Homot ja HIV

Minulla on vain yksi pieni kysymys. Yksi asia HIVistä on jäänyt epäselväksi: Miksi siitä puhutaan lähinnä vain homojen yhteydessä? Onko anaaliseksissä suurempi todennäköisyys saada se kuin miehen ja naisen yhdynnässä? Vai mistäs se johtuu?
Suurin syy siihen, että AIDSista puhutaan homojen tautina lienee se, että aikanaan ensimmäinen laajaa huomiota saanut epidemia länsimaissa sattui homoyhteisössä. Iltapäivälehdet pitivät huolen mallikkaasti siitä, että leima jäi aika pysyväksi.

Seuraavasta finnqueer.netin artikkelista asiasta lisää:
http://www.finnqueer.net/juttu.cgi?s=101_6_1
Aids on homojen vastustelusta huolimatta erityisesti homosairaus Euroopan maissa. Esim. Suomessa oli jossain vaihetta 90-luvulla 1000 hiv-positiivista, joista puolet homoja. Osa heistä menehtynyt tautiin. Kannatta ajatella että 500 homoa Suomessa on saanut tuon viruksen kun seuraavaksi harrastaa seksiä! Ja tautihan nimenomaan leviää suojaamattomassa anaaliyhdynnässä. Eli aina kondomi ja vesiliukoista liukuvoidetta turvallisuutesi takia!
Joo ei ole muutakaan tekemistä näin yösydännä kun keksustella... Asiaan.

- Aids leimattiin alussa "homorutoksi", koska se tuli ilmi huomattavasti San Franciscon homopiireissä - eka oletettu aids-tapaus tosin oli muistaakseni katolinen nunna (!)

- hiv ei ole tauti vaan virus, jonka levitessä kehossa T-solujen määrä laskee veressä, jolloin tietyn rajan ali mentäessä puhutaan ihmisen sairastavan oireyhtymää nimeltä aids

- hiv ei tartu mitenkään "erityisesti" tietyssä yhdyntämuodossa, eikä "erityisen" helposti; kondomi ja liukastusaineet eivät takaa täydellistä tartuntasuojaa

Kaikissa hiv-kysymyksissä käänny Aids-tukkarin puoleen.
PS. Tilastot ovat tilastoja ja homoseksitse saadut tartunnat tod.näk. ilmenevät tilastoissa enemmän kuin hetero-vastaavat yksinkertaisesti siksi, että homot testauttavat itseään enemmän kuin vaikkapa perheenisä Tallinnasta tultuaan.
Tuo väite on naurettava. jos se hiv+ perheenisä ei testauta itseään niin arvaa montako kuolutta siinä perheessä on kymmenen vuoden jälkeen?

Lisäksi väitteesi että hiv ei tartu helpommin anaaliseksissä verrattuna vaginaaliseksiin on myös kyseenalainen. Suolen ohut seinämä aiheuttaa helposti haavaumia, joihin sperman hiv-virusten on helppo hyökätä. Vaginaseksissä hiv ei tartu yhtä helposti, esimerkiksi espoolainen hiv+ "muusikko" oli ollut vähintään 50 naisen kanssa sängyssä ilman kondomia ja silti vain yksi naisista sai tartunnan.

Siitä mikä on TOP-osapuolen riski saada tartunta hiv+ partnerilta verrattuna vaginaaliseksiä harrastavaan mieheen ei minulla ole tietoa. Veikkaisin että riski on samaa tasoa.
> Suolen ohut seinämä aiheuttaa helposti haavaumia,
> joihin sperman hiv-virusten on helppo hyökätä.

Kyllä, tämä on juuri se syy miksi HIV tarttuu anaaliseksissä helpoimmin. Spermaa siihen ei *käsittääkseni* kuitenkaan tarvita. Vai?

HIV:n väittäminen "homorutoksi" on kuitenkin tilastoihin nähden liioittelua ja johtunee juuri aiemmin mainituista historiallisista syistä.
Viime sunnuntain Hesarissa oli koko sivun juttu "homorutosta" Afriakassa.

Kyllä siinä menee vähän vakavaksi, kun tilastojen mukaan eteläisessä Afrikassa on useita maita joissa yli 30:llä ihmisellä 100:sta on hiv tartunta tai ovaat kuolemassa aidsin seurauksena. Jossain kaupungeissa jopa 50% väestöstä on viruksen kantajia.

Mikä on ainakin 100% varmaa niin kondomin käyttö hidastaa erittäin tehokkaasti hiv leviämistä populaatiossa. Yksilötasolla tietysti joskus voi käydä huomonpi säkä vaikka olisi kuinka huolellinen. Todennäköisyyksien laskeminen on sikäli turhaa, että tartunnan voi saada suojaamattomassa seksissä yhtä hyvin ensimmäisellä kerralla kuin vasta 1000:lla kerralla.

"Loppukevennyksenä" juttu ihmisen äärettömästä typeryydestä: kaveri oli saanut hiv-tartunnan, mutta hänen todettiin olevan imuuni virukselle. Hyvä juttu mies ajatteli ja lähti kaupungille naimaa kaikkia vastaantulevia miehiä ilman kumia ja niin hän sain tartunnan toiseen viruskantaan kuuluvasta hi-viruksesta ja kuoli. Mahtoi miestä muuten vähän harmittaa...
Suomessa ei muuten ole todettu yhtään hiv tartuntaa joka olisi tarttunut mieheen jolta on otettu suihin. Suihin ottajalla on paljon suurempi riski. Ja kaikkein suurin riski saada tartunta on anaaliyhdyntä, höpöttävät jotkut homot mitä tahansa.
Nyt liippaa jo vierestä, mutta eilen oli mielenkiintoinen uutinen eräässä lehdessä. Briteissä oli tutkittu satunnaisesti 700 nuorta miestä, taisivat olla armeijan palveluksessa. Heistä 70:llä (eli joka kymmenes) todettiin klamydia.
Miksiköhän anaaliseksiin tarkoitettuja paksumpia kondomeja ei tahdo löytää muuten kuin taikavarvulla? Ei edes alan liikkeistä.
Paksuilla kortsuilla kun panee niin olo vastaa samaa kuin jo muna olisi neljällä paikallispuudutuspiikillä turrutettu.