Anaaliseksi ja peräpukamat

Tämä aihe ei liity ihmissuhteisiin, mutta kun ei täällä ole seksi-aiheista palstaakaan niin... Ongelma on se, että noin 18v. iässä mulle ilmestyi peräpukama ja sen myötä anaaliseksi tuntui todella kivuliaalta ja ikävältä. Sen takia olen joutunut olemaan jo 4v. ilman kyseistä seksin muotoa, vaikka tykkäisin sitä harrastaa. Ei anaaliseksi ole minulle maailman tärkein asia, mutta toisaalta on ikävää, jos en pysty sitä enää koskaan harrastamaan tämän vaivan takia. Kysynkin, onko kellään muilla kokemuksia vastaavasta ja miten hoiditte asian? En ole koskaan nähnyt kenenkään kirjoittavan aiheesta, vaikka luulisin, että peräpukamat ovat varsin yleisiä. Onkohan peräpukamat sitten jotenkin niin arka aihe...

No, olen kokeillut erilaisia voiteita ja peräpuikkoja vaivaani ja peräpukama kyllä vetäytyy piiloon, mutta on se silti näkyvissä. Lisäksi yhdynnän aikana se pullistuu uudelleen. On vähän kuin olisi iso paise keskellä naamaa ja sen näkeminen vie varmaan halut toiseltakin osapuolelta. Kävin vielä lääkärilläkin näyttämässä pukamaani siinä toivossa, että saisin sen poistettua. Lääkäri tarkisti tilanteen, mutta ilmoitti, että koska pukama on melko pieni ja oireeton, niin ei sitä ruveta poistamaan julkisin varoin. Kun sanoin, että se häiritsee minua, lääkäri sanoi, että katsotaan tilanne uudelleen muutaman vuoden kuluttua. Olisinhan voinut sanoa lääkärille, että olen homo ja että peräpukama häiritsee anaaliyhdyntää, mutta miten lääkäri olisi reagoinut? Olisi luultavasti nauranut päin naamaa, koska kyllähän se kuulostaa ensi alkuun aika turhamaiselta. Mutta onhan vakava asia, jos ei pysty harrastamaan seksiä tämän takia.

Olisi mukavaa kuulla joltakulta kokemuksia tästä vaivasta ja peräpukamien poisto-operaatiosta. Onko se hankala operaatio ja paljonko maksaa esimerkiksi yksityisellä?
Etpä ole vaivoinesi yksin. Mulla oli jokunen vuosi sitten niin pahat pukamat että niitä poistettiin yksityisellä lääkäriasemalla kun julkinen sektori ei kiinnostunu asiasta vaikka olin ihan pebaa antamattakin tuskissani ja työkyvytön. Maksoi satoja markkoja mutta ei kaduta kun parani sentään tuskattomaksi. Mutta. Eipä ole koskaan parantunut niin hyvään kuntoon että voisin nauttia anaaliseksin antamisesta. Minä ihan suoraan mainitsinkin lääkärille että pitäisi saada se pantavaan kuntoon (oli hyvä ilme sillä!) ja parhaansa teki mutta ei auttanu. Pukamat kun on luonteeltaan uusiutuvia ja ainakin piilevänä jokseenkin krooninen juttu, ärtyy pahemmaksi kun sitä ärsytetään (esim. sillä kalulla). Eikä mikään operaatio pysty niitä kokonaan poistamaan.
Käsittääkseni peräpukamat on hyvin yleinen vaiva tässä istumatyön ja pullamössön sekä hampurilaisten maailmassa. Kyse on suonikohjujen kaltaisesta ilmiöstä. Outoa jos vaivaa ei saada lääkärissä poistettua. Eräs yksit. lääkäriasema mainosti poisto-operaatiota hinta oli 1700euroa, luulisi siihen hintaan tokenevan. Toisaalta leikkaus eikä lääkevoiteet eivät poista vaivan syytä. Se voi esim. olla kova vatsa ja ulostusvaikeudet. Ruokavalio ja liikunta pitää monesti terveenä ja paikat kuosissa.

Hmm, kyllä lääkärien pitäisi anaaliongelmiin suhtautua yhtä vakavasti kuin sukupuolielintenkin ongelmiin, eikö niin? Kyseessä on kuitenkin maksava asiakas.

Olen minäkin aika ajoittain ongelmasta kärsinyt, ei se panoa ole koskaan pitkään haitannut. Tietysti liukasteet ja pitkä esilämmittely ovat silloin olleet tavallista tärkeämpiä.

Lääkäri-ihmiset, huhuu! Kertokaa tarkemmin ;-)
Itse en hyväksy seksiä ennen vakavaa suhdetta, joten olen varmaan väärä henkilö kommentoimaan tätä...mutta sanoisin mutu tuntumalta että kunnon alkuveryttely on tarpeen asiassa kuin asiassa. Jos esim. ennen urheilusuoritusta ei tee tarvittavaa lihasten lämmittelyä niin voi tulla revähtymiä. Myös urheilusuorituksen jälkeen on tehtävä venyttelyt.

Hiljaa hyvä tulee, kiireellä ja hosumalla ei saa kuin sekopäisiä lapsia.
Peräpukama on laskimolaajentuma peräaukon tai anaalikanavan alueella. Syitä pukamiin on monia, mm. kuituköyhä ruoka, ummetus, liikunnan puute ja liiallinen alkoholinkäyttö. Vaiva on todennäköisesti osittain periytyvä. Peräpukamia on ulkoisia (peräaukon ulkopuolella näkyviä) ja sisäisiä (pukamat piilossa anaalikanavassa). Sisäiset pukamat aiheuttavat yleensä enemmän oireita esim. kipua. Taudilla on monta vaikeusastetta. Monesti pukamia on yhtäaikaa sekä sisäisiä että ulkoisia.

Peräpukaman syntyessä peräaukon seudun pintalaskimoon pakkautuu liikaa verta ja veri hyytyy laskimon sisään. Hyytymä aiheuttaa paikallisen laskimotulehduksen ja tässä vaiheessa peräpukama on yleensä erittäin kipeä ja peräaukon suulla tuntuu kova ja kosketusarka paukura (jos on kyse ulkoisesta pukamasta). Hyytymä sulaa itsestään pois 1-2 viikon kuluessa ja kipu helpottaa. Jäljelle jää peräaukon suulle venyttynyttä ihoa sisältävä pukamahetula, joka on usein täysin kivuton. Suuri määrä näitä pukamahetuloita aiheuttaa hygieenistä haittaa ja tietysti kosmeettisesti tilanne on epämiellyttävä. Muutaman pukaman ei pitäisi anaaliseksiä haitata.

Peräpukamia voidaan hoitaa eri keinoilla. Voiteista ja peräpuikoista on jonkin verran apua akuutin, kipeän pukaman hoidossa. Jäljelle jääneisiin hetuloihin voiteet eivät kuitenkaan tehoa. Pukamahetuloiden poistamiseen tarvitaan järeämpiä keinoja. Perinteisessä leikkauksessa peräpukamat poistetaan kirurgisesti ja leikkauksesta toipumiseen menee melko pitkä aika (yli kuukausi). Toimenpiteen haittana on, että lähes aina peräaukon alueelle tulee arpimuodostusta, joka ahtauttaa peräaukkoa ja tekee siten esim. anaaliyhdynnän hankalammaksi ja kivuliaammaksi.

Toinen vaihtoehto on 'hirttää' pukamat kumilenkeillä. Tämä tapa soveltuu parhaiten sisäisiin pukamiin. Hoito voidaan toteuttaa polikliinisesti, toimenpide kestää noin 5 minuuttia eikä mitään jälkioireita yleensä ole. Usein tarvitaan vähintään 2-3 hoitokertaa muutaman kuukauden välein ennenkuin haluttu hoitotulos saavutetaan. Kumilenkkihoito ei aiheuta merkittävää arpimuodostusta. Kumilenkkihoitoon voi liittää pienen ulkoisen pukaman poiston paikallispuudutuksessa. Suuria ulkoisia pukamaröllyköitä ei kumilenkeillä voi hoitaa. Toisaalta näistä ulkoisista pukamaröllykäistä aiheutuu harvoin esim. kipuoireita vaan kyseessä on lähinnä kosmeettinen/hygieeninen haitta.

Ensimmäinen kirjoittaja koki, että peräpukamat estävät kokonaan anaaliyhdynnän. Kannattasi ehkä käydä vaikka yksityisesti gastrokirurgin tai yleiskirurgin vastaanotolla ja sitä kautta voisi toteuttaa tuon kumilenkkihoidon jos se on tarpeen. Hoitosarja ei todennäköisesti mahdottomia tule maksamaan (muutama sata euroa Kela-korvausten jälkeen?). Toisaalta jos esiintyy usein kipua peräaukon alueella ja esim. ulostamisen yhteydessä kipu yltyy niin todennäköisesti kyse on peräaukkokanavan haavaumasta (anaalifissuura) ja tähän vaivaa on taas ihan eri hoidot.
Joo peräpukamista ja anaaliyhdynnästä...
Mulla oli yhdessä vaiheessa sellainen paha stressitila menossa työjuttujen kanssa ja sitten elin tietysti myöskin joksenkin epäsäännöllisesti ja kuinka ollakaan; tuli elämäni karmeimmat peräpukamavaivat! Se oli niin iso ja kiiltävä punainen mollukka tossa aukon ulkopuolella, että se oli suorastaan istumahaitta. Ei kai onneksi ulospäin näkynyt...No sitä särki myös pirusti ja ei otanut oikein laantuakseen noista salvoista ja istumakylvyistä. Jotenkin kuitenkin olin aika tarkkaan heti selvillä, että se on yhteydessä mun stressitilanteeseeni ja liikkumattomuuteen ja epäterveellisiin/epäsäännöllisiin syömisiini. Ajattelin kauhuissani, että no nyt se sitten jäi tohon pysyvästi, mutta alkuhämmenyksestä selvittyäni mietin, että jotain on tehtävä. Aloin heti itseni "nesteyttämisen" eli aloin juoda sitä tervehdyttävää vettä n.1½l päivässä, siirryin säännöllisiin ruokailutaukoihin ja kevensin ruokavalikoimaa ihan huomattavasti, aloin myös kuntoilla kevyesti mutta säännölklisesti-ja aprobo! pukama alkoi antaa vähin erin periksi ja sitten se vaan katosi. Jäljele jäi kuten ekalle kirjoittajalle ihan pieni nystyrä, joka onneksi on tosiaan pieni ja pehmeä, mutta muistuttaa kyllä siitä, että ei kannata ottaa enää turhia stressejä eikä jättää itseään hoitamatta. Oon melko varma, että kaikenlainen ravintorasitus ja epäsäännölliset huonot elintavat heijastuvat niin peräpukamaan kuin koko peräsuoleen. Siitä on kai jotain tutkimustakin tehty... Siis ei muuta kuin "vaivaiset" elämää remontoimaan.
Siis mä olen varmman tosi dorka, mut onko ne pukamat siis sellasia mollukoita jotka tulee tuolta "sisältä" siihen aukon ulkopuolelle killuu?
siellä sanotaan, että peräpukamat vaivaavat puolta keski-ikäisestä väestöstä! Homoista varmaan jokaista, koska aukko on tavallista suuremmassa käytössä.
Ruoansulatusjärjestelmä on kokonaisuus!Eräänlainen ketjureaktio tapahtuu pitkällä aikavälillä.Ennenkaikkea on kysymys ummetuksesta,jolla on alkuvaiheessa "hämääviä"oireita:suolen toiminnan hidastuessa kaasu aiheuttaa venytyskipua,esim.oikealla kyljessä,vatsa turpoilee,jatkuvat ilmavaivat ja ennenkaikkea syömisen jälkeen,ulostustoiminta harvenee,vaatii yhä enemmän ponnistelua,alkaa kehittyä "pytty"ja luullaan lihavuudeksi,kaikki hiilihappoiset turvottaa(myös olut) vielä lisää,mikä on kiusallista seurassa jne.Peräpukamat taitaa olla onneksi ensimmäisiä oireita-toimi silloin...vähennä stressiä(työpaine ja kiire),relax(rentoutumisharj),muuta ruokavaliota(myös määriä),liiku.Luullaan laktoosi-intoleranssiksi!Ei ole-ei.
Mielestäni närästys kuuluu osana tähän(-reflux-vaiva-)kaikki, joilla on hidas paksusuoli,kärsivät tästä.
Leikkaushoito olisi hyvä tehdä mahd.hellästi ja tekniikalla,joka ei tuo arpea,koska se ei VENY tai ANNA periksi.Pienet jopa ultra-äänellä.
Miksi anaaliyhdyntä on niin suosittua,koska se aiheuttaa kaikille ongelmia EIVÄTKÄ homot useinkaan nauti siitä (katsokaa kuinka usein pornoleffoissa panettavalla EI SEISO tai naamasta päätellen ON KIVUlIASTA.Aktiiviselta osapuolelta TOIVOISI varovaisuutta,hellyyttä,taukoja,hitautta EIKÄ MITÄÄN PUKIN PÖKKIMISTÄ!!!ja VOISI, vaikka ekaksi koettaa sormella ja sitten sillä kaikkein komeimmalla kalulla,ja paljon voidetta EIKÄ kuivana.Sitäpaistsi siitä sulkijalihaksesta voi myös tulla liian LÖYSÄ.
Älkääkä pilkatko ketään....ainakaan ulkonäon takia.
Siis sulkijalihas löystyy!!!??? Toi hirvittää mua siinä mielessä että mulla on (joidenkin mielestä sairas) aika erikoinen harrastus, jolla "tyydytän" itseäni suunnilleen joka päivä. Ajattelin vaan , että tuleeko pukamat helposti, jos perää on "kulutettu" ahkerasti?
Ei.Peräpukamat syntyvät ummetuksesta,jonka syynä on hidas paksusuolen toiminta,jonka syy on tuntematon.
x-treme:
Se ettei seiso yhdynnän aikana ei tarkoita etteikö siitä nauttisi!! Esim. lähetyssaarnaaja asennossa minulla harvemmin seisoo, mutta silti se tuntuu aivan taivaalliselta. Usein en minulta ei edes tule... Hyvänolon tunne on koko kropassa eikä vain kyrvän päässä. Tuntuu kuin veri häviäisi kaikista raajoista, päässä pyörii ja olen aivan ekstaasissa. "Pahimmillaan" tämä tosin johtaa armottomaan kipuun esim. käsissä, mutta so what =) Ja rakastelun jälkeen olen aivan hyytelönä, tärisen, en meinaa pysyä pystyssä ja hihittelen kummallisesti... :)
Tiedän etteivät kaikki nauti anaaliseksistä samalla tavalla. Itsekin suorastaan järkytyin, kun ensimmäisen kerran oikeasti nautin siitä 17-vuotiaana...En osannut edes kuvitella miltä se voi tuntua parhaimmillaan....
No niin, no niin - kyllä moni myös pitää anaaliyhdynnästä. Se seisooko pantavalla vai ei, ei liity hänen nautintoonsa mitenkään. Laukeaminen voi tapahtua myös veltolla peniksellä. Taidolla ja hyvässä seurassa anaaliyhdyntä ei juuri aiheuta sen enempää ongelmia kuin pillupanokaan.


Ja se aukko ei panokäytöstä löysty!
Mulla taas peräpukamavaivasta on edellisistä poiketen hyviä kokemuksia suhteessa anaalijuttuihin. Joskus peräpukamat ovat vaivanneet mutta aina vaiva on vähentynyt lähes pois, kun käyttää dildoa tai sitten on anaaliyhdynnässä. Olen tullut siihen johtopäätökseen, että tuollainen toiminta on ikäänkuin hierontaa peräauokolle ja niin ollen hyvää "hoitoa". Onko kellä muulla samantapaisia kokemuksia, kiinnostaisi tietää....
Hei! On ilo huomata, että aloittamaani ketjuun on tullut vastauksia ja kokemuksia ihan kivasti. Erityiskiitos tompalle tarkasta selostuksesta. Oikeastaan arvioin pukamatilanteeni alunperin vähän väärin. Lääkärin tutkimuksen mukaan itse peräsuolessa on pari pukamanalkua, ne ovat siis lieviä ja pieniä. Kuten täällä todettiinkin anaaliyhdynnän pitäisi onnistua, kun hoitaa valmistelut hyvin ja on hellä ja varovainen.

Se mitä pidin varsinaisena peräpukamana on juuri tuollainen peräaukon suulla oleva mötikkä tai hetula. Sitä voi tunnustella sormella ja se näkyy ulospäin. Kuten tomppa tiesi, se ovat kivuton ja oireeton, mutta häiritsee minua silti, sillä se on jatkuvasti tiellä ja näyttää ikävältä. Voiteet eivät valitettavasti tuohon auta, joten ainoaksi keinoksi jäänee leikkaus (vai hirttäminen?). Mutta mahdetaanko noita hoitaa esimerkiksi ylioppilaiden terveydenhuollossa, kun kyse on kuitenkin lähinnä kosmeettisesta haitasta? Paljonkohan tuollaisen poistaminen maksaa yksityisellä ja voiko poistamisesta olla enemmän haittaa kuin hyötyä?
Nämä kysymykset on kohdistettu lähinnä tompalle, jolta toivon saavani lisätietoa.

Ja tähän keskusteluun elämäntapojen heijastumisesta peräpukamiin, elämäntapani eivät ole olleet kovin epäterveelliset. Tosin stressiä on aika paljon ja sitä on tällä hetkellä vaikea vähentää. Antaahan tämä motivaatiota lisätä liikunnan harrastamista ym. Ehkä yksi pukamien syntyyn vaikuttanut tekijä oli se, että minulla oli tapana lukea päivän lehti pytyllä :) Istuminen pitkään vessassa voi nimittäin pahentaa pukamia. No, ainakin tuossa suhteessa olen nyt parantanut tapani.

Jauho