Pride: Marching for those who can't - miten voin osallistua?

  • 1 / 2
  • Jare88
  • 13.6.2019 18:21
Moi,

jo useampana vuonna olen pridessä positiivisesti kiinnittänyt huomiota "Marching for those who can't" -osastoon - siis sillä tavalla "positiivisesti" kuin mahdollista on - kyseessä on kuitenkin todella vakava aihe. Osasto on aina ollut ilmeeltään vaikuttava ja mykistävä: pukeutuminen mustaan ja suun teippaaminen mustalla teipillä sekä mustan arkun hiljainen kantaminen toimii loistavana kontrastina muuten värikkään ja äänekkään kulkueen joukossa. Viesti monissa eri maissa vangituista, pahoinpidellyistä ja tapetuista HLBTI-ihmisistä tulee selkeästi esiin mielestäni hienolla tavalla Pride-kulkueessa, joka yhdistää sekä poliittisia mielenosoituksia, että iloista juhlintaa (joista tämä osasto toki lukeutuu tuohon ensimmäiseen kategoriaan).

Viime vuonna mielessäni heräsi ajatus siitä, että ensi kerralla minäkin haluaisin olla mukana tuossa osastossa. Valitettavasti en vain ole koskaan oikein pistänyt merkille, mikä taho tämän osaston järjestämisen takana on? Mihin voisin ottaa yhteyttä ja ilmoittaa kiinnostuksestani?

Kiitos vastauksista!
Joskus menneinä vuosina ainakin tuon Marching for those who can't -kulkueosaston toteuttivat HeSeta (nyk. Helsinki Pride -yhteisö) ja Amnestyn Suomen osasto yhdessä. Jommasta-kummasta varmaan kannattaa kysellä.