Uusi kirkko jos vanha ei siunaa

  • 1 / 5
  • vaeltaja2006
  • 8.4.2007 16:19
Homoaktivisti haluaa perustaa Puolaan kirkon, joka siunaa myös homopareja. Kyseessä on vapaa reformoitu kirkko. Niitä on jo Englannissa, Saksassa ja Ranskassa. Puolassa kirkkoa on perustamassa pääasiassa ihmisiä, jotka ovat kääntäneet selkänsä katoliselle kirkolle. Nyt on jo koossa n. 50 henkeä. Puolassa kirkon voi rekisteröidä, kun on 100 henkeä mukana.
Tietyllä tavalla ymmärrettävää, tietyllä tavalla taas hämmentävää. Upeaa, että siunauksen merkitys on niin suuri, että sen edestä halutaan taistella, mutta toisaalta; jos uskoo Jumalan siunaavan, niin ei kai siihen tarvita instituutiota? Tai uutta kirkkoa. Eikö kirkkoa ole pilkottu jo riittämiin; eikö nyt olisi aika ryhtyä yhteisiin rakennustalkoisiin ennemminkin (mielestäni yhteysliike onnistuu tässä loistavasti)....Juni
  • 3 / 5
  • arosusi
  • 9.4.2007 1:07
Uuden kirkon hyvä puoli on se, ettei siinä ole mukana sitä painolastia, joka vanhassa tulee aina olemaan tai ainakin hyvin pitkään eli muutosvastarintaiset ihmiset. Naispappeuskysymyksessä näkee hyvin sen, että vielä vuosia naispappeuden hyväksymisen jälkeenkin vastarinta elää vahvana, ja vaikka enemmistö ei näitä kapinapappeja kannatakaan, on se kiusallista ja loukkaavaa naispappien kannalta. Samoin uskoisin, että vaikka homoliittojen siunauskaava (tai jopa samansukupuolisten avioliitto) hyväksyttäisiin valtakirkossa, tulisi silti vuosia olemaan pappeja, jotka eivät oman vakaumuksensa vuoksi voisi kyseistä toimitusta suorittaa. Uuteen kirkkoon ei tietenkään hakeutuisi kuin ajatukseen myönteisesti suhtautuvia pappeja ja näin toiminta olisi alusta lähtien avointa ja positiviista.

Näen siis itse hyviä syitä uuden kirkon perustamiseen, mutta kuten Juni, en minäkään olisi Suomessa uutta kirkkoa perustamassa. Minusta olisi jo kansan valistamiseksikin hyvä asia, jos enemmistön kirkko tunnustaisi homoasiat jollain tasolla. Muutenkin Suomessa kirkko tuntuu suhteellisen maltilliselta, ja näen tulevaisuudessa toivoa. :)
Suomessahan jotkut naispappeuden vastustajat ovat ilmeisesti jo hieman väläytelleet oman kirkon perustamista. Tosin en tiedä, kuinka suuri kannatus asialla oikeasti on. Mutta se olisi kyllä todella hyvä ratkaisu. Luterilaisen kirkon naispapit saisivat vihdoin työrauhan kaikissa seurakunnissa. Olisi myös hyvin mielenkiintoista nähdä, kuinka suuri tuosta ns. vanhoillisten kirkosta sitten lopulta tulisi.

Tuo Puolan juttu on ihan hieno asia. Monelle hengellisistä asioista (olivat ne sitten kristillisiä tai jotain muuta) kiinnostuneelle homolle/lesbolle olisi todella tärkeää ja vapauttavaa löytää sellainen hengellinen yhteisö, jossa voi olla kokonaisvaltaisesti oma itsensä.
  • 5 / 5
  • gemines
  • 15.4.2007 22:24
Niin, eiköhän tämä kirkon hajoaminen mene ihan muualla tuttuja latuja. Norjassa nämä naispappeja ja homoja hylkivät änkyrät perustivat jopa oman teologisen instituutin yliopiston teologisen opin vastapainoksi. Ja lienevät perustaneet jonkinlaisen oman seurakunnankin. Että sitä rataa Suomessakin. Päästään noista "oikeamielisista" kertaheitolla.Sitten meidän oman kotikirkon naispappi voi siunata homopareja pelkäämättä, että polvirukoilijat terrorisoivat tilaisuutta tai joku änkyrä miespappi on heiluttamassa raamattua vierellä. Odotan ilolla oman seurakunnan perustamista naispappeuden vastustajille! Sitten me muut saamme elää rauhassa niin kuin meidän kuuluu elää!