Naisviha

Aiemmin en tunnistanut suoraan naisvihaa erilliseksi vihaksi, vaan oletin sen aina vain liittyvän vain tapauskohtaiseen naiseen ja hänen piirteisiinsä. Nyt olen huomannut jonkun vuoden ajan, että naisia -iältään 13-50 vuotta -kohtaan saattaa kokea jonkinlaista laajempaa kielteistä tunnetta. Ehkä sana viha on liian voimakas. Erityisesti "eroottiset naiset" jotka tuovat eroottisia piirteitään tietoisesti tai tiedostamattaan esille koen vastenmielisiksi. Mutta varsinkin nuoret naiset/tytöt, 12-25 vuotiaat, heitä kohtaan saatan tuntea jopa selvää vihantunnettakin. Sympatiaa ja myötätuntuoa saavat oikeastaan vain mummoikäiset naiset. (harvoja poikkeuksia lukuunottamatta)

Tapasin kerran kabardinialaisen nuoren miehen joka kertoi vihaavansa ja inhoavansa venäläisiä nuoria naisia näiden riettauden vuoksi. Ensin hänen ajatuksensa tuntuivat kuin jonkun kalifaatin julistukselta, mutta sittemmin olen huomannut riettaiden naisten yleensä, ei vain venäläisten riettaiden naisten- olevan todella vastenmielisiä.
Luulen muidenkin miesten tuntevan varsinkin riettaita naisia kohtaan jopa vihaa sillä nuo naisethan vetävät koko naisen kunnian lokaan ja naisen kunniahan voi olla vain siveellinen äiti. Tai arvokas vanhapiika.

Biologialle ja lisääntymisvietille naisten riettaus on oivallinen ase, ja sen vuoksi sillä on tietysti paikkansa, riettauden toimiessa eräänlaisena kutsuna viriileille nuorille (heteroseksuaalisille)miehille. Mutta ovathan monet muutkin luonnoniliöt vastenmielisiä ja silti ne joutuu hyväksymään, vaikkakin niitä ei viitsisi katsoa eikä ajatella. esim raadonsyömiset yms shakaalien elämä jne.
  • 2 / 4
  • mrmeringue
  • 8.9.2021 19:30
Tämähän on oikeastaan aika mielenkiintoinen aihe. Se, miten naisia ja naisten seksuaalisuutta hehkutetaan ja fetisoidaan kulttuurissa voi tosiaan tuntua epämukavalta ihmisistä, jotka eivät tunne seksuaalista vetovoimaa naissukupuolta kohtaan, ja kenties niistäkin, jotka tuntevat. Ollaanko hetken aikaa "epäkorrekteja" ja myönnetään se, että tämä kaikkialle levittäytyvä naiseuden erotisoiminen on aika ärsyttävää monien sellaisten mielestä, jotka eivät katsele naisia seksuaalisessa mielessä?

On toki otettava huomioon se, etteivät varsinkaan nuoremmat homomiehet osaa aina jäsentää näitä tuntemuksia kovin älykkäästi, mistä seuraa sitten näitä järkyttävän naisvihamielisiltä kuulostavia töräyttelyjä. Inho on periaatteessa moraalisesti neutraali reaktio, ellei sitä erikseen muuta moraaliseksi kannanotoksi. Mieti vaikka heteromiesten suhtautumista homoseksiin. Siinä ei ole mitään loukkaavaa, että heteromies kokee miesten välisen seksuaalisuuden henkilökohtaisesti vastenmielisenä. Vastaavasti siinä ei pitäisi olla mitään loukkaavaa, että homomies kokee ajatuksen seksuaalisesta kanssakäymisestä naisen kanssa vastenmielisenä.

Kun naiset esineellistetään kulttuurissa seksuaalisen mielenkiinnon kohteiksi ja sitten katsellaan naisia, naisille suunnattua kulttuuria ja muuta sellaista, joka jäsentyy tämän seksuaalisesti objektivoivan periaatteen ympärille, niin onko ihme, jos joillekin homomiehille kehittyy vaistomainen inhoreakio koko naissukupuolta kohtaan? Varsinkin, kun otetaan huomioon se, että heteroseksiä työnnetään kurkusta alas poliittisen oikeiston puolelta ja nyttemmin siis tosiaan myös vasemmiston?
Itsellä on sama ongelma, en tiedä mikä naisissa vihastuttaa/ällöttää. Kaikista pahin painajainen on joku hormoonihyrrä imettävä äiti. Mulla se varmaan juontaa juurensa siihen että koen naisen kilpailijana. En avaa enempää miksi.
  • 4 / 4
  • JudyJudyJudy
  • 30.1.2022 10:45
Sakaali-rinnastus on muuten aika kiinnostava, olihan tuo eräs (pilkka)nimitys homomiehille kuvaamaan heidän luonteenpiirrettä (ääntely) ja uskomukseen siitä, miten sakaalit vaihtoivat yön pimeydessä sukupuolta.

Kumma kyllä eläinvertaus elää vieläkin homojen keskuudessa, on alakulttuureja jotka pitävät itseään milloin karhumiehinä, susina - sika on loukkaus niin herkkää eläintä kohtaan. Ylipäätään eläivertaus nykyään näyttäisi toimivan jotenkin voimauttavana määritelmänä naiselliseksi koettuja homosterotypioita vastaan.

Kiitos keskustelun aloittajalle, nyt ymmärrän myös homofobiaa paremmin. Same thing in reverse.