Aamulehden parisuhdetutkimus

En kastonut tata suvey, vain vastauksia joista selvisi kysymysten luonne. Meilla on valtion survey joka neljas vuosi ja siina otetaan huomioon sama sexi ihmiset ja muut erilaisen uskonnon omaavat. myos sincle parents.
Coco, viittaat varmaankin yleiseen väestönlaskentaan. Suomessa sellaista ei enää tehdä. Tarvittavat tiedot tulevat erilaisista rekistereistä. Tietoa seksuaalisesta identiteetistä ja vaikkapa rodusta ei rekisteröidä. Pohjoismaissa on hieman eri näkemys USA:han verrattuna, mitä tietoja ihmisistä on sopivaa virallisesti rekisteröidä.

Aamulehden "tutkimusta" ei voi verrata samana päivänä väestönlaskentaan. Se on lähinnä kevyen lehdistön tapainen, jollaisia toimittajat laativat maanantain krapula-aamuina, kun jutun aiheet eivät tahdo löytyä.
"Vastasin" tuohon kyselyyn. Meillähän mies tekee kaikki työt, kun naista ei ole parisuhteen taloudessa. Käykääpä vastaamassa!
  • 5 / 15
  • kesäpoika
  • 11.4.2007 1:33
Mäkin kävin vastaamassa ja yhteystietokohtaan jätin palautteeksi kysymyksen, miksi kysely oli suunnattu vain heteroille. Nykyisen suhteen kuvauksestakin puuttui kokonaan rekisteröity parisuhde vaihtoehtona.. :/
Ei näytä Aamulehti reagoivan valituksiin. Asiaan voisi ottaa toisenlaisen lähestymistavan. Vastasin kyselyyn siten, että liitto on kaikilta osin kamalasti pielessä.

Koska Aamulehti haluaa tietoa vain heteroavioliitoissa, pieni sabotaasi olisi paikallaan. Tehdään heteroavioliitto tuon tutkimuksen valossa kammottavaksi systeemiksi.
No mutta... ehkäpä Aamulehden toimituksella on vakaa ja perusteltu näkemys siitä, että vain heteroilla voi oikeasti olla parisuhteita.
NO HUH HUH ompa heterosentristä ja suvaitsevaisuudesta kauas keritty näin AAMULEHDELTÄ!!

TOisaalta milloinkas HELSINGIN SANOMAT julkaisisi myös muita perheysuutisilmoituksia ??

tartteekohan alottaa VOivoivoi BOIKOTTI teikäheikälehtisille?????
Hui kauhistus. En olisi uskonut. Kyseisen Aamulehden Valo-liitteessä ("Tampereen Nyt") huomioidaan järjestään erilaiset perhe- ja parisuhdemuodot.
Anna-Stina Nykänen kirjoitti kyselystä ja lesbojen ja homojen vastaälähdyksestä Hesarin sunnuntaisivuilla (D8) otsikolla "Väärin kysytty". Lyhyessä jutussa mainitaan, miten homot ja etenkin lesbot älähtivät vain heteroille sopivasta kyselystä. Aamulehden päätoimittaja Matti Apunen kertoo, että myös toimituksen sisällä kysely herätti paljon keskustelua. "Emme me tarkoituksellisesti syrji mitään ryhmää. Olisi sen voinut tehdä toisinkin", kommentoi päätoimittaja.

Nykänen päättää juttunsa näin: "Vaikeampaa onkin sitten keksiä, miten parisuhteen rooleja voisi kysyä toisin. Pitäisikö kysyä vain, että kumpi teistä pesee astiat, sinä vai hän? Iso vai pieni? Pitkätukkainen vai lyhyttukkainen? Ja miten tulosta sitten tulkittaisiin?"

Mielestäni jos toimittajaa kiinnostaa miten heteroparisuhteissa kotiaskareet nykypäivänä jaetaan, yksinkertaisin ratkaisu olisi vain ilmoittaa kyselyn rajoittuvan heteroparisuhteisiin. Ehkä se tuntuisi asteen syrjivältä, mutta ainakaan homo- ja lesboparien olemassaoloa ei olisi täysin unohdettu. Jos kyselyn haluaa pitää suurin piirtein samanlaisena, lienee kysymysten muokkaaminen sukupuolineutraaleiksi melko vaikeaa... etenkin kun homo- ja lesboparien sisäiset roolit ovat varsin erilaiset kuin heteropareilla.

Kivaa joka tapauksessa, että vastalause sai julkisuutta! Kannustaa jatkossakin älähtämään :)
Parisuhdetutkimus oli esillä TV2:n Pressiklubin viimeisessä palaverissa 13.4. Aiheena "Mitä suomalainen media sensuroi?". Pääteemana oli profeetta Muhamedista Tanskassa julkaistut pilakuvat ja sitä seurannut suomalaisen media kömpelö koreografia.

Aamulehden parisuhdekyselyyn viitattiin kysymyksellä Aamulehden Matti Apuselle. Ohjelman vetäjä Timo Harakka totesi HS:n toimittaja Anna-Stina Nykäsen pistäneen myös lusikkansa tuohon soppaan. Hänen hämmentelynsä näkyi nyt siis Arosuden mainitsemana juttuna Hesarissa. Nykäsen jutussa vihjataan aktiivisuuden takana olleen Sapho-listalta masinoitu kampanja. Minustakin hieman sellainen vaikutelma syntyi, koska muutaman minuutin sisällä kommentteja Aamulehden juttuun oli tullut hyvin monta. Toki syynä saattoi olla moderoitujen kirjoitusten päästäminen näkyviin samalla työrupeamalla, eikä niiden lähetyksen oikeana ajankohta.
Tuo mielipidekirjoitusten erityinen ajoitus selvisi. Lähetin viikonloppuna kommentin parisuhdetutkimuksesta kehotuksin vetää kysely pois ja hävittää koko kyselyaineisto. Epäilin sen julkaisemista, mutta toisin kävi. Se tuli ketjuun vasta tänään puolilta päivin sillä kellonajalla merkattuna, vuorokautta lähetystä myöhemmin.

Aamulehden tilaajat voisivat pitää silmällä tulosten julkaisemista. Kiinnostaa, kuinka lehti tämän asian klaaraa.
Onko kukaan nähnyt tämän tutkimuksen tuotoksia Aamulehdessä? Kysely on edelleen avoimena heidän verkkosivuillaan.

Paras ratkaisu Aamulehden kyselyyn olisi jättää koko homma silleen, unohtaa koko asia. Huonoin ratkaisu olisi julkistaa kyselyn tulokset.
Aamulehti kertoo vihdoinkin hiukan "tutkimuksestaan". Viimeisimmän viikkoliitteen pääkirjoituksessa, alimmassa kappaleessa huomautetaan happamasti, että heidän tutkimuksestaan tuli valtakunnan uutinen Hesarin väitettyä Aamulehden sensuroineen homot kyselystä. Tutkimukseen on kuulemma tullut satoja vastauksia, tuloksia käsitellään ja homoparit otetaan huomioon.

On kiinnostavaa aikanaan nähdä, kuinka he ottavat homot huomioon vaiko vain huomioivat?