Urheilun homoeroottisuus

  • 1 / 13
  • Starsailor
  • 17.5.2002 23:53
Hei!

Mitä te ajattelette esimerkiksi jääkiekossa ja jalkapallossa esiintyvistä selvästi homoeroottisista piirteistä? Kun joku tekee esim. futiksessa maalin niin ensimmäisenä hän saa halauksen ja joskus jopa suudelman suoraan suulle joukkuetovereiltaan. Oletteko kiinnittäneet aisiaan mitään huomiota vai olenko minä ainoa, joka näkee nämä urheilulajit hyvin homoeroottisina? Vai onko tämä teidän mielestänne vain seurausta onnistumisen huumasta?

Erityisen mielenkiintoista tästä tekee mielestäni se, että lätkää ja futista pidetään tietääkseni yleisesti machojen miehien lajeina, joissa testosterini virtaa ja vain vahvat miehet pärjäävat. Tästä aiheestahan oli muistaakseni juttu ihan Ilta-Sanomissakin saakka noin vuosi sitten.
Pieniä ajatuskatkoksia...

"Erään nimimerkki on aika Sailor Moon -vaikutteinen" piti sanomani...mutta jokin meni vikaan :P
  • 4 / 13
  • Urheilijapoju
  • 19.5.2002 22:49
Joo, nuo mainitsemasi joukkuepelit kyllä sisältävät homoeroottisia aineksia. Minusta kyllä jalkapallo on jääkiekkoa paljon eroottisempi laji, ainakin katsojan kannalta. Monesti fudiksessa juhlitaan maalia melkein tavalla, joka on lähellä ryhmäsexiä. Esim. pelaaja hyppää hajareisin toisen pelaajan syliin.. Tässä jokin aika Espanjan liigassa uutisoitiin tapaus, jossa nuori fudistähti "näykki" suullaan maalin jälkeen joukkuetoverinsa shortsien etumusta, kun joukkuetoveri makasi maassa. Kuvanauhalta (näytettiin Ruotsin tv:n Snacka om nyhetr-ohjelmassa) hidastettuna nähtynä toi episodi oli aika pornoa.. Tossa linkki tapauksesta kertovaan juttuun:

http://www.azcentral.com/offbeat/articles/1129soccer29-ON.html
  • 5 / 13
  • ilonpilaaja
  • 23.5.2002 8:15
homoille tyypillistä nähdä homoilua kaikkialla. tarkoitan tällä sitä että tuo urheilijoiden käyttäytyminen nähdään SEKSUAALISENA! se on onnistumisen iloa mahtavasta saavutuksesta, eikö silloin tee mieli halata ja ehkä pussatakin? voisi ajatella lapsenomaista riemua.
hyvin yhteishenkeä luovaa spontaania käyttäytymistä.
ymmärrän että jalkapallo on eroottisempaa kuin suojuksissa tapahtuva jääkiekko jne. ja monessa muussa pelissä pääsee vielä lähemmäs pelaajia kentän laidalla, että eikun katselemaan vaan*vink*
Lopuksi vielä Tamin sanoihin "95% keskittyminen, 50% suoritus" viitaten: Jos siellä kentällä on seksi mielessä niin turha sinne on lähteä pelailemaan.

Nimim. eroottisuus on ihan homon omassa silmässä-
Heh, joutuupa pääni taas kerran pölkylle, mutta olen edellisen kirjoitajan kanssa täysin samaa mieltä : Ei kaikessa pidä nähdä tai kaikesta pidä etsiä homoseksuaalisuutta.

Vaikka tämä nyt karkaakin hiukan kauas itse aiheesta, niin olen huomannut, kuinka monen homon elämä tuntuu olevan niin täynnä vain sitä homoutta, että itse elämä jää sivuosaan - Pitää kuunnella homomusiikkia, pitää käydä homobaareissa, pukeutua homokuteisiin, liikkua mieluiten homoseurassa, seurata homosarjoja töllöstä ja sen jälkeen käydä homoleffassa.

Kukin tavallaan, omaa elämäntapaani moni ei varmaan elämäksi edes kutsuisi. Minulle se kuitenkin kelpaa, voin olla ihminen hukuttamatta itseäni homouteeni.

-AXP-
Monesti lienee kysymyksessä sekin että toisissa kulttuureissa on muutenkin ihan normaalia että kaikki pussaa ja halaa kaikkia ihan tervehdykseksikin. Suomessakin on ihan yleistä että halaillaan ihan onnen toivotukseksi jnpp, paitsi heteromiehet keskenään. Ehkä halimiskulttuuria on tarttunut sitten suomalaisiinkin potkupalloilijoihin etelän kulttuureista.
Muistelen lukeneeni aiheesta naistoimittajan/-tutkijan (?) artikkelin, jossa hän päätteli urheilun olevan heteromiehille "sallittu" tapa ilmaista homoseksuaalista puoltaan ja tyydyttää homoseksuaalisia tarpeitaan. Vaikka pelaajat itse eivät sitä välttämättä tietoisesti teekään, uskoisin tämän puolen olevan mukana jollakin tasolla alitajuisesti. Mitään lopullista vastausta tähän tuskin koskaan saadaan, joten tulkinta jää riippumaan täysin jokaisen omasta katsantokannasta. :)
En tiedä onko noissa joukkuelajeissa niinkään kyse homoeroottisuudesta kuin joukkuehengen vahvistuksesta. Joku tosin (taisi olla Desmond Morris) teoretisoi, että (homofobiset?) heteromiehet jalkapallokentällä voivat vapaasti viljellä kiintymyksen osoituksia ilman että heitä pidetään homoina. Asiaa voisi tietysti levittää koskemaan hellyydenosoitusten lapsenomaisia piirteitä, kuten esimerkiksi maalin tehneet jääkiekkoilijat, jotka kokoontuvat tiiviiseen ryhmään, ja maali "otetaan koko kentän onnistumiseksi", kun jokainen pelaaja koskettaa jokaisen joukkuetoverin kypärää, kuin taputtaisi lasta päähän. Liekö homojen ja heterojen hellyydenosoituksissa merkittäviä eroja?
Niin, tietyissä tilanteissa miehillekin on sosiaalisesti sallittua halailla toisiaan. Mielenkiintoista, että varsinkin nuoremmat pojat soveltaa usein sitä periattetta että "Rakkaudesta hevonenkin potkii". Kun ei muuten voi eikä kehtaa osoittaa kaverille, että tykkää siitä kovasti, niin semmoiset hellät tuntemukset pitää naamioida kiusoiteluun, töniskelyyn, painiotteisiin ja muuhun semmoiseen. Joissakin muissa kulttuuripiireissähän ne halailut ja jopa pussailutkin ovat ihan arkipäivää.
Liekö tää viesti tähän alueeseen kuuluva mut menköön..

Monelta ihmiseltä olen kuullut että olen jotenkin outo kun mielelläni sohvalla istun makkara toisessa ja olut toisessa kädessä urheilua katsellen. On jotenkin yäks tai epähomomaista se, sanovat jotkut. Mutta miksi?

En vaan jaksa viettää vapaa-aikaani aina baarissa istuen miettien onko vaatteet oikeat ja jokainen hiussuortuva oikeassa ojennuksessa.

Ystäviä on paljon ja on myös oma kulta joten niitäkään ei baarista tarvitse etsiä.

Pointtini ny oli se et miksi muka olen makkaroineni, oluineni ja sohvineni ns. "huono homo"?
Pieni epäselvyys jäi että mikä oli sitä huonoa homoa? Urheilun katsominen, vai se että on kotona eikä muualla ym? Itse olen muutaman lajin urheiluhullu, ja mieluummin viihdyn sohvalla telkkaria katellen jos sieltä tälläistä on tarjolla, kuin jossain muualla. Kaljaa ja makkaraa mulla ei siinä seurana kyllä ole, mutta kuitenkin.
No, kukaan ei ole mulle aiheesta valittamassa että ei sen puoleen. Mutta sellainen yleinen piirre tuntuu olevan asiassa kuin asiassa että jos "tuo ei ole mun juttu, en voi ymmärtää miten se on jonkun muunkaan!
Minä myös tykkään katsella telkkarista esim. jääkiekkoa ja pelata Playstationia silloin tällöin. Jotkut homppelikaverini eivät tajua sitä ollenkaan. Kun olen kertonut h-ystävieni mielipiteistä heterokavereilleni, he eivät sitten ymmärrä miksi minun homppelina pitäisi käyttäytyä jotenkin toisella tavalla. Samanlainen kilpailuvietti se on homoilla kuin heteroillakin, ainoastaan vain tuo omituinen kuvitelma siitä, että meidän pitäisi "erilaisina" olla joka asiassa erilaisia hetskuihin verrattuna. Minä ainakin pidän itseäni aivan samanlaisena kuin muutkin ihmiset (heterot), paitsi että pidän miehistä. Kaikki muu asia elämässä on aivan samanlaista kuin muillakin.