Hampurilaispaikat

Viime aikoina on kovin puhuttanut Hesburgerin ostokset. Turkulainen firma osti Carrolsin, joka kovin leimallisesti on ollut Helsinkiläinen. Noh... yritysmaailmassa tapahtuu kauppoja.

Hesen on ilmeisesti imagosyistä jätettävä muutama Carrols-ravintola henkiin, vaikka suurin osa niistä muuttuukin Heseiksi. Mahdollisesti muutama Carrolsin suosikkituotteista tulee myös Hesen listoille.

Vaan mitkäpä ovat olleet kunkin paikan parhaat ruoat, vai ovatko mitkään... Mun mielestä kullakin on ollut puolensa:

Carrolsista on saanut parhaat pirtelöt, ja silloin kun vielä söin naudan/sianlihaa, niin myös Iso Caro oli vertaansa vailla.

Hesen valtteina ovat olleet salaatit ja paprikamajoneesi. Lisäksi Hesessä on ollut kokeilussa kaikenlaista hyvää, kuten wrappeja.

Mäkissä taas kanahampurilainen ja ranskalaiset ovat olleet ihan omaa luokkaansa. Ja lisäksi useimmissa Mäkeissä maustepisteestä on saanut vapaasti ottaa majoneesia.
Hesburgerilla oli puolensa, mutta sen käyttö jäi vähemmälle kun tuli monta kertaa niin huonoa palvelua, ja hinnatkin olivat korkeammat. Sen lisäksi Hesestä saa mielestäni huonoimpia ranskalaisia, ne on usein jotenkin näivettyneitä... en ole mitään viime aikoina käyttänyt, joten en uusinta tilannetta tiedä.

Ruskeasuon 24-h Carrolssia voisi melkein tulla ikävä, siellä on tullut kerran jos toisenkin syötyä :) Ja Mäkin puolesta on sanottava se, että kyllä niillekin tuli sentään niitä kausihampurilaistuotteita, jotkut niistä kanavaihtoehdoista ovat olleet vallan maukkaita.

Jos vaihtoehdot on Hese ja Mäkki, taidan yhä valita Mäkin. Voisihan sitä Heseäkin taas kokeilla, jospa olisivat oppineet.

*nälkä*.
  • 3 / 12
  • Zeppelin
  • 14.3.2002 15:43
Onpa onni, että meille suomalaisille MIEHILLE löytyy vielä jokunen grillikioski, mistä saa oikeata grillimakkaraa!
Sitäpä ei mäkit, heset eikä kärrollssit pysty pullamössöillään voittamaan !!!!!
Kävin keskiviikkona juuri avatussa hesessä mäkkylässä ja ostoksiin kuuluivat myös ranskalaiset.. kotona eli noin 5min jälkeen ne olivat kylmiä ja tosi kuivia yäk!! Toiseksi ko. paikassa ei ole ollenkaan jälkiruokia ( kun ei kuulemma sovi koneet) Eli jäätiin ilman omenapiirakkaa.. kerroin kyllä heille että hampurilais-ateria ilman jäätelöä on kuin auto ilman renkaita...
Huh. Kyllähän yleensä ainakin itse olen saanut jälkkäriomppusydeemin Hesestä.. tosin en sitten tiedä saako sellaisia kaikista Heseistä. Mutta toisaalta, onhan se niinkin, ettei kaikista Carrolseista saa myöskään omenapiiraitaan.

Mun mielestä muutenkin Hesen ompputortut on parempia kuin ne kovakuoriset, rasvaupotetut omenapiirakat, minkä sisältöhillo on kuumaa vielä puolen tunninkin päästä. :-D

*nälkä*
Jep, niin on. Ne rasvapiirakat on tosi ällöjä ( okei, joskus syön)
Mutta hesen alkuperäinen omppu-jäde on tosi nam=)
Rasvaomenapiirakat on ainoita oikeita omenapiirakoita! (Paitsi kotona tehtynä sellaiset toisenlaiset.) Molempi parempi. Ne rasvaiset on vaan niin ihanan... rasvaisia.... :) *kuolaa*

Mutta noin muuten, mua ainakin "surettaa" Carrolsin poismeno. Ei siinä että kauhean usein käyttäisin kyseisen ketjun (tai minkään muunkaan pikaruokaketjun palveluita) mutta silloin kun käytän, suuntaan yleensä kulkuni Carrolsiin. Se on minusta niin ruualtaan kuin esteettisyydeltäänkin kaikista miellyttävin.
Niin...

Hesen valttina on muuten ollut siis majoneesit yleisesti, ei pelkkä paprikamajoneesi vaikka siitä varmasti pidätkin :9
Jokatapauksessa Hesburgerin menestykselle on oltava syynsä, tuskin kyseinen yritys muuten leviäisi näin nopeassa tahdissa eteenpäin maailmalla, siis myös Suomen ulkopuolella.

Itse en juurikaan taistele periaatteista eri ravintoloiden kesken. Hesen ja Carrolsin pirtelöt ovat samaa ainesmassaa, joten en huomaa eroa. Mäkkäristä puolestaan löytyy jenkkilästä raahattua roskaa joten heidän tuotteet eivät hivele makuhermojani. Hampurilaisista parhaita ovat mielestäni Iso Carolina (Carrols) ja Kerroshampurilainen (Hese) sekä Big Mac (McDonalds). Eli tuplat houkuttaa... Hesen kurkkumajoneesi ranskalaisten kanssa vie kieleni mennessään...
Muutoin aivan sama mikä firma sitä roskaruokaa vääntää kunhan lopettaisivat tuon hintojensa hilaamisen jatkuvalla tahdilla ylemmäs ja ylemmäs.

-Mik-ko
Itseasiassa ainoa mikä Mäkkärissä on jenkkilästä raahattua on soosit, siis ennen kaikkea Big Mac:n ja Mac Feast:n välissä oleva majoneesi. Muutenhan Suomen McDonald's käyttää ihan kotimaisia aineksia, tai siis osin ruotsalaista lihaa kai nykyään ko se on halvempaa ko atrian laatuliha. Niin ja ranskalaiset kun suomalainen peruna (kasvukausi täällä ei riitä) ei oo oikean kokoista niiden ranskalaisiin niin peruna rahdataan keski-euroopasta. Mutta siis vaikka sinänsä reseptit on tarkasti määritelty usa:ssa nii mäkin ainoa salaisuus ja usamaisuus on majoneesit jotka tulee tuubeissa joiden sisältöä ei kukaan tiedä, muu on ihan 'paikallista' :)
Noh, hintakehityshän on ollut lähinnä alaspäin viime aikoina kun sekä McDonalds että Carrols laskivat hintoja. Hese on pitänyt vielä toistaiseksi saman hintatason eikä ainakaan virallisen kantansa mukaan tule muutoksia tekemäänkään. Saas nähdä miten tämä Carrols-kauppa vaikuttaa.
Sen jälkeen kun Mäcci ja Carrols aloittivat hintasodan on Hese ollut ainut hampurilaispaikka, josta on saanut hyvää ruokaa. Ja ruoalla takoitan esim Hesen ruisfileateriaa, joka on aivan kuin eri planeetalta Mäcin ja Carolsin mössöihin verrattuna.... Vaikka Hese on kalliimpi niin kyllä siellä silti saa rahalleen paljon enemmän vastinetta.. Mäcistä ei saa kunnon "oikeaa" ruokaa vaikka olisi valmis maksamaankin...
Ainakin mun vatsaa vääntää ja ällöttää, jos joutuu syömään Mäkkärin ruotsalaisia einespihvejä...Edes kaupasta ei löydy niin halvan ja vastenmielisen makuisia soijaproteiini-jauheliha "pihvejä"... Ja se etikan makuinen ketsuppi....Yöks!

Bon apetit..
=)
-Mik-ko: Hesen kurkkumajoneesi on tosiaan herkkua ja kaipaan sitä varmaan ikuisesti! Lähettäisitkö pari pussia mullekin (vaikka eri lähettäjänimellä) ;-)

Vuodenvaihteessa käydessäni helsinkiläisessä Hesburgerissa halusin juustosalaattia, mutta se olikin kuulemma lopetettu aikoja sitten. *kyynel* Siihenkin kurkkumajoneesi sopi erinomaisesti.

Asun Espanjassa, mutta käyn 1-2 kertaa vuodessa Suomessa. Uutisena mulle tuli Smon mainitsema Caro-Hese-yhdistyminen.

Madridissa näkyvimpiä hampurilaispaikkoja ovat McDonald's ja Burger King. Suosin molempia, kun haluan lihaa. Muissa baareissa ja ravintoloissa jauheliha kun vedetään vain 1 kerran myllyn läpi, niin lähes aina löytyy rustoklönttejä, tai pihvi on vähintään kökkäreistä.

McD:ssä herkkuateria on QuuPee, BK:ssä Long Chicken (erityisesti siinä käytettävä majoneesi sopii joukkoon).

Ranskalaiset perunat on toinen juttu, minkä takia tykkään täkäläisistä hampurilaisketjupaikoista: ne tiristetään ketjujen kansainväliseen tyyliin kahdesti rasvassa, kun muissa paikoissa vain kerran. Kertakeittämisen jälkeen ranskalaiset on tosi lötköjä.