G-A-Y Summer Party part2

Mainetta ja kunniaa keränneet G-A-Y -bileet saavat jatkoa jo elokuussa TAMPEREELLA...

15.8. Yo-talolla (Kauppakatu 12) järjestetään G-A-Y Summer Party part2. Paikalla levyjä pyörittävät aikaisemmista tapahtumista tutut dj-kasvot, mikä takaa huimat bileet vielä ennen syksyä! Liput ovat 6€ ja biletys on käynnissä kello 22-04.

We've got the right to party!
Öh, anteeksi tungetteleva ja tyhmä kysymykseni, mutta kuka, ketkä tai mikä taho nämä bileet järjestää?
Kuulin, että sama porukka takana kuin Laternan bileissä elikkä järjestäjä vanhoja Mixeiläisiä + sieltä lähteneistä soittopopulasta osa. Oikaiskaa, jos ei pidä paikkaansa.
  • 4 / 53
  • Liljeqvist
  • 8.7.2003 9:20
Laternan GAY-bileissä on joka kerta ollut ihan saatanan hauskaa, joten ihan varmasti menen myös Yo-talolle.
G-A-Y SUMMER Part 2 on kaikille yli 18-v järjestetty bileilta 15.8.2003. YO-Talolla ja yhden tanssilattian sijaan niitä on nyt kaksi. Pankin puolella juhlitaan Discon historiaa ja varmaankin kaikki kunnon Disco hitit soivat.Joten Party People let' s Manifest!!!!
Mainfloorissa soivat illan kunnon uudet biletyshitit dj Mikon tahdittamana.
Mahtavaa! Hyvä kuulla, että pääsee taas kunnon bileisiin.. Kalliiksi tuo Hesassa ravaaminenkin tulee. Nyt ei tarvitse mennä merta edemmäksi kalaan! ;)
Yo-talo on kuuluisa Leimareistaan. Hyvä niin. Asiaan liittyy paljon syvällisempiäkin aspekteja kuin pelkkkä kaupallinen bailaus, mm. ylioppilaskunnan palkkaama projektisihteeri homo- ja lesbo- asioiden tiimoilla. Biletys oli samaan aikaan aatteellista. Oli komiikkaa mm. yliopiston näyttelijäntyn laitoksen Nätyn taholta. Lipputulot menivät aatteellisen järjestön Vagabondin, nykyisen TreSetan toimintaan. Nyt entinen Vagabondin pj (TreSeta) ja entiset TreSetan omistaman ravintolan entioset työntekijät haluavat käyttää tilaisuutta omien intressejänsä pönkittämiseen. Me halutaan bailata ja me halutaan siitä myös rahat. Viis yhteissestä hyvästä ja muiden tekemästä työstä. Mehän niit'mme viljaa.
Miten YO-talolla voi pitää kahdet tanssibileet yhtäaikaa musiikin kannalta ? Mihinkähän GAY-bileiden tuotto menee? Meinaan vaan, että en usko, että tollaisia bileitä järjestetään pelkästään plusmiinus nolla tuotolla. Ihmettelen myös, että kukaan ei kerro mikä taho tai ketkä näitä bileitä järjestävät. Tuntuu siltä, että järjestäjät eivät halua kertoa itsestään.
  • 11 / 53
  • Ihmettelijä
  • 11.7.2003 14:23
Kateus on ehtymätön luonnonvara!

Miksi ihmeessä jollakin Setalla on vain oikeus järjestää gay-bileitä? Kuitenkaan ko. yhdistykseen ei kuulu kuin pieni osa suomalaisista gay-ihmistä!

Minä ainakin huudan hyvien ja mielenkiintoisten tapahtumien perään. Sitä paitsi olen ollut muutaman kerran Setan Leimareissa, ja voin sanoa, että ei kiitos enää.

Ei minua ainakaan kiinnosta, miten johonkin paikkaan (tässä tapauksessa Yo-talo) saadaan rakennettua kaksi tanssilattiaa. Pääasia on kait se, että kaksi tanssilattiaa paikasta löytyy koska niin luvataan! Rakennustavalla ei liene niin väliä. Myöskään bileiden tuotto tai tappio ei ole asiakkaiden päänsärky. Minä en ainakaan ole siitä kiinnostunut, riittää että hauskaa riittää.
Tietysti muutkin saavat järjestää bileitä kuin joku Seta. En ole itsekään enää käynyt Leimareissa, kun siellä ei oikein mitään ole ja ne ovatkin tosi tylsiä bileitä. Olisi kuitenkin kiva tietää edelleen kuka tai ketkä niitä järjestää, ja kenen taskuihin menee minunkin maksamani pääsylippuraha. Eli toivottavasti järjestäjät lukisivat edellisen viestini ja vastaisivat . On vaan vaikea uskoa, että kukaan järjestää mitään bileitä ihan vaan huvin vuoksi.
Suhteet Yo- taloon on luotu vuosien varrella Setan kanssa. Siksi kai on kohtuullista vaatia, että tämä foorumi olisi Setan ja Yo- talon järjestämä. Muu bileiden järjestäjä voisi etsiä bilepaikkansa muualta. Samoin on kohtuullista odottaa, että Setan alaisisa yrityksissä juuri työskennelleet eivät tee hallaa kymmeniä tuhansia heille palkkaa maksaneelle työnantajalleen. Näinhän on yleinen käytäntö muuallakin ravintolabisneksessä. Jos myy ravintolan, lähtee työnantajan palveluksesta jne. on yleinen kohtuullinen käytäntö, että on tietyksi ajaksi sovittu karenssi, jolloin yrittäjä sitoutuu olemaan perustamatta samanlaista ravintolaa. Työntekijä puolestaan sitoo lojaalisuus työnantajaansa kohtaan, työsuhteen katketessakin. Yrityksestä saatua tietoa ja kokemusta ei ole ammattieettisesti korrektia hyödyntää heti itsekkäästi muualla.
Suomi on vapaa maa. Mikäli joku päättää järjestää tapahtuman nimellä G-A-Y, ei sen tarvitse olla mitenkään kantaaottavaa Setan tai jonkun muun järjestön toimintaan. Kilpailu on vapaata, ja esim. Hesassa ja monissa muissakin kaupungeissa ravintola- ja biletoiminta on täysin yksityisissä käsissä. Biletten järjestäminen ei liene aivan ilmaista, pääsylipputulotkin täytynee tulouttaa verottajan hyväksymällä tavalla. Se, kenen pussiin rahat kilahtavat ( ja kuka ottaa vastuun mahdollisista tappiosta ) on ainakin minulle täysin samantekevää, maksammehan muutenkin mennessämme ravintolaan ( esim. hesassa Herkkuun ja mansessa Mixei'hin ) ravintolan ohjelmatoiminnoista. Jos rahalle saa vastinetta, eli turvallisuus on kunnossa, Musa toimii ja ihmisillä on hauskaa, katson jaloillani olevan mahdollisuuden äänestää, tulenko toisen kerran vaiko en.
Kun kerran jotain tapahtuu, nauttikaamme siitä ja käykäämme katsomassa kuinka homma toimii, sittenhän se on nähty ja voimme katsoa tulevasuuteen, onko bileille tilausta myös muiden, kuin Yhden järjestäjän taholta. Kilpailuhan lisää kysyntää, eli ei muuta kuin onnea matkaan !
Hienoa Tali Tintti! Kerrankin järkevä ja asiallinen kannanotto koko asiaan.
Tietääkö muuten kukaan moniko gay-ihmisistä kuuluu Setaan tai pitää Setaa edes tarpeellisena?
  • 17 / 53
  • tamperelainen
  • 11.7.2003 21:51
Ne "gay-ihmiset", jotka ei pidä Setaa tarpeellisena, eivät kai pidä parisuhteen rekisteröintiäkään ja muita Setan yhteiskunnallisia aloitteita tai saavutuksia minkään arvoisina. Ilman Setaa tässä elettäis kaapissa koko porukka; ulkona kaapista korkeintaan jossain homokuppilassa. Vai luuletteko, että kukaan muu ajaa minkään vähemmistön asiaa kuin se itse? Hyväntekeväisyydellä ei bileitäkään pyöritetä, sen takia voikin vähän miettiä, minne rahansa panee.
Edelliseen viestiin Seta:n tarpeellisuudesta. Jos Seta:a ei olisi, niin meillä ei olisi ihmisoikeuksia. Muistetaan, että vuoteen 1971 homoseksuaalisuus oli rikos, josta joutui vankilaan ja vuoteen 1981 saakka sairausluokituksessa. Ei tässä kukaan bailaisi omissa bileissään eikä ravintoloissaan, jos rohkeat ihmiset eivät olisi olleet aktiivisia.
Aivan. Taitaa nämä setan haukkujat olla pikkupiipertäjiä vuosimallia -85 tai jotain kun eivät tajua mitä seta on saanut aikaan meidän "vinojen" suhteen. Hatun nosto setalle ja sen riveissä homojen ja lesbojen oikeuksien puolesta puhujille.
Kyse ei varmaankaan ole kyseenalaistaa setan toimintaa mielipiteiden muokkaamisessa vaan sen "yksinoikeudesta" järjestää toimintaa. Tampereen kokoisessa kaupungissa ei yksi kapakka ja parit leimarit riitä.
jopa Setan pj oli lehtihaastattelussa sitä mieltä että Tampereelle mahtuisi vielä toinen kuppila...
Tampereelle tulee uusi G-A-Y yhdistys elokuussa. Tavoitteinaan palvella GAY ihmisiä heidän yhteiskunnallisista,poliittisista yms. tärkeistä aatteista riippumatta. Yhdistyksen takana on joukko Mixein entisiä voimia sekä uusia ammattilaisia, jotka katsovat tarpeelliseksi kohottaa Tampereen Gay elämää järjestämällä bileitä ja muita tapahtumia.
Kyseiseen yhdistykseen ei haalita jäseniä eikä muutenkaan vaadita mitään. Tavoitteena on kuukausitasolla järjestää Tampereella mukavia bileitä vaihtuvissa ravintoloissa ja näin seurata Eurooppalaista trendiä, jossa klubit ovat liike- kannalla.
Tarkoituksenamme ei ole ottaa keneltäkään mitään pois vaan ainoastaan kohottaa Tampere kartalle varteenotettavana G-A-Y bailaus kaupunkina.
Tosi kiva juttu että löytyy tapa tuottaa ravintola/bile palveluita!On ollut aika surkeaa vuodesta toiseen seurata kun kuppila toisensa jälkeen on kaatunut(Nice Place,Factory,Hospital).On tuntunut hassulta ettei muka asiakkaita riittäisi muillekin kuin Mixeille ja nykyään nössähtäneille Leimareille.Tsemppiä uudet rohkeat yrittäjät!Kilpailu nostaa aina tarjonnan tasoa!Pois "yksipuoluejärjestelmästä" kohti demokratiaa...ja asiakkaat voivat jaloillaan äänestää:-)
Uusi "yhdistys" Tampereelle? Vai *yhdistys*? Mitenkäs kun ravintolaillat tuottavat yleensä voittoa? Tarkoituksena kiertää veroja?
Risuja Tresetalle, kun on unohtanut varttuneemman ikäluokan noissa tapahtumien järjestämisessä.
Siitä on todella monta vuotta (liekö jo 7 vuotta), kun on järjestetty mitään perinteisen tanssimusiikin harrastajille.
Kaikki nykyiset bileet on suunnattu 20-30 vuotiaille teknofriikeille kestämättömällä desibelivyöryllä.
On suunnattava joko Turun seudun Setan järjestämään Tulirantaan tai Hesan Mann's streetille kokeakseen sitä perinteisempää menoa ilman tinnituksen uhkaa. Lisäksi edellä mainituissa paikoissa ei tunne itseään ikälopuksi vielä yli nelikymppisetkään, koska siellä on kävijäkunnassa sen verran laaja ikähaitari.
Tampereen Mixeihin on taas koko historiansa ajan kasautunut enemmistö "nuoruuden ylistäjistä" koostuvaa asiakaskuntaa.
Kun näitä viestejä on katsonut, ei voi kuin huomauttaa, että taitaa olla käynyt niin että mixein dj-porukka on ensin upottanut ko. säätiön saattamalla sen huonoon taloudelliseen tilaan, sen jälkeen jättää uppoavan laivan. Vai?
  • 27 / 53
  • tamperelainen
  • 13.7.2003 16:38
Kuulepas Faery, taidat olla oikeassa, ainakin tuommoista Tampereen kaduilla ja toreilla puhutaan..!

Ja mikä tulee Mixein "ikärasismiin", niin nythän siellä on duunissa sellainen tosi sympaattinen nainen, joka tuntuu ottavan asiakkaat tosissaan iästä tai sukupuolesta riippumatta!
Mitä ihmettä on tämä keskustelu huonosta palvelusta Mixein kohdalla? Mielestäni palvelu ko. paikassa on aina ollut erittäin hyvää, riippumatta siitä, millaisessa seurassa siellä on asiakkaana. Perustuuko väitteet ikärasismista tai pärstäkertoimen perusteella palvelemisesta muutamaan yksittäistapaukseen, vai onko kommenteissa todella perää?? Todella vaikeaa uskoa, että väitteet pitäisivät paikkaansa. Eiköhän pärstäkertoimilla ole paljon suurempi merkitys joissain ihan muissa Tampereen paikoissa - useimpiinhan ei niissä kuteissa välttämättä edes päästettäisi sisään jollaisiin Mixein asiakkaat toisinaan pukeutuvat...
Faery, miten ihmeessä Mixein dj-porukka pystyy upottamaan ravintolan, eiköhän taloudesta (ainakin yleensä) vastaa muut ihmiset kuin dj:t?

Kyllä on Tampereella kateellista sakkia!
Ei voi muuta kuin ihmetellä. Kyllä siellä osataan!
>Faery, miten ihmeessä Mixein dj-porukka pystyy >upottamaan ravintolan, eiköhän taloudesta (ainakin >yleensä) vastaa muut ihmiset kuin dj:t?
Jossain täällä olevasta viestistä kävi ilmi - eikä kukaan asiaa ole korjannut - että vanhassa yhtiön hallituksessa oli henkilökunta vahvasti edustettuna.
  • 31 / 53
  • tamperelainen
  • 13.7.2003 20:23
Kyl mä ainakin olen varsin tavallinen ja harmaa kansalainen ja silti tai siksi sain usein Mixein entisen henkilökunnan aikana odottaa ja odottaa ja usein jopa PYYTÄÄ tarjoilijaa täyttämään lasini, kun ko. daamilla näytti koko ajan olevan tärkeämpää tekemistä juorutessaan kaveriensa kanssa. Myös ja etenkin tiskin ollessa tyhjänä.

Mutta on se vaan hienoa, että tässä maassa ja kaupungissa on ihmisiä, jotka todellakin haluavat palvella gay-kansan juhlimistarvetta! Tällaista idealismia ei olla aikoihin nähtykään, että perustetaan yhdistys vain bileiden järjestämistä varten.. Olen tottunut siihen, että kaikki ei-järjestöllinen gay-toiminta on voittoa tuottavaa yritystoimintaa. Nyt varmaan saamme nähdä toinen toistaan upeimpia bileitä. Ja yleisönpalvelukin on tulevissa gay-tapahtumissa huippuluokkaa, jos sen motiivit on todellakin näin pyyteettömät? KOska saadaan kunnon ravet aikaan?
MUTTA KOSKA SAADAAN TIETÄÄ, KETKÄ HENKILÖT OVAT KO. YHDISTYKSEN JA GAY-BILEIDEN TAKANA?
Ei noiden YO-talolla tapahtuvien bileiden takana ole mitään yhdistystä. Siellä ne ovat Mixeistä lähteneet soittajat ja sama henkilö järjestämässä kuten Laternassakin eli koskikeskuksessa sijaitsevanravintolan omistaja, joka oli aikoinaan Mixein ravintolapäällikkönä ja Tresetan puheenjohtajanakin.
Morjens lommo ja muut epätietoiset. Kerrompa teille surutta ja hyvällä omallatunnolla, jotta olin järjestävässä osapuolessa muutaman muun henkilön kans Laternan bileissä ( siis ne jotka olivat kesäkuun lopussa), mutta en kuulu enkä todellakaan tiedä mistään jatkoista enempää. Ja toinen pointti en omista terassia Koskikeskuksessa. hyvää jatkoa G- A - Y , ja Mixeissä en koskaan ole ollut ravintolapäälikkönä. kunnia niille joille se kuuluu, päivitähän tietosi.
Ihanaa,että Tampereele tulee uusi yhdistys,joka tekee uusia ja kivoja bileitä.
Kiitos jo etukäteen järjestäjille!
Ja mitenköhän se TreSeta on alunperin pystynyt Orasso oy:n ostamaan, jos ei säännöllsten tanssituottojen avulla...mitenkäs niitä "veroja silloin kierrettiin"? Eihän mikään estä g-a-y:tä toimimasta samalla tavalla...
Kysymysmerkkioops ei taida tietää yhdistyksellisistä- ja liiketaloudellisesti toimivista instansseista juurikaan.

Mielenkiintoista nähdä mikä on tämä tuleva yhdistys ja millä periaatteella se toimii. Bileitten järjestäminen kun ei mene yhdistysrekisterissä läpi. Eikä verottajankaan silmissä.
Joku tuossa ihmetteli että minne pääsylippu rahat moisista bileistä menevät. Itse olen samantyyppisiä bileitä paljonkin järjestänyt. Heteroille tosin. Ja voin kertoa että rahat menevät valoihin, musiikkilaitteisiin, savukoneisiin yms. Tietämättömille nimittäin voin kertoa että laitevuokrat eivät ole ihan halvimmasta päästä. Lisäksi moni paikka ottaa oman vuokransa. Yleensä Djlle maksetaan naurettavan pieni palkkio monen tunnin soittamisesta. Eli rikastumaan ei pääse vahingossakaan. Ja ompa monesti käynyt niinkin että on tullut itselle takkiin ja joutunut maksamaan omistaan. MUTTA: Bileitähän järjestetään sitä varten että kaikilla olisi hauskaa. SE on pääasia. Itse ainakin aion paikalle mennä ja hattua kohotan järjestäjille että jaksavat meidän takia vaivautua. ISO KIITOS!!! ja onnea ja menestystä jatkossakin!
Hyvä Olavi! Viestissäsi oli järkeä. Itse haluan vielä palata tuohon "Djt upottivat Mixein ja jättävät sen jälkeen koko laivan" asiaan. Tunnen erään noista soittajista hyvinkin ja tiedän että Dj porukalla ei ole yhtään mitään tekemistä rahavaikeuksien yms kanssa. He tekivät vaan työtään ja hyvin tekivätkin. Ja se, miksi he lähtivät selittyy hyvinkin näissä keskusteluissa useinkin esiintyneeseen pj:hin...
Mutta soittamista he jatkavat tosin eri foorumeissa. Itse en aio paljoakaan enää mixeissä vierailla. Uusi Dj ei minua ainakaan vakuuttanut. Samat biisit soivat illan aikana uudestaan ja uudestaan. Mielummin menen GAY bileisiin missä saa kuulla monipuolista ja hyvää musaa. Tsemppiä bileiden järjestäjille. Keitä he sitten ovatkaan!!!!
Jälleen tarkennusta käytyyn keskusteluun. Mixein henkilökunnasta ainakin kaksi ovat osallistunnet Orasso Oy:n hallituksen toimintaan. He ovat siinä roolissaan hyvinkin vastuussa toimistaan omistajataholle sekä koko tamperelaiselle homo-, lesboasiakaskunnalle. Olen samaa mieltä siitä, että dj:den työskentely ja muun henkilökunnan asiakaspalvelu on ollut päääosin hyvää. Nyt tuuleekin eritellä tarkemmin, missä ollan onnistuttu, missä epäonnistuttu. Epäonnistuttu ollaan kai siinä, että osakeyhtiön hallitus on lisännyt parina viimevuonna kuluja niin, että tulot eivät kattaneet menoja. Osakeyhtiön hallituksen toimintaan osallistunut on vastuussa päätöksistä ja toiminnasta omalta osaltaa. Ei voida puhua ykskantaan kaikista dj:stä. Dj- työskentely on sujunut. Osakeyhtiötyöskentely ei. Omana esimiehenä ei osattu toimia.

Mielestäni vanhat Dj:t voisivat edelleen soittaa vallan mainiosti Mixeissä. Kyse on käsittääkseni ennenkaikkea rahasta.

Mielestäni on erittäin tärkeätä, että kaupungissa on läpi viikon auki oleva homobaari. Siihen voi jokainen omalla toiminnallaan vaikuttaa.

Turhaa asioiden henkilöitymistä ja pahanpuhumista tulee välttää. Tamperelaisten homojen ja lesbojen asioiden hoidosta tässä kai kysymys.
..ja edelleen uusia tuulahduksia kaivataan. Vihonviimeinen valinta olis noiden Mixeistä potkittujen(vai miten se olikaan?) "D.J":n paluu. Eiköhän se ole niin, että alunperin D.J eli DiscJockey merkitsi ihmisten viihdyttämistä ja itsensä likoon panemista tanssivan yleisön kannustamana.
D.J ei tarkoita nykyistä (poltettujen)CD-levyjen , MP3:pakkausformaattien (idioottivarmaa) tai valmiiden miksausten kanssa pelaamista.
Vähintään kohtuullinen D.J on kautta aikojen osannut myös juontaa, miksata ja ottaa yleisönsä ilman, että jokainen soitettava kappale olisi tuttu miltään hittilistoilta.
D.J on "tilanneherkkä" eli haistaa tunnelmaan sopivan menon antamatta periksi näille iänikuisille "tanssilattiataitureiden" pyynnöille.
D.J tietää paljon eri musiikinlajeista osatakseen yhdistää niitä, keksiäkseen jopa uusia juttuja hauskuuttamisen merkeissä.
D.J on palveluammatissa.

Ennen kaikkea D.J:nä olo ei ole kuolemanvakavaa!
Kuulin huhuna, että tämä TreSetan Pj:n johtama uusi hallitus oli palkannut sen vanhemman naishenkilön´ottamatta selville vanhojen työntekijöiden työsoppareista.. fiksua. Saatiin yksi uusi ennenkuin yhdestäkään vanhasta päästiin eroon! Ja sitten valitetaan kun menot ovat karanneet käsistä..
Pystyykö joku vahvistamaan tietoni?
Juu, mäkin kävin tiistaina Mixeissä, jossa oli yllättäen 4 ihmistä töissä. Käsittämätöntä!! Ihan tavallinen talliainenkin (ei siis melkein valmis tradenomi/yo-merkonomi) ymmärtää, että tappiota tulee ja paljon...
...ja keskiviikkona henkilökuntaa taisi olla neljä, tosin asiakkaitakin oli paljon keskiviikoksi. En voi kuin ihmetellä...
Kai sitä henkilökuntaa on siellä jos uusia palkataan ja vanhoilla kuitenkin jonkinnäköinen turva irtisanomisien suhteen. Vaikka kuulemani mukaan ei pj näissä asioissa ole ihan säädösten mukaan toiminu. Baaria on vaikee pelastaa jos pelastajat poraa ite reikää pohjaan koko ajan...
Viestiketjuista voinee tulkita Mixein kuolinkellojen kilkatuksen lähestyvän. Tässä ei voi pelkästään Tampereen Setaa syyttää, Tilanteen seuraaminen taas on joutunut jälleen kerran retuperälle kuten Mixein alkuaikoina, kun eräs silloinen ravintolapäällikkö sai laajat valtuudet kehittää paikkaa.
Meno oli tuolloin kyllä välillä aika värikästä, mutta jonnekin oli hävinnyt tositteet kaikista(ravintolan) hankinnoista. Tänä päivänäkään asiaa ei ole täysin selvitetty. Pari vuotta myöhemmin asia päätettiin unohtaa tilanteen toivottomuuden takia. Silloinen ravintolapäällikkö toki erotettiin välittömästi, mutta asia tuntui vain leviävän huhujen kera.
Silloinkin oli vähän vastaava tilanne, vedottiin kävijäkunnan aktiivisuuteen paikan pelastamiseksi.
Tilanne tuntuikin rauhoittuvan.
Ilman silloisen ravintolapäällikön moukaroimia väliseiniä tosin ei olisi nykyisen kokoista Mixeitä.
Alunperinhän paikka oli 100% lounaspaikka nimeltään Bistro Julia. Nykyisen Konttori-nimisen paikan tiloissa toimi Setan toinen alkutekijöihin(puolen vuoden sisällä) kaatunut yritelmä "Private Factory", joka viihtyisiltä puitteeltaan (näin jälkiviisaana) olisi luonut edellytykset vähän toisenlaisille tapahtumille järjestää.
Se taas myytiin turkkilaisille Kebab-ravintolaksi.(Silloin riehui muuten 80-luvulta alkanut Kebab buumi Tampereella parhaimmillaan)

Melkein unohdin mainita St Eleena-nimisenä toimineen ravintolan Hatanpään teollisuustalossa, josta silloinen Seta Vagabondi oli vuokrannut samoihin aikoihin( kuin Bistro Julian ja Private Factoryn) ravintolan tilat tanssien(varttuneempaan makuun) järjestämiseen.
Puoli vuotta nekin taisi toimia, kunnes ilmeni että ravintolan omistajalla ei ollut koko tuona aikana alkoholinmyyntioikeuksia. Seta oli ollut tuon ajan hyvässä uskossa, että luvat olivat kunnossa.
Niiden bileiden taru loppuikin nopeasti. Seta pääsi keskittymään Mixein kehittämiseen. Jossain vaiheessa etsittiin osakkaita silloinkin Orasso-nimeä kantavaan yhdistykseen. Seta jäikin ainoaksi osakkaaksi ja vaikuttajaksi Orasson kautta, kun muita ei ilmaantunut.
Mixeitä edeltävä Bistro Juliaa taas yritettiin väenväkisin muuntaa bailauspaikaksi. Kuvitelkaa nyt nykyiset 2-kymppiset, tilaa oli silloin vain etuosan verran.
Lentävän lauseen muistan tuolta ajalta vast'ikään Mixeiksi ristityn paikan nimikommentista.
"Miksen käy Mixeissä, siksen kun muitakin paikkoja on tarjolla."(Hekoheko huono vitsi!)
Parit remonttitalkoothan on vuosien varrella ollut.
Ensimmäisissähän vedettiin turkoosinvälistä lateksia seinät täyteen. Joku talkoolaisista keksi tussutella pensselillä seiniin epätasaisesti aivan samanlailla, kuten oli nähnyt Hesan silloisessa H2O:ssa tehdyn.

Silloinhan Tampereen Setassa vaikutti naispuheenjohtaja, jonka mottoa "ei mitään sukupuolisesti tunnistettavaa tule esiintymään yhdessäkään Mixein seinillä somisteena olevassa kuvassa." alettiin noudattamaan.
Niin hyvin tämän muihin kuvioihin siirtyneen naishenkilön sana edelleen painaa, että Mixein (gaypaikoista alastomimman) seinät ovat saaneet edellenkin pysyä ilman mitään somisteita myöhemmästä remontista huolimatta.
Tai yksi "tyylirikkohan" oin vuodelta 1994. Lienee Mixein historian ainokaiset" fettaribileet", joiden aikana seiniä somistivat lukuisat kuvat vähän Tom of Finlandin tyyliin ja sisäänpääsyn ehdoksi jopa vaadittiin miessukupuoli. Äläkkähän silloin siitä nousi sukupuolten tasa-arvoon vedoten.

Nykyisiin aikoihin verraten ja laulujen sanoihin viitaten "Those were the days before!"
HAAA!!! JA HUOMENTA!!!
Tänne foorumiin kai tämä viesti pitää laittaa. eli: ISO KIITOS kaikille eilen Mixeissä olleille ja ylipäätänsä ihmisille jotka soittoani joskus kävivät kuuntelemassa! Jäähyväiskeikka heitetty ja Mixein DJ ura haudattu. kivaa oli (ja eilen hyvin kuuma). Toivottavasti nautitte!!!??? Palailen Dj rooliin muissa erilaisissa paikoissa (sähköpostia voi laittaa ja udella). Taputtakaa itseänne selkään ja kuunelkaa Mylene Farmeria, eli sitä alkuperäistä (K Ryan on syvältä!). KIS!
G
Nyt tarvitaan uutta intoa ja yhteen hiileen puhaltamista. Puheet kuolinkelloista ja vuosien takaisista tositeväärinkäytöksistä voidaan jättää vähemmälle ja luoda uutta uskoa tamperelaiseen homotoimintaan. Tarvitaan läpi viikon auki olevaa homobaaria, isoja teemabileitä, setan toimintaa kuten joku toinen totesikin. Eri osapuolin mustamaalaus voidaan lopettaa ja keskittyä tulevaan. Toivottavasti tosiaan saamme pitää Tampereella homotoimintaa, joka ei ole kokonaan alasajettu. Kyse on meidän kaikkien hyvinvoinnista. Juuri minun ei tarvitse pitää kaikesta. Kuten joku totesikin, nyt tulee nähdä tilanteen yli ja suunnta tulevaan.
Osuimme Mixun terassille ja hieman sisäpuolellekin just Gekon viimeisenä soittoiltana.Oli todella kuuuumaa ja kivaa!!Iso-G hyppi kuin viimeistä(höh)päivää(iltaa) saunassa ja henkilökunta yritti parhaansa mukaan palvella ja passata.Kestihän se juoman saaminen, mutta kuitenkin tulin juotetuksi oikke hyvin;-)Se rouvasihminen joka naama märkänä jaksoi hieman juoksemisensa lomassa hymyilläkin, ja muut ammattilaisten ottein ryysistä hoitaneet, ansaitsevat kyllä kiitokset!Ja mikää mukavinta tajuta,talo oli todella täynnä!
Eli ollaan kukin oma aikamme vihaisia ja surullisia kaikesta paskasta mitä on puhuttu ja tapahtunut sekä ihmisten kyvyttömyydestä ja pienuudesta, ja tehdään parhaamme tulevaisuuden eteen!Ollaan kaikki kyvykkäitä ja isoja;-)
Tarkastellaanpa ihan mielenkiinnosta TreSeta ry:n ja Orasso Oy:n puheenjohtajan (A.M) lausuntoja em. instanssien toiminnasta ja tilanteesta. Seuraavat otteet ovat suoria lainauksia kyseisen pj:n "Orasso Oy:n tilannekatsaus" -kirjoituksesta, joka on nähtävillä sekä ranneliikkeen että TreSetan nettisivuilla.

"Näin ollen, omistajana TreSetaa tietenkin kiinnostaa oman yhtiönsä taloudellinen ja toiminnallinen tilanne. TreSetan hallitus on vastuussa jäsenistölleen sen omaisuudesta, omaisuuden hoidosta ja sen luotettavasta sijoittamisesta. "

- Eli, mikäli oikein ymmärrän, on TreSetan hallitus kaikkien näiden vuosien ajan ollut vastuullinen omaisuutensa (Orasso Oy) hoidosta. Onko TreSeta siis edes itsekään toiminut vastuullisen omistajan tavoin?


"TreSeta on saanut ravintola Mixeiltä osinkoja sijoittamalleen pääomalleen, mutta viimeisten neljän vuoden aikana nekin ovat tyystin loppuneet ja TreSeta on ollut ainoastaan Leimareiden lipputulojen varassa."

- TreSeta on siis pj:n mukaan saanut osinkoja vuosien saatossa Orasso Oy:ltä. Itse haluaisin tietää, kuinka suurista summista on kyse. Onko osinkojen jako mennyt juridisesti oikein (verottajan silmissä) ja edelleen miten RAY suhtautuu avustamaansa yhdistykseen, joka saa osinkotuloja? Ihmettelen suuresti, jos Tresetan talous on levännyt vain ja ainoastaan Leimareiden lipputulojen varassa. Ehkäpä tällaisen tilanteen äärellä Trsetan hallitus voisi mahdollisesti "brainstormissa" pohtia uusia rahankeruumahdollisuuksia ja rahoituksen lähteitä...


"...Orasso Oy:n hallitukseen kuuluivat K.P. (dj Catarina ) ja M.L. (dj Mikko )..."

- Orasson Oy:n hallitukseen kuului vuonna 2002 myös TreSetan silloinen naispuolinen puheenjohtaja. Omistajataho on siis mitä ilmeisimminkin ollut mukana Orasso Oy:n hallituksessa, myös päätöksenteossa ja taloudellisen tilanteen seurannassa. Joten voisimme kutsua kyseistä hallitusta oikeaoppisesti ja totuudenmukaisesti pj&dj-hallitukseksi pelkän "dj-hallituksen" sijaan...


"Uudeksi hallitukseksi valittiin Mixein henkilökunnan toivomuksesta J.K, A-P N. ja T.T, joiden uskottiin saavan Orasso Oy:n taloudelliseen tilanteeseen vakautta ja turvaamaan TreSetan sijoitukset."

-Orasso Oy:n hallituksen kokoonpanosta on päättänyt silloinen Orasso Oy:n osakkeiden haltija, ei Mixein henkilökunta. Myös TreSetan hallitus on osallistunut kyseiseen päätöksentekoprosessiin ja hyväksynyt kyseisen hallituksen kokoonpanon.


"Kaiken tämän lisäksi Orasso Oy:n hallitus laiminlöi yhtiöjärjestyksen ja jätti kutsumatta yhtiökokouksen koolle kuuden kuukauden kuluttua edellisen tilikauden päättymisestä. Sitä odotellessa TreSeta totesi että Orasso Oy:n hallitus ei nauti omistajan luottamusta ja päätti valita yhtiölle uuden hallituksen."

- Itse asiassa kys. tilikausi on vasta päättymässä, joten tämän perusteella edellisen hallituksen erottaminen on ollut perusteetonta. Tietenkin tällainen toimintatapa herättää epäilyjä todellisten motiivien suhteen.


"Orasso Oy:n hallitukseen valittiin allekirjoittanut sekä TreSetan ulkopuolelta kirjanpitäjä Risto Poussa, joiden molempien ammattitaitoon TreSetan hallitus nyt luottaa."

-Risto Poussaa ei tietääkseni voi kutsua TreSetan ulkopuoliseksi henkilöksi; hän on toiminut TreSetan miesten ryhmän vetäjänä, tilintarkastajana sekä hoitanut Tresetan palkkaliikennettä.


"Mainittakoon tässä, että allekirjoittanut ei mitenkään väenvängällä ”tunkenut” itseään Orasso Oy:n hallitukseen."

- Itse asiassa TreSetan nykyinen pj on aloittanut itsensä väenvängällä "tunkemisen" Orasso Oy:n hallitukseen jo viime vuoden puolella, jolloin hän ja TreSetan sossu nimittivät itse itsensä Orasso Oy:n uudeksi hallitukseksi (ja tietysti pj pj:ksi...). Kyseinen toimenpide osoittautui kuitenkin laittomaksi.


"Hämmästyneelle voisin kertoa, että Orasso Oy:n tarkoitus on sekä olla tapaamispaikana hlbt-kansalle myöskin olla tuottava ja kannattava yritystoiminta, joka samalla kun kattaa omat menonsa, mahdollistaa viihtyisän ympäristön ja toiminnan, tuottaa myöskin osakkeenomistajalleen tuottoa sijoitetulle pääomalle."

-TreSetan intressinä on siis, ja ihan perustellusti, voiton saavuttaminen. Uuden Orasso Oy:n hallituksen viimeviikkoiset toimet ovat kuitenkin ristiriidassa kyseisen johtopäätöksen kanssa. Ensiksi ravintola "ylihenkilöittää" baarin tiistaiksi ja "alihenkilöittää" viikonlopuksi...

Ja lopuksi oma suosikkini...

"Yrityksen pyörittämiseen ei riitä yo-lakki, sairaanhoitajan koulutus eikä edes erityisopettajan ammattitaito.Niin valitettavaa kuin se onkin yrityselämä on tänä päivänä kovaa ja vaatii talouden pitkänäköistä ja laajakantaista osaamista."


- Hyvä pj, ammattitaitoasi aliarvioimatta; yleishyödyllisen yhdistyksen pyörittämiseen ei riitä laskentatoimen merkonomin ja lähes valmiin tradenomin tutkinto. Niin valitettavaa kuin se onkin, yhdistyselämä on ensisijaisesti ihmisten välistä toimintaa ja vaatii sosiaalisten taitojen monimuotoista hallintaa.
Olen samaa mieltä, jo saa "omaan pesään paskominen" riittää. Jokainenn yritys / yhteisö hoitakoon omat veroasiansa. Oli sitten kyseessä Mixei, Leimarit, Seta, G-A-Y- Tampere- bileet, entsiset Hospital, Sylvesterin sauna tai Niceplace. Uskon näin tapahtuneenkin.

Tampereella tarvitaan läpi viikon aukiolevaa homobaaria, isompia teemabileitä, Setan toimintaa. Ei jatkuvaa eri osapuolien mustamaalaamista ja politikointia. Jo riittää!!!
  • 53 / 53
  • Kakkimisesta
  • 22.7.2003 23:59
Olen samaa mieltä. Mututiedot ja kakkiminen sais jäädä vähemmälle.