Viisaita neuvoja

Norbi Schobert, unkarilainen fitness-guru on julkaisemassa kirjaa laihduttajista. Hän on julkaissut netissä näytteitä kirjastaan. Usein kokemukset laihduttamisesta ovat aluksi positiivisia, mutta kohta on sama ongelma, ja joskus vielä pahempana.

Hän kertoo kohdanneensa elämänsä aikana lukemattomia laihduttajia kuntosaleilla. Heidän kanssaan käydään läpi ruokatottumuksia, mutta monilla pysyvä laihduttaminen ei onnistu. Kirjassaan hän kertoo, miten tärkeä on selvitellä lihomisen ja laihduttamisen yhteydessä psyykkisiä asioita.


Esimerkiksi: Oli yksi kundi, jolle laihduttamien ei onnistunut. Siitä Norbi päätteli, että kyseessä on psyykkinen ongelma, joka kuitenkin on piilossa. Oli morsiankin, joten kaiken piti olla kunnossa. Kuitenkin kaveri ilmaisi inhoavansa itseään, vartaloaan ja elämää. Pitkien keskustelujen jälkeen kaveri paljasti, että hänellä on salaisuus, josta hän ei voi puhua kenenkään kanssa. Hän pitää enemmän pojista. Mitä sanoisivat siitä tyttöystävä, vanhemmat, työtoverit, jos hän paljastaisi itsensä.

Mitä sanoi fitness-guru? Hän sanoi, että hävetköön se, joka sinut tuomitsee. Sinulla on oikeus elää omaa elämääsi. Kukaan meistä ei synny täydellisenä. On vain pyrittävä elämään parempaa elämää. Jos rakastaa jotakuta, on yhdentekevää, onko se mies vai nainen. Kiintymys on Jumalan lahja. Kahden "auran" kohtaaminen. Monet heterosuhteet ovat kylmiä ja kovin arkisia.

Vuotta myöhemmin fitness-guru tapasi saman kaverin. Tämä oli muuttunut lihaksikkaaksi, jänteväksi nuoreksi mieheksi, jolla oli mallin aineksia. Kaveri kiitti opastajaansa. Nyt hän tunsi itsensä terveemmäksi ja tasapainoisemmaksi.

Ei siis kannata elää valheessa eikä kannata pettää itseään , vaan pitää pyrkiä elämään omaa elämää niin hyvin kuin voi.

http://www.storyonline.hu/hirek/norbi/5744/