omakohtainen syy, vai lähimmäisenrakkaus esimerksiksi SETAn jäseninä olevia homoseksuaaleja kohtaan?

Kiinnostaa aidosti minua.
  • 65 / 98
  • Olli Stålström
  • 22.9.2002 23:16
Nimim. ex-homon aloittama keskustelu on valaiseva esimerkki ns.
eheytysliikkeen demagogisesta ja paisuttelevasta tyylistä. Saanen antaa
tässä asiassa taustatietoja, koska olen henkilökohatisesti vastuussa
ex-homon mainitsemista tapahtumista HY Psykologian laitoksella vuonna
1996 ja Terveyden edistämisen keskuksessa (TEK) vuonna 1999.

Pitkälti helluntailaisvetoisen eheytysliikkeen kieli on mahtipontista,
paisuttelevaa, harhaan johtavaa ja tarkoitushakuista. Nimimerkki ex-homo
syyttää minua mm. mustamaalaamisesta, painostuksesta, salaliitosta ja
vertaa Neuvostoliitossa tapahtuneeseen totuuden vääristelyyn.

Tosiasiallisesti tapahtumat olivat hyvin paljon vaatimattomampia, Molemmilla
kerroilla yhdysvaltalaiselta tieteelliseltä instiutuutiolta suomalaiselle vastaavalle
instituutiolle lähetetty yksityiskirje ja sekin hyvin varovatsi ja diplomaattisesti
muotoiltu. Olen aikaisemmin käsitellyt sekä TEK- että Psykologian laitos
-tapoausta verkkolehti FinnQueerissä, johon seuravaavat linkit osoittavat.

Väitöskirjassani olen dokumentoinut Yhdysvaltain psykiatriyhdistyksen
San Diegossa pitämäni konferenssi esitelmän perusteella HY Psykologian
laitoksen professorille lähettämän yksityiskirjeen, jossa Yhdysvaltain
psykoanalyytikkoyhdistyksen homokomitena puheenjohtaja Ralph Roughton
lähetti sen johdosta, että mainittu professori oli Aslanin kirjan takakannessa
antanut tukensa eheytysliikkeen väitteille. Roughton ilmaisi yksityisesti ja
dilplomaattisesti, että jopa Yhdysvaltain psykoanalyytikkoyhdistys on
luopunut homouden häiriöksi leimaamisesta.

Yksityiskirjeen saanut professori teki asiasta julkisen kohun ja uhkasi minua
rikossyytteellä.

Tapaus on dokumentoitu väitöskirjassa kappaleessa Ehtystysliike yrittää
tunkeutua yliopistoihni: http://www.finnqueer.net/juttu.cgi?s=41_10_1

TEK:in tapaus on dokumentoitu FinnQueerin uutisissa 2.10.2001. Taustana on
se, että Aslan aloitti kampanjan APA:a vastaan TEK:n serveriltä vuona 1999
syyttäen APA:a alistumisesta homoaktivistein painostukseen. Tähän
väitteeseen vastasi APA:n ulkomaanosaston johtaja Ellen Mercer kertomalla
että päätös perustui normaaliin tieteellisen komiteatyöhön. Samalla
Ellen Mercer pyysi TEK:iä korjaamaan Aslanin jutussa olleen virheen,
jossa organisaatiota virheellisetsi kutsuttiin 'psykologiyhdistykseksi' vaikka
kyseessä on Yhdysvaltain _psykiatri_yhdistys: http://www.finnqueer.net/juttu.cgi?s=109_1_1

Miten yhden yksityiskirjeen lähettäminen voi olla mustamaalaamista ja
painostamista? Näyttäisi siltä, että eheyttäjien uskonkiihko on vienyt
suhteellisuudentajun.

Herää kysymys mitä on sellainen "tiede", jota täytyy puolustaa rikossyytteillä.

Vai mitä mieltä ovat ranneliikkeen lukijat?

Olli Stålström, yht.tri, FinnQueer-verkkolehti
  • 66 / 98
  • Olli Stålström
  • 23.9.2002 0:12
Tervetuloa tutustumaan FinnQueerin taustalla oleviin tyyppeihin. Minä olen
se tyyppi, joka eniten kirjoittaa eheytysideologiasta, koska tein väitöskirjan
siitä.

Tässä on kuvani, koulutukseni, taustani ja julkaisuni:
http://www.pp.htv.fi/ostalstr/vitfintaidot.htm

Otan mielelläni vastaan niin julkista kuin yksityistäkin kritiikkiä.

Samaa avoimuutta voisi toivoa myös eheytysliikkeen taustavoimilta.

Anna palaa!
  • 67 / 98
  • Olli Stålström
  • 23.9.2002 20:03
Saanko vielä analysoida teosta Marshall Kirk ja Hunter Madsen (After the ball,
1989), jota Aslan ja kristilliset jatkuvasti käyttävät esimerkkinä
homojen väitetystä kieroudesta. Kirk ja Madsen eivät milään tavalla edusta
SETA:n kaltaista tasavertaisuusliikettä, jonka olemuksen kuuluu - tiedän koska
kirjoitin SETA:n periaateohjelman - reipas ja suora kansalaisoikeuksien
ja tasavertaisuuden vaatiminen ja sensuurin vastustaminen. Tähän liittyy myös
eheytysliikkeen harhaanjohtavien ja häiriöksi leimaavien väitteiden
paljastaminen.

Sen sijaan Kirk ja Madsen ovat aivan poikkeuksellinen, konservatiivinem,
kunniallisuutta ostava yritys vaikuttaa yleisiin asenteisiin
mielikuvamanipulaatiollamja muilla kepulikonsteilla, jotka kuuluvat juuri
eheytysliikeen ohjelmistoon. Kirk on neuropsykiatri ja Madsen on ammatiltaan
mediamarkkinoija.

Heidän kirjansa on itse asiassa kohdistettu lesbo- ja homoliikkeitä vastaan,
joita he pitävät liian radikaaleina. Kirk ja Madsen ehdottavat mielestäni
pinnallisia ja alhaisia markkinontikeinoja mielikuvamanipulaation. Heidän
dogmiensa mukaan tosiaan homot/lesbot olisin esitettävä "uhreina" eikä
hyökkääjinä sekä mahdollisimman edullisessa valossa (ss. 215-245).

Tällainen vaikuttamisyritys on todella kieroa propagandaa. Mutta Aslan ja
vastaavat syyllistyvät samanlaiseen huijaukseen antaessaan ymmärtää,
että Kirk ja Madsen edustaisivat homoja tai lesboja tai edes yhdysvaltalaisia
liikkeitä, joita on kaikenlaisia, puhumattakaan suomalaista liikettä, joka on
asiallisen jämäkkä. Sensijaan Kirkin ja Madsenin ehdotukset homovihaajien
häirintäkampanjasta tai vastustajien mustamaalaamiseksi on vastenmielistä ja
kieroa.

Se on eheyttäjien toimintataktiikan peilikuva. Sensijaan mielestäni asiallisesti
ja suoraan toimivat tasavertaisuusliikkeet, joihin luen SETA:n, FinnQueerin
ja ranneliikkeen, kritisoivat terävästi mutta asiallisesti virheellisiä tietoja ja
syrjiviä rakenteita.

Olisi toivottavaa, että eheyttäjät lopettavat Kirkin ja Madsenin kirjan perusteettoman
käytön suomalaista tasavertaisuusliikettä vastaan. Kristilliset käyttivät sitä
useasti eduskunnassakin parisuhdelain vastustamiseen.

Puhtain asein puhtaan asian puolesta!

Olli Stålström
Hyvät kanssakirjoittaja.

Luin tämän, pitkäksi venahtaneen, ja huomattavan määrän sitaatteja sisältäneen keskustelun alusta loppuun. Näkökulmia on useita ja mielipiteitä vielä enemmän.

Maanläheisesti ajateltuna olen kuitenkin pannut merkille erän, ehkä jopa hullunkurisen asian.

Kun homoseksuaalinen henkilö puhuu itsestään hän käyttää termejä "Homo, Hintti" jne jne. Hän kykenee sanomaan mikä hän on.

Okei, no anskattoo, kun eheytysliikkeen ja Aslanin tuella elämänsä tasapainoittanut ns. entinen homo mainitsee itsensä hän ei ole hetero, hän käyttää termiä Ex-homo.

Tämä ei rajoitu vain tähä keskusteluun, vaan samainen hassu yksityiskohta pistää esille kaikkialla. En ole törmännyt ensimmäiseenkään heteroksi itseään tituleeraavaan Aslanilaiseen, mutta Ex-homoja tuntuu olevan paljonkin liikenteessä.

Voisinkin tässä esittää keskusteluun maanläheisen ja aivan tavallisen sukankuluttajankin päätä hämmentävän kysymyksen:

Jos (ja kun) ihmiset luokitellaan pitkälti sukupuolen mukaan ja seksuaalisten taipumusten mukaan määrättyihin kategorioihin niin, minne nämä Ex-homot kuuluvat?
Lienevät miehiä (vaikka kyllä se nainenkin homoseksuaalinen henkilö voi olla).

Terveisin: HOMO-Marco
Juu, Aslanin markkinoimassa peruskirjassa A. Comiskey: "Täyteen mieheyteen ja koko naiseksi" valotetaan varsin tieteellisiä tutkimuksia. Jos tahdotte lukea kirjan kidutuksesta, väkivallasta ja minuuden riistosta, niin lukekaapa kyseinen teos. Esimerkki kirjasta löytyvistä valtavista tieteellisestä oivalluksista: pahinta mitä homoseksuaalisuuden rintamalla voi tapahtua, on että monta lesboa kokoontuu yhteen. Silloin pääsevät demonit totisesti valloilleen. Mikä ratkaisuksi: no kutsutaan tietenkin sama määrä heteromiehiä paikalla, kuin mitä lesboja on. Nämä uroot imevät lesboista demonit ulos ja pian kaikki on taas rauhallista. Miten yksinkertaista..

Comiskey tutustui toki ennen eheytymisurakkaansa homokirkkoihinkin, näihin homoaktivistien pesäkkeisiin. Mutta löydettyään eheyttävät kristilliset piirit hän huomasikin näiden ihmisten ylitsevuotavan erinomaisuuden: kuinka kaikilla oli siniset silmät ja vaaleat hiukset. Arjalainen ideaali. Kuinka hän ei ollut ennen sitä huomannut!!

No, ei muuta kuin naimisiin ja ympäristöä parantamaan. Vaimo laittoi ensiksi vastaan kun kaikki paikat alkoivat olla täynnänsä tulevia ex-homoja ja ex-lesboja, mutta tokeni pian kun A.C. osoitti, ettei siippa ollut muita kummempi: pian tämä jo selkeästi muisti kuinka häntä oli käytetty lapsena seksuaalisesti väärin. Ja niin mahtui vaimokin eheytettävien piiriin.

Kirjassa oli henkilö nimeltä Karen, jonka hirvittävää psyykistä luhistamista seurasin.
Aslanista ei ole mitään hyvää sanottavaa, sori. Valtavan valheen pauloissa ovat kaikki. Tosi kuvottavaa se mitä he saavat aikaiseksi. He eivät tuhoa ainoastaan homoseksuaalisuuden käsitettä (ja ihmisiä) vaan myös kristinuskon sanoman sisältöä. Comiskeyn kirja on malliesimerkki narsistisesta tarpeesta kokea muut ihmiset oman itsen jatkeena. Tuska itsensä aidosta löytämisestä on niin suuri ja pelottava, että se siirretään muihin, ilman mitään tunteita. Aivan sairaita ovat myös Leanne Paynen teokset. Hän kirjoittaakin ylistävät esipuheet A.C:n kirjoihin ja päinvastoin.
Aslan on vaarallinen uskonnollinen lahko, uskonnon uhriepäivystyksen keskeistä kamaa.

Pahin hyväksikäytön uhri heidän manipuloinnissaan on Jeesus. Mutta sehän ei ole uutta.
Johannes 13. luku

23. Ja eräs hänen opetuslapsistaan, se, jota Jeesus rakasti, lepäsi aterioitaessa Jeesuksen syliä vasten.

Johannes 19. luku

26. Kun Jeesus näki äitinsä ja sen opetuslapsen, jota hän rakasti, seisovan siinä vieressä, sanoi hän äidillensä: "Vaimo, katso, poikasi!"


27. Sitten hän sanoi opetuslapselle: "Katso, äitisi!" Ja siitä hetkestä opetuslapsi otti hänet kotiinsa.


Johannes 21. luku

1. Sen jälkeen Jeesus taas ilmestyi opetuslapsilleen Tiberiaan järven rannalla; ja hän ilmestyi näin:

4. Ja kun jo oli aamu, seisoi Jeesus rannalla. Opetuslapset eivät kuitenkaan tienneet, että se oli Jeesus.

7. Silloin se opetuslapsi, jota Jeesus rakasti, sanoi Pietarille: "Se on Herra".

20. Niin Pietari kääntyi ja näki sen opetuslapsen seuraavan, jota Jeesus rakasti ja joka myös oli aterioitaessa nojannut hänen rintaansa vasten ja sanonut: "Herra, kuka on sinun kavaltajasi?"

21. Kun Pietari hänet näki, sanoi hän Jeesukselle: "Herra, kuinka sitten tämän käy?"

22. Jeesus sanoi hänelle: "Jos minä tahtoisin, että hän jää tänne siihen asti, kunnes minä tulen, mitä se sinuun koskee? Seuraa sinä minua."

24. Tämä on se opetuslapsi, joka todistaa näistä ja on nämä kirjoittanut; ja me tiedämme, että hänen todistuksensa on tosi.

Evankeliumista Johanneksen mukaan
  • 71 / 98
  • Olli Stålström
  • 6.10.2002 5:51
Eksegeettisen (alkutekstien lähdekriittisen tutkimuksen) mukaan Raamattu on
joka tapauksessa kokoelma tietyllä tavalla valikoituja, editoituja ja
tulkittuja tekstejä Lähi-Idästä.

On olemassa ns, vapautuksen teologian perinne, jossa Raamatun alkuteksti
luetaan ja tulkitaan tavalla, joka on homo- ja lesbomyönteinen. Yksi
sykähdyttävän vapauttava kristillinen "gay and lesbian manifesto" on
Goss, Robert (1994) Jesus acted up, San Francisco: Harper.

Tämä teos tulkitsee alkukirkkoa vapautusliikkeenä ja Jeesusta
Act Up-aktivistin kaltaisena vapauttajana.

Niille, jotka haluiavat tehdä uuden luennan Raamatusta, tämä on
vapauttavaa tekstiä.

Itse tarvitsen tuhansia vuosa vanhojen heimojen
tekstinpätkiä elämänohjeeksi yhtä paljon kuin Ajatolla Khomeinia tai Osama bin
Moosesta.
On kieltämättä mielenkiintoista, että Raamatussa puhutaan näin avoimesti Jeesuksen ja Johanneksen välisestä rakkaudesta, josta tiesivät muutkin opetuslapset. Jeesuksen rakkaus Johannesta kohtaan oli erilaista, kuin muita opetuslapsia kohtaan. Tämä tulee selvästi esille useassa kohdassa Johanneksen evankeliumia: Johannes on aterilla hyvin lähellä Jeesusta, Jeesus uskoo äitinsä Johanneksen huolehdittavaksi, Pietari kyselee siitä miten Johannekselle nyt käy, kun Jeesus lähtee pois. Juuri tälläistahan on kahden toistaan rakastavan miehen välinen suhde: läheisyyttä, huolehtimista, luottamusta ja rakkautta. Johanneksen evankeliumin sanotaan olevan täynnä rakkautta. Johtuukohan se siitä, että se on eräänläinen rakkauskirje: se kuvaa Jeesusta kyllä vapahtajana mutta samalla miehenä, jota Johannes todella rakasti.
  • 75 / 98
  • Olli Stålström
  • 6.10.2002 22:54
Leenalle ja muille:

Tätä vapautuksen teologian manifestia saa
- tietysti - minulta pikalainaksi. Soittakaa tai
mailatkaa: ostalstr@pp.htv.fi; 040-766 1211
  • 76 / 98
  • Olli Stålström
  • 8.10.2002 17:23
Tässä on paras näkemäni saitti jossa käsitellään vapautuksen
teologiasta käsin Raamatun lausumat lesboista ja homoista sekä
kritisoidaan 'eheytystä' sekä teologisesta että psykiatrisesta
näkökulmasta. Palvelun tarjoaja on itse homo pappi Rembert Truluck,
joka joutui kristillis-psykoanalyyttisen väkivaltakoneiston runtelemaksi,
mutta toipui siitä ja alkoi jakaa asiatietoa:

http://www.truluck.com/index.htm

Olli
kun nyt oon lukenut tän koko keskustelun, niin kiinnitin vaan huomiota keskusteluun 48. eli siis eheytyksen tarkoitus ei ole muuttaa seksuaalista käytöstä (se ehkä sivutuotteena), vaan poistaa homoseksuaalisuudesta johtuvaa syyllisyyttä ja häpeää. eli homo on aina homo, vain negatiiviset tunteet eheytetään?
  • 78 / 98
  • Olli Stålström
  • 16.10.2002 8:39
Huomasin juuri, että jenkkien eheytysliikkeen NARTH:in eurooppalaisen
edustajan Gerard van den Aardwegin kirja "Erilainen? Homoseksuaalisuuden
itseterapia" (2002) on suomennettu ja sitä saa ainakin Akateemisesta
Kirjakaupasta.

Van den Aardwegin kirja on eheytysideologiaa karseimmillaan: kihisee vihaa
homoja kohtaan, kielellisesti ja tieteellisesti ala-arvoinen. Ydinsanoma on tuttu
jo psykoanalyytikko Bergleriltä: homot on häiriintyneitä, mikä ilmenee mm.
valitteluvainoharhana, että heitä syrjittäisiin. Kuitenkin he ovat sisäsyntyisistä
syistä vainoharhaisia, kyvyttömiä rakkauteen ja ihmissuhteisin.

Van den Aardweg kajauttaa tuomion pasuunaa myös feministeille. Naisten
tulee hyväksyä täysin miehen johto. Tulevaisuudessa tajutaan, että feminismi
oli rappeutuneen kulttuurin harha. Homoseksuaalit vihaavat kateudessaan
avoliittoa ja ovat raivoissaan jos joku heteroystävä menee naimisiin.

Onneksi on eheytysterapia. Van den Aardweg tunnistaa pari häiriötä, jotka
juontavat juurensa varhaislapsuuden traumoista ja fiksaatioista: ateismi ja
homoseksualismi. Homon tulee vain tunnustaa, että hän on alempiarvoinen
verrattuna muihin.

Van den Aardweg on hollantilainen eheyttäjä, Sao Paulon katolisen yliopiston
psykoterapian professori ja kristillisen persoonallisuuspsykologian professori
Alankomaissa. Vuonna 1996 Aslan sai Van den Aardwegin kutsuttua
Helsingin ja Turun yliopistojen psykologian laitokselle sekä Jorvin sairaalaan
luennoimaan homoudesta häiriönä. Helsingissä psykaan opiskelijat
esittivät vastalauseita siksi, että kristillinen eheyttäjä saarnaa heidän laitoksellaan.
Kutsun järjestänyt psykologian professori uhkasi kuitenkin protestin esittäjää
rikossyytteellä.

Tässä eheytysliikkeen ja van den Aardwegin taustaa:
http://www.finnqueer.net/juttu.cgi?s=41_10_1
  • 79 / 98
  • todellisuus
  • 11.12.2002 12:41
Moi rakas ex-homo!

Olet niin oikeassa! Kyllä, minäkin päätin olla homo voidakseni erota muista anarkistisista joukoista ja hyökätä heteroiden hyvinvointiyhteiskuntaa vastaan. Olen mukana lukemattomissa salaliitoissa, joiden tarkoituksena on käännyttää kaikki ihmiset homoiksi, lopettaa ihmisten hullu lisääntyminen ja aiheuttaa apokalypsi.

Me homo-nimikkeen alla toimivat agentit (jotkut meistä ovat kommunisteja, toiset uus-natseja, fasisteja tai muuten vaan kaheleita) heräämme keskiyöllä, suuntaamme paikallisiin helvetillisiin pubeihin ja harjoitamme haureutta aamuun asti myriadeilla tavoilla ja uskomattomissa asennoissa. Meidän täytyy tietenkin varoa hopealuoteja ja sydämiimme suunnattuja puuristejä, mutta loisimme muuten aika tyytyväisinä tässä maapalloksi kutsumassamme puun kannikassa, levittäen rihmastomme salamyhkäisesti sen joka kolkalle.

On meidän onnemme, etteivät noidat ole karkoittaneet alalajiamme kolmen voimallaan ja Bladekin vaikuttaa tyystin tietämättömältä touhuistamme. Palvomme luonnollisesti saatanaa ja lukemattomia pakanallisia jumalia, etkä uskoisi miten paljon rahaa joudumme syytämään piilolinsseihin ja rusketusvoiteisiin, etteivät punaiset silmämme ja valkoinen ihomme paljastaisi meitä. Onneksi kirkkoja on aika harvakseltaan, sillä muutumme tuhkaksi niiden läheisyydessä.

UFO-huhut ja Roswell-tapahtumatkin ovat - kuten saatoit arvata - meidän tekosiamme. Ai niin, unohdin mainita, että muutumme vihreiksi lajikumppaniemme seurassa. Suomut ja antennit kuuluvat vakiovarusteisiin.

Voit vain toivoa, että stalinilainen siirtomaapolitiikkamme, jonka tarkoituksena on asuttaa maapallo useammilla homoilla kuin ihmisillä, kaatuu sisäisiin ristiriitoihin. Suurta toivoa tästä ei kuitenkaan ole, sillä pidämme "tiukasti yhtä". Ja sekös teitä ihmisiä vasta ärsyttääkin!

Rakas ex-homo, oletko koskaan kuullut biodiversiteetista? Vai et. No, ehkä sinun on aika valistaa itseäsi. On esitumallisia, alkeiseliöitä, kasveja sieniä ja eläimiä. Eläimillä on suvutonta ja suvullista lisääntymistä. On luonnonvalintaa ja on erilaisuutta. On teitä ja on meitä ja kyllä, meitä on kaikkialla. Maailma ei ole mustavalkoinen. Meitä on, koska on olemassa myös harmaan sävyjä.

Ja hyvä ex-homo, mikseivät harmaan sävytkin voi olla kauniita? Miksei se rikkaus, jonka me tuomme maailmaan, voi olla ihailtavaa? Miksemme me voi vaan olla, niin kuin tekin vaan olette?

Me olemme harmaita ja jos te näette vain mustan ja valkoisen, katsokaa uudestaan. Sillä jos te ette näe meitä, ette voi arvostella meitä!
Olipa hyvä keskustelu!
Mitään ongelmaa ei kai olisi,jos kristinuskoa ei olisi olemassa.On vaikeata edes kuvitella sitä antiikin kreikkalaista miestä, joka ei tiennyt kristinuskosta mitään, mutta hänen saavutuksensa olivat häikäisevät-ja miten vähän siitä jäikään dokumentteja.Se on sääli.
Mielestäni homouden käsite on kyseenalainen:on vain miehiä,jotka harrastavat seksiä miesten kanssa.En usko mihinkään identiteettiin.Uskon,että elämän tarkoituksen ja sisällön voi löytää myös tällä tavalla:olen homo,olen ex-....ja mitä kaikkea se saa aikaan:yhdessäoloa,tiedettä,harrastuksia...
Ihmiset haluavat aina kuulua johonkin yhteisöön ja saada sen hyväksynnän.Voi sitä aina taittaa peistä totuudesta,mutta perimmältään kuvittelisin olevan kysymys hyväksynnästä ja arvostuksen hakemisesta.
Mielestäni on kysymys ,mistä yhdistystoiminnasta vaan,pitäisi keskittyä tai parantaa sen yhteisön konkreettisia olosuhteita.Mielestäni "homojen"elämänolosuhteita tulisi parantaa (esim.Keniassa tehtiin jotakin rekkakuskien majoitusten parantamiseksi-ja HIV-tartunnat vähenivät). Olisi hyvä miettiä ihan konkreettisia asioita.Ex-homo keskittyisit enemmän tällaiseen omassa yhteisössäsi,samoin muut.
Oli mielenkiintoista lueskella ajatuksianne aiheesta. Kerron lyhyesti mielipiteeni mielenterveysongelmien syystä homoilla.

Olen homo ja koko sukuni on kiihkouskovainen. Tunsin ala-asteelta lähtien olevani kiinnostunut pojista. Ajatus, että olisin homo kauhistutti, koska tiesin sen oleavan syntiä. Katselin poikien perään - TEIN SYNTIÄ, tämä aiheutti ahdistusta jo nuoruudessa. Yritin muuttaa käyttäytymistäni väkisellä siinä onnistumatta.

Lopulta tajutessani vasta 24 vuotiaana, kyllästyneenä turhasta taistelusta homoseksuaalisuuttani vastaan sairastuin vaikeaan masennukseen. Masennuksen syynä oli pelko riittämättömyydestä, siitä etten enää kelpaisi suvulleni/muulle ympäristölleni kerrottuani/paljastuttuani homoudestani. Myös tieto ahdisti etten voisi koskaan esitellä rakastani vanhemmilleni.

Lopulta kerroin homoudestani ja sain heti perään VELJELTÄNI puhelun, jossa hän kertoi minun voivan hänen puolestaan huoletta tappaa itseni ellen muutu "normaaliksi". Veli vastusti henkeen ja vereen homoutta. Pelkoni kelpaamattomuudestani osoittautui todelliseksi. Yritin itsemurhaa jonka seurauksena PÄÄSIN psykiatrille keskustelemaan homoudestani ja siihen liittyvistä ongelmista.

Tämä psykiatri sai minuun elämänhalun ja itsekunnioituksen. Hän opetti minut hyväksymään itseni juuri sellaisena kuin olen. Vasta nyt voin elää tasapainossa itseni kanssa, kun ymmärrän ettei minun tarvitse välittää paskaakaan toisten mielipiteistä. Tämä tunne on mahtava, voin haistatella mielessäni toisten ajatuksille, eikä minun tarvitse enää tuntea huonoa omaatuntoa, eikä minkäänlaista pelkoa ympäristön suhtautumisesta.

Ed.mainittua terapiaa tarvitaan, ehkä se Aslankin saa siellä mukana olla jos joku haluaa yrittää sitä reittiä.... todennäköisesti sieltä yrittäjä palaa jossain vaiheessa todellisen elämän lähteille.
Olli Stålström kirjoitti:
"Nimim. ex-homon aloittama keskustelu on valaiseva esimerkki ns.
eheytysliikkeen demagogisesta ja paisuttelevasta tyylistä."

Tässä kyllä pilkka osuu pahasti omaan nilkkaan... Esimerkkinä vaikkapa paatoksen vallassa kirjoitettu väitöskirja...

"Pitkälti helluntailaisvetoisen eheytysliikkeen kieli on mahtipontista,
paisuttelevaa, harhaan johtavaa ja tarkoitushakuista."

Ja mistähän tämäkin tieto on reväisty? Ei ainakaan sellaiselta, joka tuntisi aidosti mitä Aslanissa tapahtuu.


"Aslan aloitti kampanjan APA:a vastaan TEK:n serveriltä vuona 1999
syyttäen APA:a alistumisesta homoaktivistein painostukseen."

APA:sta oli silloisilla kotisivuilla vain parilausetta ja FinnQueer mainoistaa, että "Aslan aloitti massiivisen kamppanjan APA:aa vastaan". Tässä on jälleen esimerkki siitä mitä valheita homoaktivistit käyttivät saadakseen Aslanin ulos TEK:istä. Ei näköjän ole uskoa homoliikkeeseen kun täytyy käyttää painostuskeinoja ja harkittua yhteydenottokamppanjaa TEK:iin.

"Miten yhden yksityiskirjeen lähettäminen voi olla mustamaalaamista ja painostamista? Näyttäisi siltä, että eheyttäjien uskonkiihko on vienyt suhteellisuudentajun." ks. edellinen kommentti: yhteydenottoja oli monia.

Mikä tänne kirjoittelin? No, täytyy vähän purkaa paineita... ovathan myös homot häiritsemässä uskovien nettipalstoja omilla kommenteillaan...
Ex-homo yksi sinulta puuttuu ja sen mukana kaikki: Jeesuksen Kristuksen sisällinen tuntemus.

Armo ja rakkaus.
Homoutta ei nykyään pidetä sairautena. Mutta sen syistä ei ole selvyyttä. Viitataan mm. miesten kohdalla liian voimakkaaseen äitisuhteeseen, jolloin samaistuminen mieheen jää tapahtumatta. Puhutaan odipaalisesta jumittumisesta äitiin. Joillekin homoille tämä voi olla totta. Uskonnollinen ja poliittinen , so vakaumuksellinen suuntaus haluuaa korostaa ja yleistää ja kuvata edustamansa käsityksen ainoana oikeana.

Mielenterveys-, päihde- ,seksi- , nettiriippuvuus- jne. ongelmiin kaivataan apua. Ammatilliseen, terapeuttiseen tytöhön ei tulisi sotkea uskonnollista tai poliittista luonnetta. Tietysti terapia jo sinänsä on kannanotto vallitseviin arvoihin. Se, että mistä asiantuntevia terapiaresursseja saadaa, on suuri ongelma.
Homouden syitä ei tosiaan vielä kiistattomasti tunneta mutta on hyvin todennäköistä, että ominaisuus on peritytävä, kuten silmien väri. Joten ihminen ei voi itse vaikuttaa siihen tuleeko hänestä homoa. Tällöin myös ympäristön vaikutus asiaan on hyvin rajallinen. Edellistä voidaan perustella muun muassa sillä, että homoseksuaalisuutta on esiintynyt kautta historian ja joka puolella maapalloa. Kasvatuksen, ympäristön ja kulttuurin erilaisuus ei ole todistettavasti vaikuttanut homoseksuaalisuuden esiintymiseen. Tietty prosentuaalinen määrä väestöstä on tutkimusten mukaan homoseksuaalisesti suuntautunut. Jos luonto toimii näin, miksi ihminen yrittää väkisin muuttaa tilannetta?

Tästä näkökulmasta ajatellen homojen parantamisyritykset ovat silkkaa henkistä väkivaltaa. Valitettavasti monet uskonnoliset yhteisöt ovat syyllistyneet tähän väkivaltaan halutessaan auttaa. Näiden yhteisöjen negatiivinen asenne homoja kohtaan johtuu useimmiten tietämättömyydestä ja ennakkoluuloista. Raamatusta haetaan sokeasti tukea tälle asenteelle. Paavali, joka asian mainitsee, oli alkuperältään juutalainen lainoppinut, jolla itsellään oli ennakkokäsitys asiasta. Jeesus tai evankelistat eivät puhu homokseksuaalisuudesta mitään.

Kulttuuri ja käsitykset asioiden hyväksyttävyydestä muuttuvat. Paavalin aikana orjuus oli yleistä ja hyväksyttyä. Pitäisikkö meidän siis hyväksyä orjuus myös nykyisin, koska tietyissä kohdin Raamattua se hyväksytään? Varsinkin Vanhassa testamentissa on lukuisia sääntöjä ja kohtia, joita emme pidä pätevinä tai hyväksyttävinä tämän päivän demokraattisessa oikeusvaltiossa.

Raamattua tulisi lukea sydämen avulla. Ehkä silloin ymmärtäisimme parhaiten, miksi Jeesus tuli maailmaan. Hän antoi meille pelastuksen ja käski meitä rakastamaan toisiamme.
Sellainen yksityinen kallonkutistaja olisi hyvä joka antaisi rahat takaisin jos eheytysohjelma ei toimisi.
Karille: Geneettinen syy on jokseenkin poissuljettu. Kaksostukimukissa on todettu, et tutkituista homoista ainoastaan puollla oli homoseksuaalien sisarus. tutkimuksissa siis oli tietenkin kyseessä identtiset kaksoset. Ympäristö näyttää siis tämän valossa olevan kuitenkin tärkeämpi homouden muokkaaja kuin puhdas genetiikka.
"joo..":lle: Uskoisin, että väitteesi voi kääntää myös toisinpäin - ympäristö saattaa myös toimia seksuaalisuuden tukahduttajana ja näin olla tärkeämpi muokkaava tekijä kuin geenit.

Kai
Kaksostutkimuksessa saadaan yleensäkin tulokseksi puolen luokkaa olevia vastauksia (korrelaatio 0.5). Joitain ominaisuuksia tutkittaessa tulokset voivat kyllä olla hyvínkin samanlaisia. Erimunaisilla kaksosilla tulokset ovat yleensä paljon kehnompia ja korreloituvat varsin huonosti.

Vaikka homoutta onkin tutkittu paljon, ei mitään yhtä tiettyä homoseksuaalisuuteen altistavaa tekijää ole löydetty -ei geeniä, ei lapsuusajan kokemuksia, eikä mitään muutakaan. Kysymyksessä on ilmeisesti niin monien erilaisten tekijöiden summa, että lopullista vastausta on melko mahdotonta löytää. Näitä tekijöitä voisivat olla esim. nuo edellämainitut geenit, lapsuusajan kokemukset ja lisäksi horomonit. Tätä koktailia voi jo hämmennellä moneen tapaan ja tuloksesi voidaan saada esimerkiksi miehestä varsin monta versiota. Ääripäinä vaikkapa täysin hetero mies ja miehestä naiseksi -transseksuaali. Tähän väliin mahtuu loputon määrä erilaisia seksuaalisuuden muotoja: naismaisia heteromiehiä, maskuliinisia homoja, 50/50 biseksuaaleja jne.

Luokittelu sinänsä on hirviän hauskaa, mutta tässäkin tapauksessa harvinaisen hankalaa. Ei ole olemassa prototyyppi-ihmistä, vaan jokainen meistä on omien geeniemme, hormooniemme ja kokemustemme summa. (Ja tämä koskee tietenkin kaikkea muutakin ihmisessä, kuin homoseksuaalisuutta). Parempi onkin hyväksyä itsensä sellaisena kuin on ja unohtaa jokin ihannekategoria, jonka raameihin ihmisen pitäisi yrittää mahtua. Liksäksi persoonallisuutta on jokseenkin mahdoton muuttaa, jonka vuoksi esimerkiksi terapiassa siihen ei edes pyritä. On parempi keskittyä niihin ongelmiin, joita vaikkapa homous ihmiselle aiheuttaa ja pyrkiä ratkomaan niitä.
Kylläpä se nyt on vaikeaa.

Oletetaan, että homoja on n. 7% väestöstä. Jos geeneillä ei olisi vaikutusta, identtisten kaksosten kohdalla todennäköisyys olisi sama kuin muillakin ihmisillä, eli toisen ollessa homo toinen on homo 7% todennäköisyydellä. Koska todennäköisyys on kuitenkin huomattavasti suurempi, geeneillä on siis vaikutusta. QED.

-node
Mikä ihmeen homoliike? Jos ex-homona itseään pitävä kertoisi minulle ja meille kaikille vielä kerran millainen liike on kyseessä? Eräs sukulaiseni oli perustamassa kotipaikkankunnalleni "urheilupuoluetta" , hmmm, ehkä tästä salaperäisestä homoliikkeestäkin syntyy Vihreän liikkeen tavoin puolue, jolloin todellinen sateenkaarihallitus olisi mahdollinen. Hetero-kristillinen konservatiivi puoluehan meillä jo onkin. Mistä lie salaliitosta sekin saanut alkunsa.
"Ääripäinä vaikkapa täysin hetero mies ja miehestä naiseksi -transseksuaali."

Homoseksuaalisuudella ja transsukupuolisuudella ei ole hitonkaan tekemistä keskenään. Tällekin palstalle on kirjoitellut homo transmies, itse olen lesbo ts-nainen. Sukupuoli ja seksuaalisuus määräytyvät aivojen eri kohdissa, ne eivät ole samalla janalla.
Pikku tarkennuksia aikaisempaan viestiini:
Kirjoittaessani kaksostutkimuksesta ja geeneistä, tarkoitin nimenomaan, että saadut tulokset viittaavat homoseksuaalisuuden olevan geneettistä -tai, että on mahdollisesti geeni/geeniryhmä, mikä altistaa sille. Homous olisi siis geeneissä, mutta se ilmentyisi joidenkin muiden tekijöiden vaikutuksesta.

Vertauksessa hetero miehestä ja transseksuaalista tarkoitin "fyysistä miestä". Vartalo on siis miehinen, mutta mieli voi olla jotain muuta -esimerkin lähtökohdassa siis miehinen mies ja nainen.
"hmiset haluavat aina kuulua johonkin yhteisöön ja saada sen hyväksynnän.Voi sitä aina taittaa peistä totuudesta,mutta perimmältään kuvittelisin olevan kysymys hyväksynnästä ja arvostuksen hakemisesta."

Tässä Aaasilta lainaamassani tekstissä lienee totuuden siementä mukana.

Itse olen havainnut maamme päihdepolitiikkaa seuraavana, että samankaltaista intressijohtoista paatosta ja jääräpäisyyttä, yhdistettynä disinformaatioon/valestuksee... sorry siis valistukseen, käytetään mustamalaamisen ja alatyylisen keskustelun ohessa jokapäiväisenä työkaluna.

Sensuuri, jota mediassa harjoitetaan, populistisen markkinoinnin punaisena lankana, oman uskottavuuden ja intressien ajamiseksi, on valitettavasti enemmän käytäntö kuin poikkeus.

Tämä lienee inhimmillinen tekijä, ihmiset vain ovat sellaisia, ovat olleet muuten aina... omamaa mansikka, muumaa mustikka =)

Niinpä toteankin, että minkäänlaista tarvetta yöunien menetykseen ei voi olla.

Ranneliikkeen gurut, jatkakaa omaa työtänne, koska sitä tarvitaan, vain aika on haasteenne, totuus ei pala helvetissäkään. (olettaen että sellainen paikka olisi)

Lopuksi haluan esimerkkinä esitellä sitä vales.. ööh valistusta päihdepoliittisesta näkökulmasta, löytyykö tuttuja piirteitä;)

http://www.uskojaurheilu.fi/huume/info.html
Siis, ensiksi valistussivut...

http://cannabis.portland.co.uk/archive/who.html
Ja tässä sitä tutkimustietoa...

Sivu sinänsä ei herättäne vielä ihmetystä, mutta kun on tutustunut WHO:n raporttiin joka ohessa, alkaa hahmoittua pala todellisuutta, jonka poliisimies uskon ja urheilun varjolla on nähnyt. ;)

Siis, tämä on esimerkki siitä, että miten päihdepolitiikassa asiat on ratkaistu samoilla aseilla kuin eheyttäjäin unelmien siivittämisessäkin.

Valheettoman valistuksen puolesta: Edwin
Lisään vielä oman rikkani tähän pitkäksi venähtäneeseen ja jo hiljentyneeseen tarinaan.

Olen homo. En polta ja käytän alkoholia harvoin, silloinkin hyvin kohtuullisesti. Huumeita en ole edes kokeillut. En ole koskaan harrastanut irtosuhteita, mutta pidempiä suhteita kyllä. Olen lainkuuliainen ja verottaja on minusta paljon hyötynyt.

Mutta masentunut ja allapäin olen aina silloin tällöin. Tosin heteroveljeni on paljon masentuneempi kuin minä.
Ei sellaista otusta ole olemassakaan kuin "eheytynyt ex-homo". Sellaisia kylläkin on kuin "itseään pettävä, itseään vihaava homo".

Niin sanottu eheytyminen on pelkkää propagandaa. Jos vihaa itseään tarpeeksi pakottaakseen itsensä heteronoloiseen elämäntyyliin niin se ei ole sama asia kuin heteroksi muuttuminen. Ihmislapsen seksuaalinen suuntautuminen on suhteellisen pysyvä ilmiö, ei sitä millään terapioilla tai rukoilulla ainakaan muuteta.

Joku viisas mies sanoi kerran, että ihmistä ei tarvitse tuhota jos hänet saa vihaamaan itseään, koska silloin hän tuhoaa itse itsensä ;)
Luin melkein koko kirjoituslitanian...
Minulla on miespuolinen ystävä joka on syntyisin Jehovan todistaja perheestä.Hänellä on erittäin vaikeasta lapsuudesta johtuvia vakavia mielenterveysongelmia.Hän on myös homo.Hänellä on sisaruksia jotka ovat heteroja.Ystävälleni ainoa keino pysyä hengissä ja kokea jonkinlaista elämää, on uskoa tuon ns. eheytysterapian tehoon.Hän vuoroin yrittää eheytyä ja vuoroin hän "retkahtaa"(käy homobileissä ja...)kokien siitä suunnatonta syyllisyyttä.Hänen jumalansa on sellainen jonka mukaan homous on helvettiin vievä synti .Piste.
Hänenlaiselleen on usko"eheytykseen"ainoa pelastusliivi joka hänet pitää pinnalla.Toistaiseksi.
Uskaltaisin täsmentää sen verran, että Jehovan todistajilla ei "helvettiin vieviä syntejä" olekaan, koskeivät he kyseiseen paikkaan edes usko. Heidän mukaansa pahojen ja jumalattomien ihmisten - joihin avoimesti homot kyllä lasketaan -, kohtalona on ikuinen ja täydellinen tuho. Heitä ei siis piinata, koska he eivät ole kerta kaikkiaan missään, heitä ei yksinkertaisesti enää ole.

Ymmärrän kyllä mainitsemasi miesystävän tuskan, hän on todella joutunut myllynkivien väliin. Avoimesti homoksi tunnustautuminen merkitsee käytännössä seurakunnasta erottamista "moraalittomuuden" perusteella, ja tämä taas merkitsee Jehovan todistajalle, paitsi uskonnollista kriisiä, myös perhe- ja ystävyyssuhteiden lähes täydellistä katkeamista. Ystäväsi on tiellä, jonka varrella tarvitaan kanssakulkijoilta sekää kuulevaa korvaa että ymmärtävää sydäntä, pehmeästä olkapäästä nyt puhumattakaan. Toivottavasti hän tarvitessaan löytää sellaisia.