Siemensyöksyn loppuminen.

Ikääntyneellä miehellä eturauhasen hyvälaatuinen liikakasvu johtaa usein virtsaamisen ongelmiin, mitä vaivoja hoidetaan yleensä ensin lääkkeen (rentouttaa eturauhasen) tai leikkauksen (liikakasvun höyläys) avulla. Molemmissa tapauksissa sperman tuotanto jää ennalleen, mutta siemensyöksy loppuu, sillä varsinkin höyläyksen seurauksena siemennesteen kulku muuttuu ja kulkee virtsaputkea ylöspäin virtsarakkoon, josta siemenneste sitten poistuu virtsan mukana, eli ”mälli” jää lentämättä sekä lääke- että leikkaushoidon seurauksena (retro­gra­dinen ejaku­laatio). Myös erektio ja seksuaalinen halu saattavat heikentyä molemmissa vaihtoehdoissa. Virtsaaminen toki helpottuu molempia keinoja käyttäen. Kumpaa hoitomuotoa suosittelisit?

Kuinka tärkeä rooli siemensyöksyllä on seksielämässänne? Ainakin itse koen, että jotakin oleellista siinä poistuisi seksuaalisen nautinnon osalta. Miten eturauhasen ongelmat ovat vaikuttaneet homomiesten elämään?

Kertokaa, mitä tiedätte aiheesta paremmin kuin ohessa kirjoitin.
  • 2 / 6
  • JuhaniV
  • 19.1.2019 21:57
Suosittelen sinulle, että keskustelisit asiasta avoimesti urologin kanssa.
Tästä aiheesta ei näköjään voi keskustella yleisellä tasolla, vaan se henkilöidään minuun, koska minä se otin keskustelun aiheeksi homomiehen vanhenemisen. Kyllä on typerää.

Mutta ei mitää hätää - JuhaniV kyllä keksii mielenkiintoisia keskustelun aiheita, vaikka meikeistä ja suomen homo-vainosta. Niitä odotellessa - "mitä helvettiä mä täällä teen?"
  • 4 / 6
  • JuhaniV
  • 20.1.2019 21:03
Lääketieteellisiä kysymyksiä koskeviin keskusteluihin osallistuminen on riskialtista. Tietämättä tarkemmin esimerkiksi keskustelun avanneen todellista terveydentilannetta, epätarkat vastaukset voivat olla hänelle jopa vahingollisia.

Ajatellaan vaikka tilannetta, jossa kysyjä ei tiedä täysin terveydentilaansa ja kertoo vain rajalliset havaintonsa. Taustalla voi olla todellisuudessa jotakin vakavaakin.

Tämän keskustelun aloittajan kohdalla mieleeni tuli ajatus, että tietääkö kirjoittaja esimerkiksi, että voisiko hänellä olla riski eturauhassyövästä. Onko PSA otettu ja mikä on tulos?

Ihminen on aika monimutkainen kokonaisuus. Se kannattaa pitää mielessä terveydestä keskusteltaessa ja sitä kunnioittaa.
  • 5 / 6
  • 1965
  • 22.1.2019 21:54
Nyt riitti. Kirjoitteluni tänne loppuu tähän. Harjoitatte julkisesti seksuaalisuudella puoskarointia - vailla huolen häivää. En tule kaipaaman saitin propagandaa, enkä epäreilua ja puolueellista moderaatiota. - Moro!