Jussi & Jussi -teos Treella 2020 (ennakkovinkki)

Tampereella Teatteri Telakan ohjelmistoon on tulossa Jussi & Jussi -teos, joka kertoo historiatodellisuuten pohjautuen julman kristinuskonnon Suomeen maahanmuuton vaikutuksista seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisiä kohtaan.

https://www.teatteritelakka.fi/?page_id=8460

"kristinuskonnollisten ihmisten ahdasmielisyys, joka on ilmentänyt itseään ja ihmisten seksuaalisuuteen liittyvissä kysymyksissä erityisesti 1600-luvulta alkaen.

kuolemanjälkeinen välitila on päässyt pahasti ruuhkautumaan nurkkiin kasautuneista sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen edustajista ...
siellä ollaan neuvottomia sen suhteen, pitäisikö tämä sekalainen porukka lähettää taivaaseen vai helvettiin. jumalaan uskottelevien ihmisten kesken jaksetaan loputtomasti kiistellä asiasta.

Näytelmän keskushenkilöinä seikkailevat kaksi historiallista pappilanrenkiä (historiassa oikeilta nimiltään Heikki Pekanpoika ja Heikki Mikonpoika), jotka sodomiittisen synnin takia mestattiin Taivassalossa (Lounais-Suomessa) vuonna 1665, sekä miesten mestauksen suorittanut pyöveli, joka viisi vuotta myöhemmin koki saman kohtalon toisenlaisten kristillisten syntien takia.

Paikalla pyörii paljon muutakin historiallista porukkaa ja musiikkia useilta tahoilta.

Näyttelijäopiskelijat esittävät renkipoikia hyvällä energialla ja valloittavalla fyysisyydellä. Pyöveliä näyttelevä hyödyntää työssään koomisia kykyjään.

Toivottavasti alkumuhimassa oleva teos vielä elää ja kypsyykin ennen kevätkauden esityksiä ja spektaakkelista kehittyy taitavien tekijöidensä arvoinen painava ja pitelemätön puheenvuoro rakkauden ja vapauden puolesta."