Karhun kanssa metsässä

  • 1 / 10
  • vaeltaja2005
  • 23.5.2006 4:07
Garmisch-Partenkirchenin poliisi varoittaa 23.5.2006 klo 2.40 kaikkia metsässä kulkevia, että karhu voi kävellä vastaan. Karhu on luultavasti itävaltalainen. Karhusta pitää ilmoittaa poliisille. Suomessakin piti ilmoittaa poliisille vielä 1960-luvun alussa, jos näki homon. Ja vielä 1970-luvulla lehtien palstoilla kerrottiin, jos alaston paljastelija yllätti mummot marjametsässä. Poliisi lähti heti perään.

Nyt, 2000-luvulla pitää edelleen ilmoittaa, jos näkee karhun tai suden. Mistä muista eläimistä pitää ilmoittaa poliisille? Lehmä metsässä - se voi olla Miina Äkkijyrkän (o.s. Loivan) lehmä. Variksista ilmoitetaan usein. Koiranomistaja valitti hyökkäilevistä variksista. Ympäristökeskus kehtti ottamaan sateenvarjon mukaan.

Naisihminen valitti poliisille miehestä, joka vastakkaisessa talossa käyskentelee huoneistossaan ilkialastomana. Kokenut poliisisetä neuvoi: Älkää katsoko sinne!
Nyt Baijerin ympäristöministeri on määrännyt karhun ammuttavaksi. Se kävi eilen yhden lampaan kimppuun ja kävi yhdessä kanalassa lounaalla. Karhu on kolmivuotias, satakiloinen jässikkä.

(Bussipysäkillä törmään lähes joka aamu yhteen karhuun. Se on iloinen ja ihmisystävällinen. Toisinaan se kävelee keskustaan töihin.)
Vielä yksi kaatopaikkajuttu:

1990-luvulla puhuttiin paljon keskikesällä Helsingin puistoissa vaanivista itsensäpaljastelijoista. Poliisi suhtautui asiaan rauhallisesti: Eivät ole yleensä vaarallisia. Pötkivät pakoon, kun ihminen tulee kovin lähelle. Erityisesti poliisi muisti mainita "radanvarren itsensäpaljastelijat". Varmaan hieno kokemus itsensäpalajastajalle: kun juna suhahtaa ohi, anakin 1000 ihmistä näkee vilautuksen.
Vau, tuossa radanvarsipaljastelussa on tavoite maksimoitu. Pidän ratkaisua erittäin luovana. ;-)

Juhani
Garmisch-partenkirchenin karhu on nyt kateissa. 10 metsästäjää yrittää tavoittaa sitä. Ampumislupa on, mutta luonnonsuojelupiirit ovat äreissään. Heidän mukaansa karhu pitäisi vangita ansaan ja tainnuttaa poiskuljettamista varten. Saksassa ei ole ollut karhuja vuoden 1835 jälkeen.

Spiegel online piirtää karttaa karhun liikkeistä:
http://www.spiegel.de/panorama/0,1518,grossbild-631709-417759,00.html

Olisi hauska joskus piirtää karttaa siitä, missä helsinkiläiskarhu kuljeskelee. Vinkki gradun tekijöille. Karhupuiston kioskilta löytyy varmaan karvaisia koehenkilöitä.
Klo 4.46 uutisoimistot kertovat että karhu on kateissa - siis edelleen elossa.

On se kumma, että ihmisellä on oikeus päättää mitkä lajit saavat elää. Vain fiksu voi pidentää elämäänsä muutamalla päivällä.
Varmaan hieno kokemus itsensäpalajastajalle: kun juna suhahtaa ohi, anakin 1000 ihmistä näkee vilautuksen.
----- ----- ----- -----

No jopas.. xDDD
On maksimoitu on.. xD
Klo 5.48 uutistoimisto kertoo: karhu edelleen kateissa. Perässä 7 metsästäjää pyssyineen ja toisaalla muutama eläintarhaihminen nukutuspiikekineen. Kummat ehtivät ensin? Karhu on varmaan palannut kotikulmilleen Tiroliin.

Onko Helsigin karhuilla omaa kotisivua? Ja onko tapahtumia? Ja miten pääsee jäsensksi? Tai ulkojäseneksi?
  • 9 / 10
  • vaeltaja2005
  • 5.6.2006 20:55
Vaikka tämä karhu ei olekaan mikään hlbt-aihe, niin suomalainen aihe se kuitenkin on. Karhu siis lähti Etelä-Saksasta Itävaltaan, mutta toissa päivänä se palasi Garmisch-Partenkirchenin maisemiin. Nyt suomalainen jäljitysryhmä on karhukoirineen menossa etsimään karhua. Jos se saadaan satimeen, sille annetaan nukutuspiikki ja viedään johonkin luonnoneläintarhaan. Jos se uhkaa ihmisten henkeä, se voidaan ampua. Näin Baijerin ympäristöministeri.

Karhulle on annettu nimi: JJ1.