Urakoitsijan valinta..

  • 1 / 7
  • MelkeinKiltti
  • 16.4.2006 21:48
Pääsi tuossa käymään kämpässä pienehkö kotivahinko jonka seurauksena seinään tuli aikas kiva reikä. Noh, onneksi on kotivakuutus joka korvaa suurimman osan vahingoista.
Nyt ongelmana on vain sopivan urakoitsijan valinta. Vaihtoehtoja on oikeastaan kolme: taloyhtiön ehdokas sekä kaksi joilta olen itse pyytänyt tarjousta.
Kaikilla hinnat on lähes sama, käytöksessa vain ollut eroja. Taloyhtiön ehdokas oli oikeastaan ällöttävä. (ilm.) perusraksajuntti jolle sai lähes vääntää rautalangasta mitä haluan ja miten. Ne joilta itse pyysin olivat hiukan parempia.
Tuli pistettyä ehdokkaat parillakin eri tavalla järjestykseen; hinnan, ensivaikutelman ja tietysti söpöyden perusteella.
Valinta taitaa peruskanamaisesti olla se söpöin. :-)
Tosin tämä söpöin myös antoi parhaan ensivaikutelman (ja tosin myös kalleimman kustannusarvion).

Mutta kysymys onkin se että kuinka paljon teillä vaikuttaa juuri se pärstäkeroin ja pepun himoittavuus siihen kenen palveluja käytätte?
Yleensä ammattitaito ja suositukset (tunnettavuus) ratkaisevat tällaisen asian... Halvalla toki saa - mutta minkälaista jälkeä... Söpöstä pepusta saa toki silmän iloa, mutta takaako se sitten mahdolliset jälkikorjaukset tai tuleeko samalla takuu työlle. Joskus se perusjuntti voi olla kuitenkin parempi vaihtoehto... Mutta kukin tekee valinnat tavallaan...
Kyllä hinta, taustojen kunnossaolo, mahdolliset aiemmat näytöt ja kommunikoinnin sujuminen ovat ne, joiden perusteella ratkaisut kohdallani syntyvät. Siinä ei pyllyn tai naaman laatu paljon paina.
  • 5 / 7
  • MelkeinKiltti
  • 23.4.2006 0:47
Kiva pudottaa rima aina hivenen alemmas. Kohta voi jo olla vaikeeta alittaa.. :-)
Saatan olla (hivenen) kana mutta tämän oman ajatteluni perustana on se käsitys että jos ei pahemmin edes huolehdi itsestään, millainen se työnjälki sitten onkaan. toinen asia taitaa olla myös se että itse ollut pitkään kaupallisella alalla ja tosissaan välillä tullut tilattua uutta tuotetta siltä jonka konsulentti ollut "kivemman tuntuinen". Sontaa saa joka tapauksessa.

Hinta on joka tapauksessa se ja sama kun vakuutusyhtiö kuitenkin kuittaa laskun.
"...se käsitys että jos ei pahemmin edes huolehdi itsestään, millainen se työnjälki sitten onkaan."
Kyllähän tuossa ajattelussa pienoinen järjen häivä on, mutta jos ajattelee perinteistä heteroraksajunttia, niin ei sillä herralla ole juurikaan mielessä ulkonäköasiat, 40 - 50 v raksamiehet ("tosiammattilaiset") saattavat näyttää riihen seinästä reivityiltä piruparoilta, mutta työn jälki voi olla (pitkän työkokemuksen jälkeen) uskomattoman siistiä. Kokemus tuo varmuutta, enkä nyt tarkoita sitä, että nuorempien työn jälki on välttämättä huonoa. Hinnoitteluhan perustuu rakennusalalla käytettävään aikaan ja se on suoraan verrannollinen myös työn jälkeen. Halvalla saa yleensä kiireesti tehtyä sekundaa.

Henkilökohtaisesti kyllä tässä tapauksessa suosittaisin tuon Sinulle vastenmielisimmän vaihtoehdon (taloyhtiön suositus) valitsemista, koska taloyhtiö on todennäköisimmin käyttänyt häntä useasti aikaisemminkin, ja siis tietää minkälaista jälkeä on odotettavissa... Toki voit isännöitsijältä kysyä myös vaihtoehtoisia ratkaisuja, jos et tuollaista perusheteroa uskalla asuntoosi laskea. Joillekin ihmisille ammattitaito on tärkeämpää kuin omasta ulkonäöstään huolehtiminen.

Jos tuollaisilla ulkonäköseikoilla pitäisi valita, niin itse siirtyisin välittömästi ajamaan omalla autolla työmatkani, julkisen liikenteen sijaan...
  • 7 / 7
  • HomoSapiens
  • 23.4.2006 14:52
MelkeinKiltti älä turhaan masennu kritiikistä, itsehän kysyit ihmisten mielpidettä asiaan ja mielestäni keskustelun aloituksesi ja tuossa ylempänä oleva vastauksesi kertoo jo asenteesi.
Ota se mikä sinusta tuntuu parhaimmalta koska lopputuloksella ei ole mitään väliä.
Mutta kunnioita sentään työrauhaa kenet sitten valitsetkin urakkaa toteuttanmaan. Jos kirmailet siinä babydoll ylläsi remontin aikana niin.......porno videoiden tapahtumat kun ei aina vastaa todellisuutta vaikka niin kivaa kun se joskus olisikin.
Onnea remontille.

Itse kysyn aina ystäviltä taikka isältäni jos vaikka joku tietäisi hommaa osavaa ammattilaista kenen aikataulu myös pitää.....ja siinä sitä sitten onkin tarpeeksi pähkäiltävää.