USA: adoptio vai homoliitto

  • 1 / 1
  • vaeltaja2006
  • 28.2.2007 8:35
IBM:n perustajan Watsonin lapsenlapsi on lesbo. Koska siihen aikaan ei ollut homo- tai lesboliitoja, lapsenlapsi keksi keinon. Hän adotoi tyttöystävänsä. Parin välit viilenivät aikanaan, mutta nyt adoptioystävätär vaatii IBM:ltä perintöosuuttaan.

Olive Watsonin ja Patricia Spadon kiinteä ystävyys kesti 14 vuotta. Juorujen mukaan he koko sinä aikana olivat vain viisi yötä pois toistensa luota. Talvet New Yorlissa, kesät kesähuvilalla Mainessa. Rahat tulivat yhteiselle pankkitilille. Adoptiopäätöksen aikaan Patricia oli 43-vuoitas, Olive 42 v. Oikeus päätti adoptiosta vuonna 1991. Vuoden päästä heidän ytiensä erosivat. Watson maksoi Patricialle 500 000 dollaria. Nyt, kun Thomas J. Watson on kuollut, alkoi perintöriita. Patricia ilmaantui taas perheeseen, tällä kertaa lapsenlapsenlapsena.

Nyt asia on jo oikeudessa. Adoptiosuhdetta yritetään purkaa sillä perusteella, että oikeus ei aikoinaan tiennyt, että kyseessä olikin rakkaussuhde. Tapauksesta keskustellaan ja homojärjestöt ovat myös ottaneet sen esiin. Tarvittaisiin yksiselitteisempiä homoliittolakeja.

Lähde: Spiegel