Pingviinikoirasparin hautomasta munasta kuoriutui poikanen (juttukommentit)

Tässä on Sea Life -akvaarion verkkosivulla pitempi juttu perhetapahtumasta:
https://www.sydneyaquarium.com.au/news/baby-penguin-chick/
Poikanen, jota kutsutaan toistaiseksi nimellä Baby Sphengic ennen varsinaisia nimiäisiä, painoi kuoriuduttuaan 19.10. vain 91 grammaa. Vanhemmat ruokkivat sitä 5-6 viikon ajan 10 kertaa päivässä.
------
Aiheeseen liittyvää

Äkäinen koiraspari
Ylä-Itävallan osavaltion Grundlsee-järvellä kyhmyjoutsenkoiraspari (tulikohan tämä nyt oikein?) hyökkäili ulkoilijoiden ja uimareiden kimppuun suojellessaan pesäänsä ja hautomaansa ”munaa” (värikäs muoviastia) niin aggressiivisesti, että joutsenten lopettamista harkittiin. Kaupungin pormestari ei sitä hyväksynyt, joten pariskunta siirrettiin ensin läheiseen eläinhoitolaan, josta myöhemmin Tirolissa sijaitsevaan erityisesti niille soveltuvaan luontoympäristöön.
https://www.nachrichten.at/oberoesterreich/Badende-attackiert-Aggressive-Schwaene-vom-Grundlsee-muessen-ins-Tiroler-Exil;art4,2930040

Tanskalaisessa Odensen eläintarhassa syntyi syyskuussa kärhämä, kun koiraspingviinipariskunta ”adoptoi” välinpitämättömien vanhempien poikasen. Seurasi yhteenottoja,
https://www.youtube.com/watch?v=JAsQI_utiqY
mutta tarina sai onnellisen lopun: alkuperäinen pariskunta sai poikasensa takaisin ja koiraspariskunnalle annettiin muna haudottavaksi.
https://www.queer.de/detail.php?article_id=32025

Samaa sukupuolta olevat pingviiniemot ovat hautoneet ja/tai kasvattaneet poikasia useamman kerrran viime vuosien aikana, esimerkiksi vuonna 1998 New Yorkissa, Saksan Bremerhavenissa 2009, pari vuotta myöhemmin Madridissa ja viime vuonna naaraspariskunta Thelma ja Louise Uudessa-Seelannissa:
https://www.huffingtonpost.de/2017/04/25/lesbisches-pinguinpaar-neuseeland_n_16230208.html
------
Toistaiseksi ei ole havaittu ainuttakaan eläinlajia, jossa ei esiintyisi samaa sukupuolta olevia pareja ja niin sanottua homoseksuaalista käyttäytymistä.
Samaa sukupuolta olevia pareja on tutkimusten mukaan eniten lintujen ja nisäkkäiden keskuudessa. Linnuista eniten mm. mustajoutsenissa (Cygnus atratus)
https://fi.wikipedia.org/wiki/Tiedosto:Black.swans.slimb.750pix.jpg
ja sorsissa. Kuvassa kaksi sinisorsakoirasta (Anas platyrhynchos).
https://en.wikipedia.org/wiki/File:Couple_of_two_male_mallard_ducks_-_homosexual_Anas_platyrhynchos_-_Moenchbruch_-_M%C3%B6nchbruch_-_May_3rd_2013_-_01.jpg

(Pahoittelen mahdollisia epätarkkuuksia/virheitä.)