Juoksija Caster Semenya joutuu alentamaan testosteronitasoaan keinotekoisesti, jos haluaa kilpailla - Seta pitää ratkaisua syrjivänä (juttukommentit)

  • 1 / 2
  • Babadoo
  • 3.5.2019 17:43
Itse pidän Casterin tapausta valitettavana ja väärytenä. Tosin "tuomio" oli osittain kyllä odotettu. Cas on hallunut pyyhkiä Casterin jo monta aikaa sitten pois juoksemasta naistensarjassa.
Se miksi sukupuolitestit kohdistuu naissukupuolisiin intersex ihmisiin johtuu pitkälti varmaan siitä, että monet ovat joutuneet tahtomattaan vauvana leikkauspöydälle jolloin kaikki ulkoinen on leikelty ja on vaan pätetty, että se on tyttö.

Seta kai lausunolla sivuttaa myös transnaisten osallistumisoikeutta naisten sarjoihin. itse suhtaudaun asiaan kriittisesti.
  • 2 / 2
  • human
  • 8.5.2019 20:18
Seta voisi alkaa ajamaan sitä, että kaikesta urheilusta poistettaisiin kokonaan eri sarjat sukupuolille.

Tosin lesbo-naiset, bi-naiset ja hetero-naisetkin tykkäisivät kyttyrää, kun enemmän tai vähemmän biologisesti miehet olisivat ylivoimaisia fyysisissä urheilulajeissa luonnostaan. Mutta ei toki taitolajeissa, kuten ammuntalajeissa.

Mutta eipä olisi ainakaan pelkkää sitä että vain intersukupuoliset tai trans-urheilijat sorsisivat biologisella ylivoimallaan lesbo-naisia, bi-naisia ja hetero-naisia.

Semenyan tapauksessahan hänellä on (ilmeisesti) miesten geenejäkin ja siten fyysisesti osin miehen ylivoimaa biologisesti naisiin nähden.

Usassahan eräs trans"nainen" tehtailee naiste painonnostossa ennätyksiä, koska hänellä on miesten biologista fyysisyyttä. Oikeasti naiset ovat alkaneet jo boikotoida kisoja, ihan ymmättettävästä syystä.