Onko olemassa tyypillinen homonaama?

Parikymppinen näyttelijä Daniel Radcliffe on ehtinyt jo paljon. Hän on tullut kuuluisaksi Harry Potter -elokuvarooleistaan ja alastonroolistaan näytelmässä Equus. Hän on lahjoittanut myös huomattavan summan sateenkaari-ihmisten itsemurhien torjuntaan.

Hänen seksuaalisesta identiteetistään on alettu puhua. Yhdysvalloissa tv-haastattelussa hän kommentoi: "Jos ihmiset haluavat puhua niin, sen he voivat tehdä. Mutta minä en ole [homo]. Olen hetero". Radcliffe jatkoi löytäneensä internetistä kommentin "Tietenkin hän [Radcliffe] on homo. Hänellä on homonaama".

Radcliffe kummasteli, että jollakin on kiinnostusta vertailla hänen naamaansa kuuluisien julkkishomojen naamoihin.

Press Association pisti yhden naamakuvan näyttälijästä jutun yhteyteen.
http://www.google.com/hostednews/ukpress/article/ALeqM5gMkit6eGq_IaMpT14OOq3pYjWwoA

Brittilehti Telegraphin pakinoitsija Michael Deacon toteaa ettei hän ole kiinnostunut siitä mikä on tämän näyttelijän seksuaalinen identiteetti. Se mikä pakinoitsijaa kiinnostaa, että näkyykö seksuaalisuus naamavärkistä. "Mikä tarkalleen ottaen on homonaama? Todennäköisesti se on miehen naama, joka herättää vetovoimaa ainoastaan toisissa miesnaamoissa - taikka vastaavasti naisnaamoissa". Hän kysyy, voiko jonkun naaman seksuaalisuus olla riippumattoman koko muun kropan seksuaalisuudesta.

Hän kysyy, voiko heterolla olla homonaama. Juttunsa loppuun hän on valinnut "satunnaisesti" kolmen heterojulkkiksen naamat. Arvioikaa itse.
http://blogs.telegraph.co.uk/news/michaeldeacon/100028308/harry-potter-and-the-riddle-of-the-gay-face/

Siis: Näkeekö homon esimerkiksi naamasta? Näyttääkö Daniel Radcliffen naama homon naamalta?
  • 2 / 5
  • Resander
  • 3.3.2010 23:09
Kyllä homojen kasvoissa jotakin täytyy olla - gaydar toimii oikeasti. :)
  • 3 / 5
  • Plawo
  • 1.4.2010 13:34
Kyllä, on olemassa homonaama. :) Ne on ne tietyntyyppiset poskipäät ja silmistä myös monesti näkyy. Danielilla ei tosin mielestäni ole homonaamaa/poskipäitä.
Ei. Homoilla on moninaiset homokasvot, heteroilla moninaiset heterokasvot ja näiden tunnistamisestahan (ja näiden perusteella voisi syntyä yleiskuva, jos voisi) on kyse, ei mistään irrallisesta homokasvokuvasta, joka olisi verrattavissa todellisiin kasvoihin. Näyttää tosin siltä, että jonkinlainen sosiaalinen stereotypia on olemassa, koska tällaisesta puhutaan ja kirjoitellaan. Vastaavuutta homon kasvoihin onkin syytä pohtia. Asiaa monimutkistaa sekin seikka, että homous on tiedostettava. Kaikki eivät välttämättä - ehkä - tiedosta (ovatko silloin homoja?). Mistä tällainen tyypillinen - keskiarvoinen kasvo syntyisi??? Myös stereotypian syitä, luonnetta ja seurauksia kannattaa pohtia.
Jos homokasvot määrittyvät katsojasta, niin rajaaminen ainoastaan homoja seksuaalisesti kiinnostaviksi kasvoiksi on mahdotonta, tuskin edes olemassaolevaa. Uskoisin muutenkin kiinnostuksen kirjon olevan todella suuri homojen kasvoja kohtaan tunteman muodon suhteen. Toisekseen se olisi epäinhimmillistä.

Sen sijaan uskon katseiden, ilmeiden ja kasvojen liikuttelun vaihtelun ja keston antavan viestejä, jotka tulevat kokonaispersoonasta.