Ajan ilmiö: "Toinen maailma"

Jos tosi-maailmassa menee huonosti tai on liian yksitoikkoista, voi siirtyä virtuaalimaailmaan. Nettiin rakennetaan kovaa vauhtia rinnakkaismaailmaa ”Second life”. Sieltä jokainen voi hankkia uuden minän eli Avatar-nimisen hahmon. Ja sitten voi lähteä seikkailemaan kaupungille tapaamaan muita Avataria. Second lifella on juuri nyt maailmassa kova imu tai hype. Nyt sinne on jo tunkeutunut kaupallinen maailma. Firmat tarjoavat siellä palvelujaan ja myyvät virtuaalikaupoissaan todellisia tavaroita ja palveluita. Jo 4 miljoonaa ihmistä on kirjautunut second worldiin ja yhtenä arki-iltana siellä liikuskelee jo 30 000-40 000 avataria.

Aamun Frankfurter Rundscahu –lehdessä kerrotaan, että Frankfurt valmistuu ”second lifeen” huhtikuussa. Sieltä löytyvät 3-ulotteisina kaupungin keskusta, pilvenpiirtäjät ja Main-joen rannat ja sillat.

Tuleekohan sinne gay-baareja? Kun ei viitsi lähteä myrskysäällä ulos, voi lähteä virtuaaliseen gay-baariin. Siellä jo kuhisee muita gay- tai lesbo-avatareja. Kun löytää sopivan, voi jäädä juttusille ja kertoa mitat. Tosi-baareissa menee jo nyt huonosti arkena, kun kaikki kruisailevat treffisivustoilla. Alkuillasta suomalaiset treffisivustot ovat jatkuvasti täpötäynnä väkeä.

Internet-treffit on ollut monelle homolle alku uuteen elämään. Sieltä on löytynyt paljon elämänkumppaneita. Mutta monelle se on ollut myös pettymys. Kaksikymppinen nuori varsa onkin ollut nelikymppinen virkamies. Ja jostain syystä netissä seuraa hakevien vaatimukset ovat kovat. Esim. iän pitää olla 25-29 vuotta, pituuden on oltava 180-190, kalulle annetaan minimimitat, jne jne. Tosielämässä menee toisin. Yhtäkkiä törmään elämäni mieheen, joka ei yhtään vastaa nettiunelmaani. Tässä uudessa tuttavuudessa on jotain muuta hienoa: hymy, silmät, ääni, hauskuus, fiksuus, liikehdintä, tai jokin muu ominaisuus. Näitä livemaailman ominaisuuksia ei pysty kirjaamaan internetin profiileihin.

Eläköön analoginen kolmiulotteinen tosimaailma!

PS: Saksalaislehden mukaan second lifestä löytyy jo virtuaalsita prostituutiota.
Kyllä mun mielestä kasvokkain jutustelu oikeassa "elämässä" aina voittaa viestinnän netissä, vaikka on on netitti ihan hieno aparaatti.
Minä haluaisin perustaa sinne keskitysleirin. Avattaria voitaisiin heittää uuniin tai pistää heidät töihin Siperiaan.
Stalinin mukaelma jäi keskeneräiseksi Isä Aurinkoisen ryyppyputkien takia ja elämä pääsi joskus lipsumaan inhimilliseksi. Tällaiset 'löysät' haluaisin järjestelmästä pois.

Haluaisin useita, kilpailevia salaisia poliiseja. Stalinin virhe oli, että GPU oli monopoli. Nämä eri salaiset polisiit olisivat vastuussa yksinomaan minulle.
  • 7 / 8
  • vaeltaja2006
  • 8.5.2007 9:45
”Second lifestä” piti tulla uusi, parempi maailma. Jo kuusi miljoonaa ihmistä on kirjautunut sisään. Sieltä löytyy virtuaalisia työpaikkoja, virtuaalisia häitä, virtuaalisia mersu- ja adidas-kauppoja. Saksassa Baden-Württembergin osavaltio on perustanut sinne edustuston. Siellä on myös sexvideothekeja ja pornoshoppeja. Mutta nyt kaksi filmikäsikirjoittajaa on tutkinut uutta maailmaa ja löytänyt sieltä pedofiilejä. Siellä on useita pelaajaryhmiä, jotka täysin avoimin kortein pelaavat pedofiilisten avatarien rooleja. Sadat tapaavat päivittäin virtuaalisella lasten leikkipaikalla.

Aluksi ei huomaa mitään. Keskustelua käydään teksti-chatin avulla. Mutta nopeasti ulkopuoliselle tarkkailijalle valkenee, että siellä puhutaan seksistä. Esim. tällainen teksti: ”Olen 9 vuotias. Haluatko baby-sitterin. Voit myös raiskata minut. Hintani on 500 pelidollaria 10 minuutilta”.

Käsikirjoittajat seurasivat ja filmasivat tapahtumia pitkään. Se, mitä lapsiavatarten ja aikuisten välillä tapahtui, on kauhistuttavaaa, he kertovat. Lapsiavatareja pahoinpidellään ja raiskataan. Käsikirjoittajat ottivat yhteyttä yhteen leikkihahmoon ja pian heille tarjottiin oikeita lapsiseksikuvia.

Hallen valtionsyyttäjä on aloittanut tutkimukset.

ARD lähettää tämän filmiraportin tänään 8.5.2007 klo 22.45
On aamu. Kahvinkeitin korisee keittiössä. Harjoittelen virtuaalisesti pride-paraatiin. Käyn Second Lifen New Yorkissa. Siellä on yö ja piemää. Harvakseltaan ajaa keltainen taksi ohi. Tuolla varjossa on kaksi meistä. Menen lähemmäksi. Toinen on brasiliialainen, toinen portugalilainen. Brasiliaano vetäisee housut jalasta ja koikkelehtii siinä välissämme peppu paljaana. Katson tarkemmin: hänellä on puolijäykkä ja cockring!!!

Haen kahvikupposen. Miehet ovat kadonneet. Outoa tämä virtuaali.