Matkustakaa Suomeen :)

  • 1 / 3
  • Pojotor
  • 20.9.2006 21:29
Ranskassa ilmestyvän kuukausittaisen hblt-lehden, Têtun uusimman numeron mukana tuli matkailuliite Têtu voyage, jossa arvioidaan erilaisia matkakohteita tulevan talven harmauden kestämisestä avittamaan.

Yllättäen mukana on kokosivun artikkeli Helsingistä "Vapeurs à Hélsinki". Jo artikkelin otsikko on harhaanjohtava, sillä vapeurs ("höyryt") tarkoittaa kyllä keskivertohomon mielessä homosaunaa. Artikkelin kuva lienee suomalaisesta saunasta, mutta antanee kyllä ymmärtää jotakin ihan muuta Pohjan poikien tarjoiluista frankofooneille turisteille.

Muutoinkaan artikkeli ei osu kohdalleen. Teksti on mitäänsanomaton ja osoitevinkit tyhmiä. Hotelleiksi suositellaan Kalastajatroppaa ja Helkaa (tämä jälkimmäinen on kylläkin hyvin perusteltu sekä hinnaltaan, palvelultaan että sijainniltaan), ennen illan menoja vauhtia suositellaan haettavaksi drinkeillä Stuffista ja Ateljee Baarista, välissä olisi hyvä käydä syömässä Fishmerketissa ja Zetorissa (Herra siunaa!) ja kundi olisi sitten tarkoitus skodata DTM:stä tai Lostiksesta, josta poistuttaessa loppuillan riemuihin saa lisäiloja Sin Cityn leluilla.

Hesan homoskene siis esitetään aivan kummallisena.
  • 2 / 3
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 20.9.2006 22:58
Pojotor, mutta jospa Helsingin homoskene onkin ehtinyt muuttua siitä kun täällä viimeksi piipahdit?

Näiden matkasuositusten kanssa kannattaa olla noin yleensäkin varovainen. Parhaiten juttujen taso selviää juuri omaa maata koskevista vinkeistä. Itselleni hupaisin tapaus sattui nuoruudessa. Saksalaisessa homolehdessä oli juttu Lontoon NMKY:stä mahtavana paikkana homolle asua ja tavata myös muita. Kun sitten seuraavalla matkalla osoitteeseen suuntasin, paikalla oli vain suuri kuoppa. Paikalliset kertoivat rakennuksen puretun joskus kolme vuotta aikaisemmin.

Satelliittimatkailukanava esitti ohjelman Suomesta. Kaikki mahdollinen oli pistetty mukaan, mitä ikinä joku suomalainen oli saanut päähänsä kertoa. Se ohjelma antoi kyllä väärän kuvan. En sitten yhtään ihmettele, kun homoturisti tuli joskus Helsinkiin Kauko-Idästä ja odotuksena oli nähdä ihmisiä asumassa lappalaiskodassa pukeutuneena neljän tuulen hattuun jne. Kun emme pystyneet sellaista hänelle järjestämään, hän keskeytti lomansa täällä.

Joskus joku sateenkaareva ulkomaanelävä valitteli kaikkien nuorten suomalaisten miesten näyttävän homoilta, eikä hän siksi tainnut uskaltaa sitten yrittää lopulta ketään. Lopetti lomansa kesken.

Pahoittelen mahdollista toistoa. Olen kenties nämä tapahtumat jo täällä joskus kertonut, mutta ainakin joillekin ne voivat olla uutta.
  • 3 / 3
  • Pojotor
  • 20.9.2006 23:11
Mutta Juhani, minähän piipahdin siellä viime perjantaina Käärmeen hetken kantaesityksessä. Visiittini oli pikainen - suorastaan une visite anglaise tai jopa a French visit - enkä edes pyrkinyt skenelle (jos nyt minunikäisiäni sinne enää laskettaisikaan :), mutta varmasti olisin väliajan skumpalla puppeliltani kuullut, jos stadin hintellektuellit ja hintinpoikaset olisivat vetäytyneet Ateljee-baariin,Zetoriin, Lostikseen ja Kalastajatorpalle. :D