Stockholm Gay Pride

Oliko kukaan mukana? QX:n sivuilla olevasta videopätkästä näkyy suuri ja monipäinen, monivärinen joukko. Olispa meilläkin :-)

Ja lieveilmiönä skinnarit oli hyökänneet kulkueen kimpuun. Kulkuen suuruuden vuoksi, sitä ei edes kaikki huomanneet... kertoi aamun hesari.
Eipä mikään ole helpompi kohde terrori-iskulle kuin tuollainen massatapahtuma.
Voipi olla, että isku oli suurempi harmi homojen vastustajille kuin itse Gay Pridelle - yleinen mielipide varmasti "uhrien" puolella.
Eläinsuojelijathan ovat tehneet ikäänkuin päättymätöntä työtä "omiensa" jälkien siivoamisessa.
Veikkaisin, että mikäli Stockholm Gay Pride -paraatista näytetään jotain juttua massamediassa, niin videossa on joko A) transsuja B) nahkahomoja tai C) höyhenissä ja alkkareissa hilluvia neitejä. Sitten vielä joku väittää että Pride-paraatit vähentävät ennakkoluuloja... just joo. Ne juuri vahvistaa niitä ennakkoluuloja joita heteroilla on homoista. Eikö homojen pitäisi korostaa sitä, kuinka samanlaisia ihmisiä mekin olemme eikä sitä kuinka erilaisia olemme verrattuna heteroihin. Toki Pride-paraateissa on myös niitä tavallisia tallaajia, mutta eipä niitä yleensä näytetä missään.
Kahden kappaleen mittainen markkinoinnin oppitunti:

- Jos ei pride-karnevaali olisi värikäs, äänekäs, näyttävä ja hengeltään positiivinen, ei sitä huomaisi media, eivätkä sitä kautta ihmisetkään. Mitä iloa tai hyötyä olisi karnevaalista, joka ei olisi karnevaali?

- Kun media on paikalla tekemässä juttuja tapahtumastam tuo se samalla esiin homojen, lesbojen ja trans-ihmisten ja muiden olemassaolon. Ja yleensä juttujen oheen mahtuu vakavampaakin sanottavaa.

Mitä tulee paraatissa näkyviin ihmisiin, ainakin itse olen Ruotsin TV:stä nähnyt niin "tavallisesti" pukeutunutta väkeä kuin röyhelöitä, nahkatamineita ja paljon muutakin. Uskoakseni "suuri yleisö" ymmärtää kyllä, että kyseessä on karnevaali, jossa on vapaus vähän hullutellakin. Vai miltä näyttäisi vaikkapa Rion karnevaali arkivaatteissa tai Love Parade pyhäpuvussa?

On totta että 70-lukulainen iskulauseiden huutelu kulkueissa on auttamatta vanhanaikaista ja ahdistavaa, eikä se kuulu oikein enää 2000-luvulle. Nimenomaan pitäisi keskittyä positiivisen hengen luomiseen pride-kulkueessa. Tästä käsittääkseni oli kyse Tukholmassakin. Toivottavasti ensi vuonna meilläkin ensi vuonna iskulauseet jäävät unholaan ja musiikki soi. :)
Mitenpä yksi homo voi päättää, mitä TV-ryhmät ottavat nauhalle?

Uutisoitaessa erilaisia massatapahtumia, otetaan nauhalle aina jotakin erikoista ja hassua.
  • 8 / 11
  • Hypokraatti
  • 4.8.2003 9:36
Olen kuullut useina vuosina monien suomalaiskavereiden kantavan kortensa kekoon Tukholman gaypride'ssa - tosin vain siellä biletyspuolella. Samat heput eivät olleet esimerkiksi Vaasassa omassa vastaavassa tapahtumassamme tänä kesänä.
Joo kyl meit muutama tyyppi Tukholmas oli joo...

Älytön, siis suoraan sanottuna, friikki määrä ihmisiä, jo se loi hienon tunnelman, vaiks sit lauantai-iltana skiniongelma -ja pelko kyl sit vei osan ilosta pois.

Toivottavasti tieto siitä, että keskellä päivää, 100 000 ihmisen ollessa joko marssimassa tai katsomassa paraatia, voi 40 skiniä aika ihan tosta noin vain pahoinpidellä yhden ihmisen, ei pelota ihmisiä osallistumasta marssille.
Miten on, järjestetäänkö Ruotsin Gaypride aina Tukholmassa? Suomessahan se kiertää maakuntia.
BTW on ihan pakko sanoa että kyllähän Helsinkikin on osa Uudenmaan maakuntaa :) :) :)

No joo mut Suomessa pridet vain joka toinen vuosi ovat muualla kuin Helsingissä, joka toinen vuosi, siis yllättäen, Helsingissä.