Onko Jyväskylä kylä?

  • 1 / 2
  • huuhaahumanisti
  • 5.7.2018 15:43
Synnyin Porissa josta muutin pari vuotta sitten Turkuun. Rakastan tätä kaupunkia ja olinkin hieman pettynyt kun sain tietää, että Turku ei avannut minulle koulun ovia vaan joudun muuttamaan Jyväskylään. En ole ikinä käynyt Keski-Suomessa ja maisemanvaihto tulee niin kireällä aikataululla etten ehdi edes käymään tulevassa kotikaupungissani ennen kuin saavun paikalle muuttokuorman kanssa.

Suurin pelkoni on, että saavun pieneen kylään jossa tällainen löysäranteinen pitkätukka kireine farkkuineen olisi yhtä omituinen ilmestys kuin Porissa.
Palan halusta kuulla mitä tahansa kokemuksia Jyväskylästä, onko täällä paikallisia nettioppaita tai edes kaupungissa käyneitä? En esimerkiksi löytänyt mitään tietoa mahdollisista seksuaalivähemmistöjen suosimista kuppiloista.
Oman kokemukseni mukaan Jyväskylä ei ole Helsinki, Turku eikä Tampere, mutta ei nyt "kylä" sen ahdasmielisimmässä tulkinnassa. Siellä on paljon muualta tulleita ja aikanaan muualle lähteviä opiskelijoita, joten ihan umpimielinen paikka se ei ole.

Paikallisen Setan ( https://www.jklseta.fi/ ) toiminta on ilmeisesti vähän jäissä, ainakin biletoiminnan osalta. Varmaan sieltä kumminkin saa vinkkejä siitä, mitä tapahtuu ja missä.