Mullan alla / Six Feet Under

4.2. alkaa MTV3:lla uusi sarja nimeltä Mullan alla (Six Feet Under). Se kertoo hautaustoimistoa pyörittävästä perheestä ja perheen homopojasta. Olen nähnyt ensimmäisen kauden jaksot Canal +:lta ja siinä on jonkun verran homo-juttuja.. Todella laadukas sarja. Kannattaa katsoa, mutta ei pelkästään homoteeman takia! :)
Vaikutti kyl joo mainoksienkin perusteella mielenkiintoiselta sarjalta. :) Se missä se ruumisauton ajaja käy dumppaamassa tuhkalokeronsa roskikseen ja ne nuoret katsoo paheksuvasti ja lähtee karkuun. :-D Pitääpä pitää silmällä..
Kannattaa ehdottomasti tutustuu.. ainakin jos pitää mustasta huumorista ja hyvin rakennetuista henkilöhahmoista. Tää on niitä harvoja sarjoja, mistä innostuin todella. Niin että on vaikeeta odottaa seuraavaa jaksoa. Tietääkseni jenkeissä alkaa kohtapuoleen kolmos seasoni. Toivottavasti suomessa menestyy sen verran että jatkot ostetaan tännekin.
  • 4 / 25
  • Prinssieversti
  • 6.2.2003 0:32
Suosittelen Six Feet Underia, se on melkein yhtä kahelia porukkaa kuin meikäläisen perhe. Nauhoitin CanalPlussalta tulleet jaksot, ne kyllä viitsii katsoa useaankin kertaan. Sarjassa on tyylillä tehtyä dialogia, draamaa ja komiikkaa. Sain aikoinani Priestin tungettua lukion pakollisen uskonnon etiikan kurssiin, SFU olisi siellä myös jos vielä vaikuttaisin lukion leivissä.
Olihan Six Feet Under saanut jotain 1 090 000 katsojaa. Tosta 90 000:sta en ole täysin varma, mutta ainakin miljoona katsojaa se sai. Radiossa sanottiin. Että eiköhän se Maikkarin väki ole tyytyväinen :I
Aika hyvä moka maikkarilta vai mitä? Eilen Mullan alla sarjassa hautausurakoitsija katseli TV:stä sitä miten sotilas imee toisen mulkkua.
Heti perään mainoskatko. Hyvää Suomesta mainoksessa vauva imee äitinsä rintaa. Isompana ne poikavauvat imee ties mitä. Voiskohan homppeli miehenkin takamukseen kiinittää Hyvää Suomesta merkki?
  • 8 / 25
  • wlöövv
  • 22.4.2003 22:05
käsittämätöntä kuinka lupaavien ensijaksojen jälkeen saadaan ajan hammas nakertamaan kaikki kulmat viimeisiä rosojakin myöten pois... ei jätetty angelaa sarjaan ja nyt järjestetään mielenosoituksia hautajaisissa... blaa blaa..... eiköhän se david vielä homoudestaan parane... taidan siirtyä sopranosiin... siinä on sentään aitouden tunnetta ainakin kymmenen rakennekynnen verran.......
Joo, minäkin vaihdan Neloselle. Mullan alla alkaa olla ihan saippuaa. Hirveetä venytystä. Vähän jauhoja laarissa, mutta hitaaaaaaaaasti edetään. Veikkaan että koko sarjan tapahtumat olis helposti kertonu neljässä jaksossa.
Meikäläistä korpee, kun joka sarjaan täytyy ennemmin tai myöhemmin saada kohtaus, jossa homo hakataan kuoliaaksi tai sairaalakuntoon. Niinkuin eilen Mullan alla -sarjassa ja aiemmin Älä kerro äidille 2:ssa. Ne on olleet tosi vastenmielisiä jaksoja ja ne luovat esim. heteroille ja kaapissa oleville sellaista mielikuvaa, että homojen on turvatonta edes kävellä kadulla ja että homohakkaus on ihan yleistä. Ja itselleni on tullut niistä melkeinpä painajaisia moneksi viikoksi.
Mullan alla -sarjassa on nyt niin paljon ruumiita joka jaksossa, että kyllä sinne mahtuu mukaan yksi homokin. Kannattaa jättää ehkä koko sarja väliin tai joutuu pelkäämään joka päivä kaiken aikaa, kun sarjassa kuolee ihmisiä kaikilla mahdollisilla tavoilla. Vähintään yksi ruumis per jakso.

Joko se jakso tuli missä vuodeosastolla eläkeläinen tukehtui kurkuun työnnettyyn kokonaiseen makkaraan. Nyt en enää uskalla syödä kuin prinsinnakkeja ja vanhus ja makkara on ahdistava näky...
Tätä kuten muitakin amerikkalaisia sarjoja katsoessa kannattaa muistaa, että ne on tehty kotimaiselle yleisölle. Olivatpa kuinka laadukkaita hyvänsä, ne peilaavat oman yhteiskuntansa arvomaailmaa, traumoja ja ennakkoluuloja, jotka jättävät meikäläiseen ympäristöön tottuneelle usein aika hölmön vaikutelman.
Hautausurakoitsijoista kertovassa sarjassa on tuskin syytä välttää kuoleman näyttämistä, ja amerikkalaiseen keskivertosarjaan verrattuna tässä kuolee todella vähän ihmisiä - yleensä noin yksi per jakso. Ehkä vaikutelmaa vahvistaa se, että kuolema esitetään tavallista paljon realistisempana tapahtumana, ilman näyttäviä stuntkohtauksia tai vavahduttavia erikoistehosteita.
Väkivaltaisesti kuolleen homon hautajaisissa mieltä osoittavat fundamentalistit eivät ole sikäläisessä ilmapiirissä mitenkään kaukaa haettu ilmiö, siinä maassa niitä riittää eriasteisina versioina varsin korkeillakin paikoilla yhteiskunnassa...
Kyllä saippuaa tehdään paljon heppoisemminkin eväin huomattavasti turhemmista aiheista.
Palatakseni vielä aiheeseen - olisi tietysti MTV3:lta katsojaystävällistä näyttää sarjan jaksot leikkelemättä kaikkinen olennaisine osineen. Tämänviikkoisesta jaksosta oli ainakin poistettu ensimmäisen näytöksen 7. ja 10. kohtaus, jotka olisivat olennaisesesti parantaneet mahdollisuuksia ymmärtää Davidin ajatusmaailmaa. Halunneeko maikkari karsia "liiallista" homouteen liittyvää materiaalia mainostajien painostuksesta tai joidenkin katsojien rauhoittamiseksi - vai loppuuko vain aika kesken, kun tuntiin pitää saada mahtumaan myös kaupalliset tiedotteet?

Tekstinä sensuroidutkin kohtaukset ovat luettavissa vaikkapa sivulla
http://www.sixfeetunderfan.com/privatelifetranscript.html
  • 14 / 25
  • täyspöllö
  • 25.4.2003 13:00
Kyllä liika homomateriaali on mtv3:lle ongelma. Nelonen on enemmän profiloitunut siihen suuntaa (ja siinäkin yksi ongelman syy). MTV3 on kuiteskin niin kokoomus-Formula1-näkemysten tuohtitorvi maassamme, ettei ne kato voi ku mainostajat voi kaikota!
Hmh.. huomasitteko muuten, ihmiset, että Maikkari teki sen taas. Tämänviikkoisestakin jaksosta puuttui palasia. :P
Eli tästä voisi jopa päätellä jokaisesta jaksosta pätkityn palasia... ;P
Katsellaan, vastaako Maikkari katsojapalautteeseeni... ;)

--Druusi
Mietin vain, että voisiko kyseessä olla joku valmiiksi editoitu versio, joka mahtuu mainoksineen tunnin lähetysblokkiin? Tai onko olemassa esim. DVD- tai kaapelikanavalevitykseen tehty versio, johon vertaat televisioversioita? Mutta siinä ei kyllä katsojapalautteita eikä ärräpäitä säästellä, jos ovat Maikkarilla itse menneet sensuroimaan lähetystään. Infoathan, mitä sinulle vastataan.

Itse sarjahan on parantanut jakso jaksolta ja on tällä hetkellä ylivoimaisesti television mielenkiintoisinta katsottavaa. Riemastuttavan absurdi ja kerrankin ohjelma, jossa esim. homous kuvataan täysin luontevasti (vrt. Queer as Folk).
Jos joku vielä alkaa puhumaan homoista kielteiseen sävyyn aion sanoa että olet taas katsellut liian paljon Mullan alla sarjaa. Hyvään katseluaikaan sijoitettuna se on kaikkien nähtävänä.
MTV3 on oikea isovanhempien kanavava, jos sitä vertaa neloseen ja tietenkin lähes viisikymmentä vuotinen perinne on luonut sillle oman linjansa. TV2 hyvine homodokumentteineen on uudenaikaisempi media kuin tuo vanha pöllövisio ainaski näin kieroonkasvaneen mielestä.
Voin kuvitella että moisesta suurtuotannosta on todellakin viilailtu jo tuottajataholla enemmän ja vähemmän sovinnainen versio eri maihin ja eri kanaville. Ja selvähän se on, että MTV3 ostaa juuri sen sensuroidun version, sillä kanavan ensisijainen tarkoitushan on myydä mainosminuutteja ja vasta sitten näyttää ohjelmia.
Olen nähnyt sarjan aikaisemmin, joten en ole sitä nyt mtv3:lta usein katsonut. Jaksojen pituus taitaa olla jotain 50 ja 55 minuutin väliltä ilman mainoksia Ruotsin SVT2 (su ja uusinta la). Maikkarilla ohjelmalle on varattu tunti ja vaikuttaa siltä, että Maikkarilla ei lipsuta: ohjelma survotaan tunnin blokkiin mainosten kanssa mahtui tai ei. Ainostaan urheilun kohdalla joustetaan eli kaikki muut ohjelmat joustavat.

Hbo:lla Ameriikassa näyttää olevan menossa sarjan kolmas tuotantokausi.
Juuri näin. Tiedän luotettavalta taholta MTV3:sta, ettei sarjaa sensuroida sisällön takia. En kommentoi asiaa enempää.
Bear trap: Maikkari ei siis sensuroi sarjaa sisällön takia, vaan saadakseen myös mainokset mahtumaan ohjelmalle varattuun aikaan.

Toisin sanoen, mitä suurempia katsojalukuja ohjelma kerää, sitä enemmän mainoksia. Ja mitä enemmän mainoksia, sitä enemmän sarjasta on naksittava "epäolennaisia" kohtauksia pois.

Valitaankohan ne "epäolennaiset" kohtaukset arpomalla, vai saattaisiko siihen kuitenkin vaikuttaa jollain tavalla saksien käyttäjän omat käsitykset siitä, mikä saa suuren enemistön MTV3:n katsojakunnasta pysymään ohjelman parissa siitä pahemmin ärsyyntymättä?
tietääkö joku onko region 2 DVD:t tulossa myyntiin Suomeen [esim. Anttila, Stocka] vai pitääkö tilata esim. Englannista heinäkuussa?
Public Eye: ei vaikuta. Tästä on turha spekuloida. Tiedän asian 100-prosenttisella varmuudella, mutta en halua kertoa asiasta enempää.
Six Feet Underin on käsikirjoittanut Alan Ball, American Beautyn käsikirjoittaja. Hän on itse avoin homo.
Jos halajat Six Feet Under tai yleensäkään muita TV-sarjoja DVD:llä suosittelisin play.com:ia.(Eriäätin nopea ja luotettava). SFU S1 on ollut jo jonkin aikaa on tarjolla. Muuten onko kukaan huomannut että esim Will ja grace on eurooppajulaisuna jo kolmosseasonissa, kun jenkeissä myydään vasta ykkösseasonia? Jotain kivaa täälläkin päin!