Mistä saisin lisää voimavaroja

  • 1 / 3
  • vaeltaja2006
  • 12.8.2008 15:37
Heseta on jälleen järjestämässä miehille voimavarakurssia. Viimeksi ranneliikkeessä sellaisesta kurssista keskusteltiin viime vuonna keväällä. Silloin kurssille koottiin 12 miestä, ja kurssi koostui monenlaisista asioista: ulkoiltiin, saunottiin, ryhmässä tehtiin ruokaa ja rupateltiin siinä ohessa ja toiset lämmittivät saunaa tai sytyttivät nuotiota ja jos halusi, voi vain katsoa tuleen. Kurssin silloinen vetäjä kommentoi asiaa vähätteleville, että ihmiset saavat voimavaroja monesta eri lähteestä, kuka luonnosta, kuka baarista, kuka ystävistä, kuka yksinäisyydestä, kuka jumalasta ja joku myös filosofiasta... ehkä tärkeintä on se, että "haluaa huomisen tulevan". Silloin on vielä toivoa mielessä ja voimavaroja jäljellä.

Jälleen on uusi voimavarakurssi tulossa. Järjestäjänä on Heseta, ja viikonlopun hinta on 80 euroa (jäsenet)/90 euroa (muut). Paikka on Tuusulassa Rusutjärven rannalla sijaitseva nuorten leirikeskus. Nytkin on monenlaista ohjelmaa: tutustutaan uusiin ihmisiin, rentoudutaan, saunotaan, ulkoillaan syksyisessä luonnossa, käydään monenlaisia keskusteluja. Voimavarakurssin ohjaajina toimivat Altti Outinen (hahmoterapeutti, psykoterapeutti) ja Timo Hirvinen (psykiatrinen sairaanhoitaja).

*****

Olen itse ollut eräänlaisilla voimavarakursseilla työyhteisömme kanssa monta kertaa. Menetelmiä on ollut kaikenlaisia. Kuitenkin se kurssi, joka on jäänyt mieleen, oli sekin Tuusulassa kansanopiston tiloissa. Sinne oli kokoontunut iso määrä erilaisia ennestään tuntemattomia ihmisiä, miehiä ja naisia. Joukossa taisi olla muutama homokin. Usean päivän ajan tutustuttiin Tuusulan kuntaan ja toisiimme ja tehtiin kaikkea sellaista, joka aluksi saattoi tuntua tylsältä ja tyhmältä, mutta joukossa on aina niitä, jotka innostuivat ja innostivat, ja vetivät meidät muutkin mukaan. Vieläkin muistelen sitä kurssia. Kun lähtee mukaan ,tarvitaan pieni määrä lapsellista naiviutta ja avointa asennetta.

*****

Tässä vielä virallinen tiedote syksyn voimavarakurssista:

HeSeta järjestää 3.-5.10. Tuusulassa miesten voimavarakurssin. Viikonlopun aikana tutustutaan uusiin ihmisiin, rentoudutaan, saunotaan, ulkoillaan syksyisessä luonnossa, käydään antoisia keskusteluja ym. Mahdollisuus myös korva-akupunktiohoitoon. Viikonloppu antaa ainutlaatuisen mahdollisuuden rauhoittua omien ajatustensa äärelle ja löytää voimavaroja omasta itsestään ja ympäristöstään. Voimavarakurssin ohjaajina toimivat Altti Outinen (hahmoterapeutti, psykoterapeutti) ja Timo Hirvinen (psykiatrinen sairaanhoitaja). Kurssin hinta HeSetan jäsenille on 80 €, muille 90 €. Hintaan sisältyy majoitus ja kaikki ateriat. Lisäksi matkat Tuusulaan tulee maksaa itse. Jos mukaan lähtee autoilevia, voidaan sopia vaikka yhteiskuljetuksista. Myös linja-autopysäkki on aivan lähellä.

Kurssi järjestetään Tuusulan Metsäpirtissä. Viiden tähden luksus-hotelli se ei toki ole, mutta viihtyisä ja tunnelmallinen paikka, jossa mahtuu isompikin porukka viettämään aikaa. Metsäpirtin tiloissa pääsee liikkumaan myös pyörätuolilla. Tässä on linkki Metsäpirtin sivuille, joilla voi käydä tutustumassa tiloihin. http://www.tuusula.fi/nuoret/nuorisotalot/metsapirtti/ Voimavarakurssille voi ilmoittautua minulle 4.9. mennessä.

Minna Selänniemi
Sosiaalityöntekijä
Helsingin seudun Seta ry.
p. 045 1210026
s-posti: minna.selanniemi@heseta.fi
  • 2 / 3
  • vaeltaja2006
  • 18.8.2008 10:43
Täytyypä korjata tuo tieto Hesetan edellisestä voimavarakurssista. Kurssi kuulemma peruuntui, koska tarvittavaa määrää osanottajia ei saatu kokoon. Kuvaus kurssin etenemisestä olikin vain suunnitelmaa.

Nyt tälle uudelle kurssille on enemmän mielenkiintoa, ja minimiosanottajamäärä, 8 henkeä varmaan löytyy.
Täytyy taas kummastella, miten aikuisten miesten mukaan saaminen mihinkään yhteiseen toimintaan on vaikeaa. Seuraan päivittäin, miten sitä joukkoa vaeltaa päivällä Pihlajasaaren lautalle ja illalla takaisin kotiinpäin. Samanlaista se oli esim. pride-paraatin päivänä kesäkuun lopulla. Onkohan niin ,että jos erotiikkaa ei tule, aikuiset miehet eivät lähde mihinkään yhteiseen toimintaan.

*****

Nyt kuitenkin Hesetan sosiaalityöntekijä kertoo, että viime aikoina miesten osallistuminen toimintaan on selkeästi lisääntynyt. Joissakin tilaisuuksissa miehiä on jopa enemmistö. Hyvä!