Helsingin HLBTIQ-yökerhojenkin aukiolo supistunut

Aiemmin jo DTM päätti sulkea ovensa maanantaisin ja tiistain ja siirtyi monien yleis-yökerhojen perässä keskiviikko-sunnuntai -aukoloon klo 22-05. Ikärajanakin la 20v, muulloin 18v.

Nyt myös Hercules ilmoitti että sekin on kiinni maanantaisin ja tiistaisin, auki su, ke-to 22-05 ja pe-la 17-05. Ikäraja kaikkina päivinä 18v.
Mann's Street toki auki laveammin, joten ihan tipattomiin tiistaihin ei noissa suuntauduttu.

Mitenkähän yleis- ja hlbtiq-yökerhomaailma jatkossa sitten jakselee ...
Tai mitä uutta keksii somen ja "muitten harrastusten" vallattua HLBTIQ-väkeäkin.
Yökerhojen kiinniolo päivänä-parina alkuviikosta on melko tyypillistä. Ne ovat hiljaisimmat päivät, eivätkä välttämättä jätä viivan alle plussaa. Niistä on tavallaan helppo nipistää säästöä. Viikon tulos joka tapauksessa tehdään viikonloppuna. Haittapuolena on se, että alkuviikosta liikkeellä olevat joutuvat turhaan nykimään ovenripaa ja valitsemaan toisen paikan. Jos se toinen paikka sitten miellyttää, niin jatkossa voi uudesta löydöstä tulla ykkösvaihtoehto. Mutkan kautta se voi näkyä viivan alla ajan mittaan.

Kalliossakin perinteinen Oiva on kiinni sunnuntain ja maanantain illat. Toki sen konsepti on nykyään enemmän siisti ruokapaikka. Iltaisin isossa osassa näyttää olevan karaoke. Aina silloin tällöin olen kuitenkin nähnyt Oivan edustalla väkeä ihmettelemässä pimeitä ikkunoita harmissaan. Joku muu paikka on saanut asiakkaita.

Varsinaisilla hlbtiq-yökerhoilla ja -baareilla ei enää ole suurta kilpailuetua esimerkiksi Helsingissä. Niiden pitäisi erottua myönteisessä mielessä ohjelmaltaan ja tunnelmaltaan. Muuallakin sateenkaariväki voi kosteaa iltaansa viettää. Lisäksi nuorempi väki juo entistä vähemmän. Ja vielä kun tuo parinetsintä on yhä vahvemmin verkkopalveluissa, niin...