Velvet Rage

Aloin kuulla pari kuukautta sitten tällaisesta teoksesta kuin Velvet Rage, joka on kuulemma must-read kaikille homomiehille. Sen on kirjoittanut joku amerikkalainen psykologi, joka on itse homo ja tehnyt terapiatyötä homomiesten kanssa. Onko kukaan sattumoisin lukenut tätä kirjaa ja voisi kertoa siitä enemmän?

Toistaiseksi olen ymmärtänyt kirjasta sen, että se käsittelee seksuaalisen häpeän ja arvottomuuden tunteen aiheuttamaa traumaa homomiehissä. Perusteesi näkyy olevan se, että sisäistetty homofobia ja oman seksuaalisuuden salailu nuoruudessa vaikuttaa homomiehissä vielä pitkään kaapista tulon jälkeen, vaikka homomies ei enää tuntisikaan aktiivisesti häpeää seksuaalisuutensa takia. Aika raskasta kamaa toisin sanoen, mutta ilmeisesti kuitenkin helposti luettavassa muodossa, koska jotkut hilpeät YouTube-gayt ovat sen lukeneet ja suosittelevat sitä muillekin homomiehille.

Aika yllättävää, etten ole vielä törmännyt yhteenkään toiseen kirjaan, joka käsittelisi tätä aihetta. Kaapissa eläminen ja homofobian kanssa toimeen tuleminen on kuitenkin sen verran vaikea kokemus henkisesti, että luulisi sitä käsiteltävän enemmänkin. En ole vielä lukenut tätä kirjaa kokonaan, mutta se vaikuttaa sellaiselta, että se voisi puhutella myös suomalaista homomiestä. Mitä olette mieltä?