San Fransiscon pormestari

  • 1 / 2
  • vaeltaja2006
  • 11.2.2007 8:07
Unelmaura, mutta onko se kariutumassa iniimeihin afääreihin ja alkoholin liikakäyttöön? Gawin Newsom on ollut demokraattisen puolueen suuri toivo, mutta nyt on tullut ilmi, että hän on olltu sänkyhommissa läheisen työtoverinsa vaimon kanssa. 39-vuotiaan puheliaan pormestarin ura on nyt vaakalaudalla.
------------
San Fransiscon lehdet, mm. «San Francisco Chronicle» kertovat asiasta. Seksiafääri oli 2005, jolloin Gawin oli jo erossa vaimostaan, tv-journalisti Kimberly Guilfoylesta. Mutta uusi tyttöystävä olikin hänen kampanjapäällikkönsä vaimo. Kun kampanjapäällikkö Alex Tourk sai tietää totuuden vuoden 2007 alussa, hän lopetti kampajahommat ja Newsom joutui tunnustamaan. Helmikuun alussa voitiin todeta, että hän oli pettänyt uskollisen ystävänsä luottamuksen.

Muutamaa päivää myöhemmin Newsom paljasti lisää. Hänellä on alkoholiongelma ja hän joutuu menemään terapiaan. Hänellä oli jo syksyllä yksi alkoholijuttu, johon tarkastajat tarttuivat. Hän oli tajonnut alkoholia ravintolassa 20-vuotiaalle ystävättärelleen, vaikka laki sallii sen vasta 21-vuotiaille. Myös joulujuhlat olivat märät. Sieltä hän lähti juopuneena surunilmaisukäynnille kuoliaaksi ammutun poliisin kotiin.

Jo 20 vuotta sitten Newsom perusti viiniliikkeen ja myöhemmin omisti osuuksia monista hotelleista, viinitiloista ja ravintoloista. Pormestariksi tultuaan hän käynnisti projektin asunnottomien auttamiseksi ja sai uudistajan maineen. 2004 hän sai maanlaajusita kuuluisuutta vihkiessään tuhansia homopareja.

Syrjähyppyjä on ollut muillakin tunnetuillap oliitikoilla. New Yorkin entinen pormestari Rudy Giuliani touhuili nykyisen vaimonsa kanssa, kun hän vielä oli edellisen vaimon kanssa naimisissa. Giuliani pysyi vahvasti politiikasta näistä jutuista huolimatta. Nyt arvuutellaan, miten Newsomin käy.
  • 2 / 2
  • vaeltaja2006
  • 2.3.2007 13:20
San Fransisco on homomaailman pääkaupunki. Sen vuoksi sieltä pikku uutisjuttu.

Pormestari Newsom on joutunut skandaalista skandaaliin, mukana seksiä, huumeita ja valheita. Hän aloitti pormestarina 2004, vain 39-vuotiaana. Hän on lähtöisin raha-aatelistosta, vaimo oli laajalti tunnettu tv-ankkuri Kimberly Guilfoyle. Helmikuussa 2004 Newsom vihki homoja avioliittoon. 2005 aviopari erosi, ja syyksi sanottiin, että kahden menevän ihmisen tiet eivät yhdy. Herra on liberaali demokraatti ja rouva meni töihin konservatiiviseen Fox-tv-yhtiöön (Bushin taustatuki). Helmikuussa 2006 ero tuli voimaan. Guilfoyle avioitui huonekalumogulin Eric Villencyn kanssa. Tämä oli aikaisemmin Calvin Klein -mallina. Newsom hengaili milloin kenenkin typykän kanssa. Yksi niistä oli 20-vuotias, ja hänelle Newsom tarjosi alkoholia, vaikka alkoholin nauttimisoikeus alkaa vasta 21-vuotiaasta.

Tammikussa paljastui toinen typykkä. Se oli omista piireistä, vaalikampanjapäällikön vaimo. Newsom oli silloin jo alkoholihoidossa. Salarakkaus myönnettiin. Newsom pyysi julkisesti anteeksi. Tiedostustilaisuus kesti tasan minuutin. Newsom hakeutui hoitoklinikalle, jossa hoidetaan narkkareita, prostituoituja ja vankilakundeja. Hän sai sieltä yksityishuoneen.

Newsom ilmoittti ennen vaaleja puolustavansa mustia, köyhiä ja työttömiä. Nyt nämä nousevat vastarintaan. Viime viikolla oli jo 300 mustan kansalaiskokous, jossa Newsom sai kuulla kunniansa.

Ja nyt vielä skandaali vaaleanpunaisista käsineistä. Ystävänpäivänä ilmaantui keskellä yötä Newsomin kotiin outo, henkisesti häiriytynyt new-age-kirjailija Han Shin. Hän halusi puhua kaupunginjohtajan kanssa. Hovimestari lähetti miehen pois. Shin ilmaaantui moniin Newsomin tilaisuuksiin, flirttaili ja otti kuvia pormestarin alemmasta ruumiinpuoliskosta.

Poliisi tutki Shinin auton ja löysi kartan, jossa oli merkittynä Newsomin asunto. Oli myös kuvakollage pormestarista. Lisäksi oli kasetti, päällä teksti Presidentti Newsom. Vielä löydettiin kolmet lateksiset lilanväriset käsineet. Shin kertoi, että hän kunnioittaa lilaa jumaluuden ja kuninkaallisten värinä.

Tuomari määräsi Shinille 137 metrin lähestymiskiellon pormestariin nähden. Siihen kuuluvat koti, toimisto ja auto. Shin antoi lehdille haastatteluja ja joutui sellaiseen raivoon, että oli ajaa yhden ihmisen hengiltä.

Nämä kiemurat ja oudot hahmot ovat saaneet Newcomin neuvonantajat epätoivoon. Mutta miten äänestäjät suhtautuvat? Saako hän jatkaa pormestarina? ABC-tv-yhtiön kyselyssä 75% asettuu skandaaleista huolimatta Newsomin puolelle ja 90% sanoo, etttei hänen tule erota virastaan. 65% uskoo että hänet valitaan uudelleeen.

Liberaalia seutua tuo San Fransisco.

Lähde: Spiegel