Pelimusiikki -suosikkinne?.

Jokainen tietää varmaan jonkin tietokone-, tai konsolipelin jonka musiikki on niin "mainiota" että sitä kuuntelisi mielellään tuntitolkulla ihan pelin ulkopuolellakin.

Ja oma luokkansa ovat 80-luvun lopun ja 90-luvun alun 8-, ja 16-bittisten pelien musiikit jotka eivät laadultaan olleet kovin kaukana kaksiäänisistä kännyköiden soittoäänistä, mutta silti niitä jaksaa kuunnella vielä nykypäivänäkin, kun niihin liittyy paljon onnistumisen yms. tunteita itse peleistä.

Omat "retrosuosikkini":


NES-peli "Ducktales", ja sieltä Kuuhun sijoittuvan kentän taustamusiikki.
Sääli, että kyseisessä pelissä oli kentissä 500 sekunnin aikaraja, ja musiikin kuuntelu tyssäsi aina lyhyeen...

MegaMan II ja III, myöskin NES-pelejä.
Sitä ihanan kamalaa 'piipitysmusiikkia' se on, mutta siihen liittyy niin paljon muistoja... *snif*

Overworld-teema Zelda-pelisarjasta. Ei väliä mikä versio, mutta varsinkin Nintendo64-pelissä "Legend of Zelda: Ocarina of Time" yhdessä välissä pelin aikana siitä soi kaunis 'medievalpop-versio'.

Battle of Olympuksen soundtrack.
Taasen yksi NES-klassikko piipityksineen, mutta retroa, retroa!

Final Fantasy VII (PlayStation, PC).
Ei varmaankaan tarvitse paljoa mainosta - Japanilaisten konsoliroolipelien aatelia.
Soundtrack on vielä lähellä MIDI-tasoa, mutta tuossa pelissä on kauniita melodioita enemmän kuin 10 nykyajan hienografiikkaisissa "muotipeleissä" yhteensä.

Final Fantasy IX:n overworld-teema, joka perustuu kyseisen pelin lopussa olevaan "Melodies of Life" kipaleeseen.
Minulla on tapana jättää peli päälle karttamoodiin ja asettua mukavasti sohvalle, sulkea silmäni ja keskittyä vain kuuntelemiseen...siihen asti kunnes kappale on loopannut kymmenisen kertaa ja se alkaa tuntua pitkäveteiseltä.
Kyseisessä pelissä on monia muitakin mieleenpainuvia ja kauniita melodioita, kuten esim. Chocobo-teema "Ukulele de Chocobo".
(PlayStation)


Entäs teidän suosikkipiipityksenne? :D
Zeldasta pakko sanoa sen verran, että paras overworld-musiikki löytyy A Link to the Past:sta (eli III:sta)... Ocarina of Timen musiikki oli monilta osin latteampaa, mutta onneks Majoras Mask toi vanhan musiikin takas... :))

Mutta mikäs vielä sen parempaa kuin Zelda-sikermä ihan sinfoniaorkesterin soittamana (Hyrule Symphony)... ;)
Hyrule Symphony = Uijui! ^^;

Mistähän sen saisi hankittua CD:nä? o_o

Ps.
Majorassa ei sitten oikein muuta hyvää olekaan kuin musiikki.
Se pröystäilee hienolla grafiikalla, ja vastaavasti juoni on ohut kuin vanha lakana.
Ja Majora on varsin "epä-Zeldamainen" Zelda.
(Mitä se semmoinen homma on, että pelin alussa on miekka ja kilpi kourassa?? PYH)

Pps.
"A Link to the Past" käännetään GameBoy Advancelle nimellä "Zelda Advance", ja se tulee Japanissa ulos 13.11.-02, ja toivottavasti USA:ssa ja Euroopassa mahdollisimman pian sen jälkeen.
Pakko-ostos GBA:n omistaville Zelda-faneille! :)

Taas mentiin aika kauas pääaiheesta ._.
Hyrule

Ever Anime International Record Co. LTD


Kysy josko levykauppasi voisi tilata tuon levyn, julkaistu 1999
No mutta mutta, enkö olekaan ainoa joka huumailee pelimusiikkien parissa... :D Mun absolute favourite listaan kuuluu ainakin seuraavia:

Super Mario Bros - se aito alkuperäinen 8bittisen Nintendon pakkopeli. Tulee mieleen ala-asteen luokkaretket ja puuhamaa. Kaikki Marion jatko-osatkin hyödyntävät näitä samoja teemoja kerrasta toiseen.

Bust-A-Groove - tanssikilpailupeli vanhalla pleikkarilla. Ah niitä poppisbiisejä. Muun muassa aivan mahtava funky biisi ja se tunnari on aivan bile-kamaa... Jää soimaan päähän tuntikausiksi.

Megaman (II & III) - jo pelkästään näiden pelien takia tekis mieli ostaa jostain vanha nipa ja kytkeä se telkkariin. Näiden parissa tuli kersana huumailtua luvattoman paljon.

Kirby's Dreamworld (GameBoy) - se yks biisi kun mennään uudestaan tuhoamaan kenttien pomot. Lopulta sain koodin, jolla biisejä saattoi kuunnella erikseen alkuvalikossa... Tuli joskus annettua 'gayboyn' laulaa minuuttitolkulla.

* * * * *

Nää nyt tuli näin ekana mieleen... Ja samalla huomasin kuinka paljon on ikävä niitä 'vanhoja hyviä' tasohyppelypelejä. *nostalgian huumassa takaisin oppitunnille*
Surffer:

Voi kiitos.

Ensimmäisen kappaleen ehdinkin jo lataamaan, ja se kuulostaa kerrassaan upealta ^^

Tuossa kysymyksessäni tarkoitin alunperin kyllä ihan osto-CD:tä, koska minulla on osa näistä kipaleista 128kbps laadulla.
Mutta se, että koko levyllisen saa hankittua 160kbps mp3:sina on itseasiassa ihan sama asia.

Taidankin tekaista noista CD:n 8vee serkulleni pikkujoululahjaksi.
Hän hullaantui Zeldaan viime syksynä kun ostin Ocarina of Timen ja hän seurasi kun pelasin sitä.
Hankin hänelle Joululahjaksi Link-puvun (Link = Zelda-pelisarjan sankari) ja tein itse puisen miekan ynnä kilven jossa oli hieno Triforce-kuvio edessä ^^
Hän oli aivan innoissaan roolileikki-asustaan ja hyppäsi ulkonakin lumihangessa se puettuna toppahaalereiden päälle :D

Nyt voisin tehdä sitten "innoitus-musiikki" CD:n hänen Zelda-leikkihinsä :) :)
Oijoi, pelimusiikkikeskustelua! :)

Mun suosikit löytyy PC-puolelta kun en ole noita konsolipelejä (tai japskipelejä yleensäkään) kauheasti pelaillut. Suurin innoittajani on peliyhtiöistä LucasArts joiden legendaarinen säveltäjäkolmikko Land - Bajakian - McConnell ovat luoneet musiikit klassisiin seikkailupeleihin kuten Monkey Island, Day of the Tentacle, Sam & Max Hit the Road ja Grim Fandango. Kyseisten pelien musiikit saavat uskomattomat nostalgiafiilikset päälle joka kerta ja ovat muutenkin miellyttävää kuunneltavaa. Myös Sierralta löytyy upeaa musiikkia, esimerkiksi Larry 3 on kokonaisuudessaan hieno musiikkikokonaisuus.

Muita loistavia ovat mm. Lennie Mooren "Outcast", Chance Thomasin "Quest for Glory V: Dragonfire" sekä Robyn Millerin hieno ambient score "Riven: The Sequel to Myst" -peliin. (Löytyvät myös levyhyllystäni!)

Kaikeksi onneksi pelimusiikki on viimeinkin myös länsimaissa saamassa ansaitsemaansa arvostusta ja pelien soundtrack-levytkin ovat alkaneet yleistyä viime vuosina. Yli vuosikymmenen kyseistä musiikkigenreä diganneena tämä suuresti lämmittää sydäntäni. :)
Kokuma:

Tajusin kyllä, että kyselit ihan osto-CD:tä, mutta joskus voinemme mennä tuolta mistä aitakin on matalin... :)
Tunnustan itsekin ne kaikki imuuttaneeni... eilisilta olikin kuuntelunautintoa.
Viimeinen raita on aivan ihana ^^

Siinä keskellä on "Zelda II: Adventures of Link":in intro jousisovituksena ja sen perään tulee perinteinen overworld-teema.

Minä olin ihan "uijuijui" kun huomasin kyseisen asian ^^
Tulipas sitten kärvennettyä CD noista ämpyistä.. kun olivat peräti oikein ripattuja.. :)

The Legend of Zelda Medley on kyllä varsin pop. Sen jälkeen tuleekin sit Ocarina Medley ja Gerudo Valley.. :)

Donkey Kong Country 2:ssa (Diddy's Kong Quest) on myös varsin loistavaa musiikkia.. En oo tosin löytäny muussa muodossa niitä kun SPC:nä, mut mikäs sen kivempaa kun suoraan pelistä ripattu musa.. :D
Donkey Kong Countryistä puheenollen, ensimmäisen DKC:n alussa oleva teema, joka transformaa "valssista" rytmikkäämpään nykymusaan, on varsin mainio.

Liekö alunperin peräisin jostain 80-luvun alun Donkey Kong -taskupeleistä?

Nyt kun Nintendon peleistä on alettu puhumaan, niin voinen kai mainita että Pokémon-peleissä on myös melko hyvät soundtrackit.

Yksittäisiä melodioita jotka ovat jääneet mieleen, on esimerkiksi Redin/Bluen titleruudussa soiva "Journey Begins" teema, sekä 2 ensimmäisen kaupungin välisellä routella soiva teema joka on ottanut paljon vaikutteita "Oli Hepokatti Maantiellä Poikittain" (mikä lie englanniksi) kappaleen melodiasta.

Surf-teema "Umi" (eli 'Meri') on kaunis, ja Goldin/Silverin soundtrackilta löytyy 80's discopop-tyylinen mainitsemisen arvoinen melodia joka soi mm. Goldenrod Cityn kasinolla.

Eihän 8bit käsikonsolin äänikortti paljoon pysty...mutta kuitenkin :)
Ihan kiva joo, mutta hieman off-topic... miksi kukaan haluaa pakata mp3 -tiedostoja koska ne ovat jo pakattua formaattia... ei kykene ymmärtämään tuon zippauksen ideaa.
Noh, sanompas nyt sit Wanhana-Partana että nää nyky-sinfonia-pelimusiikit on kyl aika ankeita järjestään, edelleen the best tune ever on kyl C-64:n COMMANDO.
Se on niin hypnaava se melodia et sitä oikeesti voi kuunnella koko päivän. Näino.
--
Peit
NetPick:

1) Zippaus pakkaa mp3:sta noin 2%

2) Nykypäivänä mp3:sten yleinen levittäminen netissä johtaa useimmiten suoraan toimintaan sivutilan tarjoavan operaattorin taholta.
Käytännössä se tarkoittaa 1 varoitusta, ja sitten sivuja ei enää ole palvelimella.

Joten ZIP:ien jakaminen ja erikseen ilmoittaminen mitä ne sisältävät, on paljon turvallisempaa.
Peit. :-)
Toisaalta olen sun kanssa perin samaa mieltä. Toisaalta taas en. :) Tästä on omasta mielestäni hirrrrmuisen hyvä esimerkki viime ajoilta (tosin en ole varma, kuinka moni sen tietää.. ;)
EverQuest on onlinepeli, jonka musiikit ovat edelleen valtaosiltaan midejä. Tietenkin aina on nuristu sitä, kuinka hassuille jotkut soitinmallinnukset midinä kuulostavat, mutta kiltisti on odoteltu sitä, että ehkä jonain päivänä SOE ja Verant saisivat muutettua ne johonkin muuhun muotoon. Nyt ne tekivät sen ja vaihtoivat alkutunnarin mp3 -muotoiseksi. Ja jestas! Se on mainio! :)

Toisaalta en näe mitään vikaa kasibittisen nintendon super mario -tunnarissa (mielestäni se on aika ihku :) ja toisaalta taas uuden sukupolven mp3 -pelimusat on ihkuja. :)

-Druusi
Druusi-ilopilleri viuhahti täälläkin jakamassa positiivista asennettaan ^^

*tuli hyvälle mielelle*
Diablo - eritoten village theme

Doom I & II

Warcraft II

F-Zero X

Zelda - pelit

Outcast

PS Torment

Morrowind

Siinä näin aluksi :-)

Kaimuuni
Upeita Commodore-64-klassikoita suosikkijärjestyksessä:

Last Ninja 1 (pelissä yhteensä n. 10 biisiä)
Commando
Usagi Samurai Warrior
Int. Karate+.

Sekä alkuperäiset kappaleet (soittamiseen tarvitaan Sidplayer) että remixejä löytyy täältä:
http://www.hvsc.c64.org/

Erityisen kunniamaininnan ansaitsee Machinae Supremacyn kasarihenkinen Great Gianna Sister cover.
Onko tuolla Usagi Samurai Warriorilla jotain tekemistä japanilaisen sarjakuvahahmon Usagi Yojimbon kanssa (joka nähtiin 90-luvulla vierailevana tähtenä mm. Turtles-sarjakuvassa).

Usagi Yojimbo on nimittäin ihmis-eläin-hybridi hahmoilla (tyyliin Prätkähiiret) kansoitettu samurai-sarjakuva jonka päähenkilö on isännätön maita ja mantuja kuljeksiva samurai Yojimbo.

Ja hän on siis ihmis-jänis, ja "USAGI" on jänis/kaniini japaniksi.
On. Pelaajan hahmo on juuri sama jänis kuin sarjakuvissa. Musiikin lisäksi myös itse peli on erinomainen. Vastaan tulevia villisikasamuraita ei ole tarkoitus tappaa elleivät ne itse hyökkää, sillä pelissä kerätään karmaa toimimalla kunniakkaasti.
jäikö jonkun maininta huomaamatta vai eikö kukaan muista enää cannon fodderia? tutustuin siihen ah niin rakkaalla amiga 500:lla ja siinä on kyllä pelimusiikin aatelia tuo teemakappale. tai sitten saman koneen peli xenon 2...senkin teemabiisi (megablast tai jotain sinnepäin) on llloistava :)
Hupsista. Olin näemmä pannut viestiini väärän linkin. Sen takaa löytyy vain alkuperäisiä C64-kappaleita.
Remixejä, kuten mainitsemani kitaravetoinen Giana Sisters-cover, löytyy siis täältä: http://remix.kwed.org.
Giana Sistersissä oli ihana alkuteema, mutta muuten se peli oli kyllä varsin naurettava Super Mario Bros. -klooni.

Olen yrittänyt tuota biisiä etsiä soittoäänenä ja hyvänkuuloisena remixinä netistä, mutta kaikki tähän asti vastaantulleet kappaleet ovat olleet jotain surkeita liian erilaisiksi työstettyjä mixauksia.
Hmm... Ainakin nettiradio Kohinan ( http://www.kohina.com/ ) soittolistalta löytyy Giana Sistersin tunnari, vieläpä aidosta kuuslankusta nauhoitettuna.

Ja mikäänhän ei voita C64 Tetris-pelin musiikkeja (se piiitkä Wally Bebenin kipale)!

Demomusiikki sitten ihan erikseen, suomalaisista esim. Purple Motion ja Skaven tekivät upeita biisejä, joita löytää ja kuulee esim. Nectarinelta: http://www.scenemusic.net/
Täällä olevilla ihmisillä näyttää olevan hyvä maku. :)

omia suosikkejani:

Metroid: Uskomattoman tunnelmallista musiikkia.Lempparini ovat kummatkin Brinstarin musiikit ja Maredian jälkimmäinen kappale. Pääteemä(joka soi lopputeksteissä) on myös loistava.Metroid Primessä on myös hyvää musaa vaikka sen soundtrack ei kokonaisuudessaan yllä aivan SM:n tasolla.Paras kappale on alkuvalikossa. Pitänee myös muistaa SSBM:ssä olevat Metroid-kappaleet.

DKC2: yksi parhaita peli soundtrackeja ja Raren parasta musaa. Melkein jokainen kappale on erinomainen!Erityismaininta menee metsäkappaleelle.

Zelda: Link to the Pastissa on paljon hyvää musaa, josta erityisesti Hyrule Castle on muistiinpainuva. Ocarina of Timen soundtrack ei yllä aivan samaan tasoon mitä sävellyksiin tulee lukuunottamatta Gerudo Valleyn kappaletta. Wind Waker sen sijaan on tulvillaan Koji Kondon parasta musiikkia. Musiikin laatu on parantunut roimasti teknisessä mielessä, melkein jokainen kappale on korvia hivelevä ja musiikkia on PALJON.

Parasite Eve:piano-versio pääteemasta on yksi lemppareitani.

Metal Gear Solid: kauttaaltaan onnistunut soundtrack. Lopputeksteissä oleva kappale on julmetun kaunis.

Final Fantasy:Liian monta hyvää kappaletta, että niitä viitsisi tässä ruveta luettelemaan. Kaikissa sarjan peleissä on upeaa musiikkia. Lempi kappaleeni ovat Theme of Love(FFIV), Red Wings (IV), Terra (VI), Gau (VI), Aeris (VII), One Winged Angel (VII), Main Theme (VII), Jenova Absolute(VII),
Succession of the witches (VIII), Eyes on Me (VIII), Blue Fields (VIII), Loss of Me (IX) ja Melody of Life (IX). No ainakin noi tuli heti ekana mieleen...

Star Fox: N64-pelin musiikki on melko keskinkertaista, mutta SNES-pelin musiikki oli upeaa kamaa.

Chrono Trigger/Cross:Parasta musiikki jota peleistä löytää.
Crossin musiikki lienee viime vuosien parasta vaikka itse peli olikin pettymys verrattuna Triggeriin.

Resident Evil:Vaikka sarjassa ei ole paljoa "kuuntelu musiikkia" se mitä niistä löytyy on erinomaisen tunnelmallista ja mieleenpainuvaa. Paras on REmaken tallenushuonemusiikki.

Voisin jatkaa listaa vielä piiiiitkääään, mutta johonkin pitää kait lopettaa....

Harrastaako kukaan muuten lempikappaleiden soittamista pianolla tai jollakin muulla soittimella?Taidan olla friikki...
PlayStationin Suikoden 2: Rokkaku Hamlet - Secret Village of the Ninja

Kaikki japanilaismusiikin kliseet samassa paketissa ja se on niin ihana!

:)
>Harrastaako kukaan muuten lempikappaleiden soittamista pianolla tai jollakin muulla soittimella?Taidan olla friikki...

Minä minä!

Soittelen kaikkia lempikappaleitani kitaralla ja pianolla. Olemme esittäneet myös kavereideni kanssa keikoillamme suosikkibiisejämme (Super mario, Diablo, Zelda, Doom yms.). :)

Kai
westwood on todetty tekevän laadukasta musiikki jota jaksaa kuunnella myös muuna aikana, myös blitzard on todettu kykenevän moiseen!
The Legend of Zelda (NES)
Nemesis (C64 yms.) (tämä on mulla soittoäänenä kännykässä)
IK+ (C64)
Warhead (Amiga)
Wing Commander (Amiga/PC)
Oijoi! Ehdin jo unohtaa tämänkin olemassaolon! Kiitos Ravelille, että muistin. ;D
Viimeisen kirjoituksen jälkeen olen törmännyt peliin Neverwinter Nights, jonka musiikki mielestäni on perin onnistunutta! Samaiselta säveltäjältä on myös ainakin pelimusat Icewind Daleen ja sen jatko-osaan, Baldur's Gate -peleistä en muista. :) Suosittelen! :)

--Druusi